Author |
Topic |
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17006 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 18/05/2008 : 19:11:55
|
quote: Originally posted by d.r.p
Meni licno ovi specijali su odlicni i šteta je što ne izlaze malo cešce.Može li se ovaj serijal malo ubrzati pošto je ovaj zadnji iz 1995?
Kako ubrzati? Prošle godine su izašla 3, toliko ih ocekujem i ove godine. To je dovoljno brzo.
A noviji specijali u Italiji su mnogo bolji, bar tako kaže prozirna senka. Ovogodišnji ce konacno biti bez Endži i ekipe. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/05/2008 : 19:26:02
|
quote: Originally posted by delboj
Meni licno ovi specijali su odlicni i šteta je što ne izlaze malo cešce.Može li se ovaj serijal malo ubrzati pošto je ovaj zadnji iz 1995?
Kako ubrzati? Prošle godine su izašla 3, toliko ih ocekujem i ove godine. To je dovoljno brzo.
A noviji specijali u Italiji su mnogo bolji, bar tako kaže prozirna senka. Ovogodišnji ce konacno biti bez Endži i ekipe.
A sto se bre on ne vrati na forum - covek je enciklopedija za neke stvari,posebno MM. Jos pamtim onu fotoreportazu gde je uslikao kucu na adresi na kojoj navodno zivi MM Ne mogu da verujem da je onaj nesrecni topic toliki razlog da se vise uopste ne vrati na forum. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/05/2008 : 21:55:41
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by delboj
A noviji specijali u Italiji su mnogo bolji, bar tako kaže prozirna senka. Ovogodišnji ce konacno biti bez Endži i ekipe.
A sto se bre on ne vrati na forum - covek je enciklopedija za neke stvari,posebno MM. Jos pamtim onu fotoreportazu gde je uslikao kucu na adresi na kojoj navodno zivi MM Ne mogu da verujem da je onaj nesrecni topic toliki razlog da se vise uopste ne vrati na forum.
A sta se tu desilo
Video sam da lik pise fenomenalne recenzije, ali ga nisam video na forumu! U cemu je fazon |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 18/05/2008 : 22:02:16
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
A sta se tu desilo
Video sam da lik pise fenomenalne recenzije, ali ga nisam video na forumu! U cemu je fazon
Ma neka bezvezna i bespotrebna rasprava o crncima,ban i posle isteka bana ga nema. A stvarno steta. Zato i jesu u pravu Markos i Globinjo - nema potrebe voditi politicke rasprave jer svako drzi svoju stranu i nema nikakve svrhe ni pocinjati ih. A uostalom - ja verujem da svi poticemo od majmuna,tako da smo u srodstvu svi |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26822 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 19/05/2008 : 08:41:05
|
quote: Originally posted by jaki
nema veze što je rasista,ali piše dobre recenzije
Nisam hteo da zauzimam stranu,al' ajde da kazem da uopste ne podrzavam takve stavove i dobri su bili oni linkovi o zasluznim crncima. Sad ga ne branim,al' sam steko utisak da je reko sta je reko malo nepromisljeno i onda nije hteo nazad pa ispade na kraju rasista na kvadrat(svaka slicnost sa strip knjizarom je slucajna). A da pise dobre recenzije - pise
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17006 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 19/05/2008 : 09:50:44
|
Odlazak senke je veliki gubitak za sajt, no sam je kriv. Nije poštovao pravila foruma i nije mu Dado kriv što ga je izbacio. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/05/2008 : 11:09:47
|
Pa valjda ban nije doživotan. Covjek je valjda riješio da se nece vracati na sajt. Iz principa, valjda, tko ti ga zna... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 19/05/2008 : 11:14:31
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pa valjda ban nije doživotan. Covjek je valjda riješio da se nece vracati na sajt. Iz principa, valjda, tko ti ga zna...
Senka je ponovo vracen na sajt no ocigledno ga je izbacivanje toliko uvrijedilo pa je odlucio da zauvijek napusti forum. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/05/2008 : 11:16:20
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Pa valjda ban nije doživotan. Covjek je valjda riješio da se nece vracati na sajt. Iz principa, valjda, tko ti ga zna...
Senka je ponovo vracen na sajt no ocigledno ga je izbacivanje toliko uvrijedilo pa je odlucio da zauvijek napusti forum.
Pogaziti svoje principe ili dijeliti dalje svoju ljubav prema stripovima sa ljudima slicnih navika? Pitanje je sad... Ociti su principi jaci. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 19/05/2008 : 11:33:31
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Senka je ponovo vracen na sajt no ocigledno ga je izbacivanje toliko uvrijedilo pa je odlucio da zauvijek napusti forum.
Pogaziti svoje principe ili dijeliti dalje svoju ljubav prema stripovima sa ljudima slicnih navika? Pitanje je sad... Ociti su principi jaci.
Principi i ponos, tipicna balkanska bolest. Mada i ja imam neke svoje principe preko kojih ne prelazim. |
|
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 23/05/2008 : 14:56:07
|
Meni se ovaj specijal svidija.Malo šale malo ozbilje u jednu simpaticnu pricicu koju je jako dobro ukompletirao Castelli prica za specijal 8/10 crtež nadasve iznenadujuce ugodan pošto je Torti 7/10 Vidin da ovdi ljudi baš ne vole specijale meni su svi do sada procitani vrlo dobri neki cak remek djela, mislin na Cetvrtu karavelu ... Tako da veliki plus specijalima i oceukujem ih još ove godine |
|
|
ismolc34
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 23/05/2008 : 18:14:19
|
quote: Originally posted by provodina
Meni se ovaj specijal svidija.Malo šale malo ozbilje u jednu simpaticnu pricicu koju je jako dobro ukompletirao Castelli prica za specijal 8/10 crtež nadasve iznenadujuce ugodan pošto je Torti 7/10 Vidin da ovdi ljudi baš ne vole specijale meni su svi do sada procitani vrlo dobri neki cak remek djela, mislin na Cetvrtu karavelu ... Tako da veliki plus specijalima i oceukujem ih još ove godine
u potpunosti se slažem sa navedenim...samo nam dajte martija što više |
...majka kretena je uvijek trudna... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/05/2008 : 18:46:09
|
Pogaziti svoje principe ili dijeliti dalje svoju ljubav prema stripovima sa ljudima slicnih navika? Pitanje je sad... Ociti su principi jaci.
Ego se to zove....Ako neko prekrši pravila foruma(i to posle upozorenja), ne vidim razlog da se ne izbaci. Svaka cast njemu na njegovom poznavanju MM, ali ne vidim razlog zašto on ne bi mogao da bude izbacen a drugi da? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 23/05/2008 : 21:48:33
|
zanima me zasto ovaj specijal nosi oznaku 6 kad je peti u pitanju i zasto mu je godina izdanja 2007,,,wtf, da nije i ovaj prelezao zimu u skladistu kao i Blek specijal |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 24/05/2008 : 06:24:22
|
quote: Originally posted by Malicius
zanima me zasto ovaj specijal nosi oznaku 6 kad je peti u pitanju i zasto mu je godina izdanja 2007,,,wtf, da nije i ovaj prelezao zimu u skladistu kao i Blek specijal
A ''Ðevojka iz torte''? Šta se to ne broji? |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17006 Posts
Posted - 24/05/2008 : 10:48:24
|
quote: Originally posted by Malicius
zanima me zasto ovaj specijal nosi oznaku 6 kad je peti u pitanju i zasto mu je godina izdanja 2007,,,wtf, da nije i ovaj prelezao zimu u skladistu kao i Blek specijal
Pa broji se Djevojka iz torte, nastavili su numeraciju tako da jeste 6. Pošto je zadnji izašao u avgustu, moguce da je i ovaj odštampan još prošle godine. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 25/05/2008 : 21:11:11
|
Još jedan u nizu odlicnih specova! Castelli je stvarno nenadmašan. Onako izmješati scene, koja lakoca... ono... Odavno se nisam dobro nasmijao uz neki strip kao sada. Dee, Kelly, Brody i Angie su mi postali super likovi/lakrdijaši. U stripu je rijec o tajni kugle Fridrika II. Znaci, klasican i obican misterij, ali provedba je sjajna. I sad mi nije jasno zašto se strip zove "Kontrapunkt, skerco i fuga"? Kakve to veze ima s onim "zvucnim kulisama"? Dvije male zamjerke: 1) Loše mi je ono objašnjenje kako se Fridrik domogao kugle. Kugla je egipatskog porijekla i baš ju je Fridrik našao roneci na dnu mora???!!! Pa što na njoj onda radi kršcanski križ? Eto, to mi nije jasno. Možda je trebalo bolje objasniti "pozadinu" kugle?! 2) Bezvezno je i ono objašnjenje kako se kugla našla u onog staretinara.
Luda je i ona teza o "teoriji zavjere", kako su clanovi tih mocnih organizacija koje upravljaju svijetom zapravo najobicniji penzici, a njihov šef je obicno nepismeni ulicni klošar (koji je nepismen iz razloga kako on sam ne bi mogao biti izmanipuliran, lol). Trebalo je na kraju završiti kako MM i ekipa nisu uspjeli otkriti pravu moc tog tajanstvenog predmeta.
Zadovoljan sam i s Tortijem. Njegov crtež samo još više doprinosi opicenosti.
Super strip: Ocjena: 8/10
P.S. Ima li vijesti o Castellijevom zdravstvenom stanju? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/05/2008 : 11:27:17
|
quote: Originally posted by Inferno Dvije male zamjerke: 1) Loše mi je ono objašnjenje kako se Fridrik domogao kugle. Kugla je egipatskog porijekla i baš ju je Fridrik našao roneci na dnu mora???!!! Pa što na njoj onda radi kršcanski križ? Eto, to mi nije
Ma ne, tako veli narodna predaja, ne Castelli... U biti nije navedeno egzaktno porijeklo. U gigantu je naprimjer Fridrih II. naveden kao nositelj Lugovo koplja, jednog od legendarnih artefakata. Kao jedan od aktivnih sudionika 6. križarskog rata nije neobicno da je kugla bila samo jedna stvarcica iz ratnog plijena koje su dolazile iz Svete zemlje. Kao što je to slucaj sa kartama Nove zemlje, kopljem, graalom...
quote:
Luda je i ona teza o "teoriji zavjere", kako su clanovi tih mocnih organizacija koje upravljaju svijetom zapravo najobicniji penzici, a njihov šef je obicno nepismeni ulicni klošar (koji je nepismen iz razloga kako on sam ne bi mogao biti izmanipuliran, lol).
tebi baš ne ide razlikovanje c/c, a? |
Edited by - DeeCay on 26/05/2008 11:27:43 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 26/05/2008 : 11:57:12
|
Mogao bi se sad opravdati da mi se omaklo prilikom brzog pisanja, ali nije. :)) Stvarno mi ne ide taj c i c. Jedino sam siguran za "kuca" i "domaci rad". Što je najgore, iako su šanse 50:50, koliko god se trudio (a zbilja se trudim), ja cu uvijek odabrati pogrešnu opciju:(. Dolazim iz sredine gdje svi koriste "C". Isprcavam se!:)) |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/05/2008 : 12:17:41
|
quote: Originally posted by Inferno
Mogao bi se sad opravdati da mi se omaklo prilikom brzog pisanja, ali nije. :)) Stvarno mi ne ide taj c i c. Jedino sam siguran za "kuca" i "domaci rad". Što je najgore, iako su šanse 50:50, koliko god se trudio (a zbilja se trudim), ja cu uvijek odabrati pogrešnu opciju:(. Dolazim iz sredine gdje svi koriste "C". Isprcavam se!:))
Dolaziš iz Slovenije? Tamo svi koriste tvrdo C u pisanju. Po toj pretpostavci i ja bi za sve morao rabiti tvrdo c jer mi je rodni jezik kajkavski, ali srecom (ili nesrecom po kajakvskom) išao u školu i ucio književni... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/05/2008 : 13:18:59
|
za razliku od vaših mjesta u kojima se sve izgovara na "c", ovamo kod mene na otoku se baš razlikuje izgovor, mi imamo baš ono pravo meko "c" no, to valjda vec znate, tako da vam nisan ni triba govoriti |
|
|
Topic |
|