forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 POPUST za stalne kupce
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 18:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Po uzoru na Beli Put ne bi bilo lose da i ostali izdavaci daju neki popust stalnim kupcima. Ja sam prosle godine kupio Libelusove stripove u vrednosti preko 1000 eura a nisam imao popust nijedan cent. Mislim da to nije u redu. Jedini popust koliko ja znam je bio na sajmu za Magicnog Vetra. Pretpostavljam da se tada slabije prodavao pa zato je i dat popust. Beli put daje 15% za clanove kluba i to je super potez. Prosta stvar: uz popust bi skoro svako kupovao i neke stripove koje ne kupuje. Ja bih uzimao jos dosta stvari ali ne vredi, budzet je premali za sve.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!

Edited by - skviki on 26/04/2008 18:52:43

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/04/2008 : 18:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Da li si barem dobio 100 stripova za tih 1000 euro? :-))))))))))))

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 26/04/2008 : 19:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
Ja sam dosad kupio kruha ovdje u pekari za 2000 euro i nisam dobio popust ni centa :(

Ne znam zašto ali samo je skuplje i skuplje :(
A stalni sam kupac

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 26/04/2008 : 19:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/04/2008 : 19:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja sam isto do sad kupio(odnosno dao lovu) za skoro sva Libellusova izdanja i nisam nikad trazio nikakav popust.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 26/04/2008 : 19:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
Ma lijepo je kad ti neko da na veliku kupovinu barem jednu cokoladicu, drago covjeku bude...
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 19:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Ja sam isto do sad kupio(odnosno dao lovu) za skoro sva Libellusova izdanja i nisam nikad trazio nikakav popust.

Nisam ni ja trazio,a takodje nisam ni trazio od Belog Puta pa su mi dali.

Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 19:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Da li si barem dobio 100 stripova za tih 1000 euro? :-))))))))))))

Ne verujem da ima 100 komada.

Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 19:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Originally posted by Guffy

Ja sam dosad kupio kruha ovdje u pekari za 2000 euro i nisam dobio popust ni centa :(

Ne znam zašto ali samo je skuplje i skuplje :(
A stalni sam kupac

Ja nemam problema sa hlebom. Otkad kupujem Libelus, ne jedem uopste hleb.

Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 26/04/2008 : 20:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
trebali bi izdavaci uvest nekakav loyality card ili nešto slicno...

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 26/04/2008 : 20:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by fred perry

Vjerovali ili ne baš na tom projektu radim i vjerujem da ce uskoro i doci do realizacije

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/04/2008 : 20:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

Upravo zbog tog factuma, Izdavac Vam treba dodijeliti stalni popust i uruciti odlikovanje.
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 26/04/2008 : 21:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
quote:

Brate nista licno, ali me nesto kopka> jel ti ono na avataru musko ili zensko.

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 21:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:

Vjerovali ili ne baš na tom projektu radim i vjerujem da ce uskoro i doci do realizacije
quote:

To ce biti super stvar ako se obistini.

Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 26/04/2008 : 21:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
quote:
Originally posted by LeeMan

quote:

ha ha,kad malo bolje pogledam i je malo jaca,sportašica 100%

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 26/04/2008 : 21:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
quote:
Originally posted by hello

quote:

svaka cast...

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/04/2008 : 21:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

Upravo zbog tog factuma, Izdavac Vam treba dodijeliti stalni popust i uruciti odlikovanje.

Nije potrebno, jer ono sto zelim, to i kupim, trebaju i izdavaci od necega da zive. Ako mi je nesto skupo, jednostavno ne kupim.
Nikad se nisam zalio na cene pojedinih stripova, jer cenu su oni odredili shodno troskovima stampanja i svega ostalog sta uz to ide, a na meni je da donesem odluku da li sam ili nisam spreman da to platim. Jos mi samo fali odlikovanje.

Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 26/04/2008 : 22:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by LeeMan

quote:

ha ha,kad malo bolje pogledam i je malo jaca,sportašica 100%

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 22:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Nikad se nisam zalio na cene pojedinih stripova, jer cenu su oni odredili shodno troskovima stampanja i svega ostalog sta uz to ide, a na meni je da donesem odluku da li sam ili nisam spreman da to platim. Jos mi samo fali odlikovanje.

Mene ovde slabo ko razume izgleda. Mozda bi trebalo da pisem na nekom dijalektu Apacha ???
Ne kukam na cene, ne trazim milostinju, ako imam kupim a ako nemam onda nista. Rec je o tome da je popust sasvim normalna pojava. Tu se ni Libelus ne izdvaja. Daje popust na CRS-u i na MAFEST-u koliko sam ja skuzio. Mozda i jos negde ali ja nisam upoznat. Sta hocu reci: i mi van Hrvatske bi zeleli neke povoljnosti u kupovini stripova s vremena na vreme. Sta tu ima lose ? Poenta je u tome sto bih ja sav ustedjeni novac prilikom popusta opet dao za stripove. Znaci, sve koze na broju i svi vuci siti. Cist marketing.

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 26/04/2008 : 23:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by skviki

quote:

Mene ovde slabo ko razume izgleda. Mozda bi trebalo da pisem na nekom dijalektu Apacha ???
Ne kukam na cene, ne trazim milostinju, ako imam kupim a ako nemam onda nista. Rec je o tome da je popust sasvim normalna pojava. Tu se ni Libelus ne izdvaja. Daje popust na CRS-u i na MAFEST-u koliko sam ja skuzio. Mozda i jos negde ali ja nisam upoznat. Sta hocu reci: i mi van Hrvatske bi zeleli neke povoljnosti u kupovini stripova s vremena na vreme. Sta tu ima lose ? Poenta je u tome sto bih ja sav ustedjeni novac prilikom popusta opet dao za stripove. Znaci, sve koze na broju i svi vuci siti. Cist marketing.

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/04/2008 : 23:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:

Naravno da te ja razumem. Ako bi se davao popust i ja bih isto te pare potrosio za stripove. A valjda u Zagrebu u toj njihovoj knjizari daju neki popust za kupovinu Libellusovih izdanja?
U Darkvudu, recimo, Sloba stalnim kupcima poklanja stripove.

Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 26/04/2008 : 23:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:

Kada ? Koliko ? Meni niko nikada nista nije poklonio od stripova u Darkvudu.

Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 26/04/2008 : 23:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message
quote:

quote:

Kada ? Koliko ? Meni niko nikada nista nije poklonio od stripova u Darkvudu.

He he! Ocigledno nismo stalni kupci....
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 27/04/2008 : 01:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
ljudi malo ironije za darkwoodovu skrtost.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/04/2008 : 04:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Cijenjena gospodo,
Taman kad sam pomislio da od silnog ponavljanja odgovora na pitanje o popustima i ptice o tome cvrkucu na granama,
uspjeli ste me razuvjeriti, te mi nece biti nimalo tesko ponoviti to onoliko puta koliko puta se to pitanje stavi na dnevni red.
Libellus ne daje nikakve popuste na svoja izdanja, jer su ogromni popusti uracunati vec u cijeni izdanja.
Strip knjizara Libellus u Zagrebu i Darkwood klub u Beogradu nisu u prilici davati nikakve popuste jer rade
s minimalnim marzama koje uopce postoje kako bi krajnji kupac vec u startu dobio izdanja po najnizim mogucim cjenama.
Ne trebate cekati nikakve proslave rodjendana, feste i velike sajmove da bi dobili najnizu mogucu cijenu,
jer dobijete je vec u startu. Nije li to sjajno? Ocigledno nekome nije...

Kada smo se prije nekoliko godina puni entuzijazma odlucili iz hobija baviti izdavastvom, nasli smo se pred nekoliko
otvorenih pitanja, od kojih je jedno od najbitnijih bilo pitanje o cijeni. Razmisljati u izdavastvu iskljucivo
kao ekonomisti nismo zeljeli i kad smo birali izmedju opcija staviti vece marze te davati odredjene popuste
kupcima ili u startu pokrivati se s velikim brojem prodanih primjeraka, kako bi kupci odmah mogli imati najnize
cijene, mi smo odabrali ovo drugo. Ne zato sto smo glupi, naivni ili nedovoljno strucni, vec iskljucivo zato sto smo
i sami stripofili, kolekcionari i sto nam je zelja bila nasim kupcima omoguciti najbolje uvjete pri svakoj kupovini.
Mozda bi za nas bilo puno bolje da su primjerice izdanja koja danas kostaju 100 kuna kostala 130, i onda s vremena na
vrijeme mogli smo davati popuste i do 20%, a neki kupci bi vjerojatno bili sretniji. No da se ponovno mozemo vratiti na
pocetak, uvjeren sam kako, iz vec spomenutih razloga, svejedno nebi koristili tu 'psiholosku tehniku' prodaje, iako je to za nas losije.

Iznimke oko popusta postoje samo na odredjenim festivalima stripa. Svjesni smo, da smo na taj nacin svaki put sebi
automatski jos povecali (ionako veliki) broj primjeraka koje je potrebno prodati kako bi se pokrili kod nekog izdanja,
ali to je bio nas nacin kako dodatno nagraditi posjetitelje festivala za njihovu nazocnost. Nije puno, ali mala gesta.
Takodje znam da su i SK Libellus i Darkwood radili odredjene beneficije prema kupcima a da ih ovi nisu bili ni svjesni.
Primjerice, dobro znam da je Slobo u Darkwoodu prodavao i prodaje neka izdanja po nabavnim cijenama! Dalje da ne nabrajam.

Mnoge stvari koje cesto ili mozda svakodnevno kupujemo nikad necemo naci na popustu kao sto nam nikad nece pasti
na pamet ni traziti popuste za te stvari. No isto tako dovoljno je zaviriti u bilo koju robnu kucu u malo vecem gradu
i naici cemo na tone snizenja, bodu nas u oci, gazimo po prospektima na kojima pise 20%, 30%, 50% pa cak i 70%!
Zapitamo li se katkad kako je moguce da nam robu koju su nam jucer nudili po jednoj cijeni danas nude u pola manje?
Nije li ta roba onda u startu mogla biti po toj cijeni po kojoj nam je danas nude (i opet na njoj u vecini slucajeva
ponesto i zarade)? Jasno mi je da postoji sezonska roba, rokovi trajanja i slicno, no gdje je tu racunica?
A u velikom slucaju takve trgovine i ducani ne propadaju, vec rastu i sire se masovno...
Da ne govorim o tome kako katkad ne znamo ni sto kupujemo... robu sumnjive kvalitete, sumnjivog porijekla...
prepakiranu tko zna koliko puta s novim datumom roka trajanja...

No, kupci libellusovih izdanja itekako znaju sto mogu dobiti: vrlo kvalitetna izdanja iza kojih
stoji jako puno rada, vremena i znanja, nas i nasih suradnika, a sve to za najnizu mogucu cijenu.
Poznavatelji sportskih prilika rekli bi: "ma ljudi moji je li to moguce?".
Moguce je. U Libellusu, strip knjizari Libellus i u klubu Darkwood.
Samo sto ljudi uobicajeno lijepe stvari primjete tek kad ih vise ne bude...

Onaj tko je trazio kratak odgovor, moze ga dobiti u prve cetiri recenice.
Kome se dalo citati ovih mojih 4026 znakova mogao je mozda saznati i nesto vise.
A kome ne bude ni to dovoljno neka slobodno postavi dodatna pitanja na koja cu rado odgovoriti.

Puno pozdrava svima, zivili!

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/04/2008 : 07:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Onaj tko je trazio kratak odgovor, moze ga dobiti u prve cetiri recenice.
Kome se dalo citati ovih mojih 4026 znakova mogao je mozda saznati i nesto vise.
A kome ne bude ni to dovoljno neka slobodno postavi dodatna pitanja na koja cu rado odgovoriti.

Puno pozdrava svima, zivili!

1.)Kad ce najava za izdanja do kraja godine?
2.)Kad ce Tex i Nick od prvog broja?
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000