Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/09/2008 : 16:59:57
|
Danas je 27.Novog broja još nema.Ima li iko neku informaciju ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
vronski
New Member
182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 27/09/2008 : 18:35:24
|
I ja se pitam hoce li se broj 4 pojaviti do kraja septembra u Darkvudu ako vec nece na kioscima? Ako neko nešto zna neka kaže!!! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/09/2008 : 19:46:19
|
quote: Originally posted by anto
Danas je 27.Novog broja još nema.Ima li iko neku informaciju ?
Pa ja sumnjam da ce to ici sad svakog meseca kad nema distribucije na kioscima... |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 27/09/2008 : 20:17:33
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by anto
Danas je 27.Novog broja još nema.Ima li iko neku informaciju ?
Pa ja sumnjam da ce to ici sad svakog meseca kad nema distribucije na kioscima...
Pa ja sumnjam da ce to ici sad (svakog meseca) kad nema distribucije na kioscima... |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Posted - 28/09/2008 : 13:47:51
|
slazem se, ali bas zato zasluzuje veci tiraz i bolju distribuciju ova prica je od starta bila sumnjiva...500 primeraka za odabrane sa distribucijom koja pokriva uzi centar grada:( thumbs up za pokusaj u svakom slucaju |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 28/09/2008 : 23:55:27
|
Uvek se rastuzim kad propadne pokusaj strip izdavastva u Srbiji,no navikne se covek sa godinama nego ako je sfera gotova jedini nacin da citamo magicnog su Libelusova tvrdokoricena izdanja,jel'tako?? |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 29/09/2008 : 00:07:01
|
Mozda je bolje da VC to preuzme,ipak su se do sada pokazali kao najozbiljniji u nameri da istraju kao strip izdavaci...MV bi tako bio na kioscima u velikom tirazu i redovan... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 29/09/2008 : 00:36:28
|
Dajte, nemojte me zajebavati, šta se dešava? Propala stvar 100%, ili još ima nade? |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/09/2008 : 10:53:10
|
Kako je cudesan taj svijet izdvaštva... Cudniji od zemlje Oz i Alicinog Iza zrcala. Malo ga vidiš (na kioscima), pa ga malo ne vidiš, dok on na kraju ne nestane. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Posted - 29/09/2008 : 19:45:38
|
Aha...naravno da je distributor kriv....on im je savetovao mali tiraz i shodno tirazu neodrzivu cenu Pa ja kontam da su ipak momci sami sebe zakucali za pod...oni su birali stampu i pravili izdavacki plan! Realno, bio bih srecan da su uspeli i kupovao sam ih, ali ovako optimistican i nerazradjen pokusaj nisam video od Horusa i Van Goghovih Teksova...hm, bez uvrede |
|
|
paranoid
Junior Member
339 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/09/2008 : 20:34:10
|
quote: Originally posted by axle munshine
Mozda je bolje da VC to preuzme,ipak su se do sada pokazali kao najozbiljniji u nameri da istraju kao strip izdavaci...MV bi tako bio na kioscima u velikom tirazu i redovan...
To sam isto predložio i ja nekoliko puta.Ovo je ipak daleko najbolji Boneli i šteta je da ga nema na tržištu "Jugoslavije" u kiosk izdanju.Svaka cast Libeliusovom izdanju ali to je ipak prejaka cena za obicne smrtnike |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 29/09/2008 : 20:38:53
|
quote: Originally posted by karven
Aha...naravno da je distributor kriv....on im je savetovao mali tiraz i shodno tirazu neodrzivu cenu Pa ja kontam da su ipak momci sami sebe zakucali za pod...oni su birali stampu i pravili izdavacki plan! Realno, bio bih srecan da su uspeli i kupovao sam ih, ali ovako optimistican i nerazradjen pokusaj nisam video od Horusa i Van Goghovih Teksova...hm, bez uvrede
Sfera nije propala i cetvrti broj se stampa tako da ne znam o cemu govoris.Cena je sasvim odrziva.Pokriva cenu stampanja i ostale troskove.Ipak niko te ne moze pripremiti za bezakonje.Tako nesto ne mozes predvideti u izdavackom planu. Prodaja je isla bolje od predvidjenog i vec treci broj je stampan u vecem tirazu.Ne mozes se pripremiti za situaciju da ti distributer kaze "Novac za prva dva broja dobicete u najboljem slucaju za sest meseci.Dugujemo i drugima pa stanite u red.Ako vam se ne svidja tuzite nas." Stvarno uz najbolji trud i volju ne uspevam da vidim gresku izdavaca u celoj ovoj situaciji.Greska mu je sto ne prihvata da isfinansira prvih sedam brojeva bez da mu se vrati dinar a cak ni tada nije bas izvesno jer eto mozda ne bude na redu. Uz put kada vec govoris o tirazu da li znas kolki je bio Sistemov tiraz za MV-a i cena?Takodje i kolika je bila prodaja?On je isao na sve kioske.To je jedini pravi reper. Danas jeste bolja situacija ali je Sistem bio daleko jaci izdavac finansiski pa je vrisnuo potpuno.
|
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 29/09/2008 : 20:46:44
|
@karven Theh,moz' i jeste tako...al' su mi uvek drazi oni koji izdaju strip,pa ih neargumentovano branim... Ima u toj Sferi sigurno nekog velikog ljubitelja stripova i idealiste... |
Edited by - Pajtos on 29/09/2008 20:52:29 |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 29/09/2008 : 21:01:28
|
Sfera je kupila prava za MV, stoga VC ne moze da ga "preuzme"...a i po onome sto dubac kaze, nema razloga za to. Druga je stvar to sto fanovi panice ako se broj ne pojavi na kioscima onda kada oni misle da treba. Koliko su samo puta Ludensovi MN i MM "umrli" pa izlaze i dalje... |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 29/09/2008 : 22:26:11
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja stvarno ne znam zasto se ne opredele za skupljeg i pouzdanijeg distributera i po potrebi povecaju cenu. Pa kad se prodaje Marti za 240 dinara, prodavace se i Magicni za malo manje od toga. Ne verujem da je razlika u marzama toliko velika da bi morali da poskupe na vise od 220 dinara. Oni koji su ga kupili za 190 dinara kupice ga i za 220 dinara a ako im je saldo nakon prvog broja bio ohrabrujuci, nema razloga za bilo kakvo razmisljanje
Kupovao bih ja taj strip i za tu odnosno i malo vecu cijenu. Kvaliteta. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 29/09/2008 : 23:34:37
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by karven
Aha...naravno da je distributor kriv....on im je savetovao mali tiraz i shodno tirazu neodrzivu cenu Pa ja kontam da su ipak momci sami sebe zakucali za pod...oni su birali stampu i pravili izdavacki plan! Realno, bio bih srecan da su uspeli i kupovao sam ih, ali ovako optimistican i nerazradjen pokusaj nisam video od Horusa i Van Goghovih Teksova...hm, bez uvrede
Sfera nije propala i cetvrti broj se stampa tako da ne znam o cemu govoris.Cena je sasvim odrziva.Pokriva cenu stampanja i ostale troskove.Ipak niko te ne moze pripremiti za bezakonje.Tako nesto ne mozes predvideti u izdavackom planu. Prodaja je isla bolje od predvidjenog i vec treci broj je stampan u vecem tirazu.Ne mozes se pripremiti za situaciju da ti distributer kaze "Novac za prva dva broja dobicete u najboljem slucaju za sest meseci.Dugujemo i drugima pa stanite u red.Ako vam se ne svidja tuzite nas." Stvarno uz najbolji trud i volju ne uspevam da vidim gresku izdavaca u celoj ovoj situaciji.Greska mu je sto ne prihvata da isfinansira prvih sedam brojeva bez da mu se vrati dinar a cak ni tada nije bas izvesno jer eto mozda ne bude na redu. Uz put kada vec govoris o tirazu da li znas kolki je bio Sistemov tiraz za MV-a i cena?Takodje i kolika je bila prodaja?On je isao na sve kioske.To je jedini pravi reper. Danas jeste bolja situacija ali je Sistem bio daleko jaci izdavac finansiski pa je vrisnuo potpuno.
Zasto se ne proba sa pouzdanijim i skupljim distributerom (Global Press)? |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 29/09/2008 : 23:52:18
|
Zato sto ces onda biti poslednji u redu za isplatu kod Stampe.Zastoj jeste zato sto se ceka da se izvuce sav novac a onda ce se raditi sa drugim distributerom. Bolje je da bude pauza pa makar i tri meseca i da se stvari postave na zdrave temelje nego da svi i izdavac i citaoci gubimo zivce sa diletantima. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 30/09/2008 : 05:47:48
|
Hvala na informacijama, @dubac! Drago mi je da stvar nije propala.
quote: Originally posted by dubac
Bolje je da bude pauza pa makar i tri meseca i da se stvari postave na zdrave temelje nego da svi i izdavac i citaoci gubimo zivce sa diletantima.
A sa ovime se apsolutno slažem. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Topic |
|