Interesuje me da li neko od vas obeležava stripove8normalno sa unutrašnje strane)na neki nacin npr.neki originalni pecat itd.Da li ste nailazili na stripove koji imaju originalan pecat ...
Slaže se sa tobom i ja sam stotinu puta osvežavao svoju kolekciju,gledao svaku mrlju , crticu ali ipak ne mogu da odolim da strip na neki nacin obeležim te sam napravio svoj pecat i otisak izgleda poprilicno lepo i neupadljivo i stavljam ga sa unutarnje strane,inace nisam ni za kakve vrste potpisivanja itd.
Interesuje me da li neko od vas obeležava stripove8normalno sa unutrašnje strane)na neki nacin npr.neki originalni pecat itd.Da li ste nailazili na stripove koji imaju originalan pecat ...
Eto ja obilježavam stripove. Dobar primjer su mi kompleti Texa, Nathana, Zagora ili Dylana koje sam na policu složio kronološki. Da bi to bilo lako izvedljivo na svaki strip na prvu stranicu upisao sam broj originala i godinu izlaženja. Obicnom olovkom, naravno!
Brate stripovi su licna stvar, ako ih neko potpise ili napisi datum ili mesto gde ih je kupio to je njegovo licno pravo.Ja licno volim ocuvanije stripove,ali mi puca k... Kada cujem neke kada kazu onu ljigavu recenicu glancer.Zbog tih koji koriste tu rec mnogima se smucio strip.Za promenu nek procitaju nekada svoje stripove,stripovi za to i sluze.Ako vole ukrase u vetrinama neka kupe tomove nekih debelih knjiga.
Olovkom, na unutrašnjoj strani korica, upisujem samo datum kad je kupljen strip
Uz ovo što sam gore u svom postu naveo i ovo pisanje datuma kada je strip izašao ili kada je kupljen radim redovito. I to još od prvog broja Slobodne Dalmacije koje sam sve bio redovito kupovao na kioscima. Evo baš sam bacio pogled na Zagorov br 1 "Lov na vuka", stoji datum 22.4.1994. Ne vidim nikakav problem u pisanju olovkom u strip; ionako se lako pobriše gumicom u slucaju prodaje. A pošto sam u životu prodao samo jedan strip, ionako je nebitno.
Bolje bi ti bilo da na svaku stvar koju imaš da zvizneš DANIEL MLAÐENOVIC WAS HERE!
Nekak ovako misliš?
Da!Ali može i drukcije.Recimo da si na poslu i imaš nekog suradnika kojeg ne voliš pa ga se lijepo želiš riješiti.Onda udeš u pisarnu od Direktora,uzmeš neki novac iz njegovog kaputa,pisaceg stola,u mizu urežeš suradnikovo ime(npr BORO WAS HERE) i lijepo odeš na rucak kojeg naravno platiš direktorovim novcem i nazdraviš obojici i lijepo se provedeš.A oni nek rešavaju problem sa novcem i podpisom haha.Vjerovatno ce se suradnik dobro oznojiti da dokaže da to nije njegov podpis i ako je još uvijek tamo ponoviš par puta i ciao Boro!