Author |
Topic |
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 06/09/2010 : 10:09:43
|
Bio sam Baratheon (zuti); dosta lose sam se otvorio i nisam bio previse jak. Greyjoy (crni) je dominirao, na kraju je pobedio Stark (beli).
3-4 sata je ok, tolko traje i Galaktika. |
Edited by - Grujah. on 06/09/2010 10:10:39 |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 06/09/2010 : 10:33:51
|
quote: Originally posted by Grujah.
Bio sam Baratheon (zuti); dosta lose sam se otvorio i nisam bio previse jak. Greyjoy (crni) je dominirao, na kraju je pobedio Stark (beli).
3-4 sata je ok, tolko traje i Galaktika.
Heh, kak sam znao...Mi smo dosli da zakljucka da je cilj te igre pobijedit prije Starka, jer jednom kad se taj spusti gore sa sjevera, ne moze ga se zaustavit. U ekspaniziji mu je jos lakse jer mora osvojit sest, a ne sedam gradova.
Inace, najslabiju poziciju na mapi koju vi igrate ima zeleni. "prirodna saveznistva" su izmedju crnog i crvenog, bijelog i žutog, ostalo je kaos |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 10/09/2010 : 02:49:51
|
Hah, evo odigrasmo jos 2 partije (sa malo iskusnijim igracima). Prvu sam bio Greyjoy i satrao Lannistera i Starka i odneo pobedu. Drugu sam bio Tyrell, lose se otvorio i onda nas je zuti UBIO. Imao je i tron i mac i gavrana.
Igra mi se jos VISE svidja, svaka kuca je drugacija i ima razlicitu taktiku, u 6. je sigurno jos bolje jer nije tolki pritisak na Lannistera jer zuti i zeleni moraju i sa ovim novim da se bore. A uzeo sam i knjige da citam i sad sam potpuno navucen. |
Edited by - Grujah. on 10/09/2010 03:15:39 |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 10/09/2010 : 15:29:03
|
Hah, evo odigrasmo jos 2 partije (sa malo iskusnijim igracima). Prvu sam bio Greyjoy i satrao Lannistera i Starka i odneo pobedu. Drugu sam bio Tyrell, lose se otvorio i onda nas je zuti UBIO. Imao je i tron i mac i gavrana.
Igra mi se jos VISE svidja, svaka kuca je drugacija i ima razlicitu taktiku, u 6. je sigurno jos bolje jer nije tolki pritisak na Lannistera jer zuti i zeleni moraju i sa ovim novim da se bore. A uzeo sam i knjige da citam i sad sam potpuno navucen.
Vidi se da ste n00bovi Naime, crni NE MOZE satrat Lannistera, barem ne toliko brzo da bi mu se dugorocno isplatilo (pogotovo ako Stark zna sta radi)...Lannister ima jednu prednost koja nije ocita i prakticki ju je nemoguce objasnit kad dodju novi igraci za stol...naime, svi moraju branit (pri tom ovo 'branit' treba shvatit uvjetno, bolje je rec radit mu u korist) Lannistera ako ga crni pritisne...jer izbije li ga Greyjoj iz pozicije igra je vise-manje gotova...e sad, s obzirom da je to nuznost, crveni moze sjajno manipulirat citavom igrom....mene je srica zadesila da sam 80% partija igra ko crveni...jednu od zadnjih partija sam tako sjajno manipulirao citavom plocom, aukcijama i inim pizdarijama da je to bilo nevjerojatno (dobro, uz veliku dozu srece na kartama)...al sam dobio partiju premda sam vodio tri ili cetri bitke .....
zato sam ti i reko da je igra sjajna...uz sve mindgameove koje u sebi ukljucuje zapravo je vrhunska simulacija engleske politike iz rata ruza...i navlaci na knjige....mene je navuklo i sad jebem Martinu mater ko i svi sto jos nije napisao petu |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 23/10/2010 : 13:02:24
|
Uzo sam ovo:
Tj. lazem, nisam uzo vec sam izradio karte na srpskom i ustedeo goleme pare :P Igra je odlicna, brza i bas bas jednostvna - pravila se daju objasniti za 5 minuta a vec posle prve partije (traju cirka 45 minuta) igraci se dobro uhodaju. Igrali smo danas utroje i svi su se odusevili igrom. Moze dzaba da se proba na dominion.isotropic.org a moje karte na srpskom spremne za stampanje mozete skinuti ovde.. (to su base game + dve ekspanizije, ostalo je u izradi). Pravila su vec lako dostupnana boardgamegeeku. |
Edited by - Grujah. on 23/10/2010 13:03:07 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4625 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 24/10/2010 : 09:03:24
|
Peter Jackson: "Hmmm.. kako da izmuzemo jos para od fanova?.. a da napravimo "Lord of the Rings" stonu igra?" Savetnik: "A da nije lakse da uzmemo neku vec popularnu igri i nalepimo na nju "Lord of the Rings" natpis?" Peter Jackson: "Odlicno!"
Meni to tako izgleda...
Nisam odavno nista igrao,a kao klinac sam napravio nekoliko Jedna je bila sa superherojima Secam se da smo najvise igrali Ne ljuti se covece,Veleslalom,Monopoly i Rulet.Kartaske igre i sah takodje Don't angry i Monopoly sada imam za PC.Pre par godina sam imao YU-GI-OH! karte kad sam se nesto muvao s jednom Kineskinjom,ali nisam stigao da igram Znam par ljudi koji igraju neke igre i pokazuju mi karte koje nabave,ali meni vise prijaju video igre.
Inace,postoji i ova stona igra |
Edited by - Sneaksie Thiefsie on 25/10/2010 16:06:49 |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Member since 16/07/2004 |
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 01/03/2012 : 11:24:16
|
Od stolnih igara najvise voli sex na kuhinjskom stolu, zatim slijedi onaj u dnevnom boravku, pa zatim stolic na terasi i tako redom :)......
Kao klinac sate i dane smo gubili igrajuci Monopoly i Rizik. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 01/03/2012 : 12:22:42
|
quote: Originally posted by Shiva314
I mene bi ovo zanimalo, pa ako neko ima info za povoljnu kupovinu na internetu.
Igram cesto i Puerto Rico koji je spomenut na prvoj strani topika (cak i jednu excel verziju u kojoj je implementiran kvalitetan algoritam umjetne inteligencije).
Inace toplo preporucam meni broj 1. - Dominion: http://boardgamegeek.com/boardgame/36218/dominion A rado bi kupio ovaj Dominion bigbox koji sadrži i 2 ekspanizije (Alchemy i Prosperity) jer je na sniženju: http://www.amazon.com/Rio-Grande-Games-RGG-425/dp/B003Y737CO/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1330594100&sr=8-7
Inace se da igrati i na http://dominion.isotropic.org/
Ne znam za Hrvatsku, ali za Srbiju je jako tesko preko neta jer niko ne salje to ovde.
Ja sam (ponkiju) kupio Dominion i Dominion Prosperity uzeo za po 3000 (27eur) svaki ovde u Srbiji sto uopste nije mnogo (I Puertorico za 3600 (33eur)). Otrilike ti je ista cena kao i ova ponuda 3 za 75$ s tim sto je Alchemy svakako sranje i ne treba ti. Ako imas ovde nekog nek pogleda Valhalu u NS oni su najjeftiniji.
Inace, vec smo dosta pricali o aGoT drugoj ediciji u drugoj temi nekoj.. To se i dalje najvise pika, a ako neko ne zna, uskro izlazi ekspanizja/scenario: http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=3108 Kartice i pozicije su kao iz 5. knjige (SPojler sledi): Znaci lannisteri pocinju u Kraljevoj Luci a Barateoni na Zidu!!
Sinoc pikali Galaktiku konacno sam pobedio u necemu (i to kao covek )
|
Edited by - Grujah. on 01/03/2012 16:14:26 |
|
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:33:50
|
Ne znam za Hrvatsku, ali za Srbiju je jako tesko preko neta jer niko ne salje to ovde.
Ja sam (ponkiju) kupio Dominion i Dominion Prosperity uzeo za po 3000 svaki ovde u Srbiji sto uopste nije mnogo (I Puertorico za 3600). Otrilike ti je ista cena kao i ova ponuda 3 za 75$ s tim sto je Alchemy svakako sranje i ne treba ti. Ako imas ovde nekog nek pogleda Valhalu u NS oni su najjeftiniji.
Inace, vec smo dosta pricali o aGoT drugoj ediciji u drugoj temi nekoj.. To se i dalje najvise pika, a ako neko ne zna, uskro izlazi ekspanizja/scenario: http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=3108 Kartice i pozicije su kao iz 5. knjige (SPojler sledi): Znaci lannisteri pocinju u Kraljevoj Luci a Barateoni na Zidu!!
Nekako mi je zapeo za oko baš ovaj big-box, pa sam se nadao da se može povoljno naruciti preko interneta. Inace mogu zagnjaviti kolegu bronzu, da pogleda u NS, ali bi ga gnjavio time tek ako mi ne uspije za povoljne novce dobiti ovaj box.
Sa Galaktikom sam se upoznao prije mjesec dana, i kako je to strašna igra. Toliki nivo interakcije medu ljudima za stolom, još nisam vidio. Prava stolna i društvena igra, a da nije samo prosto kalkuliranje. Inace da se pohvalim, da sam dosad 3 put pobijedio u ljudskom timu što nije bilo lako za postici, ali nas je srala kocka i karte za Kobol, da je bilo strašno za vidjet. Cylonci su si cipove potrgali. Ali teško je skupiti ekipu za to pa ne igramo cesto |
I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 01/03/2012 : 13:42:07
|
A uvek mi je zao cuti da neko ne moze da skupi drustvo :( Ali ok, 3 puta za mesec dana nije lose uopste (no mi smo znali se skupiti i 3 puta za nedelju dana :P ). Da, ekstremno interaktiva i toliko pokazuje koliko smo mi ljudi jadno nepoverljivi prema drugima :) Imate samo BSG ili i neku od ekspanzija ? Mi igramo sa Pegazom, mozda bih mogao uzeti i Egzodus uskoro.. |
|
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 01/03/2012 : 14:54:26
|
quote: Originally posted by Shiva314
I mene bi ovo zanimalo, pa ako neko ima info za povoljnu kupovinu na internetu.
Igram cesto i Puerto Rico koji je spomenut na prvoj strani topika (cak i jednu excel verziju u kojoj je implementiran kvalitetan algoritam umjetne inteligencije).
Inace toplo preporucam meni broj 1. - Dominion: http://boardgamegeek.com/boardgame/36218/dominion A rado bi kupio ovaj Dominion bigbox koji sadrži i 2 ekspanizije (Alchemy i Prosperity) jer je na sniženju: http://www.amazon.com/Rio-Grande-Games-RGG-425/dp/B003Y737CO/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1330594100&sr=8-7
Inace se da igrati i na http://dominion.isotropic.org/
Ja sam (ponkiju) kupio Dominion i Dominion Prosperity uzeo za po 3000 svaki ovde u Srbiji sto uopste nije mnogo (I Puertorico za 3600). Otrilike ti je ista cena kao i ova ponuda 3 za 75$ s tim sto je Alchemy svakako sranje i ne treba ti. Ako imas ovde nekog nek pogleda Valhalu u NS oni su najjeftiniji.
a ono, u Hrvatsku salju: Postarina je cca 40-60 dolara (ovisno gdje)
a sama igra u ducanu kod nas dodje 60
veselje....de, koliki je tecaj dinar/euro/nesto drugo....bas me zanima Dominion, kod nas je cca 50 Eura |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 01/03/2012 : 20:53:28
|
Ja sam sve moguce varijante pregledao i definitivno je ova varijanta u NS najpovoljnija...uspio sam i rijesiti prebacivanje do BL relativno brzo... @Shiva Ako ti se ne zuri previse ova varijanta u NS je jako povoljna... I ja sam gledao bigbox ali postarina za HR,BiH ili SRB zakla...ako se odlucis na ovo ja cu se sa Dokom vidjeti jednom u narednih mjesec dana... @mali-mate mogu i tebi poslati postom iz HR... @grujah ovo mi stize sutra a 23.03 ili 24.03 ti je 90% urucenje nagrade |
|
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Posted - 01/03/2012 : 20:59:55
|
A uvek mi je zao cuti da neko ne moze da skupi drustvo :( Ali ok, 3 puta za mesec dana nije lose uopste (no mi smo znali se skupiti i 3 puta za nedelju dana :P ). Da, ekstremno interaktiva i toliko pokazuje koliko smo mi ljudi jadno nepoverljivi prema drugima :) Imate samo BSG ili i neku od ekspanzija ? Mi igramo sa Pegazom, mozda bih mogao uzeti i Egzodus uskoro..
Mi smo ipak stariji ljudi. Ima se obaveza u životu pa je ovo ok :) Imamo samo osnovni set BSGa i igramo u grupi od 6-7 ljudi jer je veca fora kad su 2 cya. Igrali smo i u troje, ali nije toliko zabavno. Najjace je kad se stvori gužva i kad se posloži par base-starova, a 2 (ponekad i 3 cy) rade nered. Razmišlja se i o ekspanzijama, pa ko zna, možda za koji mjesec ;) |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 01/03/2012 : 21:09:15
|
quote: Originally posted by ponki
Ja sam sve moguce varijante pregledao i definitivno je ova varijanta u NS najpovoljnija...uspio sam i rijesiti prebacivanje do BL relativno brzo... @Shiva Ako ti se ne zuri previse ova varijanta u NS je jako povoljna... I ja sam gledao bigbox ali postarina za HR,BiH ili SRB zakla...ako se odlucis na ovo ja cu se sa Dokom vidjeti jednom u narednih mjesec dana... @mali-mate mogu i tebi poslati postom iz HR... @grujah ovo mi stize sutra a 23.03 ili 24.03 ti je 90% urucenje nagrade
trebala bi mi doc frendica iz NS ovih dana pa cu to s njom sredit....Izjalovi li se, javim se
Hvala |
|
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Posted - 02/03/2012 : 13:26:30
|
quote: Originally posted by ponki
Ja sam sve moguce varijante pregledao i definitivno je ova varijanta u NS najpovoljnija...uspio sam i rijesiti prebacivanje do BL relativno brzo... @Shiva Ako ti se ne zuri previse ova varijanta u NS je jako povoljna... I ja sam gledao bigbox ali postarina za HR,BiH ili SRB zakla...ako se odlucis na ovo ja cu se sa Dokom vidjeti jednom u narednih mjesec dana...
Ma jok, nije žurba, imamo vec dva seta, samo što jedan sadrži samo bazne karte. Inace jedan kolega ce ici poslovno u USA, samo što ne znam kad, pa racunam da ce to biti dok ovaj big-box bude raspoloživ. A ako ne, iskoristit cu tebe ili bronzu ili vec nekog. Hvala na ponudi! |
|
|
Topic |
|