forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magicni V(j)etar (SFERA)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/09/2008 : 17:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Dubac!!!!!!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 16/09/2008 : 18:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Puno mi je nešto novaca ovo Libellusovo izdanje (vec pratim MN) tako da sam se logicno odlucio za SstemComics/SFERU.
Naravno naletio na problem... gdje u Hrvatskoj nabaviti starije brojeve ovog stripa?
Našao sam na aukcijama prvih 7 (SystemComics) ali ništa drugo...

Ima u stripovi na kvadrat SFERIN MV br.3, ali osim toga nigdje ništa.

Ima li neke nade u ovom smislu?

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 16/09/2008 18:23:10
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 16/09/2008 : 19:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Dubac!!!!!!!!

Sve ce biti poznato posle Salona stripa u Beogradu.Ono sto je sada izvesno da saradnja sa "Stampom" nece biti nastavljena ili bar ne na ovaj nacin.Razgovara se trenutno sa nekim drugim distributerima koji bi garantovali isplatu.Nadam se da ce se ispregovarati sve kako treba a ja licno sam ulozio dosta energije da izdavaca ubedim da ne odustane od svega.
Inace ce se pojaviti sva tri broja na salonu za one koji ih jos nisu nabavili.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/09/2008 : 19:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

quote:

Dubac!!!!!!!!

Sve ce biti poznato posle Salona stripa u Beogradu.Ono sto je sada izvesno da saradnja sa "Stampom" nece biti nastavljena ili bar ne na ovaj nacin.Razgovara se trenutno sa nekim drugim distributerima koji bi garantovali isplatu.Nadam se da ce se ispregovarati sve kako treba a ja licno sam ulozio dosta energije da izdavaca ubedim da ne odustane od svega.

Da li to znaci da ocekujemo u prodaji 4. broj?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 17/09/2008 : 11:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
jel stampan barem broj 4 pa nek ga nadjemo u striparnici ako nista samo da izlazi
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/09/2008 : 12:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

quote:

Dubac!!!!!!!!

To sve je stara prica sa distributerima, ali sad dok ovo citam, iako sve jako dobro znam, ne mogu da verujem da politicari i dalje trube istu pricu o reformama i uspesima privrede, porastu proizvodnje, ku*cu-palcu, a kod nas ne funkcionise osnovna i kljucna stvar - PLACANJE. Jasno je da sistem ustvari promovise kradju i kriminal.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/09/2008 : 12:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
To ce sada najprostija konkurencija da sredi. Global press je solidno skuplji, ali placa uglavnom na vreme, i vremenom ce se svi prešaltati kod njih ukoliko Štampa i Futura ne promene svoj nacin poslovanja. I to je to, tržište samo reguliše problematicne stvari, država najbolje da se ne meša.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/09/2008 : 13:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Da, ali Futira i Stampa su vlasnici ogromne vecine kioska. Stampa je otkupila Dnevnikovu mrezu a Futura Politikinu (Futura ma kako bila uzasna, tesko je da je gora od Politike - tek ono je bio kriminal, ali to ne opravdava ovaj novi kriminal. Ako nastave da se ponasaju monopolisticki, morace ostali distributeri da pocnu da otvaraju svoje kioske jer je premalo kioska koji nisu Futurini ili Stampini. Sto se tice Future, cim joj je vlasnik Cane, mozete misliti kakva je onda to firma
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/09/2008 : 13:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Cane nije više vlasnik Future, koliko znam.

Enivej, nije u tome poenta - i novi distributeri idu preko stare distributivne mreže. Samo što su jaci igraci, pa Štampa i Futura njima _moraju_ da placaju na vreme.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/09/2008 : 13:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Nadam se da ja tako. Onda nema zime ni za "Sferu". BTW, koliko je Global skuplji? Ja baratam podacima do pre dve godine, posle toga nisam bio u toku.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/09/2008 : 13:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ni moji podaci kad sam se raspitivao oko lavirintarija nisu najnoviji, a pretpostavljam da sad kad ih je preuzeo hachette nisu pojeftinili.

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/09/2008 : 15:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by DKoor

Puno mi je nešto novaca ovo Libellusovo izdanje (vec pratim MN) tako da sam se logicno odlucio za SstemComics/SFERU.
Naravno naletio na problem... gdje u Hrvatskoj nabaviti starije brojeve ovog stripa?
Našao sam na aukcijama prvih 7 (SystemComics) ali ništa drugo...

Ima u stripovi na kvadrat SFERIN MV br.3, ali osim toga nigdje ništa.

Ima li neke nade u ovom smislu?

Sfera je krenula izdavati MV-a od originalnog broja 16 ''La grande visione'', dok je nekad System Comics sa svojom izdavackom avanturom stigao do 15 broja ''Blizzard'' (ako se ne varam).

Kasnije je SC izdao te brojeve i u HC formatu, a znam da je neki tip iz Srbije to na aukcijama prodavao u kompletu (pogledaj malo). Takoder je nekoliko ljudi prodavalo jeftino prve (tro)brojeve/knjige MV-a od Libellusa, sa dobrim popustom (20-30%, ako ne i više).

Ne vjerujem da ceš u Hrvatskoj pronaci ona stara jeftina izdanja System Comicsa, što je možda i bolje, kako je kružila prica, bila su prekrcana tipfelerima. Tako da ti je po meni najbolje da uzmeš prvih pet knjiga od Libellusa (taman 3x5=15 epizoda), i onda dalje nastaviš sa Sferom. Izdržati ceš pet knjiga ;)

Neznam kakvo je stanje u MC-u/SNK, ali u Libellusu dobijaju prilicno redovito Sferine stripove, tako da lijepo okreneš telefon, nazoveš i pitaš ih šta te zanima, šta bi narucio i dali je moguce da ti nabave neke starije brojeve koji te zanimaju (a koje si propustio). Ako nisi iz ZG-a ili okolice, taman si naruciš paket svakih mjesec-dva, sa 'novim' izdanjima iz inostranstva.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 17/09/2008 16:01:03
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 17/09/2008 : 16:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Hvala na odgovoru.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/09/2008 : 16:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Glad to be of assistance ;)

U vezi Sferinog MV-a - koliko otprilike zaraduju ti ljudi koji to rade/izdaju? Ili sve to rade više iz ljubavi? Izdanje je ipak, cini mi se, dosta skupo (papir, uvez, korice, etc.), dok je cijena (još uvijek) relativno mala... Može li to tako dalje?

Edited by - flamboyant soul on 17/09/2008 16:21:11
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/09/2008 : 16:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul
Ne vjerujem da ceš u Hrvatskoj pronaci ona stara jeftina izdanja System Comicsa, što je možda i bolje, kako je kružila prica, bila su prekrcana tipfelerima. Tako da ti je po meni najbolje da uzmeš prvih pet knjiga od Libellusa (taman 3x5=15 epizoda), i onda dalje nastaviš sa Sferom. Izdržati ceš pet knjiga ;)

Ja sam vidio stara izdanja i u ExMC-i i u Libellusu... Kad sam kupovao u libellusu rekoše mi da je to bili zadnji primjerci koje sam kupio. Možda su kasnije još narucili, tko zna... No sve se mže provjeriti prek telefonceka!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/09/2008 : 16:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Zadnji primjerci Sferinog MV-a?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/09/2008 : 16:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Zadnji primjerci Sferinog MV-a?

Aha!
Prve dvije epizode pred 2-3 tjedna u LIbellusu... Valjda nisu ni previše narucili, a možda su dobili kasnije novu pošiljku. Eto.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/09/2008 : 19:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Dobro je to, ohrabrujuce, mada nisu garant narucili puno komada :)

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 21/09/2008 : 11:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Uf,citajuci recenziju,vidim da se mnogi utrkuju da pohvale "Levu ruku djavolovu"...'Ajde,Sfero,izdrzi...daj taj br.4... Idemo svi,palceve gore-SFERAAaaaaa...!!(idemo svi,palceve dole-STAMPAAaaauuuUUUU!! )
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 21/09/2008 : 12:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:

Glad to be of assistance ;)

quote:
Originally posted by DeeCay
Ja sam vidio stara izdanja i u ExMC-i i u Libellusu... Kad sam kupovao u libellusu rekoše mi da je to bili zadnji primjerci koje sam kupio. Možda su kasnije još narucili, tko zna... No sve se mže provjeriti prek telefonceka!

quote:

Dobro je to, ohrabrujuce, mada nisu garant narucili puno komada :)

+1
U tom smisli mi se ipak cini da taj strip nije još stekao "mainstream" status kakav ima jedan Zagor ili Alan Ford.

quote:
Originally posted by Pajtos

Uf,citajuci recenziju,vidim da se mnogi utrkuju da pohvale "Levu ruku djavolovu"...'Ajde,Sfero,izdrzi...daj taj br.4... Idemo svi,palceve gore-SFERAAaaaaa...!!(idemo svi,palceve dole-STAMPAAaaauuuUUUU!! )

+1

Iskreno dosta novaca trošim na stripove mjesecno (i knjige), mada znam da sam po tome pitanju ligu ili cak par liga niže od nekih forumaša, ali trenutno ne mogu ici na Libellusov MV HC.
SFERIN MV mi je dosta pristupacniji u tom smislu pa sam se odlucio za njega.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 22/09/2008 : 03:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
Jelte momci zna li se,ako Sfera prezivi "distributerske ratove",da li je u planu i Julia,posto sam tako nesto nacuo,ili je bila dezinformacija?????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/09/2008 : 10:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Jelte momci zna li se,ako Sfera prezivi "distributerske ratove",da li je u planu i Julia,posto sam tako nesto nacuo,ili je bila dezinformacija?????

Koliko ja znam Sfera je dobila prvu bitku, ali ne i rat pritivu distributerske mafije - okoncana je prica oko prvog broja Magicnog Vetra! Nadam se da ce smoci snage i sredstava da objave taj broj 4 i da ce uploviti u `mirnije` izdavacke vode, ako je to moguce u drzavi Srbiji !?!
Na salonu ce biti prilika da se nabave svi brojevi Magicnog Vetra!

Izdrzi SFERO!!!!!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 22/09/2008 : 12:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Dobro je, bar neke lepe vesti. Ajmo, borba se nastavlja

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/09/2008 : 12:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja stvarno ne znam zasto se ne opredele za skupljeg i pouzdanijeg distributera i po potrebi povecaju cenu. Pa kad se prodaje Marti za 240 dinara, prodavace se i Magicni za malo manje od toga. Ne verujem da je razlika u marzama toliko velika da bi morali da poskupe na vise od 220 dinara. Oni koji su ga kupili za 190 dinara kupice ga i za 220 dinara a ako im je saldo nakon prvog broja bio ohrabrujuci, nema razloga za bilo kakvo razmisljanje
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 23/09/2008 : 02:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:
Originally posted by culfis

quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Koliko ja znam Sfera je dobila prvu bitku, ali ne i rat pritivu distributerske mafije - okoncana je prica oko prvog broja Magicnog Vetra! Nadam se da ce smoci snage i sredstava da objave taj broj 4 i da ce uploviti u `mirnije` izdavacke vode, ako je to moguce u drzavi Srbiji !?!
Na salonu ce biti prilika da se nabave svi brojevi Magicnog Vetra!

Izdrzi SFERO!!!!!

Znaci o Dzuliji ne znamo nista???????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000