forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor maxi 6
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 21:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
E moj DP, i na kontu jednog broja od citavog mini serijala ti dovedes zakljucak kako su Zagor maxiji sranje. Ti koji se deklariras kao Zagor fan. Svasta.

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 29/04/2008 : 21:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Necete se izvuci bez mog posta na ovom topicu!

Da, pogodili ste... Chiarolla mi je fantastican u "Dugom putovanju". Baš sam uživao u svakoj njegov liniji i...i... mrlji.

Aj, priznat cu, da je na momente lošnjikav, ali gleda se opci dojam, a on je pozitivan. To je jedna od rijetkih Burattinijevih prica koje valjaju. "Dugo putovanje" i nije neka ultra-mega-extra epizoda, ali svida mi se zbog emotivne price i povijesno-realisticnog konteksta.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 21:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

E moj DP, i na kontu jednog broja od citavog mini serijala ti dovedes zakljucak kako su Zagor maxiji sranje. Ti koji se deklariras kao Zagor fan. Svasta.

Pravi fan je i pravi kriticar, a ima i svoj ukus i svoj stav. Ja se ne stidim svog ukusa niti svog stava, ovaj forum i sluzi za to, a u svemu tome se uvek nesto novo nauci, jer kako covek saznaje nove stvari tako koriguje svoj stav i manja ga ili ne menja vec u skladu sa tim novim iskustvima.

Sto se tice ovog maxija, ja sam u prvom postu odmah napisao da sam poceo da ih citam i da sam protitao samo taj prvi i nisam nigde napisao da je sranje, napisao sam upravo to da "...pocinjem da se pitam cemu ta edicija uopste sluzi..." ocekujuci upravo reakcije drugih. Sto se tice ovog prvog broja ostajem pri svome stavu da su i crtez i prica ocajni, daleko ispod proseka za Zagora, prica u rangu najlosijih (doduse, ima jedna Nolittina gora cak i od ovog maxija - "Tajanstveni jahac"), a o crtezu sam vec dosta rekao. Ako nakon "Dugog marsa" budem imao drugaciju sliku o maxi seriji, svakako cu je podeliti sa svima kao sto sam to ucinio i ovaj put.

Sto se tice crteza, Chiarolla jeste neuporedivo kvalitetniji od Cassara, ali radije citam Cassarovog Zagora, ne znam zasto, valjda zato sto mi vise lici na Zagora na kakvog sam navikao kod Ferrija, Donatellija i Bignottija. U tom pogledu, ko zna, mozda veceras ipak uzmem "Napustenu utvrdu" umesto "Dugog putovanja"
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 22:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Pa upravo sam poceo da citam Maxije i procitao sam tek prvi ("Dolina vetra" i "Uzasno prokletstvo") i upravo se pitam cemu ta edicija uopste sluzi? Verovatno samo da uzme pare glupim kolekcionarima (kakav sam i ja sam cim sam to sranje kupio, pa nek je Zagor 100 puta) za glupe price i odvratne crteze. Trebalo je da cekamo cak 6. broj maxija da bismo dobili Zagora koji lici na pravog Zagora (iskljucujem treci broj gde je poslednji Donatellijev rad). Makar da je prica od 320 stranica pa da uzivas u prici, nego imamo dve kratke price duzine specijalca i odvratni Chiarollin Zagor koji je ovde dostigao vrhunac odvratnosti i vise lici na Giong-Goinga nego na Zagora... strasno i sramota, jos ako je Burattini napravio los scenario kod ovog Sediolijevog, onda se stvarno pitam cemu sluzi maxi serija...

Vidis da si napisao da je sranje.

No nema veze, nemam stvarno vece zamjerke i naravno i da najveci fanovi trebaju imati svoje vidjenje epizoda i biti kriticari.
Zamjera ide samo na to da nisi procitao sve maxije i na kontu jednog donio zakljucak kako su sranje i sramotni.

Recimo meni niti prvi maxi nije pre los, onako solidan mi je. Drugi i cetvrti su mi odlicni. Treci mi je jako los...Peti tek moram procitati.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 29/04/2008 : 22:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Taj 5. maxi ("Nocna mora na moru") mi je odvratniji od treceg!
Prica mi je potpuno besmislena. Ponovno je rijec o Zagorovoj borbi protiv vlastitih strahova. Sve se odvija oko jednog kita koji je zapravo cista iluzija... Puno cudnih scena, razvuceno...itd.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 22:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Sad si me razocarao. Ja sam upravo sa najvecim nestrpljenjem ocekivao taj treci, mozda zbog starih dana i Donatellija - ipak mu je to poslednji rad... steta. A takodje nestrpljivo ocekujem sesti, jer sam strasno zavoleo Sediolija vec posle par minuta - imam taj sesti "Bonellijev" ali jos uvek sa velikom mukom citam italijanski uz pomoc mnogo recnika i prevodilaca, pa jedva cekam da mi ovaj "Ludensov" dodje do ruku. Iskreno, nadam se da je i ta sesta dobra i da je Zagor vise Zagor nego Poaro (iako je Zagor uvek pomalo i Poaro, ali ne treba preterivati). Procitao bih ja sve njih veceras, ali je to jednostavno nemoguce. Ja zaista uzivam i svakoj slicici, (mozda sam zato toliko kritican i prema ovom Chiarollinom crtezu) i citam po sat do dva samo jedan strip od 100 strana. U svakom slucaju hvala za lepu diskusiju i suprotstavljeno misljenje. Ja sam uvek za to

P.S. Ovo "sranje" sam napisao u zagradi u brzini, nisam to ni konstatovao... u pravu si da jesam napisao, priznajem sorry
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 22:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
quote:

Sad si me razocarao. Ja sam upravo sa najvecim nestrpljenjem ocekivao taj treci, mozda zbog starih dana i Donatellija - ipak mu je to poslednji rad... steta. A takodje nestrpljivo ocekujem sesti, jer sam strasno zavoleo Sediolija vec posle par minuta - imam taj sesti "Bonellijev" ali jos uvek sa velikom mukom citam italijanski uz pomoc mnogo recnika i prevodilaca, pa jedva cekam da mi ovaj "Ludensov" dodje do ruku. Iskreno, nadam se da je i ta sesta dobra i da je Zagor vise Zagor nego Poaro (iako je Zagor uvek pomalo i Poaro, ali ne treba preterivati). Procitao bih ja sve njih veceras, ali je to jednostavno nemoguce. Ja zaista uzivam i svakoj slicici, (mozda sam zato toliko kritican i prema ovom Chiarollinom crtezu) i citam po sat do dva samo jedan strip od 100 strana. U svakom slucaju hvala za lepu diskusiju i suprotstavljeno misljenje. Ja sam uvek za to

P.S. Ovo "sranje" sam napisao u zagradi u brzini, nisam to ni konstatovao... u pravu si da jesam napisao, priznajem sorry

Ma nema frke, kazem da mi nije to licilo na tebe da se samo tako odreknes Zagora, zato sam se zacudio!

Da, treci maxi je grozno los nazalost, ali iz postovanja prema dobrom starom Donatelliju imam ga ipak sa zadovoljstvom na polici.Ipak je druga prica u tom maxiju zadnje sto je crtao.

RIP dragi Franco.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7826 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 29/04/2008 : 22:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
(doduse, ima jedna Nolittina gora cak i od ovog maxija - "Tajanstveni jahac")

Tajanstvenog jahaca nije napisao Nolitta nego Canzio.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/04/2008 : 22:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Sad si me razocarao. Ja sam upravo sa najvecim nestrpljenjem ocekivao taj treci, mozda zbog starih dana i Donatellija - ipak mu je to poslednji rad... steta.

Vjeruj meni koji imam slican ukus tvome,skoro da od Ferrija i Donatellija dalje ne vidim
Ovaj Donatellijev je po mom misljenju njegov najlosiji strip,prica nula a i crtez nije bolji.Kako rece DD imam ovaj strip iz postovanja prema Donatelliju i zbog kolekcije
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/04/2008 : 22:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Drugi Maxi je vrhunac Zagora, ali je i druga prica u prvome, Užasno prokletstvo, odlicna. Ne samo scenaristicki - ta tko bi bolje od Chiarolle docarao bol na licima Cherokeeja, zlocu i primitivizam pripadnika Nacionalne garde Georgije, divljinu u koju su Cherokeeji potjerani; raspadajuce leševe u stephenkingovskoj atmosferi Užasnog prokletstva?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/04/2008 : 01:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

Ma nema frke, kazem da mi nije to licilo na tebe da se samo tako odreknes Zagora, zato sam se zacudio!

Da, treci maxi je grozno los nazalost, ali iz postovanja prema dobrom starom Donatelliju imam ga ipak sa zadovoljstvom na polici.Ipak je druga prica u tom maxiju zadnje sto je crtao.

RIP dragi Franco.

Kao da ti ne znas da se ja ne bih odrekao Zagora ni za sta? No, zaista sam bio razocaran jer sam se dugo spremao da pocnem da citam maxije, vec godinama imam prvi maxi od "Bonellija". Kad je izasao "Ludensov" i kad sam ga imao priliku kupiti (u Zagrebu na CRS-u 2004. kad su prvi put dosli Ferri i Burattini), nisam imao novca ni za sta osim za dva specijalca na koje su mi se njih dvojica potpisali, jedva sam imao novca i za put, tako da mi je dosao do ruku tek nedavno. Mozda sam previse ocekivao, ali zamisli da se ovakvo izdanje pojavilo u ovakvom kvalitetu pre 20 godina. Zamisli pre 20 godina sa kakvim zmarcima bi docekao Zagora na 320 strana? E pa, sa takvim sam ja zmarcima docekivao Zagorove maxije bez obzira da li je prvi ili bilo koji broj i bez obzira sto je to Chiarollin crtez. I zamisli da ocekujes u najmanju ruku pricu na 320 strana po kvalitetu slicnu "Kapetanu Zmiji" ili "Do poslednjeg daha". I onda procitas jednu "Dolinu vetra" u prici sa mnogim vec vidjenim elementima.

Svakako da su "krivci" delom i moja masta i prevelika ocekivanja, tacnije, ona jos uvek decija ocekivanja, jer veliki deo mene je, kad su stripovi u pitanju, jos uvek ono isto dete koje je te iste stripove citalo nekada davno.

No, zar ne bi bilo lepo da su bas sve price u maxijima najkvalitetnije moguce i sa Ferrijevim crtezom? Onda bi to bila superiorna podedicija u okviru Zagor edicije kakva se samo pozeleti moze. Nadam se da cu biti mnogo zadovoljniji vec sutra. Odoh da citam sledeci maxi...

Zagor forever!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/04/2008 : 01:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
(doduse, ima jedna Nolittina gora cak i od ovog maxija - "Tajanstveni jahac")

Tajanstvenog jahaca nije napisao Nolitta nego Canzio.

Bolje je da je tako... iako sam ja, kao veliki fan i poznavalac Zagora, mislio da je sve price do "Svemirske tamnice" pisao Nolitta.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/04/2008 : 01:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Sad si me razocarao. Ja sam upravo sa najvecim nestrpljenjem ocekivao taj treci, mozda zbog starih dana i Donatellija - ipak mu je to poslednji rad... steta.

Vjeruj meni koji imam slican ukus tvome,skoro da od Ferrija i Donatellija dalje ne vidim
Ovaj Donatellijev je po mom misljenju njegov najlosiji strip,prica nula a i crtez nije bolji.Kako rece DD imam ovaj strip iz postovanja prema Donatelliju i zbog kolekcije

No, ipak cu ga sa zadovoljstvom procitati, ipak dok gledan Donatellijev crtez, dozavljam Zagora kao onog starog uz kojeg sam odrastao, sa jednakim uzitkom kao i Ferrijevog i Bignottijevog.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 30/04/2008 : 08:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by jasa

quote:

Pa upravo sam poceo da citam Maxije i procitao sam tek prvi ("Dolina vetra" i "Uzasno prokletstvo") i upravo se pitam cemu ta edicija uopste sluzi? Verovatno samo da uzme pare glupim kolekcionarima (kakav sam i ja sam cim sam to sranje kupio, pa nek je Zagor 100 puta) za glupe price i odvratne crteze. Trebalo je da cekamo cak 6. broj maxija da bismo dobili Zagora koji lici na pravog Zagora (iskljucujem treci broj gde je poslednji Donatellijev rad). Makar da je prica od 320 stranica pa da uzivas u prici, nego imamo dve kratke price duzine specijalca i odvratni Chiarollin Zagor koji je ovde dostigao vrhunac odvratnosti i vise lici na Giong-Goinga nego na Zagora... strasno i sramota, jos ako je Burattini napravio los scenario kod ovog Sediolijevog, onda se stvarno pitam cemu sluzi maxi serija...

Šta pricaš ti? Prvi maxi je odlican, a baš treci maxi ne lici ni na šta!

Stvar ukusa, treci jos nisam ni procitao, rekoh lepo da sam procitao tek prvi i da sam razocaran i crtezom i pricama, jer radnja ne moze da se razmase kad je svedena na 150 stranica.

OK, sorry na pomalo burnoj reakciji!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 30/04/2008 : 08:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Taj 5. maxi ("Nocna mora na moru") mi je odvratniji od treceg!
Prica mi je potpuno besmislena. Ponovno je rijec o Zagorovoj borbi protiv vlastitih strahova. Sve se odvija oko jednog kita koji je zapravo cista iluzija... Puno cudnih scena, razvuceno...itd.

Peti Zagor maxi mi je NAJGORI Zagorov strip ikad, od jadnog crteža do glupave price i teme koju, cini mi se, nije zaobišao ni jedan bonelijev junak, uglavnom.

dp ima pravo donekle jer maxi serijal je u cjelini nekvalitetan dosad, kvalitetom price iskace samo "Dugo putovanje" ali nažalost ne i crtežom. Ostali se brzo zaboravljaju.

Nadam se da ce ovaj novi popraviti situaciju...

...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/04/2008 : 08:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Prvi mi je jako dobar, drugi odlican, jedan od najboljih Zagora ikad, Chiarolla je bio pravi izbor za tu pricu. Treci uzas, cetvrti vrlo dobar. Peti i sesti nisam mogao procitati do kraja.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 30/04/2008 : 08:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Napuštena utvrda je odlican, sve ostalo je daleko ispod prosjeka Zagora.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/04/2008 : 09:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message
Nije mi jasno zasto u Bonelliju forsiraju crtace koji ne znaju da crtaju Zagora..zar je moguce da u Italiji i u svetu nema dobrog crtaca Zagora pa da njega forsiraju....ima par dobrih crtaca, ali zasto ostale lose crtace forsiraju??? Pa pasce tiraz Zagoru i ugasice se zbog njih!!
Vreme je da JA stupim u akciju i predlozim sebe za crtaca Zagora uskoro hehe.....spasicu serijal Zagora ne brinite hehe..neki crtaci Zagora stvarno odvracaju od citanja...uzas sta su uradili sa njim...

Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 30/04/2008 : 09:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Nije mi jasno zasto u Bonelliju forsiraju crtace koji ne znaju da crtaju Zagora..zar je moguce da u Italiji i u svetu nema dobrog crtaca Zagora pa da njega forsiraju....ima par dobrih crtaca, ali zasto ostale lose crtace forsiraju??? Pa pasce tiraz Zagoru i ugasice se zbog njih!!
Vreme je da JA stupim u akciju i predlozim sebe za crtaca Zagora uskoro hehe.....spasicu serijal Zagora ne brinite hehe..neki crtaci Zagora stvarno odvracaju od citanja...uzas sta su uradili sa njim...

neka Sila bude s tobom, mladi padawane

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 30/04/2008 : 09:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
quote:

to sam se i ja pitao,treba imati 5-6 kvalitetnih crtaca i to je to,pa i da se smanji ritam izlaženja ne bih žalio.prije je bilo tako i stizalo se ,doduše bez maxija ali bolje i to nego ove nakarade od crtaca....
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 30/04/2008 : 11:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Prvi mi je jako dobar, drugi odlican, jedan od najboljih Zagora ikad, Chiarolla je bio pravi izbor za tu pricu. Treci uzas, cetvrti vrlo dobar. Peti i sesti nisam mogao procitati do kraja.

Eto i moj kum potvrdio!

ZAGOR MAXI 2 i 4 prava poslastica. Naravno drugi maestralan!

Dakle DP citaj drugi pa da vidimo komentare!

Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 30/04/2008 : 11:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
4 maxi(napuštena utvrda) mi je možda i bolji od drugog. Takvu atmosferu nisan nigdje vidio.. i to sa Cassarom. Iako je rasplet price... znate vec kakav.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 30/04/2008 : 11:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:

Dobro kažeš covjece, sve dobro otišlo u texa, a di je tu Zagor?
Iako, vidili su to i oni, pa su sad ubacili svježu krv, znaju oni da je zagor Ferri i Donatteli pa ih pokušavaju zamjenit njihovim (za sada) solidnim kopijama.Virujem da ce Verni, Sedioli & "copy & paste" ekipa s vremenom bit sve bolji.Pa nije ni tata Ferri od pocetka bija Tata. A najbolji primjer napredka je Albert Uderzo, u svakom sljedecem broju se vidi napredak.
U svakom slucaji, Zagor ce živit i nakon Ferrija, ka Hajduk i nakon Tonci Žilica.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/04/2008 : 11:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

4 maxi(napuštena utvrda) mi je možda i bolji od drugog. Takvu atmosferu nisan nigdje vidio.. i to sa Cassarom. Iako je rasplet price... znate vec kakav.

Da, vrlo dobra 'Posljednji Mohikanac'-prica.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 30/04/2008 : 12:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Od ZAG maxia mi valja 1b i 2. (S tim da je "Dugo putovanje" prva liga) Sve mi je drugo bezveze. Kad smo vec kod mišljenja, ovo je moj copy-paste komentar za maxi br. 4:

Autor:Inferno 6.7.2007 18:53:00 Ocjena: (6,5,6,7) 58% Edit recension Delete recension

Nažalost, moje mišljenje o ovom maxiu nije toliko visoko kao kod prijašnjih komentatora. Kroz cijeli maxi citam samo putovanje Zagorove ekipe, a poslje toga opet putovanje Zagorove ekipe u potrazi za tajnom proklete utvrde koja mi i nije baš tajna ni prokleta; a ni ludi kapetan nije baš puno lud! ovo je još jedna razvucena Bonellieva epizoda u kojoj se nižu dosadne i nezanimljive scene. Kad kod dode do uzbudenja zbog naših ocekivanja brda i dolina, epizoda nas udari šakom i prizemlji te nastavi sa svojom monotonošcu. Ne ide mi u glavu zašto potrošiti 70 stranica na ganjanje onog razbojnika i spašavanje popa (u pocetku). Ne želim biti zao, ali takvim pristupom se željelo razvuci bezidejni strip da stane na 320 stranica. Što se tice onog popa i placljivog vojnika, moram priznati da mi je dosta dugog cmizdrenja tih povrijedenih licinki (u stripovima uopce). Nadalje, nitko mi ne može reci da se maximalno oduševio završetkom, jer, pobogu, ocekivali smo da ce Carmody dizati zombije i vampire iz zemlje, kad ono na kraju on ispadne podvojena problematicna licnost koja se izgubila u vremenu i prostoru. Ja se nisam neugodno iznenadio jer sam vec na pola citanja stripa shvatio kamo to vodi. Upravo taj "ljudski", "realni", "nedovoljno iznenadujuci" završetak srozava moje ocjene i za pricu i za scenarij. Cassara necu napadati jer covjek je solidan i crta koliko može i zna. Kao što je recenzent primjetio, naslovnica ne odgovara svarnoj radnji u stripu, ali estetski nije loša. Epizoda nije katastrofalna, ali uporno teži donjem domu osrednjosti. Pozitivna mi je samo faca (koja se cesto javlja na njegovim portretima) kapetana Carmodya sa onim brcinama i mrkim sotonistickim pogledom. Brrrr!

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000