forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 MM i Mr No by Libellus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 00:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Ajde i ja jedno pitanje za Dadove,koje ce verujem interesovati jos forumasa (Portera sigurno :-)))))))
Da li kad kazete bice izdato sve od MM i Mr Noa tu racunate i specijalce i Maxije koje trenutno radi Ludens?
Jer stvarno ne zelim da gledam vise u pasulj da li ce izaci Mr No specijalci i Maxi 2 u HC,a resio sam da otkacim od Ludensa sve sto ima neku alternativu ili sto sam kupovao iz cisto nostalgicnih razloga (stradali su za sada Mark i Blek,Zagor i Chico specijalci - valjda ce to da odradi VC).
I da li ima nade mozda da i Tex Maxi dozivi Libellusovo izdanje?
Cak bih voleo da vidim i Tex Gigante u Libellusovom izdanju jer smatram da je prevod i lektura daleko bolja u Libellusovim izdanjima.
P.S. Ne zelim da ulazim u rasprave o hrvatskom jeziku - jednostavno mi Ludensov prevod ne odgovara,a da li je ili nije gramaticki ispravan - ne interesuje me obzirom da mi juznjaci ne znamo ni srpsku gramatiku.

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 00:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
I jos jedno zapazanje - mada ovde malo kradem Raspucinova razmisljanja - odsad se okrecem samo kvalitetnim izdanjima i izdavacima koji imaju sluh za kupce - dakle Libellus,Fibra,Lavirint,VC gde se vidi trud i dobra komunikacija sa potencijalnim kupcima.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 08/07/2008 : 00:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Koliko godina ti unaprijed ideš samo....
Znam da ako se uspiju dobit prava na MM Specijale to sigurno ide.
Gaston je obecao da ce se izdati ama baš sve od MM.
Pricekaj par godina ili više da MNo dode do prvog specijala ili da se ispucaju neobjavljene epizode Texa.
Dotad...citaj i uživaj.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 00:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Pricekaj par godina ili više da MNo dode do prvog specijala ili da se ispucaju neobjavljene epizode Texa.
Dotad...citaj i uživaj.

Ma citam ja i uzivam,ali sam poludeo zbog ovih zajebancija sa HC Ludensima.
Zao mi je sto sam rasprodao neke stripove,i to ne zbog love vec zato sto sam izgubio zivce zbog jednog neposlovnog odnosa.
Pa zar je to toliko tesko da se jednom u nekoliko meseci da neko obavestenje tipa "ne idu nam ovi u HC varijanti pa ih vise nece biti(Mark,Blek) ili ih nece biti zbog greske stamparije(DD Maxi) ili bice ih u sledecoj turi,stvarno nam je zao sto je to tako ispalo ovog puta ili kako god vec...
Zato sam resio da "nagradim" Ludens nekupovanjem tih izdanja i cekam ozbiljnijeg izdavaca kao sto sam vec raskrstio sa dobrim brojem izdanja System Comicsa,sa svim Van Gogha...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 00:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Uostalom KIco,zar ne idu Libellusu i Fibri neka izdanja dosta slabije od ocekivanja pa opet guraju sve sto su zapoceli?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 08/07/2008 : 10:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

Zato sam resio da "nagradim" Ludens nekupovanjem tih izdanja i cekam ozbiljnijeg izdavaca kao sto sam vec raskrstio sa dobrim brojem izdanja System Comicsa,sa svim Van Gogha...

Zar stvarno smatraš Van Gogha ozbiljnim izdavacem?!?!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 08/07/2008 : 10:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

Uostalom KIco,zar ne idu Libellusu i Fibri neka izdanja dosta slabije od ocekivanja pa opet guraju sve sto su zapoceli?

Tu si u pravu!
I Libellus i Fibra imaju loše prodavanih izdanja.
Ali i Libellus i fibra izdaju ono što vole.
MM ide 12 godišnje,jer ga Gaston voli.
Tex ide 8 godišnje po cijela prica,nekad 150 nekad 350 stranica,jer ga Dado voli.
Tipican primjer kad stripofil nema strpljenja da doceka ono što želi citati,pa stvar uzme u svoje ruke.
I zato im kapa do poda.
Uostalom,tko zna - možda i polude pa izdaju sve Magicne odjednom!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/07/2008 : 12:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Meni je Van Gogh drag izdavac-sad koliko je ozbiljan.Dok furaju Rendžera, kapa dole.
Ipak si Kico nepravedan prema Van Goghu, ljudi probali sa Julijom,Texom, toliko glasnih na
forumu nije kupovalo(premalo) pa ugasili pa šta-valjda nece skakat u ponor i izdavat ako ljudi ne kupuju.I oni izdaju MR iz ljubavi-više nego biznisa, dok nema boljeg za MR, ja sam zadovoljan.
Rendžera guraju i obecavaju, da ce nastavit i to je meni dosta.Imaju i kontakt sa citateljima,
meni su odgovorili na mail još prije na pismo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/07/2008 : 13:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ja cu i dalje kupovat Ludensa jer je on jedini Bonellijevac kojeg mogu dobiti jeftino, u SC i na kiosku, i na hrvatskom, bilo to nauštrb prijevoda ili ne... Monsieur Tex Willer, vi ste jedan konformisticki snob i ubijate mi želju za ležernim citanjem!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 08/07/2008 13:17:21
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/07/2008 : 13:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Mislim da je ovaj tempo izdavanja, izdavacke kuce"Libellus", za sada zadovoljavajuci, ne treba zuriti, tempo je sasvim OK.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 08/07/2008 : 14:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Meni je Van Gogh drag izdavac-sad koliko je ozbiljan.Dok furaju Rendžera, kapa dole.
Ipak si Kico nepravedan prema Van Goghu, ljudi probali sa Julijom,Texom, toliko glasnih na
forumu nije kupovalo(premalo) pa ugasili pa šta-valjda nece skakat u ponor i izdavat ako ljudi ne kupuju.I oni izdaju MR iz ljubavi-više nego biznisa, dok nema boljeg za MR, ja sam zadovoljan.
Rendžera guraju i obecavaju, da ce nastavit i to je meni dosta.Imaju i kontakt sa citateljima,
meni su odgovorili na mail još prije na pismo.

Dragost ne pomaže,ozbiljnost je profesionalnost.
Dok god Van Gogh izdaje Malog Rendžera meni su oni dobri jer je to jedino što rade sada i cega se tocno drže.
Sa Texom su izgubili 50 % citatelja,a sa promjenjenim formatom Julije još 30 %.
Onih 20 % kupuje Kit Tellera.
Ali....
(opet taj ali... mamumu)
Nema reprinata 1-9 koji su najavljeni.
Pazi....
Da li je to korak prema gašenju M.Rendžera?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/07/2008 : 14:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Meni tih prvih 9 reprinta uopste ne nedostaje, ne moraju ih po meni nikad ni izdati, bolje je da izdaju novih 7 brojeva 29-35.

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 08/07/2008 : 14:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Meni tih prvih 9 reprinta uopste ne nedostaje, ne moraju ih po meni nikad ni izdati, bolje je da izdaju novih 7 brojeva 29-35.

Slažem se.
Meni takoder ne nedostaju,ali ima ljudi kojima je to važno.
Osim toga,nemojte da na kraju bude "obecanje ludom radovanje"...
Ako se to desi,da li je Van Gogh ozbiljan izdavac?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/07/2008 : 14:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by srdjandj

Slažem se.
Meni takoder ne nedostaju,ali ima ljudi kojima je to važno.
Osim toga,nemojte da na kraju bude "obecanje ludom radovanje"...
Ako se to desi,da li je Van Gogh ozbiljan izdavac?

Pa verovatno se pitaju kome bi prodali tih prvih 9 reprinta, meni sigurno nece pasti na pamet da ih ponovo kupujem samo zbog naslovnice. Ali neko bi to kupio, zato im je onda najbolje da prime narudzbe koliko bi njih sigurno kupili te reprinte i onda njima da to odstampaju, stvarno ne vidim da im se to isplati ponovo reprintovati...

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/07/2008 : 15:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Obecan je reprint i ne valja bit pesimista, sad datum se pomice, ali koji izdavac ne odgada
vec utvrdene datume.Reprint ce se prodat, kao i redovni brojevi bez problema.Valjda za brojeve
1-9 ne trebaju ponovna avtorska prava samo zbog naslovnice.
O Texu je bilo vec dosta receno, izdali su kvalitetne prve brojeve, prodaja nije išla i basta.
Nisu neozbiljni ako je kupaca premalo (nekih 1500)brojeva je premalo za takvu kucu, možda bi Bernard i tim brojem furao dalje.Ali Bernard je samo jedan.I Julija je bila napravljena super, pa se opet nije prodavala, zamjenili format(po mome se isto zajebali), pa opet nije išla.
Ako je svatko ko se usudi i ima jaja neozbiljan-onda sva cas decki Van Gogha.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/07/2008 : 15:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pa ipak je van gogh primarno neizdavacka kuca, najviše se angažirao sam hello na ovom forumu, a on ipak nije gazda. VC-ova inicijativa je za pohvalu. Ma stanje je sad super na tržištu, ima onih skupljih kolekcionarskih izdanja, a ima i onih jeftinih šundovskih na kioscima, a prisutne su i sve ostale vrste stripova: superheroji, bonelli, francuzi, itd. Na svebih pristao, samo ne da mi ih maknu s kioska. Gušt ocekivanja stripa na kiosku ne bih mijenjao za ništa. Navika od djetinjstva!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 17:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

quote:

Zar stvarno smatraš Van Gogha ozbiljnim izdavacem?!?!

Nismo se razumeli,sa njima sam rascistio (raskrstio,zavrsio),tako da ne bi uzimao njihova izdanja sve i da krenu Texa od prvog broja
Kao ni izdanja BP jer je npr. Gaston najavljen jos pre nekoliko godina pa ga jos nema. Ovo ostalo verovatno ni sami ne znaju kad ide.
U profesionalne izdavace(jeste da su stripofili) ubrajam Libellus,Fibru i smatram da VC ima potencijal ali treba jos vremena da se potvrde obzirom na bezbroj fijaska izdavaca u Srbiji.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 17:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ja cu i dalje kupovat Ludensa jer je on jedini Bonellijevac kojeg mogu dobiti jeftino, u SC i na kiosku, i na hrvatskom, bilo to nauštrb prijevoda ili ne... Monsieur Tex Willer, vi ste jedan konformisticki snob i ubijate mi želju za ležernim citanjem!

Nije lepo da to iznosis ovako javno
Inace,hrvatski mi uopste ne smeta u Libellusovim i Fibrinim izdanjima.
A i ja cu i dalje da uzimam Ludensova,SA i BG izdanja za koja nemam alternativu ili koje smatram dobro odradjenim - jer volim stripove.
Za one koji imaju alternativu u bilo kojoj izdavackoj kuci vise ne dam ni dinara(ili kunulingusa sto bi reko Dekara).
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 17:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Dotad...citaj i uživaj.

Valjda zbog svojih godina(37)
Sve manje strpljenja imam za takve zajebancije kao sto su oce HC - nece HC, nesto ukinemo,necemu povecamo broj strana i skratimo ga za naslovnu,necemu povecamo format a necemu promenimo naslovne od 10 broja...
Kao klinja sam imao vise vremena a manje para - sad je obratno i odatle valjda ovakvi stavovi
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2008 : 17:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

quote:

Tu si u pravu!
I Libellus i Fibra imaju loše prodavanih izdanja.
Ali i Libellus i fibra izdaju ono što vole.
MM ide 12 godišnje,jer ga Gaston voli.
Tex ide 8 godišnje po cijela prica,nekad 150 nekad 350 stranica,jer ga Dado voli.
Tipican primjer kad stripofil nema strpljenja da doceka ono što želi citati,pa stvar uzme u svoje ruke.
I zato im kapa do poda.
Uostalom,tko zna - možda i polude pa izdaju sve Magicne odjednom!

A NN zbog Curunira
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 08/07/2008 : 23:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message

MM ide 12 godisnje plus sva ostala koglomeracija jer je to moj maximum
NN ide masovno da bih se ja sto vise zivcirao

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/07/2008 : 01:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

Sad kad se ispucaju giganti idemo na 18 + 3 PIBD + 4 almanaha i kratke price i 3 Superbooka
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/07/2008 : 03:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
12 puta godisnje maximum???
Nisam znao da si ozenjen, jado...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 09/07/2008 : 12:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Curunir

Sad kad se ispucaju giganti idemo na 18 + 3 PIBD + 4 almanaha i kratke price i 3 Superbooka

18 + 2 PIBD + 3 almanaha i kratke price i 2 Superbooka

može i tako
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 09/07/2008 : 12:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

Kao ni izdanja BP jer je npr. Gaston najavljen jos pre nekoliko godina pa ga jos nema. Ovo ostalo verovatno ni sami ne znaju kad ide.

Da,tu se isto slažem!
Beli Put je najvece razocarenje.
Najavili su mali milijun toga,a corak.

Ali....dešava se nešto slicno i u Hrvatskoj.
Nakon što je Bookglobe otkupio na desetke prava za svakojaka izdanja,integrale i albume odjednom je posustao u svoj toj kolicini i jedna godina nije dovoljna samo da se krene sa svime time,a kamoli da se pridržava ritma izlaženja i finaliziranja projekta.
Primjer,Bruno Brazil ima dva integrala.Jedan je izdan.Tko zna kad ce i hoce li uopce drugi?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/07/2008 : 19:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
To je ono sto mi ide na zivce.
Nista licno ni protiv koga,samo zelim da kao kupac budem ispostovan u smislu da znam sta ce,da l' ce i kad ce otprilike.
Nazalost,mnogi izgleda rade bez ikakvog plana,bar okvirnog.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000