Author |
Topic  |
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/09/2008 : 21:49:13
|
quote: Originally posted by ---dp---
Dzaba vam predlozi kad su ove price za sada vezane za ono sto sledi u redovnoj seriji. Dakle, sasvim sigurno uskoro ide Rendal Mutant, a treba videti ko se pojavljuje jos od neprijatelja u narednim pricama pa cemo znati sta ce ici u "odabranim pricama"
Ne bih rekao. Ako izuzmemo Rendal Mutanta koji skoro sigurno ide ostalo ne vidim da ima zagarantovano? Pošto "Crni Gospodar" i "Sveti Breg" nisu ni sa cime povezani.
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/09/2008 : 21:52:50
|
quote: Originally posted by Magic Wind
Da, da , naravno da nisam mislio na logo junaka, nego na logo VC, logo B.Comics...
Tja, kad se napiše "svi logoi", to uobicajeno znaci - svi logoi, a ne svi osim logoa junaka. Enivej, nevermind.
quote: Originally posted by manhunter
Sad, može neko da kaže da mi uopšte nismo merodavni (nas 200 protiv 15800) i da samo zanemarljiv procenat od onih koji kupuju izdanja VC, ali yebiga: ovo je forum o stripovima, zar ne? Ili sam ja opet neobavešten??? Pa valjda možemo da imamo neku temu za razgovor, a da se odmosi na stripove, ili ne???
Neko je rekao da stvari nisu podložne diskusiji na forumu? Samo sam objasniop zašto nema smisla tražiti da logo serijala bude manji, i manje drecav.
Nisam primetio da je ovde neko zlonamerno komentarisao izdanja VC, cak štaviše, moguce da su neki komentari bili i blaže receni, rekao bih ponajviše zbog ugleda koji Sloba uživa na ovom forumu.
Pa da, osim fizickih pretnji dizajneru zbog naslovnice stripova, sve je super.
A ozbiljan izdavac ce uzeti ozbiljno i primedbu i od jednog kupca od 16000, a kamoli od 200.
Naravno. No, kada postoje suprotstavljeni interesi 200 i 15800 kupaca, koga ce izabrati?
Mnogi bi hteli diskretniji dizajn, da se što više vidi sam crtež, i tome slicno. Okej, super, ali to nije funkcionalno za srpske kioske. I to je to, ostalo spada u domen rasprave da bi stripovi trebali da budu jeftiniji.
Da se razumemo, ne ovo što sam rekao se ne odnosi na celokupan dizajn stripova, vec samo na njihovu drecavost/upadljivost. O tome sam pricao, za to nema smisla tražiti da bude drugacije.
Za ostalo, svakom po volji. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 04/09/2008 : 21:58:33
|
quote: Originally posted by aragon.sm
evo sad gledam naslovnice zagora koji nam predstoje za par godina pa mi mnogo toga nije jasno 1.svi kazete da ce rendel mutant biri jedan od sledecih odabranih prica,a epizoda sa njim je po originalnoj numeraciji 496 sto znaci da ce mo tu epizodu dobiti negde 2010 pocetkom godine, zasto onda da se izda taj odabrana prica u skorijem periodu???/ 2.ova prva odabrana prica kakve ima veze sa predstojecim epizodama oce se neko pojaviti uskoro iz te price i u kojem broju po originalu 3.odabrane price br.2 kakve to veze ima sa predstojecim pricama i isto pitanje koja je originalna epizoda u kojoj se ta prica spomilje a koja nam predstoji,koji joj je originalni broj ajde molim vas da mi neko odgovori naova pitanja
1. Nisam siguran da sam dobro shvatio prvo pitanje, ali Rendal mutant ti je bio u ZS 724-726. Valjda planiraju objaviti tu pricu prije nastavka u redovnoj seriji VC-a. Izgleda malo prerano.
2. Koliko ja znam nikada nitko se iz te price više nije pojavio.
3. Mislim da i odabrana prica broj 2. nema nikakve veze s predstojecim pricama, ali nisam siguran. Možda netko drugi to zna. To je broj orginala 289-291 ili kod nas ZS 994-996. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 04/09/2008 : 22:06:33
|
quote: Originally posted by goksi
Ðole možeš li reci hoce li Marti i Bred ici svakog meseca ili?
Mislim da je vec receno da Marti ide dvomesecno, kao i u Italiji.
A ne znam za BB. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/09/2008 : 22:51:43
|
quote: Originally posted by srdjandj moj predlog bi bio
- zarobljenici crvene vestice - pukovnikova podvala - hiljadu zamki - suludi strelac mislim da bi mladju publiku, tj. klince, upravo te epizode privukle da citaju zagora....  
Ili odbile... Mnogima su te stare price dosta loše i prenaivne. Zagor je dosta naivan i u onim malo razradenijim pricama koje su došle kasnije. Ja bih radije vidio nešto kao: - Divovi dobra i zla - Pljackaši Ðavolje doline - Nepoznati svet - trka preko Amerike (Vindam i Ki-noah) - Rendal mutant - sukob sa Min-ja i Tkacem - Tvrdava na moru - 12 Herkulovih proba |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 04/09/2008 : 22:59:26
|
Mene sad mrzi da gledam sta sve ide po redu u redovnoj seriji, ali ono sto je najnovije u Italiji kod nas ce izaci za oko tri godine. Dakle, predstoji susret sa alhemicarem (Gordonom Grejom), sa Demonskom maskom, sa Hagotom, idu price o vikinzima i o samurajima pa je to mozda i povod za dobro nam poznate price iz zlatnog perioda... |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 04/09/2008 : 23:42:17
|
Dobro dosli u raj!Onol'ko najava-plivacemo u stripovima!Napokon,mori je kraj ...Sto se tice profe,cim se ne javlja,treba raspisati poternicu,izlepiti mu slike gradom,oteti mu macku i ucenjivati ga,zabraniti postaru da mu donosi postu...Ha,ha,ha,salim se,ako je citao zadnjih 10-ak strana topica,sad sigurno trazi pasos po fijokama ... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 05/09/2008 : 01:23:41
|
Definitivno svaka cast za konstantnost i entuzijazam koji VC ekipi izgleda ne manjka. Video sam oda-brane price i rekao bio da to neko ko kupuje prvi put nikad nece ni primetiti. Naravno da je smesno, ali cini mi se da ce proci bez vecih problema po tiraz, a na kraju to se i broji zar ne? A broji se i niz edicija koji skoro pa vrtoglavo raste iz meseca u mesec. Fino, mogu lagano da cekam da se MM pojavi u MK i kupim ga sa ceifom.
E da, kad mi je vec krenulo sa pozdravima, da pozdravim i Slobu, popricasmo nabrzaka, steta samo sto zaboravih da pokupim onu Milku od 300g, nasla bi mi se u autobusu :D (cisto kao "nagrada" za solidni pazar koji sam napravio ;) )
I jos, Markose, daj salji KP 41-48 za Srbiju, ne volim sto sad imam rupu od tih 8 brojeva :) Auuu, jos samo 3 broja i KP je kompletiran. Strava! |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 05/09/2008 : 02:29:54
|
Ovo je lepa prilika da se podsetimo kakve nas price ocekuju u narednom periodu bar kad je Zagor u pitanju. Dakle, pored specijalaca, Ciko specijala, "Odabranih prica" koje ce zaista biti odabrane, i u redovnoj seriji nas cekaju odlicne price iz pera kako novih i svezih snaga tako i proverenih majstora. Nakon prve trodelne price sa Sumerima i druge dvodelne, citamo odlicnu petodelnu pricu o Astecima i tu nas ocekuju jos dva nastavka:
9. Grad u mocvari 10. Krvave piramide
Nakon toga idu obimnije price, cesto cetvrordelne dok su neke dvodelne:
Boselli/Della Monica: 11. Poslednje Tula 12. Silazak u Maelstrom 13. Razbojnici iz Skrivene Doline 14. Tron Bogova
Mignacco/Chiarolla: 15. Lord u Darkvudu 16. Ljudi sa granice
Burattini/Pesce: 17. Covek koji je dosao sa istoka 18. Srce i mac 19. Vreme osvete
Mignacco/Mangiantini: 20. Tamo gde protice reka 21. Traperi iz Fort Eroua
Boselli/Piccinelli: 22. Hjuroni 23. Banda Razrokog 24. Juris Mohava 25. Misisipi
Rauch/Sedioli: 26. Blindirani vagon 27. Pljackasi
Burattini/Verni: 28. Povratak mutanta 29. Vojna pratnja 30. Vatrena klopka 31. Covek sa dva mozga
Burattini/Ferri: 32. Indijanska magija
Burattini/Ferri: 33. Misteriozna dolina 34. Vladavina nasilja 35. Smrtonosna suma
Cajelli/Laurenti: 36. Ratnici noci 37. Tajna talismana
Burattini/Rubini: 38. Prerijjski indijanci 39. Nepoznate zemlje 40. Odlozena smrt 41. Kameni div
Moguce je da sam izgresio u prevodjenju ovih naslova nakon broja 30 jer znam ukupno 10 italijanskih reci pa neka neko ko zna napravi ispravke. Sve u svemu, kad je Zagor u pitanju, imamo cemu da se radujemo |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 05/09/2008 : 03:42:45
|
quote: Originally posted by Djole
A ozbiljan izdavac ce uzeti ozbiljno i primedbu i od jednog kupca od 16000, a kamoli od 200.
Naravno. No, kada postoje suprotstavljeni interesi 200 i 15800 kupaca, koga ce izabrati? ...
tipicna kenjaza a la djoko. jos ces mi zgaditi veseljake. da te citiram:
"...kada postoje suprotstavljeni [trazi se izvor] interesi 200 [trazi se izvor] i 15800 [trazi se izvor] kupaca [trazi se izvor], koga ce izabrati [trazi se izvor]?"
ako tu ima samo 200 kupaca, jadno. ako prodate cak 50% naklade, super. interes kupaca? kako to samo pametno zvuci... hej, pokusavas opravdati sto je neki idiot obojao dio stranice na crno umjesto retusiranja? sto imate oda- brano sranje? u interesu kupaca debila koji to tako (uopce) primjecuju, vole i traze???
svejedno mi je i uzet cu strip, no da su naslovnice totalno sranje, sranje su, da je tip debil, debil je. a i svi koji ga brane (ili im je interes samo dijametralno suprotan od pameti). |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 05/09/2008 : 05:02:27
|
quote: Originally posted by Pavel01
hej, pokusavas opravdati sto je neki idiot obojao dio stranice na crno umjesto retusiranja? sto imate oda- brano sranje? u interesu kupaca debila koji to tako (uopce) primjecuju, vole i traze???
Izgleda da ti pismenost nije jaca strana. Procitaj ponovo, polako:
Da se razumemo, sve ovo što sam rekao se ne odnosi na celokupan dizajn stripova, vec samo na njihovu drecavost/upadljivost. O tome sam pricao, za to nema smisla tražiti da bude drugacije.
Za ostalo, svakom po volji.
Ni reci o odabranim pricama, ni reci o retuširanju. Naprotiv, naglašeno je da se ne odnosi na celi dizajn, samo na vidljivost/upadljivost logoa serijala.
Evo ti još jednom, za svaki slucaj:
Da se razumemo, sve ovo što sam rekao se ne odnosi na celokupan dizajn stripova, vec samo na njihovu drecavost/upadljivost. O tome sam pricao, za to nema smisla tražiti da bude drugacije.
Potrudi se malo više, zosko. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 05/09/2008 : 05:44:01
|
U pogledu mogucih prica u ediciji "Odabrane price", samo da vas podsetim sta ce ici u Italiji u narednom periodu, to sve dolazi kod nas za oko tri godine nakon italijana a te tri godine ce brzo proci:
ATTENZIONE QUESTO POST CONTIENE IPOTESI DELLO SCRIVENTE,SI TRATTA DI UNA RICOSTRUZIONE MOLTO IPOTETICA.
Programma 2008
Perniola-Sedioli “L'arma segreta” (Maxi) Mignacco – Chiarolla “Il Mostro Della Luna Nera” (Almanacco)
Programma 2009
Burattini - Verni “Caraibi (Haiti)“ (Mortimer,Hammad,Guede Danseur) 3 albi e mezzo Rauch – Della Monica (Ylenia Varga) 3 albi Burattini - Prisco "Un Capestro per Gambit" (Gambit) 2 albi Burattini – Nuccio ”Plenilunio” (Dottor Matrelivic) 2 albi e mezzo Burattini - Pesce “Zagor contro Tonka” (Tonka) 2 albi Mignacco - Laurenti “Zagor contro Black Axe” (Maxi) Paolucci – Chiarolla (Speciale) Cajelli - D’Arcangelo (Almanacco)
Programma 2010-2011
Paolucci – Chiarolla “L'ultimo combattimento” (Rocky Torphe) Capone – Mangiantini “La Guerra Dimenticata” 2 albi Rauch – Gramaccioni “La Luna Degli Scheletri” Burattini - Piere “Nella Terra Di Baffin” Rauch – D’Arcangelo “La Miniera Degli Spettri” Mignacco – Mangiantini “Sfida Allo Stars Ranch” Burattini - Torricelli “Il varco tra i mondi” Capone - ? "Erie Canal" Pezzin - Segna “Il piccolo re” Mignacco - Mangiantini (Maxi) Mignacco - Sedioli (Indiani Lakota) ? - Verni Perniola - Cassaro Perniola – Gramaccioni Mignacco – Cassaro
Giugno 2011 Burattini - Ferri “Ritorno a Clear Water” (???)
Trasferta Sud America 2011-2014 3 storie in Brasile 1 storia in Cile 1 storia in Patagonia 1 storia nelle Ande
Boselli – Rubini (Cain–Ritcher) Boselli – Bisi “Sertao” (Cangaçeiros) Mignacco - Della Monica “Bahia” Burattini - Laurenti “Amazzonia” Burattini - Prisco “Ande”
2014....
Ritorno di Hellingen (??????) |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 05/09/2008 : 10:15:59
|
quote: Originally posted by Pavel01
hej, pokusavas opravdati sto je neki idiot obojao dio stranice na crno umjesto retusiranja? sto imate oda- brano sranje? u interesu kupaca debila koji to tako (uopce) primjecuju, vole i traze???
Izgleda da ti pismenost nije jaca strana. Procitaj ponovo, polako:
Ni reci o odabranim pricama, ni reci o retuširanju. Naprotiv, naglašeno je da se ne odnosi na celi dizajn, samo na vidljivost/upadljivost logoa serijala.
Evo ti još jednom, za svaki slucaj:
Potrudi se malo više, zosko.
to ti je tek najdebilnija izjava. što ne stavite govno na naslovnicu? bit ce još upadljivije i to ne samo vizualno. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Posted - 05/09/2008 : 10:23:04
|
Dp kao što sam i mislio. Rendal mutant ide tek za nekih 19 brojeva a dotle nema niceg slicnog, odnosno starog junaka. Ako sam dobro izracunao dotle "odabrane price" mogu možda i do broja 7 stici tako da tu ima mnogo prostora za neke legendarne price a da nisu vezane za buduce dogadaje. Dakle predlozi su dobrodošli |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 05/09/2008 : 11:24:18
|
Kad uzmem prvi broj oda-branh prica u ruke odmah zaboravim i na profu i na dizajn i na neujednacenost slova u naslovu i na crnilo... Setim se vremena (2. razred OS) kada sam kupovao ovu pricu u ZS i kako sam crtao Morda i ostale po skolskim sveskama... Secate li se uzbudjenja kada procitate ono `FANTASTICNA PRICA` na prvoj strani?  Mislim da je Sloba izbrao pravi pricu za pocetak ove edicije i sigurno najbolju da klinci zavole Zagora, nije moglo bolje !!! Negde oko pola deset sav Zagor je bio rasprodat!!! (od 10 komada na trafici fgde ja kupujem)!!! Napred VC i nedajte profi da naslovom prekriva Zagorov simbol!!!
|
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
MladenT
New Member

Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 05/09/2008 : 11:33:34
|
ja koji nisam zagora citao 10 godina pocet cu kupovat i citat ove odabrane price... vec se vracam u djetinjstvo kad sam citao rendala, sveti brijeg i tome slicno sto se planira... uuuuuu drhtim od srece :) |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Posted - 05/09/2008 : 11:35:20
|
quote: Originally posted by zeljko
ja koji nisam zagora citao 10 godina pocet cu kupovat i citat ove odabrane price... vec se vracam u djetinjstvo kad sam citao rendala, sveti brijeg i tome slicno sto se planira... uuuuuu drhtim od srece :)
Ja nisam citao Zagora 15 godina!!!! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19607 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/09/2008 : 11:36:58
|
to je 15 godina bacenih u vjetar,oprosti. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Posted - 05/09/2008 : 11:41:39
|
quote: Originally posted by teller
to je 15 godina bacenih u vjetar,oprosti.
Oprosteno! Ovog leta sam se reaktivirao po pitanju Zagora... nesto sam i sakupio!!!   |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
|
kico
Advanced Member

Croatia