forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

DOMI
Advanced Member

Croatia
5133 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/08/2008 : 19:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Naravno da nema marketinga.
Zbog toga je PROPORCIONALNO broju stanovnika po državama, naklada oba izdavaca zapravo podjednaka.
To znaci, da jednak postotak citatelja cita, a to su dobrim dijelom oni koji su odrasli na "Dnevniku" (i ja sam medu njima), ali ipak vidam i mnoge klince po Zagrebu kako nose u ruci žuti Alan Ford KLASIK ili cesto Zagora.
Da je dobre promocije, naklade bi u obje zemlje bile puno vece. Tada bi i cijena stripova, u slucaju vece naklade, mogle i biti koju kunu tj. dinar manje, korist bi bila obostrana.
Iz istog razloga su i skupe Libellus knjige (Marty M.) - naklada od samo 500 kom.mora trpjeti visoku cijenu.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17844 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/08/2008 : 19:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
baš me zanima koliko se proda stripova u BiH recimo zagor i DD neko poredenje

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/08/2008 : 20:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Pajtos

O,daleko od toga da sam ja pljuv'o po tima sto su"imali volje",to je bilo samo konstatovanje cinjenica!Najvise im zameram sto su bili svi za sebe.Lepo vidim,propadam,ali imam neki kodeks u vezi raje koja daje pare za stripove,dodje naredni i ja mu lepo kazem:"Stari moj,zaglavih kod(npr)"Blago Zana Lafita",ajde nastavi sa "Zalivom gusara" da ljudi lepo zavrse pricu."Ali ne,kad parabrod tone koga briga za lozaca koji je ubacivao ugalj!

Kako ti "dubokoumno" posmatras ljude i posao a posebno trziste i biznis...

Ma,dp,nema tu nista "dubokoumno",nego covek izgubi zivce i poverenje za 15 god.brljavenja onih koji su "imali volje"ostane mu hrpa stripova raznih dimenzija i bez nastavaka!Biznis i trziste?!Ma neka prodaju polovna kola ako im je do biznisa!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/08/2008 : 00:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

Rok pevacica koja se bori protiv vanzemaljaca? Lepo, to ce me zaobici u širokom luku.

Bah, to je kao da su napisali da je Dylan Dog klarinetista koji se bori protiv stvorenja iz bajki.

Nit' je ona rock pevacica (jeste, svira u demo bendu, al' to ima veze s radnjom koliko i klarinet kod Dylana), nit' je u pitanju invazija s druge planete - dolaze demoni, oni iz apokrifnih biblijskih textova, Knjige o -prikladno- Enohu... i oni su ovde bili prvi. A da li ucmala ljudska rasa toliko opsednuta svojim statusom quo uopšte ima prava da se bori protiv njih, koji predstavljaju konstantnu promenu?

E, o tome je Gea. I o sudbini par glavnih likova.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/08/2008 : 00:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Ok, iskreno (a to se može i zakljuciti) nikad nisam video taj strip. To sam procitao na bonellijevom sajtu i delovalo mi je glupo.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/08/2008 : 01:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ma znam da je to sa Bonelli sajta.

I jeste glupo. Samo što se u stripu ne radi o tome. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.

Edited by - Djole on 23/08/2008 01:07:40
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/08/2008 : 05:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

quote:

quote:

O,daleko od toga da sam ja pljuv'o po tima sto su"imali volje",to je bilo samo konstatovanje cinjenica!Najvise im zameram sto su bili svi za sebe.Lepo vidim,propadam,ali imam neki kodeks u vezi raje koja daje pare za stripove,dodje naredni i ja mu lepo kazem:"Stari moj,zaglavih kod(npr)"Blago Zana Lafita",ajde nastavi sa "Zalivom gusara" da ljudi lepo zavrse pricu."Ali ne,kad parabrod tone koga briga za lozaca koji je ubacivao ugalj!

Kako ti "dubokoumno" posmatras ljude i posao a posebno trziste i biznis...

Ma,dp,nema tu nista "dubokoumno",nego covek izgubi zivce i poverenje za 15 god.brljavenja onih koji su "imali volje"ostane mu hrpa stripova raznih dimenzija i bez nastavaka!Biznis i trziste?!Ma neka prodaju polovna kola ako im je do biznisa!

Pa to sto imam nezavrsene serije mi je najmanji problem. Ako cemo iskreno, nezavrsene su mi i serije "Dnevnika" iako su izdali po 1000 brojeva u svakoj (LMS i ZS). Veci mi je problem zasto je sve tako kako je i milion drugih problema koji ne bi postojali da smo normalna drzava jer da je tako onda mi ne bi bio problem da mi direktno iz Zagreba stizu "Ludensova" izdanja a iz Milana "Bonelijeva" pa se ne bih ni brinuo da li se nasim izdavacima isplati ili ne da se bave stripovima.

A to sto tvrdis za nase izdavace zaista je povrsno jer, recimo, ne znas prave razloge iz kojih ne izlazi vise ni "Vannini" ni "System Comics" koji su zaista vrlo ozbiljno poceli sa poslom i radili taj posao izvesno vreme.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/08/2008 : 05:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by regar

quote:
Originally posted by vope

Samo neka Ludens i VC nastave da rade kvalitetno kao i do sada i nema frke. Ludens vec ima zavidnu tradiciju a siguran sam da ce i VC izgraditi svoju na isti nacin a mislim da ce i klinci napokon primijetiti sve te lijepe stripove jer ih je sve više oko nas. Bitno je da obje kuce poštuju tempo izdavanja novih brojeva i da kvalitet štampe i papira vremenom ne opada, ostalo ce doci samo.

Sve to stoji, ali i dalje mislim da bez agresivnijie reklamne kampanje prema mladjoj populaciji nema nekog veceg napretka. Reklamne kampanje su skupe, jer prvo treba definisati ciljnu grupu, prilagoditi celu kampanju njima i uloziti zesci novac koji ce ako sve ispadne kako treba, poceti da se vraca tek za 3 godine, a mozda i vise. To je sve veliki rizik, koji mislim da VC (a ni Ludens) u dogledno vreme verovatno nece preuzeti.
Ovde se zaboravlja jos jedna vazna stvar, to je skoro izumiranje vesterna kao filmskog zanra. U moje vreme secam se stotine filmova o kaubojima i indijancima, tako da kad je trebalo uzimati stripove, vec sam bio opcinjen tim scetom divljeg zapada. Skoro sam bio svedok da klinac ne zna sta znaci skvo, kako se zove indijanski satror itd. Kako onda njega upoznati sa Duhom sa sekirom, koji stiti indijance, ili sa Teksom, Malim rendžerom itd. Nazalost 21. vek je i u holivudu vek superheroja, spajdermen, betmen, supermen i ostali + igracke + crtaci + lutkice + itd. Uzimajuci to u obzir, buducnost ne izgleda svetla. Inace ja gajim velika ocekivanja od najavljenog filma Dilan DOg. Ne zato sto ce to biti ne znam kakav film, vec zato sto ocekujem da bude dovoljno pitak, da bi navukao jos ljudi na strip. DD nije bas za klince, ali ako film bude dovoljno pitak za siru publiku, mozda ce ljudi na ovim prostorima poceti da kupuju vise taj strip. Ali sve ovo vodi mojoj tezi da je potrebna mnogo jaca reklamna kampanja koja ce promovisati bonelijeve junake. Pogotovo kod nas u Srbiji, gde je ipak postojala duza pauza u izdavastvu, i gde cele generacije nisu upoznate sa Bonelijevim junacima.

Zato su tu Marti, Dilan, Dampir, Julia... oni nisu sa divljeg zapada
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/08/2008 : 08:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Ja samo kupujem zagora od V. C. kupovacu i teksa.. naravno kupujem magicnog od sfere.
Mislim da su ovi zagori generalno losi, losa prica. Ostale Stripove nisam imao prilike citati. mada sam zeleo Mister No ali nemam trenutno novaca za taj poduhvat.
meni firma V.C. izgleda kao da ce opstati. Ali mi nisu jasni sa povecanjem tiraza... ZASTO to rade, kada se dobar deo stripova vraca. po meni bi trebali uraditi analizu gde se stripovi prodaju vise a gde manje i restrukturirati distribuciju.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 23/08/2008 : 09:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa to sto imam nezavrsene serije mi je najmanji problem. Ako cemo iskreno, nezavrsene su mi i serije "Dnevnika" iako su izdali po 1000 brojeva u svakoj (LMS i ZS). Veci mi je problem zasto je sve tako kako je i milion drugih problema koji ne bi postojali da smo normalna drzava jer da je tako onda mi ne bi bio problem da mi direktno iz Zagreba stizu "Ludensova" izdanja a iz Milana "Bonelijeva" pa se ne bih ni brinuo da li se nasim izdavacima isplati ili ne da se bave stripovima.

A to sto tvrdis za nase izdavace zaista je povrsno jer, recimo, ne znas prave razloge iz kojih ne izlazi vise ni "Vannini" ni "System Comics" koji su zaista vrlo ozbiljno poceli sa poslom i radili taj posao izvesno vreme.

Ok,naravno da na to gledam povrsno,ja sam u poziciji kupca na kiosku,a ne nekog tamo koji se razume u prihode i rashode.Meni smeta to sto imam nedovrsene epizode.System nisam pomenuo-Igor i ekipa su,izmedju ostalog,izbacili Parkera do kraja,hvala im na tome!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/08/2008 : 09:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Mozda imaju fleksibilan ugovor po pitanju tiraza, to jest da placaju prava na osnovu broja prodatih primeraka pa im onda stampanje ne predstavlja nikakav problem jer imaju svoju stampariju pa su im troskovi stampanja skoro pa dzabe. Uz to, redistribucija nije nimalo jednostavna stvar a nije ni dobro ako nema vracenih primeraka sto znaci da su neki kiosci u nekom delu meseca potpuno prazni u pogledu njihovih stripova pa ljudi koji kupuju na tim kioscima ili prolaze pored njih nemaju priliku da ih kupe. Generalno, nepostojanje rimitende je losa stvar. Da ne govorim da oni tu rimitendu salju i BiH i Makedoniju. Ljudi iz VC su mislili na sve i rade jako dobro i pametno
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 25/08/2008 : 14:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
jedva cekam marti misteriju, a i teksa... hoce li biti pocetkom oktobra na kioscima?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 25/08/2008 : 14:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message
Sloba mi je rekao da ce u oktobru biti sigurno i Tex i Marti a možda i ranije, što znaci krajem septembra.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 25/08/2008 : 15:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Danas sam zvao Darkvud da pitam za novog DD-a, rekli su mi da ocekuju kasnije u toku dana. Dakle ima sanse danas da se pojavi u Darkvudu

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 26/08/2008 : 00:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
nije ni toliko los ovaj mno #6 u fazonu jacob's ladder, kraj malo zbrzan i standardno predvidiv, a moglo je bolje. da je rasplet neka agonija onog prvog vodica i sl.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk

Edited by - Pavel01 on 26/08/2008 00:24:37
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/08/2008 : 08:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Nista posebno ni ne moze biti kad je prica jednodelna. Nije mi samo jasno kako su Dilanove jednodelne price izvrsne (mislim posebno na prvih desamdesetak brojeva) a kod Zagora ili Mister Noa je to nemoguca misija. Nakon ove opet ideu jednodelne price jer je ova druga br. 300 (kolor). Nije ni cudo da se edicija ugasila. Ja volim da citam ove epizode jer sam postao sentimentalan prema ovom junaku jer je ukinut u Italiji, ali realno su ove price cisti shit. Kad smo vec kod ove poslednje, ideja je malo povucena iz Zagorove "Ljudske lovine", ali nema ni dobrog zapleta ni raspleta.
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 26/08/2008 : 09:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message
A od kojeg broja se planira Marti? Nigdje do sada nisam vidio tu informaciju?
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17202 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/08/2008 : 10:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Od broja 279.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17202 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/08/2008 : 10:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

jedva cekam marti misteriju, a i teksa... hoce li biti pocetkom oktobra na kioscima?

Onda ce Teks kod nas krajem novembra, a Marti možda još malo kasnije.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 26/08/2008 : 11:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by I like girlz

Onda ce Teks kod nas krajem novembra, a Marti možda još malo kasnije.

a znam... zato bih volio da to što prije izade u srbiji

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 26/08/2008 : 16:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Kupljen novi DD u Darkvudu. Jos nisam stigao da procitam, jer sam na poslu, ali planiram da uhvatim neku krivinu i da iscitam strip

Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 26/08/2008 : 17:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Srecnice!Ajd' pa javi utiske kad ga izlistas-bas me interesuje sta 'oce one krezube rogonje od naseg Doga?
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 26/08/2008 : 19:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message
Što je sve VC izdao od zagora?
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 26/08/2008 : 19:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Osam redovnih i jednog specijalca.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 26/08/2008 : 23:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Sad sam stigao da prelistam malo novog DD-a, i na zadnjoj korici prvo ima najava za novog Dampira, a onda i najava za Zagora-Crni gospodar, (u okviru edicije Odabrane price). Ako sam lepo shvatio to je nesto kao nova edicija (ili kako god da se zove) u okviru Zagora. Ako neko zna nesto vise nek me ispravi, ali ovo se zove pravo prijatno iznenadjenje.

Stephen W. Howking
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Snitz Forums 2000