forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex, Mister No, Dylan Dog, Martin Mysterij - POMOC
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 06/07/2008 : 01:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
Prije dok sam još bio balavac, prijatelj iz razreda ponudio mi je hrpu stripova razliticih junaka, medu kojima: Zagor, Tex, Mister No, MM,... I od svih procitanih junaka meni se svidio samo 1, . Procitao samo nekolicinu Texova i ostalih, ali ništa od toga, dosadnoo, samo . Vidim po forumu naravno da se najviše cita Zagor, ali i ostali junaci su vecim djelom zastupljeni, pa kontam jesam li ja to možda samo naletio na one lošije epizode koje u zadnje vrijeme vidam kod Zagora, pa odlucih ostalim junacima dat još 1 priliku, ali trebam vašu pomoc...

Ako je moguce da izdvojite od ostalih junaka (Tex, Mr. No, DD,...), po vama, njihove DVIJE najbolje price, tojest da izdvojite price koje bi mene navele da pocnem citat tog junaka...
(Minuta posla za vas).

P.s. Ako je moguce da prica nema više od 3 epizode, da je crtež prosjecno odlican i da se ne dogada, recimo da prica pocinje na 85. str. prve epizode i završava na desetoj 3. epizode.

Zafaljujem

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.

Edited by - Raga on 06/07/2008 01:26:01

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 06/07/2008 : 01:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
Dylan Dog >

- Otkucaj i vremena
- Dugacki pozdrav
- Skener
- Vjecna ilizija
- Igra sa smrcu
- Gospodar tisine
- Nekropolis
- Carobni frulas
- Izbor
- Dpok vas smrt ne rastavi
- Secanja na nevidljivog
- Ubojice
- Lov na vestice
-

Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 06/07/2008 : 01:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
Ma Mister No i Tex su odlicni sta god procitas mora ti se svidjeti...

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 06/07/2008 : 02:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Pa svako ima razlicit ukus, tako da ti niko ne može reci sa sigurnošcu šta ce se tebi svideti, ako ti se svidi uopšte. Ako viliš Zagora, ne možeš od ostalih ocekivati slican fazon, svaki junak ima svoj svet za sebe i drugaciji je.

Probaj sa Magicnim Vetrom, on je možda tematski slican Zagoru, mada ima ozbiljniji pristup pripovedanja prica.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/07/2008 : 06:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Ako hoceš baš samo dvije, kod Dylana bih ti preporucio Dugacki pozdrav i Niciju pricu... Ali ako želiš samo avanturu, akciju, onda Dylan nije za tebe...

Niciju pricu sam procitao 20-ak puta i svaki put se iznova naježim citajuci... To je predobro... Ako je ipak odluciš procitati, bilo bi dobro da prije nje procitaš Zoru živih mrtvaca i Morganu, jer su tematski povezani...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 06/07/2008 : 10:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
Znam da ja sad od Dylan Doga ne mogu tražit avanturu niti ne tražim, nego od njega tražim njegov žanr, horror. Znaci od DD tražim pricu da se doslovno govno u meni usere od straha ili kao što Beva kaže da se svaki put naježi kad cita Niciju pricu...takve price tražim od DD.
U jednom nedavnom topicu, Carsonova prošlost je uzdignuta do nebesa.
Znaci od svakog junaka tražim dvije/tri najbolje price od NJEGOVOG ŽANRA.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 06/07/2008 : 10:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Od Texa, stvarno ne znam što si citao, a da Ti se nije svidlo
možda samo price sa brojevima 300-600 iako i tu ima izvrsnih poput 492/4 Holdenovi placenici, ovo ostalo je sve odlicno

Mister Noa, ne možeš fulat, gotovo sve iz LMS-a je super!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 06/07/2008 : 10:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
a MM je LMS po svima zlatno razdoblje MM, i opet nemreš fulat!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 06/07/2008 : 11:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
quote:
Originally posted by quaresma

Ma Mister No i Tex su odlicni sta god procitas mora ti se svidjeti...

Mo'š si mislit.
Tex ima 1 dobru pricu unutar 20 procitanih, Mister no 1 od 10.

Moj iskreni savjet je Magicni Vjetar. Od skoro 50 epizoda kod nas izašlih, niti jedna nije loša ili dosadna kao što to neki (vecina) Texova, MNo-ova, cak i Zagora zna biti.

Jedini uvjet je da ga citaš po redu, tako da upoznaješ likove kako je pisac zamislio. I neceš požaliti.

Istina, skup je, pa prije nego odluciš o kupovini, posudi u knjižnici.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/07/2008 : 11:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Mene su "Doktor Xabaras/Zora živih mrtvaca" i "Prividenje Anne Never" navukle na Dylan Doga.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 06/07/2008 : 13:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:
Originally posted by Raga

Znam da ja sad od Dylan Doga ne mogu tražit avanturu niti ne tražim, nego od njega tražim njegov žanr, horror. Znaci od DD tražim pricu da se doslovno govno u meni usere od straha ili kao što Beva kaže da se svaki put naježi kad cita Niciju pricu...takve price tražim od DD.

Ne vjerujem da ce te prestrašiti ijedna DD prica, mislim da je Beva mislio na neku skrivenu poruku koja ga naježi :))!
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 06/07/2008 : 13:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
ti bi ih mogao probati jer su meni veome lepe epizode texa.u pitanju su maxi texovi:zlato juga(meni najbolji),i oklahoma(ako volish klasican vestern)probaj pa javi ako ti se svidjaju!!

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

lustforleica
Starting Member

63 Posts

Member since 02/07/2008

Posted - 06/07/2008 : 14:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lustforleica a Private Message
Tex: Oklahoma ili manje-vishe bilo koji Gigant
DD: Golkonda, Bezimeni, Njujork, Njujork
Mr. No: Oba Maxija su fenomenalna (mada nisu tipichni Mister No)

Svi ovi likovi imaju dosta razlichitih tipova avantura. Tako od Dilana ima smeshnih, ozbiljnih, natprirodnih, pa i potpuno triler epizoda, Mister Noa ima po gradovima, dzunglama, u drugom svetskom ratu, pa i u danashnje vreme kako sa marti misterijom juri vanzemaljce, tako da od svih tih likova svako mozhe da proadje neke epizode koje mu se dopadaju. Imash puno sajtova koji imaju kataloge ovih likova, pa malo browsuj kroz naslovnice, pa koja te privuche...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7822 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 06/07/2008 : 14:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by Windwalker
Mo'š si mislit.
Tex ima 1 dobru pricu unutar 20 procitanih, Mister no 1 od 10.
Moj iskreni savjet je Magicni Vjetar. Od skoro 50 epizoda kod nas izašlih, niti jedna nije loša ili dosadna kao što to neki (vecina) Texova, MNo-ova, cak i Zagora zna biti.

Da, sve epizode Magicnog su odlicne. Cak štoviše, sad ih idem ocijeniti na recenzijama. Svakoj cu dati 100%.
Texu i Zagoru necu nikako dati ništa preko 35%, ni slucajno, jer su im sve epizode jadne.
Aj ne trabunjaj.
Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 06/07/2008 : 15:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
marti lms bez dileme,sve!

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 06/07/2008 : 18:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message
Giganti MM, i prvih 30 brojeva MM sigurno su odlicne (ponovno objavljene i u izdanju Libellusa).
Osobno DD nisam nikad volio.
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 06/07/2008 : 19:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94

ti bi ih mogao probati jer su meni veome lepe epizode texa.u pitanju su maxi texovi:zlato juga(meni najbolji),i oklahoma(ako volish klasican vestern)probaj pa javi ako ti se svidjaju!!

Majstore, kakav je crtež u ta 2 maxija?

Ljudi, il može ikako da mi govorite dobre epizode od Ludensa ili Sloobdne Dalmacije??:) Fala

Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
249 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 06/07/2008 : 23:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message
Tex- SD 13,14,15,16,17,18 ,MisterNo-LIBELUS 4,7,12,16 maxi 1, DD- bilo sta od Sclavija! uzgred sve zavisi do raspolozenja..))

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25299 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/07/2008 : 23:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Marti Misterija: Mac kralja Artura i Zagonetka zvana Džasper
Mister No: Rio Negro i Crveno podne
Tex: Legenda o staroj misiji i El Morisko
Dylan Dog: Prividjenje Ane Never i Dama u crnom

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 06/07/2008 23:38:13
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25299 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/07/2008 : 23:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ah da, ako do sada nisi ništa procitao od tih junaka, možda ne bi trebao da kreceš od maxija/specijalaca/giganata i sl. To je za više za poznavaoce materije

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/07/2008 : 23:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by jasa

quote:
Originally posted by Raga

Ne vjerujem da ce te prestrašiti ijedna DD prica, mislim da je Beva mislio na neku skrivenu poruku koja ga naježi :))!

Nije skrivena poruka nego sam scenarij, stil pisanja i to... Fenomenalno... A istina, malo koji DD ce te baš prestrašiti, to je strip kojeg ne možeš tocno definirati...

Od Nathana Nevera preporucujem dvobroj U ponoru pamcenja / Jedanaesta zapovijed (SD 16 - 17) kao najbolje što taj strip može ponuditi...

Od Texa su mi dobre one pocetne epizode SD-a, pogotovo one s Kobrom Galindezom (valjda se tako zove) i epizode s Thongom...

Martin Mystere od Slobodne? Možda Decameron, u kojem ima svega pomalo...

P.S. Sad sam se sjetio, procitaj Dylan Dog extra 26 - Poslije ponoci... Neceš se prestrašiti, ali ceš ostati paf... Toliko toga na samo 96 stranica... Nevjerojatno...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5081 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/07/2008 : 23:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
MM - Tunguska, Zlocin u Tajgi (Dnevnik ili Libellus)

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/07/2008 : 09:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Znaci samo od SLobodne i Ludensa?

Tex: Carsonova prošlost i Citaci tragova
Mister No: A nije baš najsritnije razdoblje, Urota i Zlatni trokut
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17012 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/07/2008 : 10:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Poncho

Ona prica o Bacu Kasidiju je odlicna.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/07/2008 : 10:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by Poncho

Ona prica o Bacu Kasidiju je odlicna.

nisan tu cita.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 08/07/2008 : 00:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
NN, ZG, TX, DD, MM, MV, MrNO, Ken, DP su najpopularniji bonellijevi junaci i svaki od njih je zanimljiv na svoj nacin, a toj tezi ide u prilog cinjenica da se još uvijek izdaju i da svaki od njih ima respektabilnu skupinu fanova.

Ako se želiš upoznati s nekim od ovih junaka, preduvjet je raznovrsni ukus i otvorenost prema necem novom i stranom. Stereotipima ovdje nema mjesta. Ako ne podnosiš western i sve što ima veze s tim; šansa da ce ti se svidjeti Tex je nekih 15-20 posto.

Topla preporuka je da prije citanja prvih epizoda pokušaš prikupiti što više informacija o doticnom junaku. Odi prosurfat netom, pogledaj strane sajtove. Preleti komentare i ocjene naših recenzija. Imaš i tekstove o junacima, magazin, a ne bi škodilo pritisnit gore desno na "search" i pogledat neke topice vezano za ono što te zanima (pretražuj "subject only"). Ovo ti treba kako bi se uživija (ko i ja u MV).

Ljudi koji citaju nekog strip junaka, oni ga, vjeruj mi, ne prate za ludu. Prate ga iz nekog razloga, a na tebi je da citajuci neke epizode pokušaš dokuciti te razloge. Ako ti se i nakon citanja nekih epizoda ne dopadne taj junak, to i dalje ne znaci da je junak loš, nego da ga ti nisi dostojan! ...I to zato što nisi osjetio (ili to iz odredenih razloga nisi u stanju) svu car koju pruža taj junak (razlog zbog kojeg ga citaju neki ljudi).

Ja bih ti preporucio da za pocetak ne uzmeš "najbolje" epizode, jer, logicno je, iza toga ce te cekati samo "slabije" epizode. S druge strane, te "odlicne" epizode postave velika ocekivanja, pa su s tim moguca isto takva razocaranja. Tko visoko leti, nisko pada. Zato uzmi par osrednjih/vrlo dobrih epizoda i neka budu kolko-tolko reprezentativne.
Moji prijedlozi;
(ogranicio si se na SD, SA i LU):

DD - Zora živih mrtvaca - 1. broj
NN - Specijalni agent alfe - 1. broj
MM - Povratak kraljeva/Nekromanti - malo više akcije, manje složen misterij, jednostavna terminologija
TX - Zlato Klaatua - cisti western; pitaj klasicare za stare brojeve
MrNO - Povratak "Tigrova"/Zlatni trokut - ratna prica

Pokušaj i ovo nekako procitati (preko interneta):

Ken - Duga puška - 1. broj
MV - Fort Ghost - 1. broj - kontinuitet

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000