Author |
Topic |
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 20/04/2008 : 23:35:13
|
Ne bih da kukam i da kritikujem mnogo, ali sam primetio da je svaka tura HC stripova ( pre svega iz Libelusa ) sve losija : - korice su izvijene ( kao skije ) - ima svuda nekih tackica i rupica po koricama - neke linije po koricama - kosi hrbati itd. Ne znam u cemu je stvar ali s obzirom na cenu mislim da bi trebalo to odraditi mnogo bolje. Takodje mislim da bi cim se odstampaju stripovi trebalo biti upakovani u vrece jer se dosta ostete prilikom transporta. Narocito Magicni Vetar sa onim cudesnim koricama. Mislim da su bolje i stabilnije masne korice. Ja sam jedva odabrao primerke za kolekciju Mister NO-a a od Magicnog nisam uspeo da nadjem primerke za 5 a kamo li glanc. Da ne spominjem greske kao sto je slucaj sa Dilan Dogom ( MAXI cini mi se ). Imam utisak da kako vreme prolazi izdavaci se sve manje trude oko kvaliteta HC stripova. S obzirom na tiraz ( nakladu ) i cenu, kvalitet ne bi smeo doci u pitanje. Kad vec dajemo bogatstvo za stripove onda da nam ne bude zao.
|
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5125 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 20/04/2008 : 23:40:54
|
Da malo prokomentiram ovo odmah... Kupovao sam nedavno u MC-u KLASIK Alan Ford, brojeve (to je važno) 48-52, dakle NOVIJE. Vjeruj mi namucio sam se gadno dok sam probrao dobre. Uglavnom su savijeni vrhovi tj. rubovi stranica, puni su ušiju. Ne znam u cemu je problem i nije mi jasno kako je to moguce, da HC uvez iz tiskare u MC dode tako oštecen? Sa prvih 40-ak brojeva nije bilo problema, uglavnom je svaki prvi koji sam izvukao iz gomile bio OK i odmah sam kupovao. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 20/04/2008 : 23:52:30
|
quote: Originally posted by DOMI
Da malo prokomentiram ovo odmah... Kupovao sam nedavno u MC-u KLASIK Alan Ford, brojeve (to je važno) 48-52, dakle NOVIJE. Vjeruj mi namucio sam se gadno dok sam probrao dobre. Uglavnom su savijeni vrhovi tj. rubovi stranica, puni su ušiju. Ne znam u cemu je problem i nije mi jasno kako je to moguce, da HC uvez iz tiskare u MC dode tako oštecen? Sa prvih 40-ak brojeva nije bilo problema, uglavnom je svaki prvi koji sam izvukao iz gomile bio OK i odmah sam kupovao.
Ja nisam mogao da nadjem od AF KLASIK-a zadnjih 4 broja nijedan sa ravnim hrbatom. Uzasno ali istinito. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 21/04/2008 : 00:56:32
|
quote: Originally posted by skviki
Ne bih da kukam i da kritikujem mnogo, ali sam primetio da je svaka tura HC stripova ( pre svega iz Libelusa ) sve losija : - korice su izvijene ( kao skije ) - ima svuda nekih tackica i rupica po koricama - neke linije po koricama - kosi hrbati itd. Ne znam u cemu je stvar ali s obzirom na cenu mislim da bi trebalo to odraditi mnogo bolje. Takodje mislim da bi cim se odstampaju stripovi trebalo biti upakovani u vrece jer se dosta ostete prilikom transporta. Narocito Magicni Vetar sa onim cudesnim koricama. Mislim da su bolje i stabilnije masne korice. Ja sam jedva odabrao primerke za kolekciju Mister NO-a a od Magicnog nisam uspeo da nadjem primerke za 5 a kamo li glanc. Da ne spominjem greske kao sto je slucaj sa Dilan Dogom ( MAXI cini mi se ). Imam utisak da kako vreme prolazi izdavaci se sve manje trude oko kvaliteta HC stripova. S obzirom na tiraz ( nakladu ) i cenu, kvalitet ne bi smeo doci u pitanje. Kad vec dajemo bogatstvo za stripove onda da nam ne bude zao.
O kakvim krivim koricama je rijec, kakve tockice i rupice, kakve linije? Mozes li molim te malo poslikati to da vidim o cemu se radi, pa da komentiramo. Stripovi se prodaju na vise prodajnih mjesta i dosta ljudi ih uzima, a nisam jos cuo da je netko imao slicne primjedbe. Stoga vjerujem da su kod tebe zavrsili primjerci koji ne odgovaraju uobicajenoj kvaliteti nasih izdanja. Razloga za to moze biti vjerojatno vise, od tiskare (jer moze se desiti da pojedini primjerci ne budu dobri, sto se rijetko zbiva) pa do nacina skladistenja i slicno... Kad su u pitanju korice, bili nekome mat ili sjajne korice bile bolje, mislim da nije dobar argument za raspravu o "kvaliteti" istih, jer se ipak radi o ukusu.
U svakom slucaju zahvaljujemo ti sto si se javio i osvrnuo na tu problematiku, jako nam je zao ako si dobio primjerke koje nisu na razini kvalitete koja treba biti. Naravno, mozes zamjeniti te primjerke u svom prodajnom mjestu, za bolje primjerke.
U jedno se ne treba nikako sumnjati, u nase zelje i zalaganje oko kvalitete izdanja. I ne samo po pitanju dizajna i vanjskog izgleda, vec po pitanju cijelokupne knjige, u svim segmentima. To znaju i svi nasi suradnici a naravno i u tiskari u kojoj radimo jer od svih njih trazimo i dobijemo ogroman angazman i maksimalnu razinu kvalitete rada. Na kraju krajeva, mnogi znaju da radimo izdanja iskljucivo iz gusta, te ih radimo i za sebe, a tko to za sebe zeli raditi lose? |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/04/2008 : 01:42:23
|
Pretpostavljam da su "linije" oni tragovi od tockica stroja... jbga to je toliko cesto da mi djeluje neizbježno. No, vide se samo ako se strip okrece pod posebnim kutom prema svjetlu a to ne radim
@Porter
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
kapetan
New Member
Croatia
202 Posts
Member since 28/09/2004 |
Posted - 21/04/2008 : 08:54:30
|
quote: Originally posted by Dado
O kakvim krivim koricama je rijec, kakve tockice i rupice, kakve linije?
Konkretno, zadnja runda Magicnog Vjetra (9-12) ima katastrofa korice, zijevaju i prednja i zadnja (mogu i slikati ako ne vjeruješ). Ne mislim da je to neki propust izdavaca, vec onog tko uvezuje. Zanimljivije u cijeloj prici mi je bilo pratiti zadnjih tjedana ovdje po forumu paljbu koju su dežurni dušebrižnici osuli po Bookglobeovim integralima za potpuno istu stvar, a ovo baš nitko nije primjetio. Valjda je to kod jednog izdavaca kardinalna pogreška za koju ga treba razapeti, a kod drugog sitnica koja nije vrijedna spomena.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10360 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/04/2008 : 09:59:53
|
quote: Originally posted by kapetan
Konkretno, zadnja runda Magicnog Vjetra (9-12) ima katastrofa korice, zijevaju i prednja i zadnja (mogu i slikati ako ne vjeruješ). Ne mislim da je to neki propust izdavaca, vec onog tko uvezuje. Zanimljivije u cijeloj prici mi je bilo pratiti zadnjih tjedana ovdje po forumu paljbu koju su dežurni dušebrižnici osuli po Bookglobeovim integralima za potpuno istu stvar, a ovo baš nitko nije primjetio. Valjda je to kod jednog izdavaca kardinalna pogreška za koju ga treba razapeti, a kod drugog sitnica koja nije vrijedna spomena.
Ista stvar se sa Libellus izdanjima dogodila i meni.Mister No Atlantik,i Operacija Posejdon zijevaju isto kao i Bookglobe integrali koje je Alanmaras poslika i postavija na topicu "Umjesto pangerika-kritika prijevoda-Ramiro".Nisan neka cjepidlaka, i ne patin od glancerizma, uostalom bitniji mi je sadržaj od forme, tako da ne mislin minjat svoje primjerke, ali stoji cinjenica da se Bookglobe nemilo popljucalo za istu srvar. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29457 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/04/2008 : 10:47:16
|
Ne proziva se mene, ali nije me se prozivalo ni na topicu o Ramiru pa sam i tamo rekao svoje (pa su me optuzili da proteziram bookglobe:))) ). Naime, u Grafickom zavodu Hrvatske, koji radi tvrdi uvez svih strip albuma koje rade Bookglobe, Strip agent, Libellus & Fibra imaju gadnih problema sa strucnim ljudima. Imaju vrhunski stroj, ali su im otisli neki ljudi koji su radili na njemu i to se, nazalost, vidi na kvaliteti uveza. to je veliki problem, nadam se da ce se on uskoro rijesiti, jer se ista stvar sutra moze desiti i meni. Naravno, sve to vas, kao kupce, ne bi trebalo zanimati, vi imate pravo traziti najbolji kvalitet za svoj novac, a mi ga trebamo isporuciti. sve to stoji i sve je to meni jasno, samo objasnjavam zasto se to dogadja i kako smo mi, u stvari, prilicno nemocni. U principu se svodi na ovo: das izdanje u tisak i molis Boga da što manje zajebu. |
Trouble will find me |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 21/04/2008 : 11:03:19
|
Ja, fala bogu, nikad nisam imao problema sa HC izdanjima od niti jednog od ovih izdavaca, po nekima valjda sam imao srece. Mene više brine kvaliteta ocuvanosti SC stripova, prošao sam 5!!! trafika da nadem Maxi Texa normalno ocuvanog i nije jedini slucaj!!! Volio bi da ovo procita netko ko može nešto napravit po tom pitanju, znam da je stvar u uvezivanju stripova prilikom distribucije na kioske...
|
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 21/04/2008 : 11:45:35
|
Takoder nikad nisam imao problema sa HC stripovima... Za SC mi se brinu trafikantice,tako da sam pokriven i na tom podrucju..
|
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2237 Posts
Posted - 21/04/2008 : 11:50:30
|
quote: Originally posted by kico
Takoder nikad nisam imao problema sa HC stripovima... Za SC mi se brinu trafikantice,tako da sam pokriven i na tom podrucju..
Švaleru jedan i njih si zaveo U mojim trafikama rade starije i ozibljne gospode tako da... |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/04/2008 : 12:30:37
|
Majstor govori o "the complete calvin and hobbes" objasnjavajuci sta je lose :-))))))))))!
This leads me to describe one drawback: these books aren't really hardbound books. They look so, because of their hard covers, but actually they are what's called "cardboard articles", meaning the pages are not stitched to the spine, and instead glued. Albiet, this is common book binding practice, but I'm sure most of us wouldn't have minded paying some more for real hardbound articles for the sake of longevity in preservation. So although this collection is best left for archival purposes, it's unfortunate they are not exactly archival quality.
Despite the books being cardboard articles, the pages are easy to open up without damaging the fabric covered spine due to the generous space and horizontal orientation. However the images of Calvin and Hobbes on the front and back faces of the slipcase are printed on separate squares of paper glued to the surface, rather than integrated, or printed directly on. This is something I realized as I slid the collection onto my bookshelf and found I had to be careful or the sides of those squares might catch and lift a bit.
|
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
Edited by - seinfeld on 21/04/2008 12:32:26 |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 21/04/2008 : 12:35:09
|
quote: Originally posted by PAJDO
Švaleru jedan i njih si zaveo U mojim trafikama rade starije i ozibljne gospode tako da...
Tako da šta Pajdo?Al ti je to zapreka? Kad ti vide onih par sidih dlaka u kosi past ce i babe! |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 21/04/2008 : 13:28:58
|
quote: Originally posted by kapetan
Neovisno o tome cija je greska, ti kao kupac trebas dobiti odlicno izdanje. Jako nam je zao ako netko to nije dobio, i molimo ga da zamjeni primjerke kod svog prodavaca. U svakom slucaju ovakve stvari trebate javiti, to je i nama jako, jako bitno. Greske su moguce kod svakoga tko radi, no treba uciniti sve da se one isprave i ne ponove.
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2237 Posts
Posted - 21/04/2008 : 13:51:30
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
quote: Originally posted by PAJDO
Švaleru jedan i njih si zaveo U mojim trafikama rade starije i ozibljne gospode tako da...
Tako da šta Pajdo?Al ti je to zapreka? Kad ti vide onih par sidih dlaka u kosi past ce i babe!
Još malo pa cu bit ko Mister NO |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 21/04/2008 : 14:01:40
|
*eboti ovaj sport,covjek se trudi(mislim na izdavace),kupovina prava,prevodi,vrijeme,kontakti,lova,zivci.... na kraju nesto zezne tiskara i nastaju problemi. Kad jos znamo da je naklada 500 a to je neka granica da se ne ide u bankrot.....nista treba proizvoditi fenjere i to od betona. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 21/04/2008 : 14:22:58
|
Ja sa bookgobom imam sjajna iskustvaa. Takodje i sa drugim izdavacima, osim sa (ne)casnim izuzecima... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 21/04/2008 : 14:42:56
|
Pa možda se nade neko sitno oštecenje u Libellusu, ali zaista nebitno, barem meni. Samo tako dalje... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
skot
Junior Member
Croatia
356 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 21/04/2008 : 16:14:05
|
Što se tice izvijanja korica kod HC izdanja (kako je skviki naveo: "poput skija"), uzrok je vjerojatno u promjeni temperature. Nakon zadnja dva CRŠ-a došao sam do tog zakljucka. Tamo bi na Libellusovom štandu odabrao najbolje primjerke, na putu do doma bili bi izloženi hladnom vremenu vani, a cim bi ih nakon toga odložio u toploj sobi, za par sati im se korice blago izviju. Kad sam ih kupovao za toplog vremena, problema nije bilo... |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 21/04/2008 : 16:25:49
|
Kad se vec to spominje, sad mi jasno da moj Mister No knjiga broj 4 (Covjek iz Gvajane) nije jedini takav slucaj. Od svih Libellusovih knjiga koje imam to je jedini slucaj. Pošto nisam u Zagrebu to mi nije baš "na ruku" otici i promijeniti, a kad i idem za Zagreb (nekoliko puta godišnje) to mi nije ni na kraj pameti. Bit ce dobra i ova. |
|
|
Caldera
New Member
Croatia
251 Posts
Member since 12/09/2007 |
Posted - 21/04/2008 : 17:02:18
|
quote: Originally posted by Renky
Pretpostavljam da su "linije" oni tragovi od tockica stroja... jbga to je toliko cesto da mi djeluje neizbježno. No, vide se samo ako se strip okrece pod posebnim kutom prema svjetlu a to ne radim
E baš to... Inace možda malo nešto i zna biti izvijeno, ali fakat treba biti cjepidlaka da ti to smeta. Barem kod mojih primjeraka. Inace što se tice kvalitete korica onda je moj broj jedan trenutacno Ridobradi (nanjnovije brojeve nemam). Strava kako je to kvalitetno ... Možda ima i boljih izdanja, ali ja nisam naletio na to...
|
----Mjesto za oglas---- |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 21/04/2008 : 19:58:08
|
[/quote]
O kakvim krivim koricama je rijec, kakve tockice i rupice, kakve linije? Mozes li molim te malo poslikati to da vidim o cemu se radi, pa da komentiramo. Stripovi se prodaju na vise prodajnih mjesta i dosta ljudi ih uzima, a nisam jos cuo da je netko imao slicne primjedbe. Stoga vjerujem da su kod tebe zavrsili primjerci koji ne odgovaraju uobicajenoj kvaliteti nasih izdanja. Razloga za to moze biti vjerojatno vise, od tiskare (jer moze se desiti da pojedini primjerci ne budu dobri, sto se rijetko zbiva) pa do nacina skladistenja i slicno... Kad su u pitanju korice, bili nekome mat ili sjajne korice bile bolje, mislim da nije dobar argument za raspravu o "kvaliteti" istih, jer se ipak radi o ukusu.
U svakom slucaju zahvaljujemo ti sto si se javio i osvrnuo na tu problematiku, jako nam je zao ako si dobio primjerke koje nisu na razini kvalitete koja treba biti. Naravno, mozes zamjeniti te primjerke u svom prodajnom mjestu, za bolje primjerke.
U jedno se ne treba nikako sumnjati, u nase zelje i zalaganje oko kvalitete izdanja. I ne samo po pitanju dizajna i vanjskog izgleda, vec po pitanju cijelokupne knjige, u svim segmentima. To znaju i svi nasi suradnici a naravno i u tiskari u kojoj radimo jer od svih njih trazimo i dobijemo ogroman angazman i maksimalnu razinu kvalitete rada. Na kraju krajeva, mnogi znaju da radimo izdanja iskljucivo iz gusta, te ih radimo i za sebe, a tko to za sebe zeli raditi lose? [/quote]
Libelus zasluzuje cistu 10 za ideju, pripremu, odabir junaka i ostalo. Problem je ocigledno u kvalitetu uveza i koricenja. Nemoguce da od 20-tak knjiga sve imaju felere. Ja kupujem stripove u Darkwood-u i tvrdim da je zadnjih par tura bilo losijeg kvaliteta nego prethodne. Ja mislim da VI trebate malo pojuriti ove sto rade uvez da vrate kvalitet na nivo koji zasluzuju ta izdanja. Za vrstu korica ( mat ili ove druge ) to sam samo rekao svoje misljenje i znam da o ukusima ne treba raspravljati. |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 21/04/2008 : 20:07:59
|
quote: Originally posted by skot
Što se tice izvijanja korica kod HC izdanja (kako je skviki naveo: "poput skija"), uzrok je vjerojatno u promjeni temperature. Nakon zadnja dva CRŠ-a došao sam do tog zakljucka. Tamo bi na Libellusovom štandu odabrao najbolje primjerke, na putu do doma bili bi izloženi hladnom vremenu vani, a cim bi ih nakon toga odložio u toploj sobi, za par sati im se korice blago izviju. Kad sam ih kupovao za toplog vremena, problema nije bilo...
Ma kakva temperatura. Znas li koliko sam ja albuma kupio na ulici na -10 su stajala i kada sam ih uneo u sobu na + 20 nisu se iskrivile korice. A jos ako uzmemo u obzir da su stari i po 20-tak godina. Siguran sam da nije promena temperature u pitanju. |
|
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Member since 05/02/2008 |
Posted - 21/04/2008 : 20:20:20
|
Takoder bi se želio nadovezati na diskusiju. Kod mene izdanja KP 7-12 imaju jako iskrivljene hrbate, i isto tako NN Giganti 1 i 2. Ja sam pokušavao rucno ih ispraviti medutim teško. Što se tice tih rupica, ja ih imam na KP 12 i pomalo na MM Almanah 1, to su rupe koje se nalaze na poledini stripa, gusto zbijene i razlicitih velicina.
Naravno meni toliko korice i nisu bitne jer popravim to na polici pa i ne izgleda tako strašno ali eto da se zna... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 21/04/2008 : 20:28:44
|
Bože, koliko ljudi kojima smetaju rup(ic)e na jednome mjestu...:)))))) |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Topic |
|