forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/11/2008 : 03:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
I moj cale stalno govori romani, nisam nikada to dozhivljavao kao snishodljiv termin. Mislim da to nije samo u Splitu, nego u celom eks-ju. Uglavnom starije generacije to tako zovu.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/11/2008 : 03:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa ja od kad znam za sebe, uvek se koristio termin romani, tako je ostalo i do današnjih dana, svi moji prijatelji, a narocito žena, trubi mi dokle cu da skupljam te romane.....

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 01/11/2008 : 03:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:
Originally posted by Going-Going

U istoj "opremi" kao Zagor?
Ha Ha Ha
Pa da nas pljujete na jos deset strana u pet topika.

Lepo te pitam.

Zagora ne chitam at all, mada sam pogledao izdanje i odlichno izgleda, sem te greshke sa slovima unutra koja se potkrala, ili shta je vec, mrzelo me sve da chitam ovde na forumu...

I do sad, shto se mene tiche, za izdanja Dampyr/Dylan/Martin koja pratim - chista desetka. I stvarno bih voleo Dylana i Martina da vidim u HC izdanju od prve epizode, kao shto je ovaj Zagor sad krenuo za Sajam, ali sa svim slovima, naravno! A siguran sam da nisam jedini, pa chisto pitam - ima li ikakve shanse za tako neshto?

Pa kad bude-bice...o tom-potom... Chisto informativno...
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/11/2008 : 06:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

I moj cale stalno govori romani, nisam nikada to dozhivljavao kao snishodljiv termin. Mislim da to nije samo u Splitu, nego u celom eks-ju. Uglavnom starije generacije to tako zovu.

E,o tome se radi! Nemam ja nista protiv termina "Roman"(iako je meni to asocijacija za pisanu stvar)nego je to,bar kod mene u kraju,izraz za podsmesljive izjave starije generacije,koja je kao batalila tu deciju zabavu,tipa:"Sta,jos citas ti'a romani?"A meni je uvek odbrana bila ono prkosno:"Ma,prvo,nemate pojma,nisu to romani,nego stripovi!" Otud mi i ona izjava u predhodnom postu!Znaci,zakljucak:Zovite ga kako 'ocete,samo nas pustite da GA volimo...mislim na strip!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 01/11/2008 : 09:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Pa ja od kad znam za sebe, uvek se koristio termin romani, tako je ostalo i do današnjih dana, svi moji prijatelji, a narocito žena, trubi mi dokle cu da skupljam te romane.....

Lepo priznaj da ti je taj termin nametnut
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/11/2008 : 09:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94

...e da sada treba da oformimo tabor navijaca VC,mene stavite u kavez ja sam jedan od vatrenih :D

Nemo' posle da se zalis!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/11/2008 : 10:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:
Originally posted by Pajtos

Xaxaxaxaxa

Nauchio sam da chitam uz stripove! A najbolje je ono kad se nekog putovanja setish po tome koji si strip chitao...!

Upravo tako! Svaki strip vuce sa sobom po neku uspomenu.Prvi strip koji sam ja,recimo,kupio sam je K.Mark"Dva pukovnika",imao sam sest\sedam godina i jedva,na prstima dohvatao pult na kiosku(mislim da mi je samo nos virio gore !)To zauvek ostaje u secanju,tako da pazim na raspolozenje kad citam neku super epizodu,jer ne bih voleo da nahvata "miris losih vremena"! (doduse,ko uopste i cita stripove kad mu je lose?)
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 01/11/2008 : 10:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message

[/quote]Pih!Dve me stvari uzasno nerviraju(vise i od suljeva! ) kod nepismenjaka oko nas:Kad stripove zovu romanima i kad kazu kako su,eto,mislili da to samo deca citaju?!Imao sam cast da,recimo,upoznam na sajmu Whiskey-a iz Splita.Junacina ima,ako se ne varam,57 godina,a u ocima mu sjaj kad vidi strip k'o u dvadesetogodisnjaka.E,takav 'ocu da budem i ja za dvadesetak godina!Ima da se,k'o Broj 1,vozikam u kolicima od trafike do trafike,hiljadu mu cadjavih dvocevki!
[/quote]

Zemljace, uze mi misli i napisa svete reci!!!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 01/11/2008 : 12:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Termin "romani" zaostao je iz "Dnevnikovih" vremena jer se neka od edicija zvala "romani x-100" pa je tako ostalo romani, tako sam ih i ja zvao do pre desetak godina dok se nismo svi ponovo okupili jos na onom prvom forumu (ZWS) gde sam kroz druzenje usvojio ispravan termin "stripovi".
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 01/11/2008 : 12:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Going-Going

U istoj "opremi" kao Zagor?
Ha Ha Ha
Pa da nas pljujete na jos deset strana u pet topika.

Ne pljujemo vas nego tamo neke krive za to, a i ti ih pljujes, pa je lakse u drustvu
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/11/2008 : 14:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
ja sam govorio romani dok nisam došao na ovaj sajt :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 01/11/2008 : 14:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by weljko94

...e da sada treba da oformimo tabor navijaca VC,mene stavite u kavez ja sam jedan od vatrenih :D

Nemo' posle da se zalis!

necu necu ne brini,samo nek kavez bude cvrst

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/11/2008 : 14:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

u splitu,otkad znam za sebe,uvijek se govorilio romani a ne stripovi...

pa i u sarajevu, otkad znam i ja za sebe, govorilo se romani, a ne stripovi

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 01/11/2008 : 17:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Upravo sam prochitao novog Dampira, i moram da primetim kako moj primerak nema niti jednu slabije otisnutu stranicu. Na svakoj je crna solid crna, sken je savrshen i generalno, mislim da je ovo najbolje od svih dosadashnjih pojedinachnih kiosk izdanja VC. Chestitke, i pretpostavljam da su sad u shtampariji ushli u shtos i da ce se sa ovakvim kvalitetom i nastaviti.

heh,i ja sam to primetio,možda samo 2-3 malo svetlije stranice.valjda ce nastaviti ovako.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/11/2008 : 20:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Termin "romani" zaostao je iz "Dnevnikovih" vremena jer se neka od edicija zvala "romani x-100" pa je tako ostalo romani, tako sam ih i ja zvao do pre desetak godina dok se nismo svi ponovo okupili jos na onom prvom forumu (ZWS) gde sam kroz druzenje usvojio ispravan termin "stripovi".

Zar nije termin "crtani romani" od edicije stripova pod nazivom "Crtani romani" koja je izlazila 60-ih i donosila western stripove, pre LMS-a i Zlatne serije?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/11/2008 : 21:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by srdjandj

Lepo priznaj da ti je taj termin nametnut

Priznajem...

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 01/11/2008 : 21:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Zar nije termin "crtani romani" od edicije stripova pod nazivom "Crtani romani" koja je izlazila 60-ih i donosila western stripove, pre LMS-a i Zlatne serije?

Vrlo moguce, cak bih rekao najverovatnije, jer ja tu ediciju ne pamtim, cak nikada nisam imao u rukama ijedan primerak pa ni ne znam. Uostalom, tvoje objasnjenje je i logicnije a logican je i naziv "crtani romani", taj koji ga je smislio bas ga je lepo smislio i u duhu je naseg jezika, jer "strip" valjda potice od engleske reci "strip" sto znaci "traka"
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 01/11/2008 : 21:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Kad smo vec kod termina, ja sam uvek koristio "stripovi". Nekako me je "roman" uvek asocirao na one ljubavne pisane romane, ili vestern.

Mislim da je ispravnije "strip" nego "roman" za ovo o cemu mi diskutujemo. I ime sajta samo kaze, www.stripovi.com, a ne www.romani.com!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/11/2008 : 23:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Imaši Crtane romane i Slavne romane, nekad smo svi govorili romani, ja i dan danas....pod terminom romani su se podrazumevali LMS i ZS, za Alan Ford se jednostavno tako govorilo po imenu, isto tako i za Stripoteku, Politikin zabavnik itd...a romani su se odnosili samo na te pomenute LMS i ZS...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/11/2008 : 23:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
logican je i naziv "crtani romani", taj koji ga je smislio bas ga je lepo smislio i u duhu je naseg jezika, jer "strip" valjda potice od engleske reci "strip" sto znaci "traka"

Stripovi vode poreklo od "strip-comics", po onim "sindikalnim" stripovima(a i ostalim) koji su se objavljivali u dnevnim novinama u trakama/kaiševima (strips).
Inace, naziv "crtani roman" je savršen prevod na srpski jezik izraza "graphic novel".

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/11/2008 : 00:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
eto, onda smo svi u pravu, i romandzije i stripadzije
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 02/11/2008 : 09:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Dve ekipe?! Mogli bismo jednu tekmu u po koji sanduk pive!(Ljudi moji,dal' je to moguce?!GOOOL!!Pobesneli Dp je sa trides' metara rin'o gol golmanu Romandzija,Globinju!Kapiten Romandzija Srdjandj se 'vata za glavu-Jao,ubice me zena!;Pajtosa,posle susreta glave i stative,iznose na nosilima-citace taj stripove i dalje,ali tesko da ce ista razumeti!;Weljko 94 zubima grize(!)sipke kaveza-Stripadzije,puscaj mene u zamenuuu!!;Mozete cuti i mog kolegu,komentatora,Vronskog-Hm,mozda je vama zanimljivo,no ja znam ishod ove,namestene,utakmice....;Selektor Manhanter,besno pljuje-Napustam tim!;Cuje se i nervozni,oznojeni vodja navijaca,Aragon-Uaaa,papci,nemate pojma!;Snimatelj,Culfis,je bacio kameru i cupa bradu od uzeudjenja...Nevidjeno,ljudi moji,nevidjeno...!!)
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21844 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/11/2008 : 12:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

Dve ekipe?! Mogli bismo jednu tekmu u po koji sanduk pive!(Ljudi moji,dal' je to moguce?!GOOOL!!Pobesneli Dp je sa trides' metara rin'o gol golmanu Romandzija,Globinju!Kapiten Romandzija Srdjandj se 'vata za glavu-Jao,ubice me zena!;Pajtosa,posle susreta glave i stative,iznose na nosilima-citace taj stripove i dalje,ali tesko da ce ista razumeti!;Weljko 94 zubima grize(!)sipke kaveza-Stripadzije,puscaj mene u zamenuuu!!;Mozete cuti i mog kolegu,komentatora,Vronskog-Hm,mozda je vama zanimljivo,no ja znam ishod ove,namestene,utakmice....;Selektor Manhanter,besno pljuje-Napustam tim!;Cuje se i nervozni,oznojeni vodja navijaca,Aragon-Uaaa,papci,nemate pojma!;Snimatelj,Culfis,je bacio kameru i cupa bradu od uzeudjenja...Nevidjeno,ljudi moji,nevidjeno...!!)

kad si u Moravi ?

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

3000 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 02/11/2008 : 12:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
ja doma govorim romani
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 02/11/2008 : 12:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
logican je i naziv "crtani romani", taj koji ga je smislio bas ga je lepo smislio i u duhu je naseg jezika, jer "strip" valjda potice od engleske reci "strip" sto znaci "traka"

Stripovi vode poreklo od "strip-comics", po onim "sindikalnim" stripovima(a i ostalim) koji su se objavljivali u dnevnim novinama u trakama/kaiševima (strips).
Inace, naziv "crtani roman" je savršen prevod na srpski jezik izraza "graphic novel".

Pupupu, daleko bilo, vredjash nadaleko chuvene 'Grafichke novele.' Totalno nisi feshn.
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000