Dakle, zbog kojih naslovnica ste poželjeli procitati neki strip? Mislio sam staviti temu u stripove, ali sam dojma da je Bonelli citaniji... Ja stavljam par naslovnica Angela Stana... Nisam citao te stripove, a majstor me naslovnicama itekako zainteresirao...
Dylan Dog Specijali by Villa.Pogotovo 3.broj,ta mi je naslovnica fenomenalna,vjerovatno najbolja i najviše intrigantna,misticna,ali treba vidjeti kada izade hoce li imati veze sa pricom.Kada to ugledam na kisosku ,sumnjam da cu moci odoljeti i odmah ne kupiti strip.Pri samom vrhu su mi:Nicija prica,Dogodilo se sutra,Kanal 666,Vjecita Iluzija,Poslije ponoci...uglavnom DD
Da,i onaj dodatak ima cak svoju mini-naslovnicu,po meni je to bespotrebno.Ipak,DDLU specijali(Klub strave)nemaju indenticnu naslovnicu kao orginal(zato što nemaju niti taj dodatak)pa nije prenatrpano.Naslovnica mi se svida zbog nekako zagonetnog Dylana,galije,covjeka u pozadini. P.S Do kojeg broja su Villine nslovnice za specijalne brojeve,do "Mefistofele",ili je to vec Stanovo dijelo?Povukao se 1990(Golconda)a iste je godine izašao Mefistofele.
Da,i onaj dodatak ima cak svoju mini-naslovnicu,po meni je to bespotrebno.Ipak,DDLU specijali(Klub strave)nemaju indenticnu naslovnicu kao orginal(zato što nemaju niti taj dodatak)pa nije prenatrpano.Naslovnica mi se svida zbog nekako zagonetnog Dylana,galije,covjeka u pozadini. P.S Do kojeg broja su Villine nslovnice za specijalne brojeve,do "Mefistofele",ili je to vec Stanovo dijelo?Povukao se 1990(Golconda)a iste je godine izašao Mefistofele.
Mislim da su prve tri Villine, a ostalo Stanove... Možeš to vidjeti na Bonellijevoj stranici...
Dakle, zbog kojih naslovnica ste poželjeli procitati neki strip? Mislio sam staviti temu u stripove, ali sam dojma da je Bonelli citaniji... Ja stavljam par naslovnica Angela Stana... Nisam citao te stripove, a majstor me naslovnicama itekako zainteresirao...
Istina je da Stano crta odlicne naslovnice, a posebno su dobre ove s maxija. Samo je šteta što je dobro poznato da su svi Dylan maxiji vecinom sranja. Isplati ih se kupiti jedino da ih se objesi na zid.
Sve naslovnice od Ville..covek je majstor svog zanata.
Meni su Villine naslovnice kao posteri, lijepe i precizno uradene, ali me ne zainteresiraju nešto posebno za epizodu... Pogotovo Texove... Sve je to precizno, savršeno, ali bez osjecaja... Recimo, ako hoceš primjer savršenosti i intrigantnosti, pogledaj Castellinijeve naslovnice... E zbog njih sam vec strašno želio kupovati Nathana...
A evo ti i par naslovnica Nathana, prvo od Castellinija, pa od Ville, pa usporedi... Villine su, nekako, prestaticne, dok Castellinijeve pršte od akcije...
U odnosu na Castellinijeve ili? Pošto ne mislim da ce se puno ljudi složiti...
Evo ovako, Tex je western pun akcije, i naslovnice ne bi trebale biti staticne, a ja kod Ville uvijek imam dojam da se radi o kipovima... Tu bi trebalo biti akcije... Trebalo bi biti akcije i kod Nathana... Zato je Castellini tu bolji...
Stano, s druge strane, savršeno odgovara Dylanu... Melankolicne, atmosfericne naslovnice... Ne bi valjao ni na Texu ni Nathanu... Primjer tomu je i DD Gigant 'Pao s neba'... Tu se vidi da Stanu ne leži tehnologija...
Ali Villa bi morao malo poraditi na perspektivi slike... To daje dosta dinamici... Castellini ima perspektivu u malom prstu, vidi se na crtežima...
Nažalost moram priznati, ali ovaj idiot Castellini je car, bolji i od Ville. Eh, zašto ljudi s takvim talentom moraju biti tako pohlepni???
A dobro, ne možeš suditi covjeku samo zato što je otišao crtati za Amerikance... Ne vjerujem da on tamo dobiva puno više nego u Bonelliju... Stvar je u tome da se vidi da on želi crtati superheroje... Ni meni se to ne svida, ali njegova stvar... A što se tice svade s Bonellijem, cini mi se da je Markos rekao da je Sergio tvrdoglav kao mazga... Dakle, nije samo Castellini kriv...
A i citao sam da je Ludens mogao objavljivati originalne NN naslovnice, ali bi u tom slucaju Castelliniju kao autoru išao odredeni postotak, a Bonelli to nipošto nije htio...