forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magicni V(j)etar (SFERA)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/10/2008 : 20:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Naravno da znam da Sloba nije gazda.
E sad što se ti#269;e tvoje pri#269;e da je MV toxic tu se uopšte ne sležem
Jednostavno kockice se nisu složile.Siguran sam 100 % da kao kiosk izdanje MV ne može da propadne .Njegov kvalitet je neosporan

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 04/10/2008 : 20:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Jebote, koliko sranja oko jednog solidnog kiosk stripa. Je da MV-a nije ni približno onako dobar kakvim ga predstavljaju, je da mu je opis ''horror western'' totalno promašen, jer sa horrorom nema nikakve veze, ali ipak se radi o korektnom serijalu, a kad vidim da ekipa luduje za jednim Bradom Barronom, dode mi da zaplacem. Mala suerte.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/10/2008 : 20:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Flambi moj si covek.Toliko sam se razmahao sa hvaljenjem jednog BB, a da stripcina ka MV pukne . Pa dao bih 100 Dampyra i BB za njega

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/10/2008 : 20:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Siguran sam 100 % da kao kiosk izdanje MV ne može da propadne.

Vec je propalo. Systemovo. Sa vecim tiražem, nižom cenom i boljom distribucijom.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 04/10/2008 : 20:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:

Flambi moj si covek.Toliko sam se razmahao sa hvaljenjem jednog BB, a da stripcina ka MV pukne . Pa dao bih 100 Dampyra i BB za njega

Eee, da da, dobro kažeš, i Dampyr. Znao sam da sam nešto zaboravio.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/10/2008 : 20:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Pajtos

A po cemu sudis da je izdavac puko? Vlasnika prava ne zanima nista osim toga da dobije novac za prava koja mu je prodao, kao sto tebe ne zanima sta ce kupac da radi sa jabukama koje je kupio u tvojoj prodavnici

Po cemu sudim?Po tome sto je Dubac rek'o da POLA godine nece biti narednog broja,na zalost! dp,valjda citas prethodne postove,ili samo stekces po topicima? Naravno da me ne zanima sta radi kupac sa jabukama koje kupi kod mene,ali me itekako zanima da li ce doci po jos...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/10/2008 : 20:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Vec je propalo. Systemovo. Sa vecim tiražem, nižom cenom i boljom distribucijom.

Pocinju da nam se opasno razmimoilaze mišljenja.Ne možeš da porediš ono vreme sa ovim sadašnjim.E Ðole sad si me razocarao.Jebi ga zove me žena po stoti put da odem po nju i klince, ukljucujem se u diskusiju kasnije

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/10/2008 : 21:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Postoji takva stvar kao što je "opasno" razmimoilaženje mišljenja?

Nije isto vreme? Nije. Nije ni izdanje isto. Kao što rekoh - niža cena, bolja distribucija. Taman se potire. A kupovna moc se nije toliko poboljšala za ovih 5 godina.

Slobodno budi uveren u nešto drugo, niko ti ne brani. Ali fakti govore drugacije.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/10/2008 : 21:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:

quote:

Hm,Djole,treba uzeti u obzir da je MV od Systema posle 7-og broja pres'o sa kioska na HC u striparnicama.Da li je propao sa sedmim brojem na kiosku pa probali da ga izvuku sa HC-om,ili ih je zahebao taj prelaz sa kioska na HC? To me,inace,interesuje i mimo ove rasprave...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/10/2008 : 21:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A sto mislis da su presli na HC i knjizare? Zato sto na kioscima nije islo.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/10/2008 : 21:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
J..m ti kišu , skroz sam pokisao.Ðole kažem ti razmimoilaženje mišljenja iz razloga što sam se slagao sa vecinom tvojih komentara na ostalim topicima, pa cak sam siguran da smo i ovde istomišljenici samo si se ti nešto utvrdoglavio, a i sam znaš da bi MV prošao dobro kao kiosk izdanje

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/10/2008 : 21:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne slazem se, e basta.

Pazi, to nema nikakve veze sa kvalitetom stripa. To stani-kreni nijednom serijalu ne moze da prija, pa sve i da je najbolji na kugli zemaljskoj.

Drugim recima, za MV i njegove fanove je najbolje da Sfera nastavi s njim. Sve ostalo je problematicno, u najmanju ruku, i to e to.

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/10/2008 : 21:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:

A sto mislis da su presli na HC i knjizare? Zato sto na kioscima nije islo.

Pfffff...('vatam se za celo)...zamrsenije i od "Mementa" ... Ja sam samo stripofil koji kupuje stripove na kiosku pa ne bih razglabao previse o stvarima koje ne kontam(Miljenko,bombinaaa...),no,da mi strip slabu prodaju ima,ja bi' ga ukin'o il' mu smanjio cenu,a ne ukoricio,ucetvorostrucio cenu(sa 120 na 550) i ogranicio na striparnice.Ali,ipak,k'o sto rekoh,slabo se ja razumem u izdavastvo... Cinjenica je,sto kaze Anto,da je MV jaaako dobar strip...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/10/2008 : 22:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

Ne slazem se, e basta.

Pazi, to nema nikakve veze sa kvalitetom stripa. To stani-kreni nijednom serijalu ne moze da prija, pa sve i da je najbolji na kugli zemaljskoj.

Drugim recima, za MV i njegove fanove je najbolje da Sfera nastavi s njim. Sve ostalo je problematicno, u najmanju ruku, i to e to.

Slažem se potpuno sa tim! Ali ... da cekamo na nastavak 6 meseci - mnogo je! A to sam i rekao na pocetku ove diskusije.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2008 : 00:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by dubac
Sfera nije propala i cetvrti broj se stampa tako da ne znam o cemu govoris.Cena je sasvim odrziva.Pokriva cenu stampanja i ostale troskove.

Cekaj, cekaj, kakvih 6 meseci.A šta bi sa ovim ????

Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 05/10/2008 : 00:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message
quote:

Ne slazem se, e basta.

Cekaj po tvome su i Zagor i Dylan toxic jer ako se ne varam njih je u Srbiji prije VC-a izdavalo nekoliko kuca i još je k tome dolazio iz Hrvatske kao remitenda i svi su pukli. MV bi doživio uzlet u rukama VC-a jer su ljudi u Srbiji ponovo dobili vjeru u strip po svim pokazateljima. Mišljenja sam da bi "masa" ljudi samo zbog te ponovne vjere kupovala i MV od VC-a.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2008 : 00:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
E Bardho, zna to i Ðole, samo svira kurcu

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 05/10/2008 : 00:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Šteta je da ponovo pukne Magicni. Inace taj strip je tek krenuo da se razmahuje kad je po dugi put sasecen. No, ako je nekom za utehu, tu je Libelusov.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21747 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2008 : 00:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
3 stripa za 1350 dinara.Ako baš budem morao kupicu ga!

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/10/2008 : 00:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

A po cemu sudis da je izdavac puko? Vlasnika prava ne zanima nista osim toga da dobije novac za prava koja mu je prodao, kao sto tebe ne zanima sta ce kupac da radi sa jabukama koje je kupio u tvojoj prodavnici

Po cemu sudim?Po tome sto je Dubac rek'o da POLA godine nece biti narednog broja,na zalost! dp,valjda citas prethodne postove,ili samo stekces po topicima? Naravno da me ne zanima sta radi kupac sa jabukama koje kupi kod mene,ali me itekako zanima da li ce doci po jos...

Pa, verovatno ce se i vlasnik prava isto zapitati, ali kad istekne ugovor, dakle, za oko godinu dana
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/10/2008 : 00:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Naravno da citam, da ne citam kuckao bih gluposti, a mislim da u mojim postovima (bar u okviru ove teme) nisu gluposti ili neistine. Dakle, totalno je van pameti reci da je "Sfera" pukla jer ne izdaje stripove. Pukli su kad proglase stecaj a zna se tacno sta to znaci i kad se to cini. Mogu i da zatvore firmu bez proglasenja stecaja, ali to su sve stvari koje Bonellija" u ovom trenutku ne zanimaju.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/10/2008 : 00:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

E Bardho, zna to i Ðole, samo svira kurcu

Jel' cemo da se vredamo? Da znam za ubuduce.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/10/2008 : 00:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

3 stripa za 1350 dinara.Ako baš budem morao kupicu ga!

Pa ni to nije tako skupo posebno obzirom na vrhunski kvalitet
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 05/10/2008 : 00:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Da Libelusov je stvarno perfektan, a tek strip... Strava je Macicni, nikako da mu padne kvalitet, svaki je sve bolji i bolji.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/10/2008 : 00:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Bardho

Cekaj po tvome su i Zagor i Dylan toxic jer ako se ne varam njih je u Srbiji prije VC-a izdavalo nekoliko kuca i još je k tome dolazio iz Hrvatske kao remitenda i svi su pukli.

Bili su. Kad prode odredeno vreme, prode i "toxic" oznaka. Drugim recima, da sam izdavac koji baš želi da izdaje MV nakon Sfere (što ocito nece biti potrebno), strpio bih se jedno 2-3 godine, pa onda bacio to na kioske od broja jedan.

Takode, Zagoru i Dilanu je mnogo lakše da se oporave od stani-kreni efekta s obzirom na broj kupaca. MV nema taj luksuz. Donekle ce pravi test biti Tex - imao je stani-kreni sa jednim izdavacem i remitendom, a nikada ovde nije bio nešto posebno popularan (ne u rangu Zagora i Dilana, barem).

Videcemo.

quote:
Originally posted by Bardho

MV bi doživio uzlet u rukama VC-a jer su ljudi u Srbiji ponovo dobili vjeru u strip po svim pokazateljima. Mišljenja sam da bi "masa" ljudi samo zbog te ponovne vjere kupovala i MV od VC-a.

Tja, mnogi imaju mišljenja šta bi išlo a šta ne bi, ali su to svi do jednog ljudi koji nikada nisu ucestvovali u izdavanju nekog stripa.

Imao sam i ja razna mišljenja do pre par godina o tome šta se može, a šta ne. Mnoga su se promenila od kad sam dao pare za izdavanje prvog stripa.

No, okej, it's a free country.

Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000