Author |
Topic  |
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29710 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/10/2008 : 09:14:47
|
Obicno volim kad se pokaze da sam bio u pravu, ali i nije mi nesto drago. U svakom slucaju, bilo je jasno na samom startu da ovaj projekt na ovakvim postavkama ne moze opstatiti. |
Trouble will find me |
 |
|
Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 04/10/2008 : 09:26:18
|
Baš šteta, ode nama MV... Daj bože da VC otkupi prava za MV ili da se pojavi novi izdavac ili...ma bilo šta samo da opet izlazi Magicni |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 04/10/2008 : 14:19:14
|
quote: Originally posted by aragon.sm
e do mojega kad god da nastave tu smo mi i dalje da ih kupujemo
E,to je definicija ove price!Nasmejao si me,aragone,svaka cast ! |
 |
|
paranoid
Junior Member

344 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 04/10/2008 : 16:25:42
|
quote: Originally posted by paranoid
Pa ne ostaje nam nista drugo nego da cekamo da prodje tih 6 meseci pa da vidimo sta ce biti.
Sta je to naspram vjecnosti!     |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/10/2008 : 18:53:12
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by anto
Zna li se šta za broj 4? Bilo ko . Dubac?
Za sest meseci.
Dubac, mnogo je.Toliko cekati na novu epizodu , sada kad smo se zagrejali za ovu ediciju, ipak je mnogo. Svaka cast Sferi ali molim Boga da VC preuzme Magicnog u svoje ruke. Kada vec toliko junaka izdaje , mogla bi valjda i najboljeg medu njima. Ajde Ðole, Dušmane, Šunjicu svi koji imate neke veze sa VC, agitujte kod šefova da otkupe prava na Magicnog; a i mi ostali forumaši trebali bi da zatrpavamo pismima redakciju VC-a i da im dosadujemo ne bi li ga izdali.Prava je šteta da ovog junaka nema na kioscima |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 04/10/2008 : 18:58:12
|
quote: Originally posted by Markos
Obicno volim kad se pokaze da sam bio u pravu, ali i nije mi nesto drago. U svakom slucaju, bilo je jasno na samom startu da ovaj projekt na ovakvim postavkama ne moze opstatiti.
Šunjicu nisi u pravu.Ovaj projekat nije uspeo samo iz razloga što je Sferu ispalila distributerska kuca, a nikako iz razloga koje si ti naveo ( u tvojim ranijim komentarima ) |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/10/2008 : 19:19:31
|
Svaka cast Sferi ali molim Boga da VC preuzme Magicnog u svoje ruke. Kada vec toliko junaka izdaje , mogla bi valjda i najboljeg medu njima. Ajde Ðole, Dušmane, Šunjicu svi koji imate neke veze sa VC, agitujte kod šefova da otkupe prava na Magicnog; a i mi ostali forumaši trebali bi da zatrpavamo pismima redakciju VC-a i da im dosadujemo ne bi li ga izdali.Prava je šteta da ovog junaka nema na kioscima
quote: Originally posted by Colt
Sfera je kupila prava za MV, stoga VC ne moze da ga "preuzme"...a i po onome sto dubac kaze, nema razloga za to. Druga je stvar to sto fanovi panice ako se broj ne pojavi na kioscima onda kada oni misle da treba. Koliko su samo puta Ludensovi MN i MM "umrli" pa izlaze i dalje...
EOD |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 04/10/2008 : 19:37:27
|
Kako mogu da se porede jedan gigant Ludens i jedna hrabra, ali mala izdavacka kuca kao što je Sfera ? Ako Ludens ume da padne, pa da se ponovo uspravi ( figurativno receno ), šta da ocekujemo od Sfere ? Ja im zaista želim sve najbolje i svaki broj sam nabavljao za po nekoliko drugara, ali realno , ova situacija je crna ! Šest meseci da cekamo na novi broj je previše.Ali ako tako mora, i ako ce za šest meseci nešto od toga biti, a niko drugi ne preuzme da izdaje MV, onda ok , strimo se svi. Što se tice toga da VC ne može da preuzme prava za MV, to mi je u najmanju ruku smešna izjava
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 04/10/2008 : 19:39:09
|
Što se tice toga da VC ne može da preuzme prava za MV, to mi je u najmanju ruku smešna izjava
Zašto? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 04/10/2008 : 19:48:03
|
Ako VC cvrsto reši da izda MV , a vec su mnogo jaki, ne verujem da se ne bi snašli da na neki nacin otkupe prava za izdavanje ovog junaka. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 04/10/2008 : 19:52:15
|
"Neki nacin"? Da Sloba ne bi možda gazdi Sfere dao "ponudu koju ne može da odbije"? 
Budimo ozbiljni. Postoje potpisani ugovori za prava, ugovori se poštuju, sve je jasno. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 04/10/2008 : 19:57:52
|
E jebi ga Ðole, sa pravnog stanovišta si u pravu . I ljudskog. Ali u ovoj našoj državi to tako ne funkcioniše. Šta je to Štampa ispoštovala ? Ali glupo je da gubimo vreme na prazne price, vrtimo se u krug.Ja se potpuno slažem sa tobom, kao i sa Dubcem Jebe me to što sam nestrpljiv, pa bih da vidim MV što pre na kioscima.Pa šta fali i da Sloba da neku kintu gazdi Sfere ? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 04/10/2008 : 20:06:22
|
Ili da mu prisloni cev na slepoocnicu dok ovaj potpisuje prebacaj prava na VC.Ili na "Dubac Comic Books" ! |
 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 04/10/2008 : 20:22:15
|
quote: Originally posted by Djole
Budimo ozbiljni. Postoje potpisani ugovori za prava, ugovori se poštuju, sve je jasno.
Hipotetski, da SFERA propadne do kraja, mora postojati neki nacin da VC ili netko drugi otkupi prava i nastavi sa izdavanjem. Ovako ispada da je SFERA otkupila prava na MV-a za sva vremena, i da nitko drugi nikad više nece moci izdavati MV-a. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/10/2008 : 20:27:35
|
E jebi ga Ðole, sa pravnog stanovišta si u pravu . I ljudskog. Ali u ovoj našoj državi to tako ne funkcioniše. Šta je to Štampa ispoštovala ? Ali glupo je da gubimo vreme na prazne price, vrtimo se u krug.Ja se potpuno slažem sa tobom, kao i sa Dubcem Jebe me to što sam nestrpljiv, pa bih da vidim MV što pre na kioscima.Pa šta fali i da Sloba da neku kintu gazdi Sfere ?
Da, s tim sto je ovo medjunarodni ugovor a u slucaju spora nadlezan je sud u Hagu. Koliko li je onih koji bi se igrali s tim...? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/10/2008 : 20:28:56
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Djole
Budimo ozbiljni. Postoje potpisani ugovori za prava, ugovori se poštuju, sve je jasno.
Hipotetski, da SFERA propadne do kraja, mora postojati neki nacin da VC ili netko drugi otkupi prava i nastavi sa izdavanjem. Ovako ispada da je SFERA otkupila prava na MV-a za sva vremena, i da nitko drugi nikad više nece moci izdavati MV-a.
Zavisi od ugovora, cesto ide na godinu dana |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/10/2008 : 20:32:53
|
quote: Originally posted by Pajtos
Hm,nisam bas strucan na tom polju,ali zar izdavac,kad "pukne",automatski ne gubi prava na strip?
A po cemu sudis da je izdavac puko? Vlasnika prava ne zanima nista osim toga da dobije novac za prava koja mu je prodao, kao sto tebe ne zanima sta ce kupac da radi sa jabukama koje je kupio u tvojoj prodavnici |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 04/10/2008 : 20:33:58
|
E jebi ga Ðole, sa pravnog stanovišta si u pravu . I ljudskog. Ali u ovoj našoj državi to tako ne funkcioniše.
Samo što ugovor za prava nije potpisan sa ljudima iz ove države, nego iz Italije, jelte. Gde država funkciniše, a ugovori se poštuju.
Pa šta fali i da Sloba da neku kintu gazdi Sfere ?
Više stvari. Prvo, Sloba nije gazda VC, ono gore je bila šala, sa sve smajlijem. Dalje, koliko vidim, Sfera uopšte nije izrazila želju da prodaje svoja prava za MV. Trece, pitanje je da li Sfera uopšte ima prava po ugovoru da preproda svoja izdavacka prava. I cetvrto, ne vidim ni jedan razlog da se VCu žuri da preuzme (i još i preplati) serijal koji je cjednom propao na kioscima, pa onda propao u striparnicama, pa sada postoje naznake da bi po drugi put mogao da pukne na kioscima (cija god to krivica bila). Ako Sfera prestane sa MVom, sa izdavacke tacke gledišta, on je toxic, posle toliko razlicitih izdavaca i formata, niko nece hteti da ga pipne nekoliko godina.
quote: Originally posted by flamboyant soul
Hipotetski, da SFERA propadne do kraja, mora postojati neki nacin da VC ili netko drugi otkupi prava i nastavi sa izdavanjem. Ovako ispada da je SFERA otkupila prava na MV-a za sva vremena, i da nitko drugi nikad više nece moci izdavati MV-a.
Godina, dve, tri dok ne isteknu prava. Zavisi od ugovora. |
 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 04/10/2008 : 20:38:45
|
Pa tako sam i mislio.
Po postovima je ispadalo da je SFERA otkupila prava na MV-a i da je to to, kraj. Nitko drugi nema da ga pipne, izdavali ga oni ili ne. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 04/10/2008 : 20:43:25
|
Dal' je bitno da li ga izdaju ili ne - opet stoji u ugovoru. Nekad je bitno samo da kupiš prava, ne nužno i da ga izdaš. A nekad si ugovorom obavezan i da izdaješ to za šta si kupio prava. Sve zavisi. |
 |
|
Topic  |
|