Author |
Topic  |
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 29/08/2008 : 09:11:18
|
Ne svidja mi se ova prica DD-a. Prvi deo stripa stvarno najavljuje neku dobru misteriju, a onda kad sam video o cemu je rec, razocarao sam se. MIslim da je iz ove epizode moglo vise da se izvuce. Jedino sto mi se svidja su sporedni likovi koji su ovde uradjeni, moram da priznam da su zanimljivi, zato mi je i zao sto nije izvuceno nesto vise iz ove epizode.
Imam jedno pitanje, ako neko zna, edicije koje se izdaju u okviru nekih junaka (npr. Ludensovi maxiji, redovni, specijali, od VC redovni, specijlni brojevi i sad odabrane price), da li sama izdavacka kuca pravi edicije. Dakle da li sve te edicije vec postoje u originalnim italijanskim izdanjima, ili kad se dobiju prava na izdavanje, sama izdavacka kuca bira kako ce se zvati edicija i koji ce stripovi biti objavljeni u njoj. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
 |
|
djukak
Senior Member

2981 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 29/08/2008 : 09:12:14
|
E a zašto je za ovu epizodu uzet naziv CRNI GOSPODAR, tj. naziv drugog dela ove price, a ne originalni PLAMENA LOBANJA? I hoce li biti i druge dve naslovnice u stripu???? |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 29/08/2008 : 11:52:41
|
quote: Originally posted by djukak
E a zašto je za ovu epizodu uzet naziv CRNI GOSPODAR, tj. naziv drugog dela ove price, a ne originalni PLAMENA LOBANJA? I hoce li biti i druge dve naslovnice u stripu????
Sumnjam, iako ostaje da vidimo, ali ne bi me to obradovalo nesto posebno obzirom na ovakav dizajn.
Tek sad vidim da se mnogo vise prica na ovu temu i "izdavackom izlogu", odoh tamo da vidim kako tece diskusija... |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 29/08/2008 : 12:06:07
|
quote: Originally posted by regar
Ne svidja mi se ova prica DD-a. Prvi deo stripa stvarno najavljuje neku dobru misteriju, a onda kad sam video o cemu je rec, razocarao sam se. MIslim da je iz ove epizode moglo vise da se izvuce. Jedino sto mi se svidja su sporedni likovi koji su ovde uradjeni, moram da priznam da su zanimljivi, zato mi je i zao sto nije izvuceno nesto vise iz ove epizode.
Imam jedno pitanje, ako neko zna, edicije koje se izdaju u okviru nekih junaka (npr. Ludensovi maxiji, redovni, specijali, od VC redovni, specijlni brojevi i sad odabrane price), da li sama izdavacka kuca pravi edicije. Dakle da li sve te edicije vec postoje u originalnim italijanskim izdanjima, ili kad se dobiju prava na izdavanje, sama izdavacka kuca bira kako ce se zvati edicija i koji ce stripovi biti objavljeni u njoj.
Vesti iz Pakla :Djavo vise ne mesa po sumporu i vrelom blatu,nego sedi u hladu i muci nase finansije smisljajuci HC-e,maksije,gigante,super gigante  |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 29/08/2008 : 12:21:46
|
quote: Originally posted by djukak
E a zašto je za ovu epizodu uzet naziv CRNI GOSPODAR, tj. naziv drugog dela ove price, a ne originalni PLAMENA LOBANJA? I hoce li biti i druge dve naslovnice u stripu????
Zato sto se epizoda zove "Il signore nero", tj "Crni gospodar"... |
 |
|
ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts
Member since 03/08/2008 |
Posted - 29/08/2008 : 13:01:38
|
U uvodnom tekstu u novom DD pise da ce uskoro krenuti specijalna edicija DD u kojo ce ici kratke price objavljene u italijanskim strip revijama :D Super!! |
Grobar Do Groba!!! |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 29/08/2008 : 13:19:51
|
samo se nadam da najnaj(gori)bolji dizajner srbije nece da se izivljava na naslovnicama kao do sada cim izadje ova odabrtana prica okacicu vam snimak de kidam naslovnicu i izivljavam se na njoj i izvodim satanisticke rituale da vidite kakvo je sranje dizajner napravio,pa nek se vrti po yutube do besvesti zasluzio je i gore |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/08/2008 : 13:40:47
|
quote: Originally posted by ciprijani
U uvodnom tekstu u novom DD pise da ce uskoro krenuti specijalna edicija DD u kojo ce ici kratke price objavljene u italijanskim strip revijama :D Super!!
na kraju ce svaki tjedan ici jedan DD   
osjecam se ko dijete... visim na kioscima non stop svi me znaju  neka neka nek izlaze stripovi |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/08/2008 : 01:34:20
|
1.Nosite se svi koji ste unakazili ovaj topic sa kenjanjem o dizajnu, zar nemate pametnije stvari u životu da radite nego da se svadate kao neke žene na 10 stranica ovog , sada ultra dosadnog topica.Licno, boli me k...c što ne piše ODABRANE, vec ODA - BRANE, a narocito što posle cene ide tacka i slicno.Do pre 8 meseci mogli smo da sanjamo o Boneliju na kioscima, klinci nisu u životu culi za Mister Noa, Zagora, a danas kada zahvaljujuci VC imamo stripovski bum sa tendencilom nagle ekspanzije tiraža, junaka i raznih specijalnih edicija, pojedinci se hvataju "kako je moguce da je naslov epizode stavljen na sredinu, a ne na neko prikladnije mesto".Ekipi VC-a treba podici spomenik za ovo što su ucinili za ovo kratko vreme |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts
Posted - 30/08/2008 : 01:48:17
|
2.U svom ovom lupetanju , JEDINO je Axle Munshine prokomentarisao Slobinu izjavu o neBonelijevim kiosk izdanjima.Licno , ova me je vest zaista obradovala, jer vec neko vreme mislim da postavim pitanje na forumu da li postoji šansa za neku ediciju kao što je Strip Art,Biser Strip,Comic Strip, .... jer na jednoj strani imamo Bonelijeve stripove, koji su ipak za mlade naraštaje ( cast izuzecima ), a na drugoj strani skupa izdanja Belog Puta,Bookglobea i drugih.Jedino se tu Stripoteka izdvaja kao manje-više korektno kiosk izdanje . E sad pitanje za Slobu , znam da još nije za pricu, ali da li možeš da nam nagovestiš šta možemo da ocekujemo od tih izdanja? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts
Posted - 30/08/2008 : 01:57:51
|
3.(za kraj)Dilan Dog broj 8 - mnogoooooo dobra epizoda, strašno mi je sela, od pocetka do poslednje slicice .Angelo izvrstan, ko je ovaj Faraci, jel citao neko još koju njegovu pricu Pajtose , dolazim na krštenje sestricine u Vlasotince za mesec dana, treba li ti šta ? |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19603 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/08/2008 : 08:24:53
|
Neznam za vas, ali mene najviše smeta kot dizajna naslovnica VC, kad svakog junaka naslov epizode presece na pola, naslov treba ostat takav kakav je-ali zar se ga nemože smestit više ili malo niže, da junak(u ovom slucaju Zagor ostane nepovriden?.Nije od životne važnosti ali.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 30/08/2008 : 09:34:48
|
quote: Originally posted by anto
3.(za kraj)Dilan Dog broj 8 - mnogoooooo dobra epizoda, strašno mi je sela, od pocetka do poslednje slicice .Angelo izvrstan, ko je ovaj Faraci, jel citao neko još koju njegovu pricu Pajtose , dolazim na krštenje sestricine u Vlasotince za mesec dana, treba li ti šta ?
Ha,ha,ha,Anto,prijatelju,nemas pojma kol'ko me je odusevilo ovo tvoje pitanje Imam svega dovoljno,i posla,i para,i zena ,samo mi stripova nesto nikad dosta!Eto nam prilike,kad budes dolazio na krstenje,da se upoznamo i popijemo koju-uvek mi je cast i zadovoljstvo upoznati nekog ko voli stripove,ponekad imam osecaj da sam sam,da sam "zaglavio" u proslosti...smrc,smrc... |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 30/08/2008 : 10:16:52
|
Angelo izvrstan, ko je ovaj Faraci, jel citao neko još koju njegovu pricu
Faracija smo citali u Ludens DD #97 "Ucenik", Ludens DD Gigantu #1 "Pao s neba" i Ludens DD Specijalkama "Na ruti Moby Dicka" i "Demonova utvrda"... a neki od nas su se dokopali i piratskog Giganta "Grešnici Hellbourna".  |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 30/08/2008 : 13:50:19
|
quote: Originally posted by regar
Imam jedno pitanje, ako neko zna, edicije koje se izdaju u okviru nekih junaka (npr. Ludensovi maxiji, redovni, specijali, od VC redovni, specijlni brojevi i sad odabrane price), da li sama izdavacka kuca pravi edicije. Dakle da li sve te edicije vec postoje u originalnim italijanskim izdanjima, ili kad se dobiju prava na izdavanje, sama izdavacka kuca bira kako ce se zvati edicija i koji ce stripovi biti objavljeni u njoj.
Sve je to isto kao u originalu, odnosno, sve sporedne edicije postoje u Iatliji.(ako ne racunamo Zagorovog giganta ) Imas sve na www.sergiobonelli.it |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 30/08/2008 : 14:23:11
|
quote: Originally posted by Pavel01
quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by Going-Going
Izvolte:

Ok, ovo je oficijelno vrhunac debilizma VC naslovnica!   
a ti glumis neku babu vracaru? kladim se da je to tek uvod.
znaci kostace 280 dinara??
e da moram da stavim VELIKU PRIMEDBU NA OVAJ DIZAJN!!! Zagor je cupav,o boze ovo je vrh debilizma    
btw ne vidim shta fali naslovnoj???Ako vam se ne svidja ovo vi lepo otkinite naslovnu samo nemojte da ser**e   |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 30/08/2008 : 15:02:32
|
1.Nosite se svi koji ste unakazili ovaj topic sa kenjanjem o dizajnu, zar nemate pametnije stvari u životu da radite nego da se svadate kao neke žene na 10 stranica ovog , sada ultra dosadnog topica.Licno, boli me k...c što ne piše ODABRANE, vec ODA - BRANE, a narocito što posle cene ide tacka i slicno.Do pre 8 meseci mogli smo da sanjamo o Boneliju na kioscima, klinci nisu u životu culi za Mister Noa, Zagora, a danas kada zahvaljujuci VC imamo stripovski bum sa tendencilom nagle ekspanzije tiraža, junaka i raznih specijalnih edicija, pojedinci se hvataju "kako je moguce da je naslov epizode stavljen na sredinu, a ne na neko prikladnije mesto".Ekipi VC-a treba podici spomenik za ovo što su ucinili za ovo kratko vreme
e, dobro, ako cemo ovako po tvojem, onda cu ja da kažem sljedece: nosite se svi vi koji kritizirate ludensov prijevod, naslove epizoda, koji kritikujuete cak i ludensovo ljepilo, raspadajuce stripove, kritikujete zgnjecene stripove na kioscima... budite sretni što vam na kioske uopce dolaze. ja ne želim više da vas cujem, i treba da bezrezervno sve strip-izdavace podržate jer, bez obzira na sve, morate biti i više nego zahvalni svima njima koji su ipak omogucili da citate vaše omiljene likove... zaslužuju da im se postavi spomenik.
      |
 |
|
Patak15
New Member

South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 30/08/2008 : 15:13:22
|
e, dobro, ako cemo ovako po tvojem, onda cu ja da kažem sljedece: nosite se svi vi koji kritizirate ludensov prijevod, naslove epizoda, koji kritikujuete cak i ludensovo ljepilo, raspadajuce stripove, kritikujete zgnjecene stripove na kioscima... budite sretni što vam na kioske uopce dolaze. ja ne želim više da vas cujem, i treba da bezrezervno sve strip-izdavace podržate jer, bez obzira na sve, morate biti i više nego zahvalni svima njima koji su ipak omogucili da citate vaše omiljene likove... zaslužuju da im se postavi spomenik.

Pa toga ionako više nema...U zadnjoj godini svi su LU stripovi jako dobro napravljeni(osim Projekta) a Ludens ionako nemože utjecati na ocuvanost stripova na kioscima(ja osobno rijetko nadem ošteceni). A i Markos je rekao da izdavac naruci jednu vrstu ljepila a oni donesu drugu. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts
Posted - 30/08/2008 : 15:46:58
|
1.Nosite se svi koji ste unakazili ovaj topic sa kenjanjem o dizajnu, zar nemate pametnije stvari u životu da radite nego da se svadate kao neke žene na 10 stranica ovog , sada ultra dosadnog topica.Licno, boli me k...c što ne piše ODABRANE, vec ODA - BRANE, a narocito što posle cene ide tacka i slicno.Do pre 8 meseci mogli smo da sanjamo o Boneliju na kioscima, klinci nisu u životu culi za Mister Noa, Zagora, a danas kada zahvaljujuci VC imamo stripovski bum sa tendencilom nagle ekspanzije tiraža, junaka i raznih specijalnih edicija, pojedinci se hvataju "kako je moguce da je naslov epizode stavljen na sredinu, a ne na neko prikladnije mesto".Ekipi VC-a treba podici spomenik za ovo što su ucinili za ovo kratko vreme

Kiky,care, potpuno si u pravu, i izvinjavam se jer sam samo pomenuo VC, a izostavio Ludens i Slobodnu Dalmaciju ( a bogami i Strip Agent).Iako i njih dosta pljuju, zahvaljujuci ovim kucama kiosk strip je preživeo na ovim našim prostorima i na dobar nacin omogucio VC-u da se probije ovako brzo. Jedino mi je žao što su izdanja ovih kuca slabo dolazila na kioske Srbije i Crne Gore, a verovatno nikad i nece |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 30/08/2008 : 18:14:32
|

U pravu je kiki u ovom slucaju, nemojte onda da se bunite za bilo sta, ni sto zivimo u ovakvoj zemlji kakva je, ni sto su nam male plate, ni sto su nam na vlasti lopovi, ni sto imamo tri rata iza sebe, ni za sta, vec se zahvaljujte sto nam nije pet puta gore kao gladnima u Etiopiji ili zrtvama tsunamija u Indoneziji... takav nas je rezon i doveo ovde gde smo.
A "Veselom Cetvrtku" hvala sto prodaje stripove za tricavih 150 dinara nakon "Vanninija" koji je kostao 75, sto mu je dizajn vrhunski, sto je sken bolji nego da imas originalne Disoove table... Kakve vi to budalastine ovde pricate? Istina je da smo prizeljkivali vec godinama ozbiljnog izdavaca koji ce potrajati, ali to ne znaci da im budem zahvalan sto kupujem svako njihovo izdanje i sto zaradjuju na meni svakog meseca bar cistih 350 dinara (nakon sto odbiju sve troskove) i pored gomile mana koje postoje. Ako cemo iskreno, vrlo ozbiljno razmisljam da prestanem sa kupovinom njihovog Zagora jer "Ludens" ionako kasni samo 9 meseci, i vrlo skoro cemo imati njihova izdanja sa originalnim "Bonellijevim" dizajnom jer to sto postoje primerci sa losim lepilom mi je najmanji problem - uzmem librokol i zalepim, kao sto sam vec uradio sa gomilom starih stripova. VC je u mnogo cemu dobar, ali to ne znaci da treba da im budemo zahvalni. Oni to rade zbog novca i onog momenta kad im se nesto ne bude isplatilo oni ce prestati sa izdavanjem ne mareci ni malo za citaoce koji ce zaliti za time. Na nama je da se potrudimo i pokusamo da izvrsimo uticaj, na bilo koji nacin, da ze doticni dizajner smeni. Za pocetak mozemo da kacimo materijale (skenove) na net ili cak video snimke na YouTube za nazivom "najbolji dizajn u Srbiji" i to pokazemo vlasnicima VC-a pa ce se mozda neko i zamisliti, ili da vlasnika firme zatrpavamo mailovima sa kritikama dizajna |
Edited by - ---dp--- on 30/08/2008 18:15:29 |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 30/08/2008 : 19:56:56
|
Gospode bože kakva pljuvacina. Užas. Covek bi pomislio da Srbiji uopšte nije ni potreban izdavac stripova. Ali oduvek smo bili ovakvi, baš ovakvi. Skloni da najviše pljujemo upravo sebe. Strašno. Ovde se došlo sada u potpuno drugu krajnost, iskljucivo ljudskom glupošcu. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/08/2008 : 20:53:46
|
quote: Originally posted by goksi
Gospode bože kakva pljuvacina. Užas. Covek bi pomislio da Srbiji uopšte nije ni potreban izdavac stripova. Ali oduvek smo bili ovakvi, baš ovakvi. Skloni da najviše pljujemo upravo sebe. Strašno. Ovde se došlo sada u potpuno drugu krajnost, iskljucivo ljudskom glupošcu.
Ili neceš ili ne umeš da procitaš ono što je vecina napisala. Preteruješ u svakom slucaju. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|