forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 nešto o bookglobeu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/05/2008 : 12:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Evo ti njen plan: jedva ceka da Fibra konacno propadne pa da krenem >nesto i zaradjivati.

S njezinim iskustvom u bvelikoj izdavackoj kuci, obajsni joj da je nacin da Fibra pocne zaradivati taj da se i ona prihvati psola na svemu što tebe mrzi.

Ajm komplitli siriuz. Vic daznt min ajm not indžojin mmajself.

mcn

Gle, budem li morao raditi za nju, rastali bismo se za pola godine:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 09/05/2008 : 12:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> Ali, daj ti nadi trojicu da se dogovore i investiraju svoju lovu.

Nije li Algoritam krenuo tako da je njih sedam uložilo lovu (i pojelo strvinu Mladosti)?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 09/05/2008 : 12:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Gle, budem li morao raditi za nju, rastali bismo se za pola godine:)

A možda vam baš to fali da ocvrsnete brak.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 09/05/2008 : 12:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Kako mu ga kuha , remeti idilu...

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/05/2008 : 12:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by bookglobe
E, sad, ja placam prava, prijevode stripova, lekture, upise, prijelome, tisak itd. Oni se reklamiraju. Da ih pitam za neku pinku... satrali bi me i izdavaci i citatelji da sam gulikoža i lopov. Jer, eto, uzimam poštenim malim izdavacima lovu za reklamu, a imam magazin u kojemu mogu raditi što hocu. I još bih se najeo jezikove juhe od izdavaca da je magazin i onako k... i da od te reklame nema koristi.

Mogao si probati pitati. Ozbiljno. Sto se mene osobno tice...

quote:
Dakle, neku moju ideju da podebljam mag na 120 do 160 str i povecam format, ali da to istodobno bude neka platforma za prodaju i distribuciju SVIH stripova SVIH izdavaca (s tim da oni snose dio troškova koji se odnose na promociju, maipulativne troškove i distribuciju) se nikad nisam usudio niti predložiti jer mi je dosta da me gaze po forumima... opet bi bilo da ja bgl. sve eksploatira radi vlastite koristi, onda da se magazin ne prodaje dobro, onda da neki sudjeluj s više love, a neki manje itd. itd.... a što mi to treba? Ak hoce netko probat evo mu i SMG! i ideja i sve. Ja cu još dodati lovu za reklamu svojih albuma.

... ako mi je cijena prihvatljiva...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/05/2008 : 12:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

mcn

mcn, bracni savjetnik?:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

dmar
New Member

Croatia
249 Posts

Member since 27/10/2005

Posted - 09/05/2008 : 13:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dmar a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by mcn

mcn

mcn, bracni savjetnik?:)

i meni treba jedan takav
ps konacno jedan (edukativno) zanimljiv topic koji sam procitao od pocetka do kraja

Edited by - dmar on 09/05/2008 13:07:29
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/05/2008 : 13:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
A sto je tu toliko cudno?

Pa cudno je buduci da si se dosad bavio samo HC izdanjima, a i mislim da si negdje rekao kako se samo time namjeravaš i baviti. Ispravi me ako se varam.
I može li se znati koji bi to bio kisok strip (ili stripovi), da barem znamo što propuštamo?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/05/2008 : 13:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

Pa cudno je buduci da si se dosad bavio samo HC izdanjima, a i mislim da si negdje rekao kako se samo time namjeravaš i baviti. Ispravi me ako se varam.
I može li se znati koji bi to bio kisok strip (ili stripovi), da barem znamo što propuštamo?

Kao sto rekoh, samo budale nikad ne mijenjaju misljenje, a neke stvari treba probati u njihovom prirodnom okruzenju. Neke mange, a koje, sad to vjerojatno vise i nije toliko bitno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 09/05/2008 : 13:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by mpavin

quote:

Kao sto rekoh, samo budale nikad ne mijenjaju misljenje, a neke stvari treba probati u njihovom prirodnom okruzenju. Neke mange, a koje, sad to vjerojatno vise i nije toliko bitno.

Ako se dobro sjecam mislim da je Markos jednom cak i najavio da bi nekad u buducnosti možda mogao raditi i kiosk izdanja i to mange. Stvarno šteta!

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 09/05/2008 : 14:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message
quote:

quote:
E, sad, ja placam prava, prijevode stripova, lekture, upise, prijelome, tisak itd. Oni se reklamiraju. Da ih pitam za neku pinku... satrali bi me i izdavaci i citatelji da sam gulikoža i lopov. Jer, eto, uzimam poštenim malim izdavacima lovu za reklamu, a imam magazin u kojemu mogu raditi što hocu. I još bih se najeo jezikove juhe od izdavaca da je magazin i onako k... i da od te reklame nema koristi.

Mogao si probati pitati. Ozbiljno. Sto se mene osobno tice...

quote:
Dakle, neku moju ideju da podebljam mag na 120 do 160 str i povecam format, ali da to istodobno bude neka platforma za prodaju i distribuciju SVIH stripova SVIH izdavaca (s tim da oni snose dio troškova koji se odnose na promociju, maipulativne troškove i distribuciju) se nikad nisam usudio niti predložiti jer mi je dosta da me gaze po forumima... opet bi bilo da ja bgl. sve eksploatira radi vlastite koristi, onda da se magazin ne prodaje dobro, onda da neki sudjeluj s više love, a neki manje itd. itd.... a što mi to treba? Ak hoce netko probat evo mu i SMG! i ideja i sve. Ja cu još dodati lovu za reklamu svojih albuma.

... ako mi je cijena prihvatljiva...

Pa sad, ako se dobro sjecam, u to nam vrijeme nešto odnosi nisu bili idilicni. A ostatak iskustva je da su neki (ne svi) osim jednog dealera stranih stripova jednostavno ignorirali mogucnost da udju u kombinaciju. Ja nisam zvao? Pa sad, ni mene nitko nije zvao i pitao jel bih ja nesto ubacio u mag.

BTW, odi ti na Tiskovu stranicu pa baci sam pogled. Šteta je da odustaneš prije nego li i probaš.
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 09/05/2008 : 14:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
Stvarno se slažem s Dmarom. Konacno zanimljiv topic o stri izdavaštvu.Procitah svih 5 stranica. Šteta što se nisu i drugi izdavaci ukljucili.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/05/2008 : 14:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Pa sad, ako se dobro sjecam, u to nam vrijeme nešto odnosi nisu bili idilicni. A ostatak iskustva je da su neki (ne svi) osim jednog dealera stranih stripova jednostavno ignorirali mogucnost da udju u kombinaciju. Ja nisam zvao? Pa sad, ni mene nitko nije zvao i pitao jel bih ja nesto ubacio u mag.

To je tocno, da.

quote:
BTW, odi ti na Tiskovu stranicu pa baci sam pogled. Šteta je da odustaneš prije nego li i probaš.

Ma bio sam. I ja sam, kao i Darko, nakon prospavane noci shvatio da je situacija puno gora nego mi je na prvi pogled izgledalo i kako taj novac mogu spaliti i na puno lakse nacine. Mislim, 60.000 kuna za ulaznicu po jednom serijalu je pre-stra-sno. Koji to serijal moze podnijeti? I koji mali izdavac?

Trouble will find me
Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 09/05/2008 : 14:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message
šutio sam al ne mogu izdržat,možda ispadne neozbiljno ali nije - vec sam jednom u mojim pocecima napisao na forumu da ce jednog dana bit i striparnicica u Rijeci i da se na tome radi. svi su izgledi da ce se to i dogoditi u sklopu kluba Palach u koji je ušla nova ekipa ljudi medu kojima je i moja malenkost(iako to doduše nece biti eksluzivno striparnica vec alternativna knjižara ali otom-potom). uglavnom, radi se papirologija oko udruge da se riješi pitanje donacija za nabavku fundusa i nadam se da cu vec na ljeto službeno javiti izdavacima pa da i ljudi u Rijeci i okolici mogu nabaviti stripove po cijenama kao u zg, bez troškova poštarine ili puta u metropolu. no to je samo dio plana, o ostalom kad dode vrijeme. eto nije sve tako crno, nadam se

Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/

Edited by - THeMiSFiT on 09/05/2008 14:34:14
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/05/2008 : 17:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Nikada mi nije bilo jasno zašto striparnice postoje samo u Zagrebu i Beogradu. Novi Sad je gradina samo takva sa puno ljubitelja stripa. Da ne spominjem Split, Rijeku, Osijek i gomilu drugih velikih mjesta sa puno ljubitelja stripa... Mogu samo reci - da se otvori striparnica u Osijeku, bio bih stalni pacijent. U takvo mjesto bi se slivali svi ljubitelj stripa iz istocnog djela države, a sigurno bi zalutao poneko iz BiH i Vojvodine. Samo da se netko usudi.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 09/05/2008 17:02:58
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/05/2008 : 21:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Teško da bi neka prava striparnica uspjela u Osijeku - ipak je premalo onih koji bi kupovali albume, hc Bonellije i strana izdanja. Bilo bi odlicno da dvije postojece knjižare u kojima se mogu kupiti stripovi prošire ponudu i postignu da mogu prodavati po cijenama kakve su u Libellusu ili Stripovima na kvadrat, ili barem približnim.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 09/05/2008 : 22:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by hello

quote:
Originally posted by VALTER

Teško da bi neka prava striparnica uspjela u Osijeku - ipak je premalo onih koji bi kupovali albume, hc Bonellije i strana izdanja. Bilo bi odlicno da dvije postojece knjižare u kojima se mogu kupiti stripovi prošire ponudu i postignu da mogu prodavati po cijenama kakve su u Libellusu ili Stripovima na kvadrat, ili barem približnim.

Ako se dobro sjecam za Božic su se Stranci u raju u Osijeku mogli kupiti uz 20% nižu cijenu nego igdje u Hrvatskoj. Knjižara ce sigurno povecati ponudu ako vidi da stripovi idu dobro. Spawn i Stranci su od danas u prodaji u Osijeku i po istim cijenama kao i u Libellusa i Stripovima na kvadrat ili izravno od mene. Ako u kratkom vremenu rasprodaju sve što su dobili narucit ce opet, a onda ce narucivati i sve više stripova drugih izdavaca.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 10/05/2008 : 16:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by mcn

>nisam ja covjek za to.

Al' imaš ženu, a za žene-poduzetnice postoje krediti!

Ol in di femili! Kant sej nou!

mcn di devilz edvokejt

Evo ti njen plan: jedva ceka da Fibra konacno propadne pa da krenem nesto i zaradjivati.

i da konacno nekaj konkretneg drececg domanapraviš

je znam , ponavljam se
zlocest sam , zavidan na slobodi
al viruj mi - to je nemjerljivo
za sve ostalo imaš forum da te razvalimo

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 10/05/2008 : 16:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
ja odavno planiram da spržim lovu na striparnicu u splitu

sam nikako da uplatim taj listic
a nisam s braca

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 10/05/2008 : 16:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
mislim da , kad bi se drug kolumbo složio, uz naše veze i poznanstva da bi u nekom periodu od cca po godine mogli izvuc prostorcic u splitu na teret našeg dragog poglavarstva ( na period x)
neugledan
ta trane
al za striparnicu taman
znam da takvih ima ihihi
ala prvi katovi u staroj gradskoj jezgri i slicno
tako da je taj dio problema rješiv
predmnijevam da je to vrlo mali % uvjeta za otvaranje ducana u Splitu al racunajte da bi se moglo

ajmo dalje
i have a dream
i nece scarletici ništa pomoc kaj se zarucila

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 11/05/2008 : 20:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
[ Sto se Bgl. tice, u kasnu jesen ide jos jedna tura integrala

Hoce li biti integrala Plavih Bluza??
Ako se dobro sjecam, bilo je nekog govora o tome jos prosle godine, spominjalo se kao mogucnost...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 15/05/2008 : 17:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
i ja imam par pitanja za bookglobe:

1. kada ide sljedeca tura bluberija, da li za CRŠ?

2. koje iduce epizode iz bluberijeve mladosti namjeravate objaviti, možemo li znati okvirni redoslijed?

bio bih zahvalan na odgovorima.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 04/11/2008 : 01:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
jel vama radi bookglobeova mrežna stranica??
www.bookglobe-comics.hr
Go to Top of Page

Aftermath
Junior Member

Croatia
420 Posts

Member since 30/06/2006

Posted - 04/11/2008 : 08:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Aftermath a Private Message
Ne, nikad nije radila, stalno govore uskoro.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/11/2008 : 12:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
i ja bi plave bluze definitivno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000