Author |
Topic |
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 26/07/2010 : 08:29:59
|
pogriješio sam, mislio sam na laurentia, a ne andreuccia.quote: Originally posted by adriano
perverznjak kome nema mjesta u zagoru, crta žene polugole, što inace nije samo po sebi loše, ali ne spada u zagorove avanture.quote: Originally posted by Sandman.
quote: Originally posted by adriano
ANDREucci
Da l' si lud,kamo srece da je Andreuci nastavio da crta Zagora,covek prosto rastura.
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6036 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 26/07/2010 : 10:47:13
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by Sandman.
Cossu i M&G.
Ja ne znam kako nekome Roi moze biti los.Priznajem da u poslednje vreme malo otaljava posao,ali je to daleko od loseg.
Ja ne znam kako nekome Cossu može biti loš.
Vrlo lako, dovoljno je da ima oci :)
I nije Cossu tako loš, ako ga usporediš sa Piccattom... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6036 Posts
Posted - 26/07/2010 : 11:12:50
|
quote: Originally posted by velka031
I nije Cossu tako loš, ako ga usporediš sa Piccattom...
Kad ga usporeduješ s takvim majstorom, još je gori :)
Cossu je crtac na silu, ljudi su mu odvratni, drvece crta kao slikari naivci, zgrade mu izgledaju kao precrtane s arhitektonskih nacrta, bez ikakve teksture... Sve je to nekako sterilno...
Piccatto je odlican crtac i vidi se da zna... Ljudi ga ne vole samo zbog velike brzine, a ista im ta stvar ne smeta kod 'maestra' Ferrija... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 27/07/2010 : 15:33:56
|
I nije Cossu tako loš, ako ga usporediš sa Piccattom...
Kad ga usporeduješ s takvim majstorom, još je gori :)
Cossu je crtac na silu, ljudi su mu odvratni, drvece crta kao slikari naivci, zgrade mu izgledaju kao precrtane s arhitektonskih nacrta, bez ikakve teksture... Sve je to nekako sterilno...
Piccatto je odlican crtac i vidi se da zna... Ljudi ga ne vole samo zbog velike brzine, a ista im ta stvar ne smeta kod 'maestra' Ferrija...
Ne bi smetalo ni da je još brži, Bignottijevi "uleti" u njegove epizode su da se usereš od muke. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6036 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 30/07/2010 : 19:58:46
|
Cika Ferri radi najbolju atmosferu u stripu i tocka.
Svakom svoje...
Spomenuti Piccatto meni uradi bolju atmosferu od Ferrija...
Poštujem razlicitost mišljenja, posebno ako nisi Zagorov fan... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6036 Posts
Posted - 30/07/2010 : 22:17:18
|
Poštujem razlicitost mišljenja, posebno ako nisi Zagorov fan...
To nema veze (ili barem ne bi trebalo imati) s crtežom... Od Bonellija mi je najdraži Dylan, a M&G su mi medu najomraženijim crtacima, iako su u Dylanovom staffu od pocetka i imaju kultni status kod fanova serijala...
Ferri je solidan crtac, prije je bio jako dobar, ali recimo Donatelli je užas, pa ga opet ljudi odrasli na Zagoru vole zbog nostalgije... OK je da ti je Donatelli drag, da ga voliš iz nekog razloga, ali zbog toga tvrditi da je on bolji crtac od Chiarolle je nebuloza... Chiarollin je problem što je previše inovativan na serijalu kod kojeg ogromnu bazu fanova predstavljaju ljubitelji klasicnog crteža, nenavikli na drukcije... Jer njegov crtež, objektivno, je jako kvalitetan... Ja bih osobno volio vidjeti kako bi on crtao Dylana, jer obožavam takva osvježenja... Dosadno je kad se vrte stalno isti crtaci, Freghieri i Roi mi više na uši izlaze...
Zato ne razumijem Zagorove fanove i njihov otklon prema novome... Po tome ispada da oni ne uzimaju strip jer ih zanima, nego po inerciji... Da bi se vratili u neka druga vremena... Kako drukcije opisati ljude kojima se ne svida Marcellov crtež na Zagoru, samo zato što je drukciji? A ja bih bio presretan da je jedan takav velikan crtao Dylana... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 02/08/2010 : 11:10:18
|
To nema veze (ili barem ne bi trebalo imati) s crtežom... Od Bonellija mi je najdraži Dylan, a M&G su mi medu najomraženijim crtacima, iako su u Dylanovom staffu od pocetka i imaju kultni status kod fanova serijala...
Ferri je solidan crtac, prije je bio jako dobar, ali recimo Donatelli je užas, pa ga opet ljudi odrasli na Zagoru vole zbog nostalgije... OK je da ti je Donatelli drag, da ga voliš iz nekog razloga, ali zbog toga tvrditi da je on bolji crtac od Chiarolle je nebuloza... Chiarollin je problem što je previše inovativan na serijalu kod kojeg ogromnu bazu fanova predstavljaju ljubitelji klasicnog crteža, nenavikli na drukcije... Jer njegov crtež, objektivno, je jako kvalitetan... Ja bih osobno volio vidjeti kako bi on crtao Dylana, jer obožavam takva osvježenja... Dosadno je kad se vrte stalno isti crtaci, Freghieri i Roi mi više na uši izlaze...
Zato ne razumijem Zagorove fanove i njihov otklon prema novome... Po tome ispada da oni ne uzimaju strip jer ih zanima, nego po inerciji... Da bi se vratili u neka druga vremena... Kako drukcije opisati ljude kojima se ne svida Marcellov crtež na Zagoru, samo zato što je drukciji? A ja bih bio presretan da je jedan takav velikan crtao Dylana...
Ipak se slažemo u dosta stvari - Donatelli mi NIJE dobar crtac, ima svoje mjesto u Zagorovoj povijesti, ali nikad mi se nije svidao njegov "prazan" crtež, skoro bez ikakvih detalja... Chiarolla je svakako bolji, a da ne spominjem Della Monicu, Andreuccija, Torricellija, Pepea i ove nove Piccinellija ili Bisija. Isto tako, oduvijek sam volio Marcella, iako je na Texu ipak bolji - svakako veliki majstor... M&G su mi ok, Roi katastrofa, iako mu je atmosfera odlicna... Svakako mislim da bi Chiarolla na DD napravio super posao... Vjerojatno bolji od Piccatta |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 02/08/2010 : 11:17:27
|
Donatelli je specifican, meni njegov crtež skroz paše i baš ta praznina, nedostatak detalja mi se ponekad stvarno svida kod njega. Evo baš citan Veliku Zaveru i mogu rec da stvarno uživan u svakoj slicici koju je nacrta. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 03/08/2010 : 11:48:41
|
Nisan baš upoznat sa njin previše osim u Chico specijalcima di je užasan... Ipak, u Sierri Blanci je odlican, stvarno odlican! |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/08/2010 : 11:54:57
|
A meni je zlo jer sada dolazi 2 mjeseca Gambine vladavine u extra ediciji...
A jes tesko zlo bio, majko. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18895 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/08/2010 : 12:56:07
|
Meni je Gamba dobar, najgori ikad je Cassaro uz D,arcagnela....groza jedna. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 03/08/2010 : 23:14:19
|
quote: Originally posted by teller
Meni je Gamba dobar, najgori ikad je Cassaro uz D,arcagnela....groza jedna.
Sva trojica teška koma... Kakav usran osjecaj je znati da nakon Hellingena ide onakvo sranje |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 03/08/2010 : 23:17:40
|
Zato ne razumijem Zagorove fanove i njihov otklon prema novome... Po tome ispada da oni ne uzimaju strip jer ih zanima, nego po inerciji... Da bi se vratili u neka druga vremena... Kako drukcije opisati ljude kojima se ne svida Marcellov crtež na Zagoru, samo zato što je drukciji? A ja bih bio presretan da je jedan takav velikan crtao Dylana...
Što bi tek rekli na zagor colorfest? Ne bi ga kupovali jer Ferri ne crta naslovnice? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 03/08/2010 : 23:25:31
|
A meni je zlo jer sada dolazi 2 mjeseca Gambine vladavine u extra ediciji...
Ovo je ipak period kada se koliko-toliko moglo progutati njegovo "majstorisanje"... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 01/09/2010 : 21:29:40
|
quote: Originally posted by Zagor12
Pini Segna
Da mi uperiš pušku u glavu i pitaš koji je najgori mislim da bi rekao njegovo ime... |
|
|
bonellistar
Starting Member
Croatia
61 Posts
Member since 12/10/2009 |
Posted - 02/09/2010 : 00:12:04
|
quote: Originally posted by Zagor12
Pini Segna
Da mi uperiš pušku u glavu i pitaš koji je najgori mislim da bi rekao njegovo ime...
Ma nemreš reci da je loš u Posljednjem vikingu ali Gamba...strašno. Bolje da se držao Malog rendžera, a ne mocio prste u svetinju |
|
|
PJ24MKD
New Member
Fyro Macedonia
275 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 02/09/2010 : 02:21:37
|
Prokomentirao bi o Chiarolla: ne smatram da je los crtac ni na kraj pameti, ali nikako mi ne odgovara njegov crtez za u strip. Kao ilustrator mislim da bi bio odlican, ima on neki prepoznatljiv specifican stil, ali za u stripu njegovi likovi mi nekako deluju kao da su vostane figure, sve mi je nekako prestaticno sto mi se nimalo svidza dok citam strip i gledam u "zamrznute" figure. Ipak sve je subjektivno, ono sto za moje oci ne odgovara, za neko drugi moze biti nesto najlepse i tu se ne moramo objasnjavati. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18895 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 11:41:42
|
Piccaso,Cossu,Cassaro,D,arkagnelo,Colombi...ima dosta loših za moj ukus, možda dodam Sediolija,jer ovaj zadnji Oklopni vlak je grozno nacrtan. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Topic |
|