forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Novi Torgal od Belog puta
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/06/2008 : 19:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

@ Manhunter

... isprozivati nekog, ko nije u prilici (ako se ne varam) da odgovori na ovom forum je vise nego kukavicki ili sta ti ja znam vec... a i bio si u Makarskoj prosle godine, a bio je i Boban... pa sto nisi imao hrabrosti da mu to sve u lice kazes... pffffffff... Napomena: ne branim ja ovde nikog, samo mi neke stvari jednostavno idu na kurac, kao recimo kuceci lavez u prazno i tako to...

Ok, hajdemo redom, pa cemo onda prestati sa ovim offtopicima.
Kao prvo: gde sam ja to i kako Bobana isprozivao? Time što sam rekao da me nervira rec "rikna"? Ma daj molim te......
Zato što sam rekao da mi se ne svida prevod u Watchmenima? To je moje pravo, to nije prozivanje, vec moje mišljenje koje ja kao kupac smem da izrazim.
Zato što mi se ne svida izgled naslovnice Thorgala? I to mi kaže covek koji pljuje po svim mogucim i nemogucim Bonelli naslovnicama/izdanjima? Eto, meni se ne svida, ali ne brini se, nisam nikakav strucnjak, ovo je cisto subjektivno mišljenje, koje, kao kupac, imam prava da izrazim(ponavljam se, zar ne?).
U Makarskoj sam bio, i razmenio sam par reci i sa Bobanom i sa gospodinom vlasnikom BP. Eto, pitaj njih, o cemu smo pricali, mada sumnjam da ce se setiti, ipak sam ja jedan o mnogih....Tada nisam imao ništa puno da im kažem, pošto u to vreme nisam imao nijedno njihovo izdanje. A eto, ovo sve sam spreman da ponovim i Bobanu,uživo naravno, imam svoje argumente, on ce imati svoje, i to je to. SIGURAN SAM da u tom razgovoru ne bi pala nijedna teška rec, ali to su stvari koje ti ne možeš da razumeš, tebi je provokacija jedini nacin komunikacije.
Kad smo vec kod Makarske, ja sam tebi prišao i pružio ruku, i upoznao se sa tobom, i to pored silnih vredanja od pre. Secaš se šta si mi ti tada rekao? Zato, molim te, hrabrosti imam dovoljno, valjda zato što sam civilizovan covek pa ne ocekujem da me neko pretuce ilištavec ako kažem svoje mišljenje koje se kosi sa tudim.

Hoceš još nešto da znaš? Samo pitaj.
Još jednom: nikoga nisam "isprozivao", a još manje vredao, za razliku od tebe.
I molim te, prestani da budeš drveni advokat BP uvek kada se negde pojavi i najmanja kritika na njihov racun!!! To se upravo zove poltronisanje.

Ako ne umeš da nešto argumentuješ, drži jezik za zubima.
A Boban može uvek da se "brani", on ovde ima acc, koji mu funkcioniše, a ja sam i na Sagiti ostavio par postova kritike, pa se ni tamo nije javio. Što je isto ok, mogu mirno da spavam i pored toga.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 02/06/2008 19:19:31
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/06/2008 : 19:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:
Originally posted by axle munshine

...mda...kad se presaberemo na godisnjem nivou lepa je ta gomilica...znam po sebi koliko izdvajam za stripove...

Pazi sad kad ulete cetiri Bluberija na onih, koliko ih vec ima, pa krajem godine još dva Ljuba i rakete, pa Špageti, pa oni Odmetnuti...
Ma to ce milina biti za gledanje, a kamo li za citanje.
Uh živ nisam.
Jednom prilikom sam, kao i svaki normalan tridesetogodišnjak, razmišljao šta bi bilo da mi se nešto, ne daj bože desi. Kontam ja troje dece sirocici bez oca, žena udovica na radost brojnog komšiluka, neisplaceni krediti, zatvorena kancelarija...
Tek tu negde mi pade na pamet, mamu mu jebem, grehota bi bila da umrem sad kad su poceli da izlaze toliki stripovi. Onda sam batalio takva razmišljanja. Ne smem da umrem bar dok se ne završi Ken, dok ne izde tvrdokoriceni Inkal, kompletiraju se Ljubav i rakete...

...e Dejane bas si me nasmejao,svaka ti cast...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 02/06/2008 : 20:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:
Originally posted by flamboyant soul

Tako nekako sam i ja razmišljao, kako je sve to varljivo. Mislim, jebeš ti to ako ceš odredeni broj stripova (par stotina do par tisuca) rasprodavati u sljedecih 5 ili više godina, to onda za strip scenu ne znaci prakticki ništa, jer ne postoji standardna baza kupaca. Stvar je gora kada se radi o HC stripovima, jer jedan dobar dio kupaca tih izdanja, bojim se, sa stripovima nema nikakve veze, nego su izdanje kupili jer im izgleda 'fensi'.

Meni je cilj da izdavac opstane iz jako sebicnih razloga. Taj razlog je da i dalje pravi stripove kako bi ih ja kupovao. To da ce neko da ih kupi iz fenseraja ide i meni u prilogu. Što više para Bobanu, meni bolje. Gomilica raste li raste...

Pa da, cuj, ni ja se ne bunim dok mogu kupiti strip na nekom od domacih jezika, ali ti govorim u kakvom je stanju samo 'tržište' (uvijek se nasmijem sam sebi kad ovo nazovem tržištem). Neka izdavaju oni (svi izdavaci), ali sa takvim prilikama jednom ce sigurno pronaci nešto na cemu se brže i bolje zgrce lova, a onda cemo ja ti i još 50 bedaka koji kupuju neko izdanje lagano izvisiti. Budi u to siguran.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 02/06/2008 20:39:05
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/06/2008 : 20:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Da nema ljubavi prema stripu od strane domacih izdavaca uveren sam da ih odavno vise ne bi ni bilo,presli bi na unosnije stvari...ko misli drugacije nije svestan situacije i realnosti...kamo srece da strip izdavaci zgrcu ogromne pare bilo bi tada stripova svuda i svi bi ih citali...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 03/06/2008 : 02:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

@ Manhunter

... isprozivati nekog, ko nije u prilici (ako se ne varam) da odgovori na ovom forum je vise nego kukavicki ili sta ti ja znam vec... a i bio si u Makarskoj prosle godine, a bio je i Boban... pa sto nisi imao hrabrosti da mu to sve u lice kazes... pffffffff... Napomena: ne branim ja ovde nikog, samo mi neke stvari jednostavno idu na kurac, kao recimo kuceci lavez u prazno i tako to...

Kao prvo: gde sam ja to i kako Bobana isprozivao? Time što sam rekao da me nervira rec "rikna"? Ma daj molim te......
Zato što sam rekao da mi se ne svida prevod u Watchmenima? To je moje pravo, to nije prozivanje, vec moje mišljenje koje ja kao kupac smem da izrazim.
Zato što mi se ne svida izgled naslovnice Thorgala? I to mi kaže covek koji pljuje po svim mogucim i nemogucim Bonelli naslovnicama/izdanjima? Eto, meni se ne svida, ali ne brini se, nisam nikakav strucnjak, ovo je cisto subjektivno mišljenje, koje, kao kupac, imam prava da izrazim(ponavljam se, zar ne?).
U Makarskoj sam bio, i razmenio sam par reci i sa Bobanom i sa gospodinom vlasnikom BP. Eto, pitaj njih, o cemu smo pricali, mada sumnjam da ce se setiti, ipak sam ja jedan o mnogih....Tada nisam imao ništa puno da im kažem, pošto u to vreme nisam imao nijedno njihovo izdanje. A eto, ovo sve sam spreman da ponovim i Bobanu,uživo naravno, imam svoje argumente, on ce imati svoje, i to je to. SIGURAN SAM da u tom razgovoru ne bi pala nijedna teška rec, ali to su stvari koje ti ne možeš da razumeš, tebi je provokacija jedini nacin komunikacije.
Kad smo vec kod Makarske, ja sam tebi prišao i pružio ruku, i upoznao se sa tobom, i to pored silnih vredanja od pre. Secaš se šta si mi ti tada rekao? Zato, molim te, hrabrosti imam dovoljno, valjda zato što sam civilizovan covek pa ne ocekujem da me neko pretuce ilištavec ako kažem svoje mišljenje koje se kosi sa tudim.

I molim te, prestani da budeš drveni advokat BP uvek kada se negde pojavi i najmanja kritika na njihov racun!!! To se upravo zove poltronisanje.

A Boban može uvek da se "brani", on ovde ima acc, koji mu funkcioniše, a ja sam i na Sagiti ostavio par postova kritike, pa se ni tamo nije javio. Što je isto ok, mogu mirno da spavam i pored toga.

... cekaj bre... koji su to tvoji argumenti... prestao sam da citam Nadzirace, kada sam naleteo na rec sajdzija??? Ej pa nemoj da me zasmejavas... Nadziraci su totalno prevedeni u duhu srpskog jezika i to je veoma, veoma dobro uradjeno... a da ne pricamo o tome kako su odradili i ostale sitnice... na zidovima u strip na srpskom pise Ko nadzire nadzirace... ej...pa nadji mi jos 3 izdanja na drugim jezicima gde je to odradjeno... A ja Beli put branim iz ubedjenja koje je suprotno tvome... Posto smatram da veoma dobro rade posao (izuzetak Vendeta) i sve su uigraniji i uigraniji i izdanja su im sve bolja... i to cu naravno i dalje da radim... ;)

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 03/06/2008 : 03:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:

Da nema ljubavi prema stripu od strane domacih izdavaca uveren sam da ih odavno vise ne bi ni bilo,presli bi na unosnije stvari...ko misli drugacije nije svestan situacije i realnosti...kamo srece da strip izdavaci zgrcu ogromne pare bilo bi tada stripova svuda i svi bi ih citali...

Joj Aster, ti odmah u krajnost. Nisam mislio da baš nikoga nije briga za stripove, nego samo da bi im u kriticnom trenutku bila važnija lova. Business is business, that's all.

quote:

... cekaj bre... koji su to tvoji argumenti... prestao sam da citam Nadzirace, kada sam naleteo na rec sajdzija??? Ej pa nemoj da me zasmejavas... Nadziraci su totalno prevedeni u duhu srpskog jezika i to je veoma, veoma dobro uradjeno... a da ne pricamo o tome kako su odradili i ostale sitnice... na zidovima u strip na srpskom pise Ko nadzire nadzirace... ej...pa nadji mi jos 3 izdanja na drugim jezicima gde je to odradjeno... A ja Beli put branim iz ubedjenja koje je suprotno tvome... Posto smatram da veoma dobro rade posao (izuzetak Vendeta) i sve su uigraniji i uigraniji i izdanja su im sve bolja... i to cu naravno i dalje da radim... ;)

Zašto Vendeta ne valja? (Planirao sam to uzet pa me interesira.)

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 03/06/2008 03:28:17
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 03/06/2008 : 06:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Loše je uvezan kao i još cetiri izdanja BP, tacnije nije prošiven. Ja mu drugu manu ne vidim. Za prevod ne znam pošto nisam citao orginal.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1924 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 03/06/2008 : 06:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
quote:

quote:

quote:

@ Manhunter

pa kako nema...u jednom od zagora extra od slobodne dalmacije imas reklamu za njihovog spidermana...lijepo piše da ce ukoro na kioske i to u pravom duhu hrvatskog jezika

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 03/06/2008 : 11:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by GeneziS

Loše je uvezan kao i još cetiri izdanja BP, tacnije nije prošiven. Ja mu drugu manu ne vidim. Za prevod ne znam pošto nisam citao orginal.

...

nije tacno... Vendeta je sivena... nego su malo zajebali pikselizaciju ili kako se to vec zove...

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 03/06/2008 : 12:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:

quote:

...

nije tacno... Vendeta je sivena... nego su malo zajebali pikselizaciju ili kako se to vec zove...

Ili, prostim jezikom receno, otisak je skroz loš, linije su nazubljene i sve to zajedno mnogo loše izgleda.

...
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 03/06/2008 : 14:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:

quote:

...

Evo sad sam proverio. Upravu si. 100 metaka nije prošiven i samo što mi se nije rasuo, i Konstantin 1 se cudno ponaša.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 04/06/2008 : 08:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
Meni se raspada Povratak Crnog Viteza, verovatno je na istoj listi...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 04/06/2008 : 09:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
Nego kad ce novi Torgal u striparnice?

...
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 01/07/2008 : 00:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Cekaj, cekaj, nisam bas mnogo upucen, pa moram pitati - zar su vec izasla 3 broja, ili ova cetvorka na naslovnici znaci nesto drugo

Iz nekih samo njima znanih razloga, prvo su izbacili knjigu 3.
Pa sada ide ova knjiga 4.
Poslije kažu da ce ici knjige 1 i 2...

Nije bas da je samo iz njima znanih razloga islo ovim tokom,znaci prvo ep.11-15,pa 16-20 i onda od pocetka.Sve je objasnjeno od strane izdavaca na Znaku Sagite,pa koga zanima moze da potrazi i vidi zbog cega je moralo tako...

Koliko sam cuo, a i moje je mišljenje isto, zbog piratskih c/b izdanja, 4 toma po tri epizode - znaci prvih 12, koje su prethodnih godina izlazile.

Mada, Stripoteka je stigla valjda do 18e epizode...pa je to skroz glup razlog, ako je uopšte to...
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 01/07/2008 : 00:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:

Axele, ništa protiv tebe, ali dobijem ospice kad vidim rec "rikna". Tu rogobatnu rec je Boban uveo na velika vrata, prkoseci "hrvatskoj" reci hrbat. Ali na žalost, "rikna" je nemacka rec....Morao sam, sorry
Inace, slažem se sa svakom tvojom reci u vezi izgleda T(h)orgala, ali to sam vec par pura spomenu ranije...
Samo, ne bih se složio da su to "decije bolesti", izdavacka kuca kja za sebe tvrdi da je najozbiljnija, najveca i najuspešnija na Balkanu(u oblasti stripa)ne može sebi nešto da dopusti.

Što se rikne tice, neka je. Ili hrbat, svejedno. Meni nije jasno zašto su ljudi iz Belog puta graphic novel (graf. roman) preveli kao graf. novela? Zapravo je Boban objasnio to na salonu stripa još pre tri godine, kad su se pojavili, no ipak mislim da bi adekvatniji prevod bio roman.

Inace, koliko sam upucen, iza izd. kuce Beli Put stoji covek koji se dokazao u nekim drugim oblastima i to što radi, radi iz ljubavi prema stripu, pre svega. A sve primedbe i kritike na njihov racun (kao i bilo kog drugog izdavaca) su nama, citaocima, dozvoljene, jer naravno da želimo da za novac koji damo dobijemo najbolje i najkvalitetnije moguce izdanje.

Meni je Thorgal jedan od omiljenih stripova i, mada imam sitnije primedbe na dizajn treceg toma BP, dobro je uraden, kao u ostalom i vecina njihovih izdanja. A za 4. sam upravo saznao od vas, jedva cekam. :)))
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 15/07/2008 : 16:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Jel ovo izašlo ili nije...?!?
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 16/07/2008 : 13:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Jest! Evo, ja ga držim u ruci...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/07/2008 : 15:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

Jest! Evo, ja ga držim u ruci...

Kad,šta,di,kako?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 16/07/2008 : 15:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/07/2008 : 15:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
Ma dajte ljudi, bez zajebancije, jel zna neko nešto konkretno?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 16/07/2008 : 16:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Konkretno ne, ali možda bude za dva dana, a možda tek pred Sajam knjiga u oktobru... Kad bude-bice, što bi se reklo. So it goes...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/07/2008 : 16:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Konkretno ne, ali možda bude za dva dana, a možda tek pred Sajam knjiga u oktobru... Kad bude-bice, što bi se reklo. So it goes...

Super!!!!!
Sa Belin puton uvik znaš di si, i na cemu si.
Nadan se da ce bit super izdanje, na nivou Gastona,Gospodara jecma,Manare i ostatka ovih kad bude-bice.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 16/07/2008 16:49:27
Go to Top of Page

Talicni Tom
Junior Member

Serbia
388 Posts

Member since 02/07/2008

Posted - 16/07/2008 : 16:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Talicni Tom a Private Message
Joj odlican je Torgal koji je izdao Beli Put. Kupujem ga uskoro. Samo malo da sakupim para. Fenomenalan strip i fenomenalna oprema. Da li zna neko kad izlazi druga knjiga? I iskreno nije ni mnogo skup. Neko mi je rekao cenu kod izdavaca ali sam zaboravio. Jel moze neko da me podseti?

Edited by - Talicni Tom on 16/07/2008 16:56:12
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 16/07/2008 : 17:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:
Originally posted by Talicni Tom

Joj odlican je Torgal koji je izdao Beli Put. Kupujem ga uskoro. Samo malo da sakupim para. Fenomenalan strip i fenomenalna oprema. Da li zna neko kad izlazi druga knjiga? I iskreno nije ni mnogo skup. Neko mi je rekao cenu kod izdavaca ali sam zaboravio. Jel moze neko da me podseti?

1880 je maloprodajna cena u knjižarama, 1650-1700 u striparnicama, a tako je verovatno i kod Belog puta.
Go to Top of Page

Talicni Tom
Junior Member

Serbia
388 Posts

Member since 02/07/2008

Posted - 16/07/2008 : 17:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Talicni Tom a Private Message
Dzabe. Jeftiniji je a mnoooooogo bolji od Libelusa. Ako govorimo o odnosu kvaliteta i cene.

Edited by - Talicni Tom on 16/07/2008 17:38:16
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.32 seconds. Snitz Forums 2000