Author |
Topic |
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/09/2008 : 19:29:12
|
quote: [i]
Prodaja je isla bolje od predvidjenog i vec treci broj je stampan u vecem tirazu.
Ne da mi se sad strip iz kesice vaditi ,ali mi se cini da na koricama pisalo tiraz 500 Primeraka neka ovo neko potvrdi ako ima nezapakovan strip |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21135 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/09/2008 : 20:16:50
|
Neka prave pauzu i cetri meseca , ali nek izdaju barem tu mnogo hvaljenu epizodu |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 30/09/2008 : 23:05:06
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by karven
Aha...naravno da je distributor kriv....on im je savetovao mali tiraz i shodno tirazu neodrzivu cenu Pa ja kontam da su ipak momci sami sebe zakucali za pod...oni su birali stampu i pravili izdavacki plan! Realno, bio bih srecan da su uspeli i kupovao sam ih, ali ovako optimistican i nerazradjen pokusaj nisam video od Horusa i Van Goghovih Teksova...hm, bez uvrede
Sfera nije propala i cetvrti broj se stampa tako da ne znam o cemu govoris.Cena je sasvim odrziva.Pokriva cenu stampanja i ostale troskove.Ipak niko te ne moze pripremiti za bezakonje.Tako nesto ne mozes predvideti u izdavackom planu. Prodaja je isla bolje od predvidjenog i vec treci broj je stampan u vecem tirazu.Ne mozes se pripremiti za situaciju da ti distributer kaze "Novac za prva dva broja dobicete u najboljem slucaju za sest meseci.Dugujemo i drugima pa stanite u red.Ako vam se ne svidja tuzite nas." Stvarno uz najbolji trud i volju ne uspevam da vidim gresku izdavaca u celoj ovoj situaciji.Greska mu je sto ne prihvata da isfinansira prvih sedam brojeva bez da mu se vrati dinar a cak ni tada nije bas izvesno jer eto mozda ne bude na redu. Uz put kada vec govoris o tirazu da li znas kolki je bio Sistemov tiraz za MV-a i cena?Takodje i kolika je bila prodaja?On je isao na sve kioske.To je jedini pravi reper. Danas jeste bolja situacija ali je Sistem bio daleko jaci izdavac finansiski pa je vrisnuo potpuno.
cuj druze, slazem se ja sa tobom...kupovao sam i sistemovog i znam koja je cena i koji tiraz...samo sa jednim se ne slazem:Ne mozes se pripremiti za situaciju da ti distributer kaze da nema kinte...a sta su ocekivali? da ce dobiti pare odmah? ja bih prvi bio pripremljen na to iako se time ne bavim.to jeste greska u koracima! ali ako riknu veruj da cu biti ojadjen vise nego mnogi....'bem ti, jedva preziveh potrese sa Juliom pa mi ne treba i riknjavanje MV ponovo |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 01/10/2008 : 00:23:16
|
Ocekivali su da ce dobiti novac samo kao sto pise u ugovoru a to je petnaest dana posle povlacenja remitende.Dakle distributer je potpisao takve uslove.Pa valjda je normalno da ocekujes da se drzi svojih sopstvenih uslova.Inace tu cak ni nema prostora za mnogo pregovaranja.To su opsti uslovi te distributerske kuce i vaze za sve. To se u pravu zove formularni ugovor.Njegovo nepostovanje je pravno veoma tezak prekrsaj jer se do ugovora ne dolazi pregovaranjem dve strane vec tako sto jedna strana prihvati ponudu druge.Distributer je ovde ponudilac i potpisnik. Problem je sto mi zivimo u drzavi u kojoj ugovor nije sveto pismo nego se kaze "Sta se drze ugovora kao pijan plota" ili kao sto si ti rekao malopre "Pa zar su ocekivali da ce da postuju ugovor". Jebiga ocekivali su. Znam da nisi mislio nista lose i da ces biti ojadjen.Ja da nisam ojadjen ne bih ni pisao o tome uopste. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 01/10/2008 : 18:13:01
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja ne znam sta ovi rade vec osam gopdina na vlasti kad nista nisu promenili od tada
E moj druze sve je to ista bagra na vlasti samo se stranka menja a isti ljudi ostaju na funkcijama
Veoma mi je zao magicnog vetra primio sam se na njega ko srednjoskolac na vesele devojcice Mislim ako su izdali vise od 500 magicnih trebali bi naznaciti da su brojevi preko 500 reprinti a ovako samo zavaravaju nas tj. kupce |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 01/10/2008 18:15:42 |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 01/10/2008 : 18:41:59
|
Ocekivali su da ce dobiti novac samo kao sto pise u ugovoru a to je petnaest dana posle povlacenja remitende.Dakle distributer je potpisao takve uslove.Pa valjda je normalno da ocekujes da se drzi svojih sopstvenih uslova.Inace tu cak ni nema prostora za mnogo pregovaranja.To su opsti uslovi te distributerske kuce i vaze za sve. To se u pravu zove formularni ugovor.Njegovo nepostovanje je pravno veoma tezak prekrsaj jer se do ugovora ne dolazi pregovaranjem dve strane vec tako sto jedna strana prihvati ponudu druge.Distributer je ovde ponudilac i potpisnik. Problem je sto mi zivimo u drzavi u kojoj ugovor nije sveto pismo nego se kaze "Sta se drze ugovora kao pijan plota" ili kao sto si ti rekao malopre "Pa zar su ocekivali da ce da postuju ugovor". Jebiga ocekivali su. Znam da nisi mislio nista lose i da ces biti ojadjen.Ja da nisam ojadjen ne bih ni pisao o tome uopste.
+1
Problem jest što se radi o tome da je cijela situacija takva, te da je po onoj staroj narodnoj "ne može slijep slijepoga voditi" jasno o cemu se radi. Privatno vlasništvo, ugovori, zemljišne knjige itd. itd. je sve na ovim prostorima jako fleksibilno kao što je dosadašnja praksa pokazala, a i nadalje ce pokazivati. Pravo jacega... Naravno za jednu zbilja "pravnu" državu ovakvo što je nezamislivo i otklanja se samo od sebe. |
Moje aukcije u prodaji |
Edited by - DKoor on 01/10/2008 18:42:27 |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Posted - 01/10/2008 : 20:40:30
|
quote: Originally posted by DKoor
Ocekivali su da ce dobiti novac samo kao sto pise u ugovoru a to je petnaest dana posle povlacenja remitende.Dakle distributer je potpisao takve uslove.Pa valjda je normalno da ocekujes da se drzi svojih sopstvenih uslova.Inace tu cak ni nema prostora za mnogo pregovaranja.To su opsti uslovi te distributerske kuce i vaze za sve. To se u pravu zove formularni ugovor.Njegovo nepostovanje je pravno veoma tezak prekrsaj jer se do ugovora ne dolazi pregovaranjem dve strane vec tako sto jedna strana prihvati ponudu druge.Distributer je ovde ponudilac i potpisnik. Problem je sto mi zivimo u drzavi u kojoj ugovor nije sveto pismo nego se kaze "Sta se drze ugovora kao pijan plota" ili kao sto si ti rekao malopre "Pa zar su ocekivali da ce da postuju ugovor". Jebiga ocekivali su. Znam da nisi mislio nista lose i da ces biti ojadjen.Ja da nisam ojadjen ne bih ni pisao o tome uopste.
+1
Problem jest što se radi o tome da je cijela situacija takva, te da je po onoj staroj narodnoj "ne može slijep slijepoga voditi" jasno o cemu se radi. Privatno vlasništvo, ugovori, zemljišne knjige itd. itd. je sve na ovim prostorima jako fleksibilno kao što je dosadašnja praksa pokazala, a i nadalje ce pokazivati. Pravo jacega... Naravno za jednu zbilja "pravnu" državu ovakvo što je nezamislivo i otklanja se samo od sebe.
Najveci je problem njihova svest sto znaju da ce proci nekaznjeno.Moze im se i onda ti slobodno i nadobudno kazu "Tuzite nas". |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/10/2008 : 20:51:55
|
Moze im se i onda ti slobodno i nadobudno kazu "Tuzite nas".
Now this may sound like a silly idea, ali - što ih ne tužite? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 01/10/2008 : 21:08:43
|
Nece biti, po pravilu je stranka koja izgubi parnicu dužna da nadoknadi parnicne troškove stranci koja je dobila parnicu. A pošto bi ovde trebalo da postoji ugovor, i pošto bi trebalo da je lako utvrditi da do isplate nije došlo - ne bi to bili ni neki troškovi. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 01/10/2008 : 21:12:06
|
Ali poznajuci azurnost nasih sudova, ovo bi moglo da traje godinama, da ne kazem deceniju. Znas kako ide, tuzeni se ne pojavi, zakaze se novi termin, ponovo ih nema, onda dodju pa odugovlace, onda kda dodje presude ide zalba, onda to neko ponisti pa ponovo sudjenje, pa nova presuda pa nova zalba, pa novo ponistenje......
Znamo kako funkcionise sudstvo u Srbiji, a ljudima novac treba sto pre da bi nastavili izdavanje |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 01/10/2008 : 21:26:11
|
I ta Stampa,hebo te,nasla na stripovima da se bogati... onol'ki casopisi sa sadrzajem"lele,majke",zuta stampa,toaletpapir novine...ljudi vise nemaju obzira prema umetnosti... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 01/10/2008 : 21:27:58
|
Sve je to lepo kad treba da se dovode svedoci, veštaci, i tome slicno. Ovde toga nema. Priložen ugovor, priložen izvod firminog žiro racuna gde se vidi da nema uplate. Ništa drugo ne treba, glavni pretres od 15 minuta, dovoljno je da se tuženi samo jednom pojavi, a ipak ne može da to izbegava vecno.
Slicno i sa žalbama. Jako prosta situacija, barem prema ovome što znamo, zato i pitam što nije prosto podneta tužba. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 01/10/2008 : 22:51:09
|
quote: Originally posted by DKoor
+1
Problem jest što se radi o tome da je cijela situacija takva, te da je po onoj staroj narodnoj "ne može slijep slijepoga voditi" jasno o cemu se radi. Privatno vlasništvo, ugovori, zemljišne knjige itd. itd. je sve na ovim prostorima jako fleksibilno kao što je dosadašnja praksa pokazala, a i nadalje ce pokazivati. Pravo jacega... Naravno za jednu zbilja "pravnu" državu ovakvo što je nezamislivo i otklanja se samo od sebe.
Najveci je problem njihova svest sto znaju da ce proci nekaznjeno.Moze im se i onda ti slobodno i nadobudno kazu "Tuzite nas".
Da u tome i jest problem svih problema. Da spale prvog prekršitelja "na lomaci" sa drakonskom kaznom koja bi ga otjerala u stecaj/propast, svi bi vrlo brzo pjevali drugu pjesmu. Ali, za tim nema volje niti na jednoj razini.
Isto tako primjetna je još jedna zanimljivost... kada neke slabo utjecajne skupine, kao što su penzici, zakasne sa obvezama idu ni manje ni više - nego u zatvor.
Ahhhh... Magnus & Bunker su bili veliki vizionari, bar u našem slucaju. |
Moje aukcije u prodaji |
Edited by - DKoor on 01/10/2008 22:54:19 |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Posted - 02/10/2008 : 01:54:20
|
quote: Originally posted by Djole
Sve je to lepo kad treba da se dovode svedoci, veštaci, i tome slicno. Ovde toga nema. Priložen ugovor, priložen izvod firminog žiro racuna gde se vidi da nema uplate. Ništa drugo ne treba, glavni pretres od 15 minuta, dovoljno je da se tuženi samo jednom pojavi, a ipak ne može da to izbegava vecno.
Slicno i sa žalbama. Jako prosta situacija, barem prema ovome što znamo, zato i pitam što nije prosto podneta tužba.
Ja bih to uradio bas tako da sam u "Sferi" ali nisam. Trenutno imam ponudu od izdavaca da udjem u projekat i ako prihvatim i uletim svojim finansiskim i ljudskim kapacitetima nesto takvo u skladu sa tvojim predlogom ce biti uslov uslova. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21135 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
vronski
New Member
182 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 03/10/2008 : 22:44:27
|
quote: Originally posted by anto
Zna li se šta za broj 4? Bilo ko . Dubac?
Za sest meseci.
Sest?!!Prokl...!Do djav...!Bestr...!Uhhh... |
Edited by - Pajtos on 03/10/2008 22:46:03 |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 04/10/2008 : 00:31:06
|
quote: Originally posted by anto
Zna li se šta za broj 4? Bilo ko . Dubac?
Za sest meseci.
Molim te reci da se salis...evo obecavam necu vise proricati kraj sfere samo mi reci da je sala |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Topic |
|