Author |
Topic  |
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 15/11/2008 : 14:28:38
|
quote: Originally posted by cibalia
Oce li izaci Ciko u izdanju VC i ako oce koji ce biti prvi broj?
Pa izgleda nisi nista citao u ovom topicu. Da ici ce naredanog Cetvrtka..prvi broj ce biti CICO VITEZ. |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 15/11/2008 : 14:40:09
|
Pa i nisam nego sam samo nešto nacuo |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 15/11/2008 : 18:03:50
|
Della Monica zna dosta dobro crtat proporcije, a ima najbolji nos. Od ovih prica jedina lošija je traperska izvidnica |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 15/11/2008 : 18:16:31
|
Della Monica zna dosta dobro crtat proporcije, a ima najbolji nos. Od ovih prica jedina lošija je traperska izvidnica
Slažem se! Mada i "Okršaj u Los Angelosu" nije baš nešto. Inace "Tajna Fride Lang" je po meni najbolja prica koju je crtao Della Monica! Takode "Poslednja Tula" dosta obecava da bude broj 1!!!   |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1810 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 15/11/2008 : 18:49:37
|
Za Vampira od SD mi je trebalo 4-5 godina da ga nabavim - dobar covek sa aukcija.Posle cika idu odabrane price br.2 ili mi se cini? |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 15/11/2008 : 21:36:51
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Della Monica zna dosta dobro crtat proporcije, a ima najbolji nos. Od ovih prica jedina lošija je traperska izvidnica
Slažem se! Mada i "Okršaj u Los Angelosu" nije baš nešto. Inace "Tajna Fride Lang" je po meni najbolja prica koju je crtao Della Monica! Takode "Poslednja Tula" dosta obecava da bude broj 1!!!  
Meni je "Okrsaj u Los Angelesu" najgori, a "Poslednja Tula" ce definitivno biti najbolji, i to ubedljivo |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 15/11/2008 : 23:26:27
|
MOram da kazem da bi VC bilo bolje da u podeli skolskim bibliotekama primerke sripova nego sto ih deli po kladionicama. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 15/11/2008 : 23:29:24
|
Nisam procitao Vampira od SD, pa i ne mogu praviti poredjenja, ali ova nova VC prica stvarno obecava. Meni je Della Monicin stil crtanja fenomenalan, a o Boseliju ne treba trositi rijeci. Meni je on najbolji scenarista Zagora, i bolji od Nollite, jer su njegove price ipak jedan drugi nivo, ozbiljnije, razradjenije, vidi se koliko je covjek nacitan svega i svacega (Dovoljno je porediti susrete sa Kandraksom, prvi i treci). |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/11/2008 : 00:36:15
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by manhunter
Alhemicar se vraca, Rendal, Demonska maska(?)... Inace, ovo sa Rendalom i nije bas najsrecnije ispalo..
Za alhemicara cemo se nacekati... a Rendal, jesi li ga citao? Iako ni on nije bas tako blizu, mislim za oko godinu i po'
Citao sam, nije baš-baš, ali nekome ce se verovatno i svideti. Ja jedva cekam alhemicara, to mi je jedan od omiljenih zagijevi neprijatelja. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 16/11/2008 : 00:39:19
|
Boselli je uneo neke nove elemente koje nije nijedan scenarista pre njega, ali mu i dalje mnogo toga fali. Price su nedoradjene, sa nejasnim krajevima i cesto bez ikakve poente. S druge strane, kako je i Ultras rekao, nemoguce ih je porediti zbog vremenske distance i zahteva trzista onda i danas. Radnja kod Nolitte je razradjena i prepuna dogadjaja i detalja koji njegove price cine interesantnim, doradjenim i kompletnim i koje drze citaocevu paznju sve vreme i gde se rasplet ne nazire do samog kraja. Toga nema ni kod Bosellija ni kod Burattinija. Jednostavno se vidi da je Nolitta od pocetka imao kompletnu ideju za pricu koju je onda razradjivao do najsitnijih detalja dok se kod ostalih scenarista cini kao da se dogadjaji desavaju stihijski bez neke logike ili smisla. Stavise, meni je i Burattini bolji od Bosellija, da ne spominjem Sclavija |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 16/11/2008 : 01:42:28
|
Boselli je odlichan zanatlija, na kom god heroju, mada mu fali lichni pechat, kakav imaju Sclavi, Manfredi, Barbato pa chak i recimo Nizzi, te mi je stoga svaka pricha od njega prijatna, ali nishta shto menja zhivot. |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 16/11/2008 : 10:11:22
|
Znate sta ljdui jedna od najvecih zelja mi je da Bearardi napise jednu Zagorovu pricu, vidimo sta je uradio sa texom i kako je od jedne naizgled obicne price napravio jednu od najboljih Texovih avantura u zadnje vreme (Oklahoma), mogu da zamislim sta bi uradio sa Zagorom i da volio bih da se vrati Tonineli makar na par epizoda, odrastao samna njegovim pricama. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 16/11/2008 : 14:45:11
|
Uu,koja bi to epizoda Zagora bila da je kreira Berardi! Jos i da je nacrta stari,dobri Milazzo...obozavam njegove vatrene obracune(barutni dim na sve strane,nezna se ko u kog' puca i svaki drugi nosi neku rastimovanu tandzaru koja se "cuje":KRACK!KRACK! ) Berardi bi prici dao onaj njegov realizam-Cico(mislim Ciko) bi se zalio kako zbog gojaznosti ne moze da zbari neku salunsku pevacicu,a Zagor bi seo na panj,ispred kolibe,uljio pistolj i setnim glasom rek'o:"Hebem ti zivot..." Salu na stranu(dajte tortu),bas bi bila dobra epizoda kad bi je Berardi "izscenarisao"!  |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 16/11/2008 : 15:36:15
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Boselli je odlichan zanatlija, na kom god heroju, mada mu fali lichni pechat, kakav imaju Sclavi, Manfredi, Barbato pa chak i recimo Nizzi, te mi je stoga svaka pricha od njega prijatna, ali nishta shto menja zhivot.
Dobro si rekao - zanatlija |
Edited by - ---dp--- on 17/11/2008 02:14:38 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 16/11/2008 : 15:43:05
|
quote: Originally posted by ---dp---
Alhemicar se vraca, Rendal, Demonska maska(?)... Inace, ovo sa Rendalom i nije bas najsrecnije ispalo..
Za alhemicara cemo se nacekati... a Rendal, jesi li ga citao? Iako ni on nije bas tako blizu, mislim za oko godinu i po'
Citao sam, nije baš-baš, ali nekome ce se verovatno i svideti. Ja jedva cekam alhemicara, to mi je jedan od omiljenih zagijevi neprijatelja.
Ja kao bezrezervni ljubitelj Zagora jedva cekam svaki novi broj |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 16/11/2008 : 17:10:45
|
Nizzi polako `gubi dah` (nista cudno!?!), Boseli ipak drzi kvalitet, za razliku od npr. Buratinija, cijih je par epizoda ispod nivoa za objavljivanje...Pa i sam Feri je rekao da je `zanatlija`, a ne umetnik! p.s. Zna li neko Sclavijev prosek? Koliko stripova godisnje ili neki slican podatak...??? |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 16/11/2008 : 18:42:41
|
Ovaj,oprostite mi na off-topicu,500-ti mi je post,sto 'no kazu:jubilarni,pa da kazem par reci ne vezano za temu. Ovaj post posvecujem mom najdrazem Pajtosu(svi ste vi meni,inace,pajtosi):Matori,znam da pratis forum.Ziveli!Il' jesi il' nisi! A sto se vas,momcadijo sa foruma,tice,mogu reci da ste mi prirasli za srce k'o krpelj za guzicu(ne smejte se,znam da se to tesko skida! ),cast mi je postovati sa vama,da ste mi zivi,zdravi i potentni!Stripu zelim da,kada kroz koji milenij(um) neka druga civilizacija nadje u nekoj kapsuli primerak Dilan Doga(mezzano,znam da si mi sad pomen'o tetku po babine linije!), kazu:"Sto mu hidraulicnih presa,ovi pre nas su,definitivno,znali sta je umetnost!" Odoh da se napijem...  |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 17/11/2008 : 02:17:17
|
quote: Originally posted by culfis
Nizzi polako `gubi dah` (nista cudno!?!), Boseli ipak drzi kvalitet, za razliku od npr. Buratinija, cijih je par epizoda ispod nivoa za objavljivanje...Pa i sam Feri je rekao da je `zanatlija`, a ne umetnik! p.s. Zna li neko Sclavijev prosek? Koliko stripova godisnje ili neki slican podatak...???
Pa jeste sam za sebe jer je covek skroman. Nisam ja poredio Biratinija i Boselija, samo sam napisao ko je meni bolji, a bilo je reci da je Boselli bolji od Nolitte na sta sam morao da odreagujem |
Edited by - ---dp--- on 17/11/2008 02:17:44 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/11/2008 : 04:09:22
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
A sta mislite da Villa nacrta cetvorodelnu pricu za Patricka,pa nek to bude i po scenariju moje tetke koja je idejni planer u poljoprivrednom gazdinstvu "Donja Pampukovica"   
Nek ga nacrta pa makar i bez scenarija. Samo slike da gledam,lud je 200% |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/11/2008 : 11:42:55
|
Ljudi, jel VC ima konstantnu remitendu na kioscima u Srbiji? Ono, platiš 2 dobiš 3? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 17/11/2008 : 12:30:17
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ljudi, jel VC ima konstantnu remitendu na kioscima u Srbiji? Ono, platiš 2 dobiš 3?
Nešto sam nacuo da je bilo, ali nisam video! Mislim da bi to dobro išlo. Na primer 5 starih brojeva po ceni 3 broja. Tako bi, verovatno, kupovao i ono što sada ne kupujem (Dampyr i DD). |
 |
|
paranoid
Junior Member

344 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/11/2008 : 13:08:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ljudi, jel VC ima konstantnu remitendu na kioscima u Srbiji? Ono, platiš 2 dobiš 3?
Nema. Ili ako i ima to je neki mali broj kioska. I ja sam samo nacuo tako nešto ali još do sada nisam video. A gledao sam i po mnogim mestima i u Novom Sadu koji bi valjda sa pola miliona stanovnika trebao biti pokriven takvim stvarima. Tako da mislim da nema toga. Redovno se porucuju stari brojevi ili preko maila redakcije ili preko neke od stripoteka. |
 |
|
Topic  |
|