Author |
Topic |
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 06/05/2008 : 22:00:33
|
Možda je ova tema za izdavacki izlog, ali nema veze, nek moderatori prebace ako misle da treba. Dakle, zanima me postoji li ikakva izdavacka politika Bookglobea u pogledu izlaženja njihovih izdanja. U proteklih par godina pojavilo se mnoštvo novih naslova, uglavnom dužih serijala, od kojih bi se objavilo par albuma i na tome onda stalo. Primjerice, svojedobno su objavljena dva albuma Malog Spiroua nakon cega je trebalo cekati nekoliko godina da se izbace još cetiri. I od tada novog Spiroua nema. Isto vrijedi i za mnoge ostale serijale: Martin Milan (2), Blake i Mortimer (2), Theodor Pussain (2;inace taj strip je prošao skoro bez ikakvog odjeka osim jednog topica ovdje koji je brzo potonuo), Norbert i Kari (2; ok, toga i onako nema puno)... Sada je krenula navala raznih integrala za koje se ponovno ne može znati hoce li ikada docekati svoj nastavak. Jedino što izlazi nekim redom je Blueberry i, donekle, Jeremiah. Kad pogledamo što je od francuskih stripova na ovim prostorima najpopularnije dolazimo do odgovora zašto su oni iznimka. Mislim da je ovo dosta za ilustraciju onoga što želim reci.Bookglobe i njegov alter ego Strip-Agent su za naše pojmove velike firme koji bi trebale biti mnogo ozbiljnije i profesionalnije u pogledu takvih stvari (uostalom, nemaju ni svoj sajt kao ni bilo kakav kontakt sa citateljima).
Sve me to pomalo pa dolazim do ideje da taj Bernard/Nebojša (ili kako im je vec sve ime)namjerno izbacuje razlicite stripove koje ce onda znatiželjnici kupiti, a da pritom i nemaju namjeru objavljivati cjelokupni serijal. Stoga ja dižem ruke od Bookglobea i okrecem se iskljucivo francuskom Amazonu, jer mi ovakvo izdavanje više nema smisla.
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 06/05/2008 : 22:35:49
|
Ajd, sad, dugo se nisam javljao, pa da se ne poveselite kako sam preminuo... Daklem, kao odgovor Pavelu: da, Bookglobe ima nekakvu izdavacku politiku u pogledu nekih naših izdanja. Ona je, nacelno, bazirana na odredenom izdavackom planu i ugovorima koje je Bgl. sklopio s inozemnim nositeljima autorskih prava. Kao što si i sam primijetio (iako u tome nisi uocio obrazac, ali nisi to niti bio obvezan uciniti) pokrenuli smo u 2007. niz serijala: Martin Milan (2 naslova), Blake i Mortimer (2 naslova), Theodore Poussin (2 naslova), Norbert i Kari (2 naslova), kao i cijeli niz drugih serijala. U ovoj godini izbacit cemo po 2 nova naslova svakoga od navedenih serijala. U sljedecoj još po 2. Pa, ukratko, to ti je izdavacka politika: po 2 naslova svakog serijala za kojega držimo prava godišnje. Naravno, ima i iznimaka. Tajnu povijest (prvi ciklus) slupali smo u kratkom roku. Neke druge naslove radit cemo samo po 1 naslov godišnje jer smo se tako dogovorili s inozemnim izdavacem, a i jer nam se cinilo kako nema potrebe gurati više naslova iz pojedinih serijala.
E, sad, jedan broj izdavaca odlucio se za objavljivanje manjeg broja serijala, ali u žešcem ritmu, a drugi su proširili broj serijala, ali, naravno, ne mogu, upravo iz tog razloga, objavljivati velik broj naslova iz svakoga od tih serijala. Jasno, i jedna i druga izdavacka politika ima svoju logiku, kako za nakladnika tako i za citatelja. Uzimajuci naslove izdavacka koji štampaju puno naslova iz iste serije citatelj brzo dolazi do cijele kolekcije, a okrecuci se drugoj vrsti izdavaca ima velik izbor razlicitih serijala, ali s manjim brojem naslova iz pojedinih serijala u jednoj godini. Legitimno i zgodno, i jedno i drugo.
Ipak, meni je simptomaticno upravo ono što si primijetio u vezi Theodora Poussina. Taj je naslov, kao i i neki drugi koje si nabrojio (i to ne samo Bookglobeovih) ima prilicno slabo odjek na ovom forumu. Zamisli sada da smo se odlucili umjesto 2 naslova iz ovog serijala štampati 4 ili 8 naslova... Bili bismo prilicno ojadeni i razocarani odzivom, posebno zato što mislim da se radi o zaista kvalitetnom francuskom naslovu.
Kao zakljucak: tvoj je dojam da izbacujemo razlicite stripove koje ce onda znatiželjnici kupiti, a da pri tome nemamo namjeru objaviti cjelokupan serijal neutemeljen je. Svaki serijal koji ima ekonomsko opravdanje objavljivat cemo dokle god postoji dostatno zanimanje za njega. Bilo bi nerazumno tiskati serijale za koje ne postoji interes.
I samo mali ispravak: Mali Spirou i Jeremiah naslovu su izdavacke kuce Strip-agent. Uprkos urbanoj legendi kako se radi o izdavackim kucama kojima poput neke zlokobne hobotnice iz sjenke upravlja nedodirljivi kum Berni uvjeravam te kako se radi o dvije legitimne i razdvojene izdavacke kuce koje održavaju bliske poslovne veze bazirane na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji i prijateljstvu medu vlasnicima te dvije tvrtke.
Konacno: žao mi je što dižeš ruke od Bookglobea i želim ti svaku srecu s nabavom albuma s francuskog Amazona, iako, priznajem, bojim se da bi s Martin Milanom i Norbertom i Karijem mogao imati ponešto teškoca jer je do tih albuma malo teže doci i, koliko mi je poznato, u ovom trenutku Godardove albume tiska samo Bgl. |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 06/05/2008 : 23:01:25
|
Na žalost vrlo teško. Problem nije finacijskog karaktera, nego su u pitanju neki osobni animoziteti (a koji potjecu iz stare dobre Europe, a ne direktno od Ameria ili Bgl.) koje je gotovo nemoguce prevladati. Dok smo odobrenja za Fantagraphicsove naslove dobijali direktno od autora uz blagoslov Kima Thompsona kod DH-a nas muce drugi problemi koji nisu za javnost. Ipak, vjerujemo kako ce, kada se omjeri snaga i poslovni odnosi odredene osobe s DH-om promijene (a koliko znam tu osobu necemo još dugo cekati), ponovo dobiti priliku za pregovore. Ipak, 7 knjiga i nije tako loše.. Ne? |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 06/05/2008 : 23:03:03
|
Broncano doba II ce izaci u jesen jer je u kombinaciji s još 3 naslova istoga formata, a na njima se još radi i daleko su od završenoga |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 06/05/2008 : 23:12:18
|
@Bookglobe Sta jos mozemo ocekivati od integrala ove godine?Hoce li krenuti najzad integrali Axle Munshinea i Jeremiaha? |
...BD, c'est la vie... |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 06/05/2008 : 23:17:45
|
@ nika331 > nema na cemu. strpljen spasen. kao sto sam napisao u prvom postu ne moze sve odjednom, ali bit ce... @ axle > Jos jednom ponavljam Jeremiah (a i Aster) su kod Strip-agenta. Bilo bi posve neprofesionalno da ja odgovaram u ime tudje izdavacke kuce. Sto se Bgl. tice, u kasnu jesen ide jos jedna tura integrala, ali mislim da je jos rano pricati o njima jer se onda stvori neka negativna atmosfera i prije nego li se knjige pojave. Pricekajmo da izadju pa cemo ih onda rastrgati (sala, ali mi se gadi lijepljenje smajlica da se netko ne uvijedi). |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 06/05/2008 : 23:37:20
|
Svi naslovi od Delcourta nece se pojaviti prije kasne jeseni. U posljednje su vrijeme bili izuzetno nekorektni prema Bgl-u pa su malo na ledu. Žao mi je zbog citatelja, a i naslova (meni su super), ali ponekad i domaci izdavac mora malo pokazati zube kako bi ga stranci ozbiljnije shvatili. Dakle tek oktobar... ukoliko se ekipa u Delcourtu do tada opameti i shvati da s njima imamo godišnji plan od najmanje 12 albuma. Pa sad ako im je to beznacajno, necemo ni mi proljevati puno suza. Do tada ce se, vjeruj, pojavit još par apsolutno senzacionalnih naslova. I što je najbolje: mogu se kladiti da 99% ljudi za njih nije nikada ni culo, ali ako se odluce procitati oduševiti ce se.
|
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 06/05/2008 : 23:54:26
|
quote: Originally posted by bookglobe
@ axle > Jos jednom ponavljam Jeremiah (a i Aster) su kod Strip-agenta. Bilo bi posve neprofesionalno da ja odgovaram u ime tudje izdavacke kuce. Sto se Bgl. tice, u kasnu jesen ide jos jedna tura integrala, ali mislim da je jos rano pricati o njima jer se onda stvori neka negativna atmosfera i prije nego li se knjige pojave. Pricekajmo da izadju pa cemo ih onda rastrgati (sala, ali mi se gadi lijepljenje smajlica da se netko ne uvijedi).
Hvala na odgovoru...cekamo dakle kasnu Jesen,a i da se javi neko iz tog Strip agenta... Hteo sam jos da pitam u vezi SMG! ali odustajem...necu da dosadjujem pitanjima...strpljen,spasen,zar ne... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/05/2008 : 00:35:21
|
quote: Originally posted by bookglobe Do tada ce se, vjeruj, pojavit još par apsolutno senzacionalnih naslova. I što je najbolje: mogu se kladiti da 99% ljudi za njih nije nikada ni culo, ali ako se odluce procitati oduševiti ce se.
E ovo/to cekam! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/05/2008 : 05:56:00
|
bookglobe, hocete li uskoro prezentirati neku vrstu kataloga sa najavom izdanja za ovu godinu? |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 07/05/2008 : 08:07:29
|
Ajd, sad, dugo se nisam javljao, pa da se ne poveselite kako sam preminuo... Daklem, kao odgovor Pavelu: da, Bookglobe ima nekakvu izdavacku politiku u pogledu nekih naših izdanja. Ona je, nacelno, bazirana na odredenom izdavackom planu i ugovorima koje je Bgl. sklopio s inozemnim nositeljima autorskih prava. Kao što si i sam primijetio (iako u tome nisi uocio obrazac, ali nisi to niti bio obvezan uciniti) pokrenuli smo u 2007. niz serijala: Martin Milan (2 naslova), Blake i Mortimer (2 naslova), Theodore Poussin (2 naslova), Norbert i Kari (2 naslova), kao i cijeli niz drugih serijala. U ovoj godini izbacit cemo po 2 nova naslova svakoga od navedenih serijala. U sljedecoj još po 2. Pa, ukratko, to ti je izdavacka politika: po 2 naslova svakog serijala za kojega držimo prava godišnje. Naravno, ima i iznimaka. Tajnu povijest (prvi ciklus) slupali smo u kratkom roku. Neke druge naslove radit cemo samo po 1 naslov godišnje jer smo se tako dogovorili s inozemnim izdavacem, a i jer nam se cinilo kako nema potrebe gurati više naslova iz pojedinih serijala.
E, sad, jedan broj izdavaca odlucio se za objavljivanje manjeg broja serijala, ali u žešcem ritmu, a drugi su proširili broj serijala, ali, naravno, ne mogu, upravo iz tog razloga, objavljivati velik broj naslova iz svakoga od tih serijala. Jasno, i jedna i druga izdavacka politika ima svoju logiku, kako za nakladnika tako i za citatelja. Uzimajuci naslove izdavacka koji štampaju puno naslova iz iste serije citatelj brzo dolazi do cijele kolekcije, a okrecuci se drugoj vrsti izdavaca ima velik izbor razlicitih serijala, ali s manjim brojem naslova iz pojedinih serijala u jednoj godini. Legitimno i zgodno, i jedno i drugo.
Ipak, meni je simptomaticno upravo ono što si primijetio u vezi Theodora Poussina. Taj je naslov, kao i i neki drugi koje si nabrojio (i to ne samo Bookglobeovih) ima prilicno slabo odjek na ovom forumu. Zamisli sada da smo se odlucili umjesto 2 naslova iz ovog serijala štampati 4 ili 8 naslova... Bili bismo prilicno ojadeni i razocarani odzivom, posebno zato što mislim da se radi o zaista kvalitetnom francuskom naslovu.
Kao zakljucak: tvoj je dojam da izbacujemo razlicite stripove koje ce onda znatiželjnici kupiti, a da pri tome nemamo namjeru objaviti cjelokupan serijal neutemeljen je. Svaki serijal koji ima ekonomsko opravdanje objavljivat cemo dokle god postoji dostatno zanimanje za njega. Bilo bi nerazumno tiskati serijale za koje ne postoji interes.
ovo ti je malo u koaliziji
kaj se tice Theodore Poussin i Blake i Mortimer iz tvoga odgovora bi zakljucili da je sa serialima kraj- kaj je zbilja žalosno
a kaj se tice rasprava o izdanjima moj dojam je da se o nekima puno piše i raspravlja samo i najviše zahvaljujuci izdavacima koji u njima sudjeluju i podgrijavaju temu a time i interes za doticni strip ,a neki ne pa upocetku u moru izdanja neki naslovi se nepravedno zagube (kao gore navedena dva ) dok puno njih manje vrijednih dobe na "nezasluženoj" popularnosti |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/05/2008 : 08:24:38
|
Na žalost vrlo teško. Problem nije finacijskog karaktera, nego su u pitanju neki osobni animoziteti (a koji potjecu iz stare dobre Europe, a ne direktno od Ameria ili Bgl.) koje je gotovo nemoguce prevladati. Dok smo odobrenja za Fantagraphicsove naslove dobijali direktno od autora uz blagoslov Kima Thompsona kod DH-a nas muce drugi problemi koji nisu za javnost. Ipak, vjerujemo kako ce, kada se omjeri snaga i poslovni odnosi odredene osobe s DH-om promijene (a koliko znam tu osobu necemo još dugo cekati), ponovo dobiti priliku za pregovore. Ipak, 7 knjiga i nije tako loše.. Ne?
Cekaj, zar nisi nedavno rekao da cete nastaviti? http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=10013&whichpage=3 |
Trouble will find me |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 07/05/2008 : 08:47:07
|
Broncano doba II ce izaci u jesen jer je u kombinaciji s još 3 naslova istoga formata, a na njima se još radi i daleko su od završenoga
kad ce Loki?
kad ce Silver Surfer? |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 07/05/2008 : 11:56:53
|
quote: Originally posted by risbozg
kaj se tice Theodore Poussin i Blake i Mortimer iz tvoga odgovora bi zakljucili da je sa serialima kraj- kaj je zbilja žalosno
a kaj se tice rasprava o izdanjima moj dojam je da se o nekima puno piše i raspravlja samo i najviše zahvaljujuci izdavacima koji u njima sudjeluju i podgrijavaju temu a time i interes za doticni strip ,a neki ne pa upocetku u moru izdanja neki naslovi se nepravedno zagube (kao gore navedena dva ) dok puno njih manje vrijednih dobe na "nezasluženoj" popularnosti
Nisam sigurna da smo se dobro razumjeli, pa ne znam na što tocno misliš da je u koliziji... Uglavnom, stoji to da niti jedan serijal nije zapocet samo zato da bi se otisnula jedna ili dvije epizode. Ali isto tako stoji i cinjenica da neki serijali, naprosto, ne bude interes citatelja, pa ih nakon 2 ili 3 godine uzaludnog štampanja jednostavno nema ekonomske logike štampati dalje. Na taj se nacin tvrtka samo financijski iscrpljuje umjesto da se sredstva usmjere prema onim naslovima koji, prema prodajnim rezultatima, publici bolje odgovaraju. Evo, nisam baš siguran da sam odgovorio jer nisam bio siguran na kakvu koliziju misliš...
Što se tice Theodora i Blakea nigdje nisam napisao da ih gasimo. Ne treba bez temelja donositi takve zakljucke. Naveo sam ih kao primjer situacije gdje smo a) i sami bili pomalo demoralizirani slabim odjekom na forumu i b) gdje bismo se opasno zeznuli da smo umjesto 2 naslova godišnje po serijalu išli s 4 ili više naslova po serijalu u godini jer naše tržište za tako nešto nije spremno. |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 07/05/2008 : 11:57:50
|
quote: Originally posted by Markos
Na žalost vrlo teško. Problem nije finacijskog karaktera, nego su u pitanju neki osobni animoziteti (a koji potjecu iz stare dobre Europe, a ne direktno od Ameria ili Bgl.) koje je gotovo nemoguce prevladati. Dok smo odobrenja za Fantagraphicsove naslove dobijali direktno od autora uz blagoslov Kima Thompsona kod DH-a nas muce drugi problemi koji nisu za javnost. Ipak, vjerujemo kako ce, kada se omjeri snaga i poslovni odnosi odredene osobe s DH-om promijene (a koliko znam tu osobu necemo još dugo cekati), ponovo dobiti priliku za pregovore. Ipak, 7 knjiga i nije tako loše.. Ne?
Cekaj, zar nisi nedavno rekao da cete nastaviti? http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=10013&whichpage=3
He, sto ces? Shit happens... ne vrijedi se oko toga nervirati nego svema treba dati vremena da sjedne na svje mjesto. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 07/05/2008 : 12:22:02
|
quote: Originally posted by risbozg
a kaj se tice rasprava o izdanjima moj dojam je da se o nekima puno piše i raspravlja samo i najviše zahvaljujuci izdavacima koji u njima sudjeluju i podgrijavaju temu a time i interes za doticni strip ,a neki ne pa upocetku u moru izdanja neki naslovi se nepravedno zagube (kao gore navedena dva ) dok puno njih manje vrijednih dobe na "nezasluženoj" popularnosti
Nisam sigurna da smo se dobro razumjeli, pa ne znam na što tocno misliš da je u koliziji... Uglavnom, stoji to da niti jedan serijal nije zapocet samo zato da bi se otisnula jedna ili dvije epizode. Ali isto tako stoji i cinjenica da neki serijali, naprosto, ne bude interes citatelja, pa ih nakon 2 ili 3 godine uzaludnog štampanja jednostavno nema ekonomske logike štampati dalje. Na taj se nacin tvrtka samo financijski iscrpljuje umjesto da se sredstva usmjere prema onim naslovima koji, prema prodajnim rezultatima, publici bolje odgovaraju. Evo, nisam baš siguran da sam odgovorio jer nisam bio siguran na kakvu koliziju misliš...
Što se tice Theodora i Blakea nigdje nisam napisao da ih gasimo. Ne treba bez temelja donositi takve zakljucke. Naveo sam ih kao primjer situacije gdje smo a) i sami bili pomalo demoralizirani slabim odjekom na forumu i b) gdje bismo se opasno zeznuli da smo umjesto 2 naslova godišnje po serijalu išli s 4 ili više naslova po serijalu u godini jer naše tržište za tako nešto nije spremno.
ocito sam krivo shvatil - pošto se nastavljaju seriali sve ok, |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 07/05/2008 : 12:23:33
|
quote: Originally posted by Markos Cekaj, zar nisi nedavno rekao da cete nastaviti? http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=10013&whichpage=3
He, sto ces? Shit happens... ne vrijedi se oko toga nervirati nego svema treba dati vremena da sjedne na svje mjesto.
Blago strpljivima:)
Mene zanima ovo: "Do tada ce se, vjeruj, pojavit još par apsolutno senzacionalnih naslova. I što je najbolje: mogu se kladiti da 99% ljudi za njih nije nikada ni culo, ali ako se odluce procitati oduševiti ce se."
Moze malo detalja? S obzirom da su naslovi u pripremi, malo reklame nece skoditi.
I ovo: "Broncano doba II ce izaci u jesen jer je u kombinaciji s još 3 naslova istoga formata, a na njima se još radi i daleko su od završenoga"
Buddy je, pretpostavljam, jedan od njih. Ostala dva?:) |
Trouble will find me |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 07/05/2008 : 12:33:11
|
quote: Originally posted by Markos Cekaj, zar nisi nedavno rekao da cete nastaviti? http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=10013&whichpage=3
He, sto ces? Shit happens... ne vrijedi se oko toga nervirati nego svema treba dati vremena da sjedne na svje mjesto.
Blago strpljivima:)
Mene zanima ovo: "Do tada ce se, vjeruj, pojavit još par apsolutno senzacionalnih naslova. I što je najbolje: mogu se kladiti da 99% ljudi za njih nije nikada ni culo, ali ako se odluce procitati oduševiti ce se."
Moze malo detalja? S obzirom da su naslovi u pripremi, malo reklame nece skoditi.
I ovo: "Broncano doba II ce izaci u jesen jer je u kombinaciji s još 3 naslova istoga formata, a na njima se još radi i daleko su od završenoga"
Buddy je, pretpostavljam, jedan od njih. Ostala dva?:)
Evo malo ekskluzive: http://www.bedetheque.com/serie-15328-BD-RG.html
Tocno, Buddy je jedna, ostala dva (ma zapravo 3, zeznuo sam se) su Nightmare Alley (kasnim, trebalo izaci još prošle godine, ali gubim vrijeme nakracenje pogovora o noiru u literaturi, filmu i stripu, na 100 kartica jer ce me inace Berni ubiti), Cash (stripovana biografija besmrtnog Johnnya) i Sonambulo (moja velika fascinacija za koju racunam da bi se moglo prodati jedno 2 knjige ako mi sestra kupi 2 komada kao što je obecala) |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 07/05/2008 : 12:45:38
|
quote: Originally posted by bookglobe Evo malo ekskluzive: http://www.bedetheque.com/serie-15328-BD-RG.html
Ah, zato ja nisam dobio odgovor od agenta za ovo:)
quote: Originally posted by bookglobe Tocno, Buddy je jedna, ostala dva (ma zapravo 3, zeznuo sam se) su Nightmare Alley (kasnim, trebalo izaci još prošle godine, ali gubim vrijeme nakracenje pogovora o noiru u literaturi, filmu i stripu, na 100 kartica jer ce me inace Berni ubiti), Cash (stripovana biografija besmrtnog Johnnya) i Sonambulo (moja velika fascinacija za koju racunam da bi se moglo prodati jedno 2 knjige ako mi sestra kupi 2 komada kao što je obecala)
Hrabar izbor zaista. Buddy mi je tu favorit, a ostalo treba vidjeti... |
Trouble will find me |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 07/05/2008 : 12:49:03
|
quote: Originally posted by bookglobe Evo malo ekskluzive: http://www.bedetheque.com/serie-15328-BD-RG.html
Ah, zato ja nisam dobio odgovor od agenta za ovo:)
quote: Originally posted by bookglobe Tocno, Buddy je jedna, ostala dva (ma zapravo 3, zeznuo sam se) su Nightmare Alley (kasnim, trebalo izaci još prošle godine, ali gubim vrijeme nakracenje pogovora o noiru u literaturi, filmu i stripu, na 100 kartica jer ce me inace Berni ubiti), Cash (stripovana biografija besmrtnog Johnnya) i Sonambulo (moja velika fascinacija za koju racunam da bi se moglo prodati jedno 2 knjige ako mi sestra kupi 2 komada kao što je obecala)
Hrabar izbor zaista. Buddy mi je tu favorit, a ostalo treba vidjeti...
Heh, sorry... Nije mi Sylvain rekao da je bilo još interesenata (ali, eto, oprao si me za Alacka, svaka cast /al si komplimentiramo/), no ima Bayou još stvarno dobrih stvari za izdavace koji su dovoljno ludi bacati pare na superkvalitetne naslove koje ce citati 11 ljudi. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 07/05/2008 : 13:00:22
|
Stovatelj sam Casha, no skeptican prema strip-biografiji... ali da budem iskren, vjerovatno cu je kupiti :)) |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Topic |
|
|
|