Author |
Topic |
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 19/05/2008 : 10:49:58
|
Ko još nije igrao monopoly, ko se ne sjeca tih ljepih dana kad smo satima uživali, bezbrižno kupili pare i cupali živce protivnicima sa svojim luksuznim hotelima na Hvaru,Korculi, skupom Bledu te jeftini Jahorini? Nikad nisi prestar za takvu vrstu razonode. Jedina razlika je, što je sad coca-colu zamijenilo pivo Sa pravim društvom, zabava je zagarantirana.
Osim onih obicnih, popularnih stolnih igrica, koje vjerovatno imamo svi doma, dali igrate još koje? Imate li neke preporuke?? Naime, tražim nešto što bi možda odgovaralo za "malo starije", gdje uspjeh ne ovisi samo o sreci?
Za sad,dvojbim se izmedju 2.Imaju ih u jednoj specializirani trgovini za takve stvari.Pa ako neko ima, ili poznaje stvar..
1.Puerto rico Sudeci po ocijenama odlicna igra.Zasjeda 1.mjesto u bazi od 4500.
"The players are plantation owners in Puerto Rico in the days when ships had sails. Growing up to five different kind of crops: Corn, Indigo, Coffee, Sugar and Tobacco, they must try to run their business more efficiently than their close competitors; growing crops and storing them efficiently, developing San Juan with useful buildings, deploying their colonists to best effect, selling crops at the right time, and most importantly, shipping their goods back to Europe for maximum benefit." http://www.boardgamegeek.com/game/3076
2.Ticket to ride Ima više serija, izgleda isto jako zanimljivo http://www.boardgamegeek.com/game/14996
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 19/05/2008 : 12:26:46
|
probaj mad extra je igra i cluedo |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 19/05/2008 : 14:06:31
|
MAD je bolesna skroz |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
fer
Starting Member
Croatia
77 Posts
Member since 06/09/2006 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/05/2008 : 16:20:41
|
@ ordell
Svaka ti cast za topik!!!!!! Monopol i riziko - najjace stvari na svetu!!!!! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 19/05/2008 : 17:28:56
|
quote: Originally posted by ordell
Riziko sam isto imao nekad davno, samo što sam bio jako mali pa sam nekako izgubio skoro sve figurice
Da nisu kojim slucajem zavrsili u tvom i stomaku tvojih drugova?! |
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Posted - 19/05/2008 : 17:45:00
|
quote: Originally posted by William_Wallace
quote: Originally posted by ordell
Riziko sam isto imao nekad davno, samo što sam bio jako mali pa sam nekako izgubio skoro sve figurice
Da nisu kojim slucajem zavrsili u tvom i stomaku tvojih drugova?!
Ko zna, možda i jesu |
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
kreso_stanic
Senior Member
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40509 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 20/05/2008 : 13:14:47
|
Covece ne ljuti se.... Pa tu sam gubio zivce posle 5 minuta... A Riziko je najjaci... Mi smo to igrali u kaficu... Nas sestorica, redovno... I onda smo prekinuli... Prica: Imam jedan tenkic na Sijamu, a drugar oko 25, i pogadjate, pocepao je kartu i digao u vazduh sve tenkove... Bacio je od 8 puta 7 bar dva keca, a 2-3 puta tri komada... Satro sam ga iz bezveze... To mu je bilo ispunjenje zadatka i nije uspeo zbog nekog mog koji mi ni ne treba... Jednom je dobio sesticu i ja sam... Au al' sam tad plakao od smeha... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 20/05/2008 : 22:40:17
|
quote: Originally posted by sawitch
Covece ne ljuti se.... Pa tu sam gubio zivce posle 5 minuta... A Riziko je najjaci... Mi smo to igrali u kaficu... Nas sestorica, redovno... I onda smo prekinuli... Prica: Imam jedan tenkic na Sijamu, a drugar oko 25, i pogadjate, pocepao je kartu i digao u vazduh sve tenkove... Bacio je od 8 puta 7 bar dva keca, a 2-3 puta tri komada... Satro sam ga iz bezveze... To mu je bilo ispunjenje zadatka i nije uspeo zbog nekog mog koji mi ni ne treba... Jednom je dobio sesticu i ja sam... Au al' sam tad plakao od smeha...
kad lazesh na boga ne mislishnema sanse da je tolki baksuz |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40509 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 20/05/2008 : 23:57:45
|
Ja sam milion puta gubio po 15 na 1... Mi smo to igrali dan-noc, pa i po svim zakonima verovatnoce je moguce... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 21/05/2008 : 14:10:48
|
Ovako> Cluedo,Monopol,Riziko,Covece ne ljuti se,pa imas Remi(sa dva spila francuskih karata) i ima jos masu toga, recimo meni je bila dobra ona igra sa asocijacijama, Activity se zove, znaci crtas i opisujes reci svojoj ekipi da je pogode...problem je u tome sto niko, ama bas niko od mojih ortaka ne igra vise drustvene igre, a meni je bas extra bilo kad smo se okupljali kod nekog, klopa, picence i udri do zore.
Recimo poker,black-jack i slicne igre ne volim uopste, nemaju nikakvu draz, ja ne znam sta je interesantno u tim igrama, nema nikakvog improvmenta u igri, stalno ista pricha...
Igrao sam i Dungeons & Dragons kao i Warcraft, nije lose, ali za to treba poseban teren, ovde u Budimpesti ima par takvih fantasy klubova...ali kontam da bi me to sad smorilo, jedno vreme sam bio u tom RPG,FRP fazonu...
By the way pogledaj na sajtu jednog od renomiranih proizvodjaca drustvenih igara> www.piatnik.com
I naravno šah za one koji vole...dobra takticka igra, ranije je nisam gotivio, ali kako sam malo vise vremena poceo da joj posvecujem provalio sam da je mnogo dobra jer moras da razmisljas dva koraka unapred. |
Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu! |
Edited by - LeeMan on 21/05/2008 14:12:25 |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Posted - 21/05/2008 : 16:40:35
|
quote: Originally posted by LeeMan
...problem je u tome sto niko, ama bas niko od mojih ortaka ne igra vise drustvene igre, a meni je bas extra bilo kad smo se okupljali kod nekog, klopa, picence i udri do zore.
imamo isti problem!:) Šteta, ali danas je u prednosti on-line gameing,a vrh "live" druženja postao je LAN party. No, nije to ništa slabo, ali fali onaj draž kojeg pružaju stolne igre.
quote: Originally posted by LeeMan Recimo poker,black-jack i slicne igre ne volim uopste, nemaju nikakvu draz, ja ne znam sta je interesantno u tim igrama, nema nikakvog improvmenta u igri, stalno ista pricha...
ni ja ne volim poker, monopoly je zakon!
quote: Originally posted by LeeMan Igrao sam i Dungeons & Dragons kao i Warcraft, nije lose, ali za to treba poseban teren, ovde u Budimpesti ima par takvih fantasy klubova...ali kontam da bi me to sad smorilo, jedno vreme sam bio u tom RPG,FRP fazonu...
ima i u Ljubljani jedan fantasy klub, ali ne da mi se sad to. Za to je opet potrebno previše vremena.
Mislim da cu probat ovaj "Puerto rico". Procitao sam dosta reviewa i sve same pohvale. Kod nas je oko 40 eura, ali vjerovatno cu nabavit preko amazona - 34$ bez poštarine, a pt nije skupa.
|
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 07/04/2010 : 02:02:39
|
Ajde da ozivim topic...
Mi smo sinoc prvi put igrali ovo:
LINK 1 LINK 2
Zlo kako je dobra igrica! Ne morate biti upuceni u seriju (od nas petorice, sa sam hardcore fan, a njih trojica uopste nisu ni gledali seriju) da biste igrali/skapirali. Poenta je u tome da se ljudka civilizacija bori za opstanak i svi igraci pokusavaju da prezive i stignu do Kobola. Na nesrecu, neki od igraca su potajno zli Sajlonci, koji naravno, pokusavaju da uniste ljudsku civilazaciju. Kako niko ne zna ko je ko, ljudi pokusavaju da prezive i otrkriju ko su skriveni sajlonci, dok sajlonci pokusavaju da "odmognu" sto vise ali da pritom ne budu provaljeni. Hours of fun!
Takode pikamo i Munchkin.. Igrica je laka, ne previse ozbiljna (tj. prilicno neozbiljna) i dosta se zasniva na sreci, ali je pre svega bas zabavna i opustena :) Na listi cekanja "za kupiti" nam je i Settlers Of Catan..
ordell, uzeli ti Puerto Rico? Valja li?
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/04/2010 : 02:16:54
|
pikceneri
Ludilo od igre! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 07/04/2010 : 02:30:57
|
Pikceneri je klasican "party game" gde jedan crta ostali pogadjaju, cini mi se. Ok je to, za trenutne potrebe malo "mekano".
A sta je "Civilizacija" ? Vec drugi put se spominje a niko da napise koji rec o tome. |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 07/04/2010 : 09:17:44
|
Peter Jackson: "Hmmm.. kako da izmuzemo jos para od fanova?.. a da napravimo "Lord of the Rings" stonu igra?" Savetnik: "A da nije lakse da uzmemo neku vec popularnu igri i nalepimo na nju "Lord of the Rings" natpis?" Peter Jackson: "Odlicno!"
Meni to tako izgleda... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21293 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 07/04/2010 : 09:38:30
|
Riziko - najbolja stona igra svih vremena. Igrao sam ga danima i nocima sa društvom za vreme fakultetskih dana.
Evo nekih pravila koja smo mi uneli: 1.Ako neko da savet nekom drugom igracu, macola od svih igraca, ukljucujuci i onog kome je savet dat. 2.Ako neko namerno loše udari macolu, onda svi njemu udaraju istu, ukljucujuci i onoga koji je primio "mlaku" macolu 3.Za svaku prevaru (nameštanje kocki, ubacivanje vojnika,....) macola od svih 4.Svako ko "pukne" dobija macolu od onih koji su preostali u igri 5.Ako neko pocne da podjebava drugog igraca. ista kazna Ljudi, imali smo hronicne glavobolje nedeljama.
A onda je pocelo upotreba "mare" pre i za vreme partije - te su partije umele da potraju i po desetak sati koliko smo se gubili u igri. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Topic |
|