forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mistere 70
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

DOMI
Advanced Member

Croatia
5133 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 18/05/2008 : 16:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
U slobodnoj tržišnoj privredi ponudene su razni proizvodi u raznim pakiranjima i oblicima, pa svatko može odabrati za sebe.

Ružno je etiketirati nekoga tko je oduševljen HC-om, bespredmetno je davati odgovor na takvo što.

Takoder, sam HC niti ne može kupovati itko (ipak je rijec o 80 kn po izdanju) tko nije uistinu ljubitelj stripa.

Sve to ne znaci da isti taj ljubitelj nema pravo komentirati da je crtež u novim izdanjima slabiji, lošiji itd.

Naravno da NECU kupiti ove nove epizode kada izidu (i ako izidu) i u HC verziji.

Naravno da ih nitko ne kupuje samo zbog crteža, može sad kolega reci da pojedinci tekst niti ne citaju, ali mora postojati simbioza jednoga i drugoga koja je, PO MENI, postojala u prvih cca 150 brojeva. I upravo me tih 150 prica zanima i u HC verziji iako ih imam skoro sve ("Dnevnik"...).

A tko je publika MM-a, Zagora, Bleka i kako razvrstati publiku, cime se bavio jedan forumaš maloprije, uistinu je suludo razglabati i tako klasificirati citateljsku publiku.

Ponovit cu još jednom, Tex Willer dao je ODLICAN komentar na sve ovo, svaka rijec je na mjestu.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/05/2008 : 18:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

@ Tex Willer

Ne, ne, ne... Nisam ja nikoga proziva, nego sam postavio sam sebi retoricko pitanje tipa: Jel moguce da je došlo do toga da neki ne smatraju više stripom/izdanjem nešto što nije ušiveno i uvezano cvrsto ko kamen!? Jer je iz DOMI-jevog posta jasno da SC strip jer nema tvrdi uvez po defaultu ima sranje od epizoda, loool!
A ono u PI ES-u: nisam govorio o tome "kakav je" užitak citati HC, odnosno SC Marty, vec sam htio reci nešto o doživljaju pri citanju MM-a kao takvoga (strip junaka).

Pa, naravno, slažem se s tobom da nije baš dobro što ce SA izostaviti neke naslovnice. A i strip sporo izlazi.
Znaci, i meni se svida izgled HC izdanja, svida mi se i tisak i prijevod i brzina izlaska, ali... Ali moj mi novcanik neda izbora i prisilno moram odabrati drugu opciju, onu jeftiniju! I moram progutati sve te (MANJE VAŽNE) mane, jer dobro je što MM uopce izlazi. Stare Martije ionako imam od dnevnika.
Sam strip mi je uvijek iznad svega, iznad svake komponente, jer ako cu vec kupovati ukrase za sobu bolje mi je onda uzeti kakvu ukrasnu vazu ili umjetnicku sliku...
Jedino opravdanje koje uvažavm od strane HC ljubitelja je ono da kupuju HC strip jer im nema druge, jer drukcije izdanje ne bi vidjeli u svom životu.

Pa ja sam i reko da se ne osecam prozvanim i uopste se nisam uvredio,samo komentarisem onako bezveze
Nisam ljubitelj HC ali mi se svidja sve ostalo kod Libellusa - veliki trud koji se ulaze da prevod i lektura budu savrseni,dizajn odlican,da se ne izostavlja nista od originalnog izdanja(ni naslovne) i ritam izlazenja(to mi mozda i najvise znaci od svega).
HC izdanja mi odgovaraju samo kod debljih izdanja(Maxi,specijalci,giganti) da se ne bi raspadali,mada mi se i neki regularni Ludensovi na 96 strana raspadaju.
Da imam SC alternativu koja je po svemu jednaka Libellusovim izdanjima osim po koricama, uzimao bih je. Ali je nema.

Jedino regularno izdanje koje uzimam HC bez obzira sto ima alternativu je AF klasik jer to jeste klasik
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/05/2008 : 18:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

al je zato od strip agenta povoljniji(jeftiniji).
oni koji skupljaju korice neka ih lipo isprintaju sa neta.
a kako sad MM u strip agentu ide cjelovita prica neceš zaboravit šta je bilo u prethodnom broju.

Ne kaze se dzabe - ako ne znas sta je dobro,pitaj sta je skupo - i to pravilo u vecini slucajeva vazi.
Ne skupljam korice,vec stripove,ali volim da strip izlazi kao sto je u originalu i da se ne izmislja topla voda kad vec postoji.
Jesi li ti to siguran da je ovo novi koncept?
Ne secam se da se izdavac oglasio po tom pitanju,kao ni po mnogim drugim pitanjima.
A i ako jeste novi koncept,moglo je to bolje da se resi - 2 ili 3 broja u jednom sa naslovnim stranama.
I ne vidim da si prokomentarisao najvaznije stvari koje sam potencirao kod Libellusa - prevod i lekturu i ritam izlazenja - ili i to nije bitno? Kad budes replicirao,bas me interesuje sta ces da kazes na ovo,jer je to valjda najvaznije?
Mozda je bitno samo da imamo slike unutar stripa sa kakvim-takvim prevodom po sto manjoj ceni?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/05/2008 : 18:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

U slobodnoj tržišnoj privredi ponudene su razni proizvodi u raznim pakiranjima i oblicima, pa svatko može odabrati za sebe.

Ružno je etiketirati nekoga tko je oduševljen HC-om, bespredmetno je davati odgovor na takvo što.

A i ovo stoji,mada nisam ljubitelj HC vec stripofil koji ceni sve ono sto ide uz Libellusova i Fibrina izdanja - kvalitetan prevod,ritam,obradu i sl.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/05/2008 : 21:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:

quote:

quote:

Ja kupujem samo Libellusove originale plus Super Book MM plus Almanah MM, ove nove epizode (special i redovne) mi se uopce ne svidaju...

kakvi su to Libellusovi originali?????????

tvrdi uvez starih prica, do sada to nitko nije tako originalno (likovno/graficki) opremio kao Libellus

Aha, znaci ti citaš uvez!? Kao, ono, kako uopce neka (redovna & spec) epizoda može biti kvalitativno dobra kad nema uveza?! Kako se to uopce može citati, lol?

Još jedan primjer cistog fetišizma...

P.S. Mnogi citatelji "nisu na cistu zašto citaju MM". Trebate odmah na pocetku rašcistiti da temelj uživancije u ovom stripu NIJE puko nizanje cinjenica tipa: Arheolog Marty Misterija sa svojim grbavim pomocnikom Javom je otišo pr'vrcat neke stine u potrazi za davno nestalim artefaktom ala Indiana Jones, a pritom je upucao zle henchmene opakog bossa koji želi iskorisiti artefakt za vladanje svijetom! Shvacanje da je SAMO OVAKVO nizanje cinjenica osnova uživanicje ovog stripa, je potpuno pogrešno. A to vecinu i odbija, jer u postmodernom MM-u takvih "akcijskih" elemenata ima na kapaljku, odnosno sve je puno kompliciranog i "zbunjujuceg" teksta. MM jednostavno nije to što mnogi shvacaju da jest. TO nema nikakve veze sa ZG, TX, MrNO... U MM-u mogu uživati samo oni citatelji, koji su stvarno željni poucnih (skoro intelektualnih) tekstova punih složene materije sastavljene od malo poznatih, mikronskih i, za laike, gotovo potpuno nevažnih "informacija; željnih intrigantnih misterija (na rubu znanosti) iz domene povijesti, umjetnosti, znanstvene fantastike...; željnih uživancije u umjetnosti, umjetnickim artefaktima, arhitekturi, slikarstvu...; željnih zdravog humora; a neki znaju i uživati u "dosadi" MM svijeta (ja prvi). Mogao bih unedogled. Znaci, ako Vas zamara složen i "dosadan" scenarij pun nerazumljivih termina, ako prezirete "štreberluk" i ako Vas ne interesira barem nešto od navedenog, najpametnije je da ne citate taj strip, jer u protivnom necete moci osjetiti svu car koju pruža Martin Mystere!

jaki, mpavine (standardno) i inferno, kratko i jasno: serete. Kao sto je i ''postrevolucionarni'' mm najcesce cisto sranje, i to ce biti kad dodje i u Libellusovom izdanju. stari marti je jedini marti.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/05/2008 : 21:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

al je zato od strip agenta povoljniji(jeftiniji).
oni koji skupljaju korice neka ih lipo isprintaju sa neta.
a kako sad MM u strip agentu ide cjelovita prica neceš zaboravit šta je bilo u prethodnom broju.

Boze, pa ti znas srati i na kvadrat. ajd ne druzi se previse s hammerom...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/05/2008 : 21:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

A i ovo stoji,mada nisam ljubitelj HC vec stripofil koji ceni sve ono sto ide uz Libellusova i Fibrina izdanja - kvalitetan prevod,ritam,obradu i sl.

tocno. momci, sto im uopce odgovarate? prepustite to meni

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/05/2008 : 21:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

tocno. momci, sto im uopce odgovarate? prepustite to meni

Nisi bio tu
Ako sam napravio neke greske izlektorisi,ali poenta je jasna(nadam se)
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/05/2008 : 21:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
sve jasno, ali kad vec 'oces, na srpskom je poanta

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/05/2008 : 21:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
A ide mi na nerve to sto ispada da kupci HC izdanja uzimaju to zbog lepog izgleda polica ili da bi se kurcili pred prijateljima.
Tim policama nema pristup ni najbliza rodbina(izuzetak su par prijatelja za koje znam da ce ih vratiti u istom stanju u kakvom su ih uzeli.
Dogodine se vidimo na Mafestu,samo da je zdravlja...
Ako usfali novac prodacu 2-3 HC izdanja po basnoslovnim cenama
Baci pogled na Raspucinovu izjavu - umro sam od smeha
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=30324
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/05/2008 : 21:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
znas kako se kaze. psi laju a karavane...
bilo je super dolje, moras doci. Sloba me vrbovao za Gay Thursday pa dajem otkaz u Libellusu, keve mi

popickarati obavezno u sva izdanja VC-a! ukljucivo s beocugom, jel tako Deki, Djole, Dusmane?

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 18/05/2008 : 22:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Odma seremo kad nam se mišljenja ne slažu.

Pa di sam ja reka da je stari MM loš???
Pa to je super zlatni period!!!!!!!!!

Kad vec serem, nek bude i proliv...

Opet cu reci da ima i dobrih epizoda od SD & SA i ako neko misli da nema, taj sere!!!
Najjaci argument!

Pozdrav!

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7867 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 18/05/2008 : 22:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir
jaki, mpavine (standardno) i inferno, kratko i jasno: serete. Kao sto je i ''postrevolucionarni'' mm najcesce cisto sranje, i to ce biti kad dodje i u Libellusovom izdanju. stari marti je jedini marti.

krivo si to posra napisa, triba bi ti jedan malo jaci lektor za te rici.

a i ne znan što mene spominješ, ja sam samo odgovorio na onu opasku "Libellus originali" a ne na kvalitetu novijih i starijih epizoda.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27169 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/05/2008 : 07:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
evo ja cu reci-vecina starijih Martija(prvih 100)mi je loša a tako mi je i sa novima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/05/2008 : 08:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

evo ja cu reci-vecina starijih Martija(prvih 100)mi je loša a tako mi je i sa novima.

To je vec legitiman stav.
Nema stripa do Teksa
Sad ce opet Curunir da se javi,al' ce ovaj put i mene da nagrdi
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/05/2008 : 11:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Komentar da je postrevolucionarni period MM-a najvece cisto sranje mogao bih uvažavati samo ljubitelju MM-a i onome tko je to procitao, ne jednom lektoru koji je nekad volio kad je bio mali citati pustolovne stripove... Ima i jako dobrih epizoda u tom periodu, sorry.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17203 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/05/2008 : 12:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
TrOMISLAWSKI,

Možete li bar pokušati naci MM 206bis, šteta je ako to ne objavite?
Go to Top of Page

tardis123456
Starting Member

36 Posts

Member since 16/05/2006

Posted - 21/05/2008 : 16:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tardis123456 a Private Message
meni je pomalo ovo smijesno pogotovo ako usporedimo samo koliko je dnevnik naslovnica preskocio i izmjesao. meni je ipak bitnije da mm izlazi u bilo kojem obliku a dok libellus dodje do ovih epizoda ko ziv ko mrtav
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 21/05/2008 : 17:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Koliko kenjate
Trebali bi svi biti srecni što konacno imamo izbor i sve više izdanja u ponudi. Pa nek svak kupuje ono što voli i misli da treba. Ova nabedivanja šta je nekom bolje su nepotrebna.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 24/05/2008 : 12:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Stiglo i ovo na kioske!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7867 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 24/05/2008 : 14:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
e, da pitam...hoce li ludens objaviti MM&DD Teamup, ima li tko kakvih svježih informacija s Mafesta u vezi toga?
Kico, Malicius? vidim da ste vi najviše informirani...
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 24/05/2008 : 15:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

e, da pitam...hoce li ludens objaviti MM&DD Teamup, ima li tko kakvih svježih informacija s Mafesta u vezi toga?

I mene to zanima . Inace uzeo sam danas novi MM i super mi je izdanje, jedva cekam nastavke....
Go to Top of Page

tardis123456
Starting Member

36 Posts

Member since 16/05/2006

Posted - 24/05/2008 : 16:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tardis123456 a Private Message
meni je isto ovo totalno cool izdanje...
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 24/05/2008 : 16:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
I ja sam za ovakva, kompletna izdanja, kad vec ne ide mjesecnim ritmom. Kod epizoda u nastavcima me zivciralo sto kad bi kupio nastavak, vec bi toliko vremena proslo da bi zaboravio kako je prica uopce zapocela.
Krivo mi je jedino ako se budu gubile naslovnice ...
A sto se tice epizode - sasvim OK epizoda, iako, cudno, rekao bi da ovu epizodu nije pisao Castelli - kao da mi je Martin malo out character, no ne smeta

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/05/2008 : 17:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Vorador

quote:
Originally posted by mpavin

I mene to zanima . Inace uzeo sam danas novi MM i super mi je izdanje, jedva cekam nastavke....

koliko ja znam, ludens prprema Malicius&Demon team up: zajednicke dogodovstine nezaboravna para uz globinjovo voajerstvo

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000