Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/10/2008 : 20:28:00
|
Nisam siguran,ali mislim da se dosad nisam oglasavao na ovom topicu,mada sam ga pratio. Cak sam i nabavio prva 3 broja i poklonio ih sestricu. Ja uzimam Libellusovog MV,ali znam bar nekoliko ljudi koji bi uzimali ovo izdanje a ne prate forum. Naravno,dosad nisu uzimali jer mislim da ga u Nisu nigde nije ni bilo,ali ako to krene ozbiljno kupovace sigurno. Evo,i ja obecavam da cu uzimati svom sestricu jer sam iskreno jako zadovoljan ovim sto imam tako da ja ostajem veran Libellusu E sad,ako mislite da ovo uspe trebalo bi dostampati opet prva 3 broja ili ako vam je ostalo od ranije distribuirati,jer znas kakvi su kolekcionari - ako njih ne mogu da nadju nece uzeti ni ovaj cetvrti. Od mene najilepse zelje za uspeh ovog,a nadam se i drugih izdanja. Ko je reko Julia,Tex,Nick od prvog broja To bih naravno uzimao i za sebe i za sestrica. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 19/10/2008 : 20:38:09
|
ajmo dubac,svaka cast,bravo za Sferu samo napred da ojacate i RASTURITE trziste....samo napred!!! :D |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 19/10/2008 : 21:56:05
|
Ja pozdravljam ovakav ravoj situacije, i platicu vishe ako treba. Samo imam jednu molbu: Molim vas da promenite onaj robotski font. Sve druge zamerke stoje ili ne stoje, ali ovaj font direktno ometa uzhivanje u stripu. Nisam puno zainteresovan za naslovnice i sl. kad su u pitanju kiosk izdanja, ali ovo je stvar koja nije kozmetichka. Pritom, neverovatno je lako reshiva.
Slobodno podignite malo cenu, imacemo razumevanja. :) |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 19/10/2008 : 22:32:49
|
HMMM lepa vest u sustini ali me malo brine kako ce cena uticati na prodaju. nekih mozda 300-400 primeraka ce se prodati sto nama sa foruma sto ljudima koji su vec kupovali magicnog vetra. zanimalo bi me sledece ako nije problem da se sledece informacije iznesu javnu: koliki je bijo tiraz 1 i 2 broja i koliko ste primeraka prodali,nemorate reci koliko se prodalo na kioscima jel kako mi se cini pare necete dobiti skoro od distributera(nadam se da se varam al to je mafija zar ne :( ) e sad ono sto me najvise brine a spomenuo sam je ta cena a nadam se da ce biti 220-250 dinara a i to je puno,sad ne govorim kao kolekcionar koji ce dati zadnji dinar za stripove nego kao prosecni kupac koji kupuje stripove na kiosku,kad taj prosecni citalac dodje na kiosk i vidi vase izdanje a pored njega stoji jos 10 izdanaj VC kojima je cena 150 dinara nisam bas siguran da ce opredeliti za MV pored izdanaj VC.NIsam baksuz al realno gledam(bar se trudim da budem realan) toliko od mene za sad A JA OSTAJEM UZ VAS I DALJE SAMO NAPRED NARODE SRECNO I DUGOVECNO |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/10/2008 : 23:23:26
|
OVO JE ZAISTA FENOMENOMENALNA VEST.Cini mi se da sam ja možda i najviše kukao na ovom i još ponekim topicima za MV i zahvaljujuci dobrim ljudima, medu kojima je i Dubac, moja najveca Boneli želja mi se i ispunila. Što se tice prva tri broja kao što kažu drugi forumaši treba samo menjati font koji je nekako "robotski".Sve drugo je sjajno. VEOMA BITNA stvar je ,prepostavljam, da li da izdanje ostane kao što je bilo, malo luksuznije od VC ali i skuplje ( što više odgovara kolekcionarima ), ili da bude na nivou VC i da cena bude približna njihovim izdanjima. Ako ,a verovatno hoce, krene prva varijanta, kao što kaže Aragon postoji mala opasnost da ljudi, ciji su džepovi vec na udaru zbog eksplozije VC-h brojnih izdanja, se nešto teže odluce da pocnu ga kupuju.Kažem mala opasnost, jer kada neko kupi jedan broj MV, odmah ce uvideti veliku razliku izmedu ovog stripa i svih drugih Bonelija, i nece mu biti žao ni najmanje da daje i vece pare nego što ce strip da košta( pretpostavljam da koštati izmedu 220 i 250 din) Dubac, culi smo se i telefonom i moje najiskrenije cestitke na ovom potezu,i želim ti od sveg srca da vam ovaj projekat uspeh, da uzmete i neku paru, kao i da vam se uskoro možda pojave i neki novi junaci. PS dobrodošao u klub muškaraca pitanje : da li se kasnije planira izdavanje nekih Systemovih izdanja, tu pre svega mislim na brojeve 8 - 15, jer najveci deo ljudi ima sam prvih sedam brojeva, a bolje nam je da damo 250 din nego 500 dinara za Systemov HC primerak, a ako se prodaja razvije to je sigurna kupovina od nas fanova Magicnog? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 19/10/2008 : 23:34:41
|
E da, dubac, kad je najavljen MV, pominjali su se i neki drugo heroji koji je trebalo da se smenjuju na tri broja ili tako neshto. Jel' to josh uvek plan, ili...?
Takoreci, da li su ta prava vec otkupljena i samo se cheka da MV uhvati zamah da bi se sa njima zapochelo, ili od toga za sada nishta? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Posted - 19/10/2008 : 23:39:02
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by anto
Sada ozbiljno, nacuo sam i ja, ali ništa potvrdeno.Misliš da ima šanse da uskoro vidimo 4. broj; ja mislim da ima
Baš me zanima od koga si ti nacuo..   
E covece potcenio si moje izvore informacija Samo nisam znao da si ti taj covek sa foruma U svakom slucaju svaka cast, sjajan potez i mnogo srece.Da li je Cacak na spisku gradova , jer ako nije , bolje beži iz grada |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 19/10/2008 : 23:51:36
|
Vidi ti manhuntera Evo,ja cu maksimalno da vas izreklamiram u Niš. Ima li nade za Juliu koja je vec pominjana u planovima Sfere? Mozda Nick,Tex      |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4694 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 19/10/2008 : 23:59:53
|
... Takode, u dogledno vreme, planiraju se i nova izdanja dueta Sfera/Lioncomics, i nadamo se da cemo pored vec etabliranih i priznatih izdavaca i mi naci na dobar prijem kod vas. O tome cete biti blagovremeno obavešteni. ...
reci jel' to ide u pravcu libellus-perverzija ili mislite izdavati bonellijevski? da odmah prestanem kupovati ako ide u de-lux pravcu. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:16:59
|
quote: Originally posted by Pavel01
... Takode, u dogledno vreme, planiraju se i nova izdanja dueta Sfera/Lioncomics, i nadamo se da cemo pored vec etabliranih i priznatih izdavaca i mi naci na dobar prijem kod vas. O tome cete biti blagovremeno obavešteni. ...
reci jel' to ide u pravcu libellus-perverzija ili mislite izdavati bonellijevski? da odmah prestanem kupovati ako ide u de-lux pravcu.
definitivno Bonelijevski, vidiš iz texta |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:21:10
|
Manhunteru, sad mogu da pišem slobodno ( žena mi se motala oko kompjutera ) : šalji po plavuši, mada može po kojoj hoceš.Šta misliš o izdavanju Systemovih brojeva , narocito 8-15 ????????? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:21:30
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Vidi ti manhuntera Evo,ja cu maksimalno da vas izreklamiram u Niš. Ima li nade za Juliu koja je vec pominjana u planovima Sfere? Mozda Nick,Tex     
A Džudas????  
Mislio sam da vas ne gnjavim preterano na pocetku,al' kad insistiras Hoce li i Dzudas? |
 |
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 20/10/2008 : 00:22:04
|
quote: Originally posted by aragon.sm
HMMM lepa vest u sustini ali me malo brine kako ce cena uticati na prodaju. nekih mozda 300-400 primeraka ce se prodati sto nama sa foruma sto ljudima koji su vec kupovali magicnog vetra. zanimalo bi me sledece ako nije problem da se sledece informacije iznesu javnu: koliki je bijo tiraz 1 i 2 broja i koliko ste primeraka prodali,nemorate reci koliko se prodalo na kioscima jel kako mi se cini pare necete dobiti skoro od distributera(nadam se da se varam al to je mafija zar ne :( ) e sad ono sto me najvise brine a spomenuo sam je ta cena a nadam se da ce biti 220-250 dinara a i to je puno,sad ne govorim kao kolekcionar koji ce dati zadnji dinar za stripove nego kao prosecni kupac koji kupuje stripove na kiosku,kad taj prosecni citalac dodje na kiosk i vidi vase izdanje a pored njega stoji jos 10 izdanaj VC kojima je cena 150 dinara nisam bas siguran da ce opredeliti za MV pored izdanaj VC.NIsam baksuz al realno gledam(bar se trudim da budem realan) toliko od mene za sad A JA OSTAJEM UZ VAS I DALJE SAMO NAPRED NARODE SRECNO I DUGOVECNO
Cena ce verovatno biti i manja od ovoga sto si ti naveo iako bih ja radije da bude negde u toj granici. |
 |
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:24:08
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ja pozdravljam ovakav ravoj situacije, i platicu vishe ako treba. Samo imam jednu molbu: Molim vas da promenite onaj robotski font. Sve druge zamerke stoje ili ne stoje, ali ovaj font direktno ometa uzhivanje u stripu. Nisam puno zainteresovan za naslovnice i sl. kad su u pitanju kiosk izdanja, ali ovo je stvar koja nije kozmetichka. Pritom, neverovatno je lako reshiva.
Slobodno podignite malo cenu, imacemo razumevanja. :)
Font ce biti promenjen sigurno.Mislim na font koji se koristi u samom stripu.Sto se mene tice sto vise lici na klasican stripovski to bolje.Nisam ljubitelj egzibicija sto se toga tice. |
 |
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:40:27
|
E da, dubac, kad je najavljen MV, pominjali su se i neki drugo heroji koji je trebalo da se smenjuju na tri broja ili tako neshto. Jel' to josh uvek plan, ili...?
Takoreci, da li su ta prava vec otkupljena i samo se cheka da MV uhvati zamah da bi se sa njima zapochelo, ili od toga za sada nishta?
To je bio nekakav izdavacki plan Sfere dok su mislili da nekoliko junaka ide u jednoj ediciji. Sada je promenjen koncept i novih junaka ce biti nadam se ali ne pre nego sto se postavi Magicni na noge.Nema ni potrebe da zurimo previse.Imam utisak da je ionako ponuda tolika da ljubitelji stripa jedva uspevaju da isprate sva izdanja. Iz preprodavackog ugla mogu da kazem da je vec prisutna na terenu podela medju kupcima koji kupuju nova izdanja ili je mozda bolje reci primecujem da ljudi sve redje kupuju sve junake vec se orijentisu samo na pojedine.To se vec desava kod kupaca recimo Veselog Cetvrtka.Zato mislim da ce i MV imati svoju publiku.Jedno tvrdo jezgro ce biti tu prisutno i nadam se da ce se prosiriti ali nemam prevelika ocekivanja.U poplavi izdanja bicu zadovoljan ako Magicni bude u stanju da samog sebe odplacuje.Onda ce biti i novih izdanja. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:48:08
|
quote: Originally posted by dubac
Takoreci, da li su ta prava vec otkupljena i samo se cheka da MV uhvati zamah da bi se sa njima zapochelo, ili od toga za sada nishta?
To je bio nekakav izdavacki plan Sfere dok su mislili da nekoliko junaka ide u jednoj ediciji. Sada je promenjen koncept i novih junaka ce biti nadam se ali ne pre nego sto se postavi Magicni na noge.Nema ni potrebe da zurimo previse.Imam utisak da je ionako ponuda tolika da ljubitelji stripa jedva uspevaju da isprate sva izdanja. Iz preprodavackog ugla mogu da kazem da je vec prisutna na terenu podela medju kupcima koji kupuju nova izdanja ili je mozda bolje reci primecujem da ljudi sve redje kupuju sve junake vec se orijentisu samo na pojedine.To se vec desava kod kupaca recimo Veselog Cetvrtka.Zato mislim da ce i MV imati svoju publiku.Jedno tvrdo jezgro ce biti tu prisutno i nadam se da ce se prosiriti ali nemam prevelika ocekivanja.U poplavi izdanja bicu zadovoljan ako Magicni bude u stanju da samog sebe odplacuje.Onda ce biti i novih izdanja.
Imajuci u vidu skorashnju situaciju sa Sferom, tako neshto sam i ochekivao. No, bash me zanimalo koliko tog plana je josh uvek zhivo. Slazhem se da je najbolje da se prvo Magichni stabilizuje, posle je sve shlag na torti. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Posted - 20/10/2008 : 00:56:50
|
Pa Dubac stvari idu sjajnim tokom.Ovo mi je tako ulepšalo dan , sedmicu, mesec da ti ne mogu opisati. Ajde javi se ako dodeš u Cacak ( ti mi se manhunteru javi ako dodeš u Mrcajevce) |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 20/10/2008 : 01:04:46
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by anto
A reprinti Systemovih ?
Recimo da ima nekih ideja na tom planu 
Bar dajte cvrsto obecanje u nekom od brojeva,pa kad se steknu uslovi i odradite. To ce sigurno uticati na neke potencijalne kupce. |
 |
|
Topic  |
|