Author |
Topic  |
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 05/10/2008 : 00:40:02
|
quote: Originally posted by Pajtos
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by anto
Siguran sam 100 % da kao kiosk izdanje MV ne može da propadne.
Vec je propalo. Systemovo. Sa vecim tiražem, nižom cenom i boljom distribucijom.
Hm,Djole,treba uzeti u obzir da je MV od Systema posle 7-og broja pres'o sa kioska na HC u striparnicama.Da li je propao sa sedmim brojem na kiosku pa probali da ga izvuku sa HC-om,ili ih je zahebao taj prelaz sa kioska na HC? To me,inace,interesuje i mimo ove rasprave...
I u HC su napravili losu strategiju a nije ni bilo pametno ici nakon 7 brojeva na novu vrstu uveza, jer gubis i one kojima si prodavao SC. A na kioscima nije islo, prodavali su oko 800 primeraka od stampanih 3000. Da su imali svoju stampariju pa da stampaju 10.000 i uz bolju reklamu mozda bi im se isplatilo, ko ce to znati? Ne treba zaboraviti ni da su troskovi stampe za bilo kojeg izdavaca dva ili tri puta veci nego sto ih ima izdavac koji ima svoju stampariju. Kad "Libellus" tek sto je pozitivan sa 500 primeraka HC i mnogo boljom koncepcijom i to u Hrvatskoj gde je strip trziste u to vreme bilo mnogo razradjenije, onda je tesko bilo ocekivati da ce "Systemova" HC varijanta ovde biti isplativa. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/10/2008 : 00:41:33
|
quote: Originally posted by ---dp---
A na kioscima nije islo, prodavali su oko 800 primeraka
I manje. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/10/2008 : 00:43:49
|
E Bardho, zna to i Ðole, samo svira kurcu
Jel' cemo da se vredamo? Da znam za ubuduce.
Ðole, nije valjda da shvataš ovo moje zezanje ozbiljno. Pa covece ti si mi prvi insajder u VC.Ajde kad se vidimo na salonu stripa vodim na pice i cašicu razgovora |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 05/10/2008 : 00:48:34
|
Popio si ti malo više pica - Salon stripa je bio pre nedelju dana.  |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/10/2008 : 01:13:21
|
he, he, mislio sam na sajam knjiga. Imacete momci i vi dvoje male dece, pa ce te videti šta je uspavljivanje klinaca od 22 do 24 casa uz povremeno catovanje na forumu.A Nada i Relja, kao da su malopre ustali !!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/10/2008 : 01:28:09
|
he, he, mislio sam na sajam knjiga. Imacete momci i vi dvoje male dece, pa ce te videti šta je uspavljivanje klinaca od 22 do 24 casa uz povremeno catovanje na forumu.A Nada i Relja, kao da su malopre ustali !!!!
Šta radiš bre sa tom decom, moji spavaju još od pola osam?   |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 05/10/2008 : 01:30:21
|
quote: Originally posted by manhunter
he, he, mislio sam na sajam knjiga. Imacete momci i vi dvoje male dece, pa ce te videti šta je uspavljivanje klinaca od 22 do 24 casa uz povremeno catovanje na forumu.A Nada i Relja, kao da su malopre ustali !!!!
Šta radiš bre sa tom decom, moji spavaju još od pola osam?  
Dobro te nadjoh. Jel pravimo pazar za one "prozirne senke"? |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/10/2008 : 01:32:53
|
quote: Originally posted by Raspucin
quote: Originally posted by manhunter
Šta radiš bre sa tom decom, moji spavaju još od pola osam?  
Dobro te nadjoh. Jel pravimo pazar za one "prozirne senke"?
Cujemo se sutra(to jest danas, ali po danu ;-), sad mi je uracunljivost smanjena pa ceš da me zbrzaš...  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 05/10/2008 : 21:08:06
|
Ja hocu Sferine MAGICENE STO PRE... ODMA SADA ODMA |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4694 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
zveky
New Member

109 Posts
Member since 20/11/2004 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/10/2008 : 09:13:05
|
Sve je to lepo kad treba da se dovode svedoci, veštaci, i tome slicno. Ovde toga nema. Priložen ugovor, priložen izvod firminog žiro racuna gde se vidi da nema uplate. Ništa drugo ne treba, glavni pretres od 15 minuta, dovoljno je da se tuženi samo jednom pojavi, a ipak ne može da to izbegava vecno.
Slicno i sa žalbama. Jako prosta situacija, barem prema ovome što znamo, zato i pitam što nije prosto podneta tužba.
Na žalost, i ovakav rasplet situacije može biti doveden u pitanje. Zakaže se glavna rasprava, a optuženi ne dode prvi, drugi, treci put (razmak izmedu rocišta je npr. dva - tri mjeseca). Cetvrti put policija dode do njega da ga privede. Dode na vrata stana, dobar dan, da li je taj i taj kod kuce, nije, hvala i do videnja. Nemaju nalog za pretres, znaci ne mogu uci unutra, znaci vrlo lako je moguce izbjeci poziv. Ali, recimo, konacno ga uhvate. Pojavi se glavni optuženi na rocištu, ali, ne znam, ne pojavi se sudski vještak. Glavna rasprava se odgada. E sad, s obzirom da se ovaj put pojavio, nedolazak optuženog, krece ispocetka;prvi put, drugi put, treci put... Konacno, nakon dvije godine, održi se glavna rasprava, sve je riješeno, ali sad krece postupak žalbe. Sud to može rješavati mjesecima. A s obzirom da je presuda prvostupanjskog suda nepravomocna, vrijeme potrebno za zastaru i dalje tece... A cak i da se riješi postupak, (koji je trajao npr. 2 godine, što je iznimno puno vremena), tko garantira da ce okrivljeni izvršiti presudu? Reci ce; nemamo novaca, i bok.
Sve je to jedna obicna pizdarija. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 07/10/2008 : 10:06:26
|
Ne ide baš tako. Narocito jer tužiš firmu, a ne nekog tamo baju. (a i za privatno lice ne ide tako kako ti misliš - nema policije, nije to kriivicni postupak, dostavlja ukoliko ne nade tuženog u stanu, a nade nekog od clanova porodice ostavlja obaveštenje -koje je clan porodice dužan da primi - kada ce ponovo pokušati dostavljanje. Ukoliko tuženog opet nema u stanu,a ima nekog odraslog clana porodice, dostavljac njemu ostavlja tužbu i on je dužan da je primi. To sa skrivanjem u WCu dok neko drugi prica sa sudskim dostavljacem ne bi pomoglo.) |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/10/2008 : 10:34:59
|
Ma u pravu si naravno, ovo je bio cisto nevezani primjer kako pravosude u praksi ne funkcionira. Ali, što se tice naplate potraživanja - tu sam i dalje skeptican, cak i ako postoji presuda. ali ništa ih ne košta da probaju. Možda sam ucinak tužbe bude dovoljan, makar sumnjam. |
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 07/10/2008 : 11:51:45
|
quote: Originally posted by mladjo
Sve je to lepo kad treba da se dovode svedoci, veštaci, i tome slicno. Ovde toga nema. Priložen ugovor, priložen izvod firminog žiro racuna gde se vidi da nema uplate. Ništa drugo ne treba, glavni pretres od 15 minuta, dovoljno je da se tuženi samo jednom pojavi, a ipak ne može da to izbegava vecno.
Slicno i sa žalbama. Jako prosta situacija, barem prema ovome što znamo, zato i pitam što nije prosto podneta tužba.
Na žalost, i ovakav rasplet situacije može biti doveden u pitanje. Zakaže se glavna rasprava, a optuženi ne dode prvi, drugi, treci put (razmak izmedu rocišta je npr. dva - tri mjeseca). Cetvrti put policija dode do njega da ga privede. Dode na vrata stana, dobar dan, da li je taj i taj kod kuce, nije, hvala i do videnja. Nemaju nalog za pretres, znaci ne mogu uci unutra, znaci vrlo lako je moguce izbjeci poziv. Ali, recimo, konacno ga uhvate. Pojavi se glavni optuženi na rocištu, ali, ne znam, ne pojavi se sudski vještak. Glavna rasprava se odgada. E sad, s obzirom da se ovaj put pojavio, nedolazak optuženog, krece ispocetka;prvi put, drugi put, treci put... Konacno, nakon dvije godine, održi se glavna rasprava, sve je riješeno, ali sad krece postupak žalbe. Sud to može rješavati mjesecima. A s obzirom da je presuda prvostupanjskog suda nepravomocna, vrijeme potrebno za zastaru i dalje tece... A cak i da se riješi postupak, (koji je trajao npr. 2 godine, što je iznimno puno vremena), tko garantira da ce okrivljeni izvršiti presudu? Reci ce; nemamo novaca, i bok.
Sve je to jedna obicna pizdarija.
Jel' to tako i kod vas? Ja sam mislio da je tako samo kod nas. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/10/2008 : 12:14:46
|
Je, tak je i kod nas. Ima ovakvih prica bezbroj. Želim sve dobro Sferi i nadam se da ce iz ove situacije izaci kao pobjednik |
|
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Posted - 07/10/2008 : 16:52:55
|
190din x 500 primeraka = 9500din x 2 = 190000 / 80 = 2375 evra Pravo da vam kazem nisu to neki novci za stampu.... a sferi mnogo znaci ..... |
 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 07/10/2008 : 18:18:27
|
Apsurdan potez tog distributera. To je em malo novca, em ce ga morati vratiti SFERI (izdavala ona stripove tada ili ne), pa ispada da je sjebala SFERU iz cistog užitka. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 07/10/2008 : 18:23:42
|
quote: Originally posted by masni
190din x 500 primeraka = 9500din x 2 = 190000 / 80 = 2375 evra Pravo da vam kazem nisu to neki novci za stampu.... a sferi mnogo znaci .....
A i nije vec davno evro 80 din, nego negde oko 77-78 ako se ne varam, pa bude cak i vise u evricima, negde oko 2420.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 07/10/2008 18:24:06 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 07/10/2008 : 18:25:38
|
Valjda manje, ako je tiraž 500, a dosta ih je otišlo i u striparnice. |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Posted - 07/10/2008 : 19:33:41
|
znaci za max 2000 evra oni i nas i izdavaca u J u mozak a toliko cane popije za vikend |
 |
|
Topic  |
|