forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magicni V(j)etar (SFERA)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 09/09/2008 : 22:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
...kako apetiti rastu...u zemlji cuda i extrema...a pocetkom godine druga se pesma pevala...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 09/09/2008 : 22:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
neka neka sto nas je vise to nam je jaci VC
OCU SVE EPIZODE SA HELINGENOM U HC VARIJANTI ALOOOOO AJ nek se javi neko iz odeljenja za gubljenej vremena i istrazivanja rude aka VC redakcija i kaze dal se razmislja o HC necemu bilo cemu da znam dal da ubijem babu i sa tim paramada kupim HC izdanja VC :) :)
JAo zajeb pokresan topick :) al nek stoji nema veze

Edited by - aragon.sm on 09/09/2008 22:49:34
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 09/09/2008 : 23:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Stvar je krajnje jednostavna.VC treba da pokrene izdavanje Magicnog vetra i to od prvog broja ( Fort Ghost ) i da gura dva broja mesecno , da pocne uporedo sa brojem 1 i brojem 19 ( Sfera br. 4 koji možda nece izaci ), pa onda 2 i 20, i tako dalje - ovo je zbog toga da bi ljudi imali u kolekciji sve brojeve od VC, a da se ipak ne ceka 18 meseci da dodemo tamo dokle je došla sfera.Tako bi za godinu i po dana došli do broja 36 što je sasvim respektabilno.
Sferi svaka cast ali ocigledno je da im idu crni dani , kao i nama citaocima. Sa druge strane VC je vec postao jak, ima jaku distribuciju, a ono što je po meni najbitnije jebeš sve Brad Barone, Draneroe, pa cak i Boneli klasike ako na tržištu nema Magicnog . Ipak je on za 5 kopalja bolji od svih, a mnogima se ne daju velike pare na HC izdanja, na kraju to je samo Boneli.Verovatno bi i VC imao finansijske vajde od ovoga, Magicni je sigurna prodaja pa cak i brojeva od 1 do 18
Ne znam , možda i grešim, ali bilo bi lepo

Jedino sto bi bilo lepo je da "Stampa" plati Sferi za stripove koje je prodala.Uzeli su novac koji je tudj i stavili u svoj dzep a ti imas obraza da sto bi rekao narod "Samaras mrtvog magarca" koji uz to nema nikakvu krivicu.
VC ne moze izdavati MV iz prostog razloga sto je Sfera otkupila prava za ovo trziste.Priznajem da ne znam na koliko brojeva ali sam siguran na jos poprilicno.
Izmedju Sfere i Stampe je podpisan UGOVOR.Tim ugovorom se garantuje dinamika izlazenja i placanja.Medjutim posto Stampa zna da Srpski pravosudni sistem dejstvuje kao "Stara Mo" onda im se ne zuri da plate jer bi presuda dosla negde u vreme sledecih Olimpiskih igara.Mogu da te zajebavaju i to obilato koriste.Ne vredi sto si ti uradio sve sto treba.Sto si ulozio u kvalitetno i rekao bih sve kvalitetnije izdanje jer izdavac slusa kritike citalaca.Povecan je i tiraz za treci broj a u planu je i dalje povecanje za cetvrti.Takodje i uvodjenje novih junaka.Samo sta vredi sto ti sve radis kako treba kada zivis u sistemu u kome nista nije sveto pa ni ugovor a pravosudje ne funkcionise.
To koliko VC ima jaku distribuciju je nebuloza samo po sebi jer VC nije distributerska kuca vec izdavac.VC takodje zavisi od dobre volje distributera tj. samo njihove odluke hoce li ispostovati ugovor.
Na primer stripovi VC su u prvih dva meseca redovno u Kragujevcu izlazili petkom,subotom i ponedeljkom,uglavnom nikada cetvrtkom(sem prvog broja) a edicija se zove "Veseli cetvrtak".Pazi Kragujevac je jedan od najvecih gradova u Srbiji a mozes misliti kako je bilo u manjim sredinama.Ja znam za nekoliko gradova u Srbiji sa slicnom situacijom.Sve je to trajalo dok jednom jedan Zagor mislim broj 5 nije uopste izasao u Kragujevcu pa meni dopizdelo vise i pozvao lepo Slobu,sve mu ispricao pa on verovatno nadcovecanskim naporima naterao distributera da pocne da radi posao kako treba.Toliko o VC-ovoj fantasticnoj distribuciji.Na zalost i oni kao i Sfera zavise od budala koji mogu da im pokvare sav trud.Kao i Sloba tada i ljudi iz Sfere trenutno vrse pritisak da se stvar sredi i ja ocekujem da se sredi ali ajda Anto daj bar malo podrske a ne odmah kao pravi Srbin nozagu u ledja pa udri.

Edited by - dubac on 09/09/2008 23:11:41
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/09/2008 : 23:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
U pravu si, treba im dati punu podršku.Ova moja ishitrena izjava je samo posledica straha da se Sfera ne ugasi kao i manje izdavacke kuce pre nje.Stvarno je sramota šta se dešava u ovoj našoj kvazi-pravnoj državi.Što se tice konkretne podrške, tu sam , kao što ti pomažeš distribuciju u KG-u, tako i ja svaki put narucim po nekoliko komada iz Darkwooda za razne ljude ( u Beogradu mi je skoro svo društvo i mladi deo familije ).Što se tice VC i distribucije, odlicno znam da VC nije distributerska vec izdavacka kuca, ali što se tice Cacka distribucija je odradena perfektno : na SVAKOM kiosku u gradu ( i manjim i vecima, i futurinim i privatnim )svakog cetvrtka stiže planirani strip. Ako u KG nije tako, onda verovatno ogranak distributerske kuce za tvoj grad aljkavo radi.Mislim da je velika greška sfere što radi distribuciju sa "Štampom" koji su se pokazali loše, nego bi valjalo da se povežu sa nekom pouzdanijom distr. kucom
U svakom slucaju, ovo za VC je samo moja mašta, a Sferi želim da pregura ove teškoce

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/09/2008 : 23:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
U pravu si, treba im dati punu podršku.Ova moja ishitrena izjava je samo posledica straha da se Sfera ne ugasi kao i manje izdavacke kuce pre nje.Stvarno je sramota šta se dešava u ovoj našoj kvazi-pravnoj državi.Što se tice konkretne podrške, tu sam , kao što ti pomažeš distribuciju u KG-u, tako i ja svaki put narucim po nekoliko komada iz Darkwooda za razne ljude ( u Beogradu mi je skoro svo društvo i mladi deo familije ).Što se tice VC i distribucije, odlicno znam da VC nije distributerska vec izdavacka kuca, ali što se tice Cacka distribucija je odradena perfektno : na SVAKOM kiosku u gradu ( i manjim i vecima, i futurinim i privatnim )svakog cetvrtka stiže planirani strip. Ako u KG nije tako, onda verovatno ogranak distributerske kuce za tvoj grad aljkavo radi.Mislim da je velika greška sfere što radi distribuciju sa "Štampom" koji su se pokazali loše, nego bi valjalo da se povežu sa nekom pouzdanijom distr. kucom
U svakom slucaju, ovo za VC je samo moja mašta, a Sferi želim da pregura ove teškoce

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 09/09/2008 : 23:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Ja sam isto predlozio da probaju sa Futurom Plus ali treba prvo izvaditi lovu od Stampe.Ako to sada urade verovatno lovu vise nece videti.Inace zbog velicine mreze ja sam misljenja da sa Futurom mozes da radis ako distribuiras minimum jedno 1500 komada a to je upocetku bi preveliki zalogaj za Sferu.Sada mislim da bi islo mnogo bolje.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/09/2008 : 00:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Ako izvuku lovu od Štampe, valjalo bi da malo zagrizu ( rizikuju ) i da , kao što kažeš , predu na tiraž 1500 primeraka pa na futuru.Je li moguce da su u KG tolika kašnjenja VC-a

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/09/2008 : 00:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ni Futura nije puno bolja od Štampe po pitanju placanja. Neka se obrate Globalpressu koji radi distribuciju za sve kioske, i garantuje isplatu, kako cujem.

Samo što je marža, naravno, prilicno veca od Štampine.

A pare od Štampe ce dobiti za godinu dana. Možda.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/09/2008 : 00:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Nije ni to loše.Sa obzirom kako evro pada, bice cak i u dobitku

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/09/2008 : 00:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Cudi me da su krenuli sa izdavanjem a da se makar nalo nisu raspitali za stvari oko distribucije. Pa koliko je samo izdavaca ovde bilo! I nijedan NIJE propao jer im distributer nije platio vec iz sasvim trecih razloga (od kojih samo neki posredno imaju veze sa distribucijom). Dakle, "Stampa" ce im to platiti ako budu dosadjivali svaki dan, a ovako ce kasniti mozda tri ili cetiri meseca. Sumnjam daboljim ritmom placaju i "Veselom cetvrtku" samo sto su ovi finansijski dovoljno jaki da to podnesu.

To kakva je ovo drzava, kakvo joj je pravosudje i sve ostalo, takodje nije nova prica, tako da su momci iz "Sfere" sve to mogli da znaju i mnogo ranije. Naravno da treba pokusati i sa drugima, ima mnogo manjih distributera koji nemaju svoje kioske a distribuiraju na svim kioscima i koji urednije placaju. Ne znam da li beogradski "Pressing" jos uvek postoji, njihova marza je svega 3% veca od "Stampine" ili "Futurine", ali oni ti garantuju isplatu na vreme, a mogu da plasiraju rimitendu kasnije i u BiH. Ne znam sad napamet podatke, "Stampa" je imala marzu 32% prodajne cene po prodatom primerku plus 3% za transport na ceo tiraz, kod "Media plasmana" je bilo 33% plus 2% za transport, dok je "Pressing" trazio 35% plus 3% za transport. Ako je isplata garantovana, onda je mnogo bolje dati tih 3% vise korektnom distributeru. Mislim da "Pressing" radi distribuciju na svim kioscima, iako je za 500 primeraka to nepotrebno, bitno je da se tiraz distribuira tamo gde ce se prodavati jer je kioska mnogo vise nego primeraka "Sferinog" MV-a.

Edited by - ---dp--- on 10/09/2008 00:37:57
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/09/2008 : 00:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Ljudi,daj da mu mi razvezemo te stripove.Neka pošalje u Darkwood i Alan Ford 200 komada , a nama da ostalih 300.nas tridesetak prodace po 10 stripova u svom gradu (kraju).Pare cemo mu isplatiti uredno, a marža ce nam biti 20%

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 10/09/2008 : 00:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Cini se da je Futura najskuplja sa 40%!
Znaju li se iskustva VC-a sa distributerima?
Ja kao Ciko Karambita kupujem po 2 primerka MV-a! Skromno, ali` od srca, sto bi rekli!
Bilo bi glupo da ne docekamo sledeci broj sferinog Magicnog Vetra!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/09/2008 : 04:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by culfis

Cini se da je Futura najskuplja sa 40%!
Znaju li se iskustva VC-a sa distributerima?
Ja kao Ciko Karambita kupujem po 2 primerka MV-a! Skromno, ali` od srca, sto bi rekli!
Bilo bi glupo da ne docekamo sledeci broj sferinog Magicnog Vetra!

Nije moguce da je cak tolika marza. Doduse, u Italiji je slicno, ali Italija je Italija. Kad tako gledamo, onda su "Bonellijevi" stripovi jeftini jer ako od 2,60 eura 40% daju distributeru, pa kad plate porez, ne ostane im bas previse obzirom da crtacima placaju vise stotina eura po tabli
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/09/2008 : 08:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Pa neko onda prodaju stripove sa pretplatom i resena stvar bar za nas redovne kupce, ali nije to to dok stripa nema na trafici

Meni je jucer stigao magicni vetar broj 3, zahvaljujuci jednom liku od koga kupujem stripove.
nisam ga jos procitao. Nabavio sam i vecinu sistemovih fale mi jos samo broj 1 i 4.
Po meni ovi u stampi ako je istina veiki mutljarosi.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8037 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 10/09/2008 : 16:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Cudi me da su krenuli sa izdavanjem a da se makar nalo nisu raspitali za stvari oko distribucije. Pa koliko je samo izdavaca ovde bilo! I nijedan NIJE propao jer im distributer nije platio vec iz sasvim trecih razloga

Ti si neobavešten, tj pogrešno obavešten!
MNOGI izdavaci su propali zbog neplacanja od strane distributera. O tome se malo prica, ali upuceni znaju. Maverick iz Kraljeva je više puta zglajznuo iz pomenutog razloga.

Futura plus nije bolja od Štampe, jer ne placa Marketprintu, pa su Stripoteku i ostala izdanja morali da povuku sa njihovih kioska - zato se teško mogu naci. Da je bio neki slabiji i manje iskusan izdavac od marketprinta, pukao bi.

Tim distributerima vlasnici su kriminalci, protiv kojih treba upotrebiti SILU, da prestanu da uništavaju strip i krenu da poštuju zakon. Najbolje da silu - jedini jezik koji bagra razume, upotrebi država, koju placamo zato.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 10/09/2008 : 16:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Ja cu Narode da posaljem mail ministrima kulture i prosvete, zatim ministru za evropske integracija kao i predsedniku republike!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/09/2008 : 17:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by ---dp---

Cudi me da su krenuli sa izdavanjem a da se makar nalo nisu raspitali za stvari oko distribucije. Pa koliko je samo izdavaca ovde bilo! I nijedan NIJE propao jer im distributer nije platio vec iz sasvim trecih razloga

Ti si neobavešten, tj pogrešno obavešten!
MNOGI izdavaci su propali zbog neplacanja od strane distributera. O tome se malo prica, ali upuceni znaju. Maverick iz Kraljeva je više puta zglajznuo iz pomenutog razloga.

Futura plus nije bolja od Štampe, jer ne placa Marketprintu, pa su Stripoteku i ostala izdanja morali da povuku sa njihovih kioska - zato se teško mogu naci. Da je bio neki slabiji i manje iskusan izdavac od marketprinta, pukao bi.

Tim distributerima vlasnici su kriminalci, protiv kojih treba upotrebiti SILU, da prestanu da uništavaju strip i krenu da poštuju zakon. Najbolje da silu - jedini jezik koji bagra razume, upotrebi država, koju placamo zato.

Kad su u pitanju te stvari JA SAM VRLO OBAVESTEN, mnogo obavesteniji nego sto ti mozes i da zamislis
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/09/2008 : 17:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by culfis

Ja cu Narode da posaljem mail ministrima kulture i prosvete, zatim ministru za evropske integracija kao i predsedniku republike!

Treba nam jos dosta novih zakona, i naravno, reforma sudstva i policije, nalik onoj koju je Djindjic predlagao dan ili dva nako 5. oktobra recima: "Hajde da nocas smenimo kompletno sudstvo i policiju". Da je to ucinjeno, danas bismo bili godinama ispred onoga gde jesmo.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/09/2008 : 17:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Samo da se vratim na prethodno - vlasnici distributerskih kuca jesu kriminalci, ali ako se malo bolje zamislimo malo je onih koji to nisu medju bilo kojom uticajnijom grupom u bilo kojoj sferi koja se tice finansija
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 14:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Dubac, šta je bilo na sastanku Sfere i Štampe?Hoce li da odreše kesu? Ili da im mi citaoci zapalimo kioske !

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/09/2008 : 11:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
pa sta je to .... ja cesto kupujem stripove preko neta tako sam nabavio broj 3.
Oce li moci pretplata? pa da mi postar lepo donese kuci

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/09/2008 : 13:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Prve dvije epizode su odlicne... Svaka cast! Western, horror, svega ima... Doduše, malo je skuplji od ostalih bonellijevaca.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/09/2008 : 18:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Skuplji je ako ga kupuješ od Libeliusa u HC izdanju.Ovaj Sferin je skuplji za 50 centi od VC regularnih izdanja, što uopšte nije strašno!

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/09/2008 : 20:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Mnogo je kvalitetniji papir od sferinih izdanja i dolazi zapakovan u najlonsku kesu....
Isplati se dati 40 dindzi vise

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/09/2008 : 08:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Jos da vidimo sta ce se dalje desavati sa tim stripom. Ima li kakvih vesti dubac?
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000