Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 30/04/2008 : 13:22:46
|
quote: Originally posted by supermark
sto ste toliko popljuvali te maxije? pa oni nisu, ruku na srce, puno losiji od redovne, tj. extra serije
na žalost moram se složiti,mislim da je buratini dosadio svakome ,jedva cekam nove epizode boselija,a nije mi jasno kako nema novih scenarista u zagoru. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 30/04/2008 : 14:40:42
|
quote: Originally posted by Darkwood Devil
quote: Originally posted by Markos
Prvi mi je jako dobar, drugi odlican, jedan od najboljih Zagora ikad, Chiarolla je bio pravi izbor za tu pricu. Treci uzas, cetvrti vrlo dobar. Peti i sesti nisam mogao procitati do kraja.
Eto i moj kum potvrdio!
ZAGOR MAXI 2 i 4 prava poslastica. Naravno drugi maestralan!
Dakle DP citaj drugi pa da vidimo komentare!
Vec sam sinoc poceo, ali sam zaspao (to jest jutros, zato sam se tek sad probudio). Sasvim je druga atmosfera u startu, Chiarolla ne obluje sa mnogo vise detelja nago u prvom maxiju (i ovde je sigurno zurio dok je radio) ali mi je crtez mnogo bolji, Zagor je sasvim korektan, onakav kakvog sam navikao kod Chiarolle (za sada mi je Chiarollin Zagor najgori u "Blago Zana Lafita" i u "Dolina vjetra"). Vec sam pocetak price vuce citaoca na dalje citanje. Na kratko sam se odlucio vratiti i prelistati "Indijanska zemlja", suvise davno sam ga citao a ista je tematika. Jedva cekam da zaokruzim ovu tematiku sa Cirokijima, plasi se samo da ce se zavrsiti lose kao i sa Mandanima (mislim na Kee-Noah, valjda se zovu Mandani ako nisam vec zaboravio) |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 30/04/2008 : 14:43:35
|
quote:
quote:
Stvar ukusa, treci jos nisam ni procitao, rekoh lepo da sam procitao tek prvi i da sam razocaran i crtezom i pricama, jer radnja ne moze da se razmase kad je svedena na 150 stranica.
OK, sorry na pomalo burnoj reakciji!
No hard feeling, sve je OK, tu smo da razmenimo misljenja... |
Edited by - ---dp--- on 30/04/2008 15:07:42 |
|
|
Snježana
Starting Member
Virgin Islands (United Kingdom)
24 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 30/04/2008 : 18:07:55
|
Chiarolla sucks! A isto tako mi je glupo,kad Zagor kod ovih novih ima samo neko sporednu ulogu.N eznam sad u kojim epizodama ali bilo je puno takvih kao ona najnovija sa Kandarksom kad je samo jedan od mnogih,...previše je tu nekih drugih likova,ili kao kod Vampira kada pola stripa prode u nekoj Europi i tek se onda Zagor pojavi,....previše je tu nekog nadmudrivanja,ja hocu western,kauboji indijanci,neka pobuna indijanaca pa da Zagor spašava stvar,neki normalni crtac it o je to,a ne da se pravi Shakespeare sa Zagorom |
Pusa svima!!! |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 30/04/2008 : 18:11:57
|
Maxiji su za sada prilicno "na parove razbrojs" po kvaliteti.Druga prica prvog maxija, drugi i cetvrti( unatoc bezveznom kraju) su odlicni, ostali su vrlo loši,da ne kažem nešto teže.
Medutim, danas sam procitao ovaj šesti, i po tom pravilu par-nepar spada medu ove dobre, na srecu.Burattini se ovdje raspricao, pogotovo u drugom dijelu price, no to pije vodu, a ima i dovoljno akcije u Zagorovom stilu.Ima nekih nelogicnosti na kraju, ne bi to bio Burattini da ih nema, ali ne takvih kao u npr. "Napuštena utvrda" ili "Zagor protiv krojaca". Sve u svemu, prica dobra, crtež vrlo dobar, i ako je Verni bio razocaranje, Sedioli je pun pogodak za Zagora. |
|
|
exterminator
Starting Member
Croatia
3 Posts
Member since 28/04/2008 |
Posted - 30/04/2008 : 18:45:29
|
E super stvar.Meni se svidaju ti maxi brojevi jer se ne nastavljaju.Ove nastavke u normalnim serijama cesto ne dobiju na mom kiosku pa imam zajebanciju.Samo se nadam da ce ovo doci:D. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 30/04/2008 : 19:35:51
|
Ja sam na sav glas popljuvao prvi maxi, i uglavnom ostajem pri tome, iako sam tu bio malo nepravedan prema drugoj prici koja je, posebno ako se uzme u obzir da je smestena na tek nesto vise od 140 stranica, sasvim ok, posebno za Burattinija (da sam je procitao ne znajuci ko je autor, kladio bih se na Bosellija). No, iznerviralo me je sve ostalo, najvise prva prica i one jedrilice na tockovima i potomci gusara, sve me je to na neki nacin podsecalo na Mad Maxa, a ubedljivo me je najvise iznervirao Chiarollin crtez.
Jako mi je drago da su prve ocene Sediolijevog maxija tako pozitivne. Jedva cekam da mi dodje do ruku... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/04/2008 : 21:07:56
|
Evo da se pridruzim pljuvanju: ovaj maxi je nesto najgore sto je izaslo od Zagora. Mucio sam se dosta dugo, ali nisam uspeo da ga procitam do kraja... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 01/05/2008 : 00:02:00
|
quote: Originally posted by manhunter
Evo da se pridruzim pljuvanju: ovaj maxi je nesto najgore sto je izaslo od Zagora. Mucio sam se dosta dugo, ali nisam uspeo da ga procitam do kraja...
nisam ni sumnjao... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 01/05/2008 : 07:38:05
|
quote: Originally posted by I like girlz
Evo da se pridruzim pljuvanju: ovaj maxi je nesto najgore sto je izaslo od Zagora. Mucio sam se dosta dugo, ali nisam uspeo da ga procitam do kraja...
nisam ni sumnjao...
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5083 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 01/05/2008 : 13:09:00
|
Nakon Tex-Maxia i Zagor br.6-Maxia, pretpostavljam da slijedi Dylan Dog br.3-Maxi Zna li tko iz dobro obavještenih izvora kada stiže Dylen MAXI Inace, Zagora baš i ne citam ali ova naslovnica na Maxi 3 sasvim je pristojna. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 03/05/2008 : 09:38:59
|
Maxi od jutros i na kioscima |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
fred perry
Average Member
526 Posts
Member since 19/01/2008 |
Posted - 03/05/2008 : 12:56:54
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Malicius
Maxi od jutros i na kioscima
Plagijatoru...
ha ha,brži je šta ceš... |
SAMO HAJDUK!!! |
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 03/05/2008 : 13:26:14
|
quote: Originally posted by fred perry
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Malicius
Maxi od jutros i na kioscima
Plagijatoru...
ha ha,brži je šta ceš...
neka si mu reka |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 03/05/2008 : 16:26:58
|
slozio bih se s tobom da nisam nedavno citao onaj tkalcev povratak... premo onome, kao i sediolli spram verniju, milina... znaci, sasvim ok za zagora... naravno, kako je uzasno kad burattini, nakon sto je sve jasno, odluci sve dodatno razjasniti tonama oblacica... no ima malo referenci na pibd1, a to je vec velik plus... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
Snježana
Starting Member
Virgin Islands (United Kingdom)
24 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 03/05/2008 : 22:04:26
|
quote: Originally posted by mali od palube
Mmmmmmmmmmmm... Svida mi se Snježanin avatar!!!
Pošto si drugi najmladi na forumu,mislim da ti još trebaš pitati mamu,jel ti uopšte možeš da tako nešto pogledaš.Ipak si ti još dijete |
Pusa svima!!! |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 03/05/2008 : 22:28:28
|
quote: Originally posted by Snježana
quote: Originally posted by mali od palube
Mmmmmmmmmmmm... Svida mi se Snježanin avatar!!!
Pošto si drugi najmladi na forumu,mislim da ti još trebaš pitati mamu,jel ti uopšte možeš da tako nešto pogledaš.Ipak si ti još dijete
hhahahahaha,joooj,......hahahahhahah,kako hladnokrvno....hahahahhaha... to vazi i za nas ostale koji smo ispod 18???ili man of steel moze,uskoro puni 17 |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 04/05/2008 : 12:45:03
|
quote: Originally posted by globinjo
weljko 94 i mali od palube-zadnje upozorenje,puna mi je kapa(da ne recem qurac)vaših baljezganja...
|
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/05/2008 : 16:05:28
|
quote: Originally posted by delboj
Samo je treci maxi necitljiv, ostali su na niovu redovne serije.
ajde da pitam tebe, jer ostali odmah na nož... kako ti se svidja sto su francuski ''revolucionari jakubini'' i sto je napoleon ''krvavo ugusio ustanak koji je sam vodio''? svaki put mislim da je vise nemoguce preneraziti se kolika je ta razina opce kulture, ali uvijek grijesim... ako ne zna jezik, ako ne vidi crtez, pa makar se neke stvari nauce u osnovnoj skoli... mozda je na satovima povijesti citala zagora |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Topic |
|