Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/05/2008 : 12:21:54
|
quote: Originally posted by mcn
>Evo ti njen plan: jedva ceka da Fibra konacno propadne pa da krenem >nesto i zaradjivati.
S njezinim iskustvom u bvelikoj izdavackoj kuci, obajsni joj da je nacin da Fibra pocne zaradivati taj da se i ona prihvati psola na svemu što tebe mrzi.
Ajm komplitli siriuz. Vic daznt min ajm not indžojin mmajself.
mcn
Gle, budem li morao raditi za nju, rastali bismo se za pola godine:) |
Trouble will find me |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 09/05/2008 : 12:40:29
|
>Gle, budem li morao raditi za nju, rastali bismo se za pola godine:)
A možda vam baš to fali da ocvrsnete brak.
mcn
Kako mu ga kuha , remeti idilu... |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 09/05/2008 : 12:48:03
|
quote: Originally posted by bookglobe E, sad, ja placam prava, prijevode stripova, lekture, upise, prijelome, tisak itd. Oni se reklamiraju. Da ih pitam za neku pinku... satrali bi me i izdavaci i citatelji da sam gulikoža i lopov. Jer, eto, uzimam poštenim malim izdavacima lovu za reklamu, a imam magazin u kojemu mogu raditi što hocu. I još bih se najeo jezikove juhe od izdavaca da je magazin i onako k... i da od te reklame nema koristi.
Mogao si probati pitati. Ozbiljno. Sto se mene osobno tice...
quote: Originally posted by bookglobe Dakle, neku moju ideju da podebljam mag na 120 do 160 str i povecam format, ali da to istodobno bude neka platforma za prodaju i distribuciju SVIH stripova SVIH izdavaca (s tim da oni snose dio troškova koji se odnose na promociju, maipulativne troškove i distribuciju) se nikad nisam usudio niti predložiti jer mi je dosta da me gaze po forumima... opet bi bilo da ja bgl. sve eksploatira radi vlastite koristi, onda da se magazin ne prodaje dobro, onda da neki sudjeluj s više love, a neki manje itd. itd.... a što mi to treba? Ak hoce netko probat evo mu i SMG! i ideja i sve. Ja cu još dodati lovu za reklamu svojih albuma.
... ako mi je cijena prihvatljiva... |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 09/05/2008 : 12:49:16
|
mcn
mcn, bracni savjetnik?:) |
Trouble will find me |
|
|
dmar
New Member
Croatia
249 Posts
Member since 27/10/2005 |
Posted - 09/05/2008 : 13:06:55
|
quote: Originally posted by Markos
mcn
mcn, bracni savjetnik?:)
i meni treba jedan takav ps konacno jedan (edukativno) zanimljiv topic koji sam procitao od pocetka do kraja
|
Edited by - dmar on 09/05/2008 13:07:29 |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7827 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 09/05/2008 : 13:12:05
|
quote: Originally posted by Markos A sto je tu toliko cudno?
Pa cudno je buduci da si se dosad bavio samo HC izdanjima, a i mislim da si negdje rekao kako se samo time namjeravaš i baviti. Ispravi me ako se varam. I može li se znati koji bi to bio kisok strip (ili stripovi), da barem znamo što propuštamo? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 09/05/2008 : 13:25:54
|
quote: Originally posted by mpavin
Pa cudno je buduci da si se dosad bavio samo HC izdanjima, a i mislim da si negdje rekao kako se samo time namjeravaš i baviti. Ispravi me ako se varam. I može li se znati koji bi to bio kisok strip (ili stripovi), da barem znamo što propuštamo?
Kao sto rekoh, samo budale nikad ne mijenjaju misljenje, a neke stvari treba probati u njihovom prirodnom okruzenju. Neke mange, a koje, sad to vjerojatno vise i nije toliko bitno. |
Trouble will find me |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 09/05/2008 : 13:53:09
|
quote: Originally posted by mpavin
Pa cudno je buduci da si se dosad bavio samo HC izdanjima, a i mislim da si negdje rekao kako se samo time namjeravaš i baviti. Ispravi me ako se varam. I može li se znati koji bi to bio kisok strip (ili stripovi), da barem znamo što propuštamo?
Kao sto rekoh, samo budale nikad ne mijenjaju misljenje, a neke stvari treba probati u njihovom prirodnom okruzenju. Neke mange, a koje, sad to vjerojatno vise i nije toliko bitno.
Ako se dobro sjecam mislim da je Markos jednom cak i najavio da bi nekad u buducnosti možda mogao raditi i kiosk izdanja i to mange. Stvarno šteta! |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 09/05/2008 : 14:02:14
|
quote: Originally posted by bookglobe E, sad, ja placam prava, prijevode stripova, lekture, upise, prijelome, tisak itd. Oni se reklamiraju. Da ih pitam za neku pinku... satrali bi me i izdavaci i citatelji da sam gulikoža i lopov. Jer, eto, uzimam poštenim malim izdavacima lovu za reklamu, a imam magazin u kojemu mogu raditi što hocu. I još bih se najeo jezikove juhe od izdavaca da je magazin i onako k... i da od te reklame nema koristi.
Mogao si probati pitati. Ozbiljno. Sto se mene osobno tice...
quote: Originally posted by bookglobe Dakle, neku moju ideju da podebljam mag na 120 do 160 str i povecam format, ali da to istodobno bude neka platforma za prodaju i distribuciju SVIH stripova SVIH izdavaca (s tim da oni snose dio troškova koji se odnose na promociju, maipulativne troškove i distribuciju) se nikad nisam usudio niti predložiti jer mi je dosta da me gaze po forumima... opet bi bilo da ja bgl. sve eksploatira radi vlastite koristi, onda da se magazin ne prodaje dobro, onda da neki sudjeluj s više love, a neki manje itd. itd.... a što mi to treba? Ak hoce netko probat evo mu i SMG! i ideja i sve. Ja cu još dodati lovu za reklamu svojih albuma.
... ako mi je cijena prihvatljiva...
Pa sad, ako se dobro sjecam, u to nam vrijeme nešto odnosi nisu bili idilicni. A ostatak iskustva je da su neki (ne svi) osim jednog dealera stranih stripova jednostavno ignorirali mogucnost da udju u kombinaciju. Ja nisam zvao? Pa sad, ni mene nitko nije zvao i pitao jel bih ja nesto ubacio u mag.
BTW, odi ti na Tiskovu stranicu pa baci sam pogled. Šteta je da odustaneš prije nego li i probaš. |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 09/05/2008 : 14:06:13
|
Stvarno se slažem s Dmarom. Konacno zanimljiv topic o stri izdavaštvu.Procitah svih 5 stranica. Šteta što se nisu i drugi izdavaci ukljucili. |
I´m too old for this shit. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 09/05/2008 : 14:24:55
|
quote: Originally posted by bookglobe Pa sad, ako se dobro sjecam, u to nam vrijeme nešto odnosi nisu bili idilicni. A ostatak iskustva je da su neki (ne svi) osim jednog dealera stranih stripova jednostavno ignorirali mogucnost da udju u kombinaciju. Ja nisam zvao? Pa sad, ni mene nitko nije zvao i pitao jel bih ja nesto ubacio u mag.
To je tocno, da.
quote: Originally posted by bookglobe BTW, odi ti na Tiskovu stranicu pa baci sam pogled. Šteta je da odustaneš prije nego li i probaš.
Ma bio sam. I ja sam, kao i Darko, nakon prospavane noci shvatio da je situacija puno gora nego mi je na prvi pogled izgledalo i kako taj novac mogu spaliti i na puno lakse nacine. Mislim, 60.000 kuna za ulaznicu po jednom serijalu je pre-stra-sno. Koji to serijal moze podnijeti? I koji mali izdavac? |
Trouble will find me |
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
Posted - 09/05/2008 : 14:33:46
|
šutio sam al ne mogu izdržat,možda ispadne neozbiljno ali nije - vec sam jednom u mojim pocecima napisao na forumu da ce jednog dana bit i striparnicica u Rijeci i da se na tome radi. svi su izgledi da ce se to i dogoditi u sklopu kluba Palach u koji je ušla nova ekipa ljudi medu kojima je i moja malenkost(iako to doduše nece biti eksluzivno striparnica vec alternativna knjižara ali otom-potom). uglavnom, radi se papirologija oko udruge da se riješi pitanje donacija za nabavku fundusa i nadam se da cu vec na ljeto službeno javiti izdavacima pa da i ljudi u Rijeci i okolici mogu nabaviti stripove po cijenama kao u zg, bez troškova poštarine ili puta u metropolu. no to je samo dio plana, o ostalom kad dode vrijeme. eto nije sve tako crno, nadam se |
Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/ |
Edited by - THeMiSFiT on 09/05/2008 14:34:14 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/05/2008 : 17:01:52
|
Nikada mi nije bilo jasno zašto striparnice postoje samo u Zagrebu i Beogradu. Novi Sad je gradina samo takva sa puno ljubitelja stripa. Da ne spominjem Split, Rijeku, Osijek i gomilu drugih velikih mjesta sa puno ljubitelja stripa... Mogu samo reci - da se otvori striparnica u Osijeku, bio bih stalni pacijent. U takvo mjesto bi se slivali svi ljubitelj stripa iz istocnog djela države, a sigurno bi zalutao poneko iz BiH i Vojvodine. Samo da se netko usudi. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 09/05/2008 17:02:58 |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 09/05/2008 : 21:31:06
|
Teško da bi neka prava striparnica uspjela u Osijeku - ipak je premalo onih koji bi kupovali albume, hc Bonellije i strana izdanja. Bilo bi odlicno da dvije postojece knjižare u kojima se mogu kupiti stripovi prošire ponudu i postignu da mogu prodavati po cijenama kakve su u Libellusu ili Stripovima na kvadrat, ili barem približnim. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 09/05/2008 : 22:06:20
|
quote: Originally posted by hello
quote: Originally posted by VALTER
Teško da bi neka prava striparnica uspjela u Osijeku - ipak je premalo onih koji bi kupovali albume, hc Bonellije i strana izdanja. Bilo bi odlicno da dvije postojece knjižare u kojima se mogu kupiti stripovi prošire ponudu i postignu da mogu prodavati po cijenama kakve su u Libellusu ili Stripovima na kvadrat, ili barem približnim.
Ako se dobro sjecam za Božic su se Stranci u raju u Osijeku mogli kupiti uz 20% nižu cijenu nego igdje u Hrvatskoj. Knjižara ce sigurno povecati ponudu ako vidi da stripovi idu dobro. Spawn i Stranci su od danas u prodaji u Osijeku i po istim cijenama kao i u Libellusa i Stripovima na kvadrat ili izravno od mene. Ako u kratkom vremenu rasprodaju sve što su dobili narucit ce opet, a onda ce narucivati i sve više stripova drugih izdavaca.
|
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 10/05/2008 : 16:16:43
|
>nisam ja covjek za to.
Al' imaš ženu, a za žene-poduzetnice postoje krediti!
Ol in di femili! Kant sej nou!
mcn di devilz edvokejt
Evo ti njen plan: jedva ceka da Fibra konacno propadne pa da krenem nesto i zaradjivati.
i da konacno nekaj konkretneg drececg domanapraviš
je znam , ponavljam se zlocest sam , zavidan na slobodi al viruj mi - to je nemjerljivo za sve ostalo imaš forum da te razvalimo |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 10/05/2008 : 16:21:25
|
ja odavno planiram da spržim lovu na striparnicu u splitu
sam nikako da uplatim taj listic a nisam s braca |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 10/05/2008 : 16:26:34
|
mislim da , kad bi se drug kolumbo složio, uz naše veze i poznanstva da bi u nekom periodu od cca po godine mogli izvuc prostorcic u splitu na teret našeg dragog poglavarstva ( na period x) neugledan ta trane al za striparnicu taman znam da takvih ima ihihi ala prvi katovi u staroj gradskoj jezgri i slicno tako da je taj dio problema rješiv predmnijevam da je to vrlo mali % uvjeta za otvaranje ducana u Splitu al racunajte da bi se moglo
ajmo dalje i have a dream i nece scarletici ništa pomoc kaj se zarucila |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 11/05/2008 : 20:33:22
|
quote: Originally posted by bookglobe [ Sto se Bgl. tice, u kasnu jesen ide jos jedna tura integrala
Hoce li biti integrala Plavih Bluza?? Ako se dobro sjecam, bilo je nekog govora o tome jos prosle godine, spominjalo se kao mogucnost... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 15/05/2008 : 17:06:27
|
i ja imam par pitanja za bookglobe:
1. kada ide sljedeca tura bluberija, da li za CRŠ?
2. koje iduce epizode iz bluberijeve mladosti namjeravate objaviti, možemo li znati okvirni redoslijed?
bio bih zahvalan na odgovorima. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
Aftermath
Junior Member