forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Politikin zabavnik br. 1 - Pomoc
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 08/05/2008 : 08:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message
Ima kompic Politikin Zabavnik br. 1 28. februar 1939. Ima nekoliko manjih oštecenja, ali cini mi se da nije u lošem stanju. S obzirom da se tim uopce ne bavim trebam info kolekcionara o vrijednosti magazina. Nije trgovacak fora, covjek je emotivno vezan za njega i nece ga prodavati, ali ga ipak zanima ima li kakvu vrijednost u rukama (što cete, ljudska radoznalost). Dakle, može li mala pomoc? Vrijednost?

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/05/2008 : 09:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Ima kompic Politikin Zabavnik br. 1 28. februar 1939.

Oridjiji ili jedan od nekoliko reprinta?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/05/2008 : 09:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ko ce to znati koja je vrednost, ako je original, verujem da vredi mnogo (iako je pitanje koliko ima kolekcionara koji bi bili spremni platiti ako sto, recimo, ima ljubitelja ZS i LMS koje je uvek lako prodati). E sad, rekoh, ako je original, jer je 1989. godine povodom 50 godina izlazenja kao dodatak tadasnjem redovnom broju bio i reprint broja 1 i, koliko se secam, nigde na samom reprintu nije pisalo da je to reprint (iako je i taj reprint vec vremenom postao dosta redak).
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 08/05/2008 : 10:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message
Ja sam nabasao na neki oglas gde je za isti traženo 500eura. Navedeno da je original... E sada da li je ovo realna cena, da li je uopšte prodat to je druga prica. Mada ovi reprinti ne vrede puno...Ja imam neku verziju ali sa jasno utisnutim REPRINT.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 08/05/2008 : 12:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Ako je orginal,a to bi lako otkrili ukoliko bi ga skenirao i ovdje postavio,vrijedi 50-100 eura(ovisno o ocuvanosti).Naravno,treba pronac i kupca,ali otprilike,tu negdje.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/05/2008 : 13:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Collector

Ja sam nabasao na neki oglas gde je za isti traženo 500eura. Navedeno da je original... E sada da li je ovo realna cena, da li je uopšte prodat to je druga prica. Mada ovi reprinti ne vrede puno...Ja imam neku verziju ali sa jasno utisnutim REPRINT.

Ti reprinti su izlazili u politikinom zabavniku devedesetih godina, mislim da je reprizirano prvih 20 ili tako nesto.
A prvi broj PZ ako je lepo ocuvan, po meni 100 evra bi bilo realno dati za njega.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Legacy Keeper
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 08/05/2008 : 13:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message
Hmmm....pa ja imam neke reprinte iz devedesetih ali iz aviona se vidi da su reprinti...chak shta vishe na vecjini tih je udaren i pechat da je reprint u pitanju...
A shto se tiche tog originalnog prvog broja...stvarno nemam pojma koliko bi mogao da vredi...zapravo,da budem iskren,nikada nisam chuo da ga neko ima,chak i od ljudi za koje znam da godinama sakupljaju pz.

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 08/05/2008 : 13:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message
Pz je oridjidji, ali ima nekoliko ostecenje. U svakom slucaj, hvala na informacijama. Covjeku je to nasljedstvo od oca, nece prodavati, ali kako nije iz strip miljea nije pojma imao ima li to kakvu vrijednost. Mozda ga ovo razveseli. Thnx svima
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/05/2008 : 15:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Ja sam jedan primerak prodao za otprilike 50-tak eura...evo linka :

http://www.limundo.com/aukcija-Politikin-Zabavnik-br-1-2080#aSlika

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/05/2008 : 16:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

Pa trebalo je da sacekas vecu cenu.....

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5082 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/05/2008 : 22:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Ja cuvam u podrumu paket od cca 200 brojeva "Politikinih zabavnika" iz razdoblja 1949.na dalje... Žuti su i pucaju ali su odlicno ocuvani... Necu ih prodavati iako su na cirilici koju slabo razumijem, cuvam ih zbog kolekcionarskih razloga.. Fora su, u novinskom obliku, obavezno Miki Maus na naslovnici.. A unutarnji tekstovi tipa "PRVI KUCNI CRNO BIJELI TV U SAD-u" itd itd su legendarni..

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/05/2008 : 22:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

Ja cuvam u podrumu paket od cca 200 brojeva "Politikinih zabavnika" iz razdoblja 1949.na dalje... Žuti su i pucaju ali su odlicno ocuvani... Necu ih prodavati iako su na cirilici koju slabo razumijem, cuvam ih zbog kolekcionarskih razloga.. Fora su, u novinskom obliku, obavezno Miki Maus na naslovnici.. A unutarnji tekstovi tipa "PRVI KUCNI CRNO BIJELI TV U SAD-u" itd itd su legendarni..

Pa onda imas priliku da naucis dobro cirilicu.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/05/2008 : 00:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

Ni ja to ne bih prodavao ni za koje pare, manje vrede od, recimo, prvih brojeva LMS i ZS, a dvostruko su stariji i mnogo redji. Da ne govorim da su ti stari tekstovi zaista vrhunski dozivljaj. Ja imam izvestan broj PZ iz 1970. godine (tek sto su presli na manji format i poceli sa stripom) i upravo su ti tekstovi (a u mnogima se ima dosta toga i danas nauciti) legendarni. Uz to, tad je PZ po kolicini tekstova bio, po mojoj slobodnoj proceni, dvostruko obimniji (manji font, manji prored...). Bas ti zavidim na toj kolekciji. Da ne govorim da ne bih prodavao ovaj iz 1939. godine...
Go to Top of Page

chkuna
New Member

Croatia
193 Posts

Member since 26/09/2006

Posted - 09/05/2008 : 00:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit chkuna's Homepage  Send chkuna a Private Message
Jebote, pojma nisam imal da se PZ pocel izdavati tak davno! Nema sanse da bi ga prodal da ga imam... Al ga nemam

Zapalit cu pol vugrada,
da zasadim vinograda!!!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 09/05/2008 : 16:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:
Originally posted by sdragan@

Pa trebalo je da sacekas vecu cenu.....

znas vec kako to ide...bio sam vec duzan do grla za stripove i onda daj sta das... iako mi je jako zao sto sam ga prodao... PZ br 1 mozda nema vrednost kao LMS 4 i jos neki stripovi iz te edicije ali gledajuci vremensku distancu gotovo je neprocenjiv ...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000