forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Skenirani stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/07/2008 : 15:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Obozavam skenirane stripove, meni su jednaka oba oblika/formata.

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/07/2008 : 15:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ne stignem procitati sve papirnate, a kamoli još citati i elektronski oblik kojih ima neogranicen broj! Zapravo mi treba vremena, ne stripova.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/08/2008 : 15:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Rezultati pokazuju da je papir još uvijek popularan.Doduše, cak polovina ispitanih ce u nedostatku istog pribjeci skenu. Ostaje cvrsta cetvrtina stripadžija za koju postoji samo papir. Manje nas je nego što sam ocekivao, ali smo barem zadrti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 02/08/2008 : 18:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
Zadrtost ti nece pomoci da procitaš strip koj ti je jedino dostupan u skeniranom obliku uzevši u obzir naša krhka finansijska stanja. I ja sam dugo vremena gulio istom politikom necitanja skeniranih stripova (Marvel, DC, Vertigo...) ali jebi ga, želja da procitam odredene stripove je pobijedila... Srecom...

...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/08/2008 : 21:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Kada procitam sve stripove i knjige koje imam na papiru (nikada), bacam se na skenove...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 03/08/2008 : 12:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
I ja više volim papir, ali citam i skenirane. Kad bi porcitao sve što je izašlo od LMS i ZS, da nije skeniranih stripova?
Go to Top of Page

guzadj
New Member

China
255 Posts

Member since 15/03/2007

Posted - 03/08/2008 : 19:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send guzadj a Private Message
Malo je pitanje ruzno, sasvim je logicno da je lakse i ljepse citati sa papira, ali sta kad nema papira?????

Ili jos bolje scanlation! Ja sam uz pomoc skenova procitao masu stripova koje vi necete nikada u zivotu mozda jer nikada kod nas nece izaci, ali momci koji se bave sa tim su ga preveli i preklopili i cita se kao i svaki drugi strip :)

http://bds-forum.com/index.php

Evo ovde mozete naci neke ;)

Supa je super, ali super nije supa!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/08/2008 : 19:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
To je tvoja filozofija - Daj šta daš.
Moja je drugacija: Ako ne može kako treba, onda necu nikako.
Ne namecem nikome svoje mišljenje, svatko zna šta mu odgovara.

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 03/08/2008 : 20:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message
Samo papirni Indijanac je dobar Indijanac,što bi rekao Šerman!
Go to Top of Page

wolf_101
Starting Member

Croatia
11 Posts

Member since 02/08/2008

Posted - 03/08/2008 : 21:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf_101 a Private Message
Ja vise voli papirnate ali imam neke skenirane (koje ne citam)
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 03/08/2008 : 21:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
Ovih dana sam poceo da citam Supermena od prvog broja (price su toliko naivne, pocetnicki nacrtane i lose koncipirane da su zapravo zabavne) koji se toliko razlikuje od danasnjeg Supermena cak i po supermocima koje posjeduje ili ne posjeduje (Supermen na pocetku nije znao cak ni da leti) da izgleda kao drugi super-junak. Za papirna izdanja bi vjerovatno morao zaloziti i kucu i bubreg i pitanje je da li bi ih ikada procitao iako definitivno preferiram papir.

Zato glasam za scan ukoliko nema mogucnosti da se (po normalnim cijenama) nabavi papirno izdanje.

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 03/08/2008 : 22:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
ne mogu citat stripove na kompu, jer mi strašno zuji ventilator pa mi smeta
Go to Top of Page

c64
Senior Member

Cuba
1694 Posts

Member since 15/03/2006

Posted - 04/08/2008 : 09:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send c64 a Private Message
Ma kakav sken! je8eš to!!!! SAMO PAPIR!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 04/08/2008 : 23:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Da nije skenova, Boga pitaj kad bih ja Astera Blistoka procitao... A sad prvih 10 brojeva u 3 dana... Fenomenalno...

I uvjeravam te, Obi-Wan Kenobi, ako nekad budem bio u prilici nabaviti te Astere po meni povoljnoj cijeni, necu oklijevati :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

guzadj
New Member

China
255 Posts

Member since 15/03/2007

Posted - 05/08/2008 : 02:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send guzadj a Private Message

Originally posted by Obi-wan

To je tvoja filozofija - Daj šta daš.
Moja je drugacija: Ako ne može kako treba, onda necu nikako.
Ne namecem nikome svoje mišljenje, svatko zna šta mu odgovara.

Pa nije bas majstore - Daj sta das

Jesi li ikada procitao na nasem jeziku kompletne sledece stripove:
Aldebaran (Leo)
Persevan
XIII
Septentryon
Inspektor Kanardo - Benoit Sokal
Tajni trougao

i jos masu masu toga! Sumnjam! A tvrdoglavom politikom cekanja da neka od ovih nasih derikoza-kuca objavi neces nikada ni procitati jer imas takvo misljenje. Ja nisam rekao da nevolim papir, ali ako budem cekao samo papir u ova vremena sa ovakvim standardom zivota slabo sta mozemo procitati.

U svakom slucaju svako ima svoje i svako ima svoje zadovoljstvo u zivotu! :)

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/08/2008 : 09:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Nisam procitao i vjerovatno ni necu...
Nisam ja ni rekao da tvoja filozofija nije bolja.
Ali, ipak ostajem kod papira.

Go to Top of Page

guzadj
New Member

China
255 Posts

Member since 15/03/2007

Posted - 05/08/2008 : 16:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send guzadj a Private Message
I ja sam na papiru ali zelja da se nesto procita i normalno da ostavimo mladim pokoljenjima koja dolaze da vide sta je sve bilo u vrijeme prije nas i u nase vrijeme me dovela do toga da se oko skenova bakcem ;)
Nece svi biti u mogucnosti da dodju do ovih papira koje mi sada imamo.

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 05/08/2008 : 23:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
I ja svakako dajem prednost papiru, ali neke stvari je sve teze naci. Stoga nemam nista protiv skenova. Neke stripove je postalo nemoguce naci u papirnom obliku, neka izdanja kod nas nece ni izaci i sto nam preostaje? I dalje nastojim popuniti svoje papirne zbirke, ali to ide sve teze i teze. Zadovoljstvo drzanja stripa u ruci je nezamjenjivo, ali uzmite u obzir slijedece - neki strip mozete traziti godinama, a skenirani skinete odmah (osim ako niste nasjeli onim prevarantima sto to okolo prodaju, a nisu ih ni radili).
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 11/08/2008 : 22:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Jel postoji negdje nekakvo objašnjenje zašto je zakljucan topic Skidaj s(v)e sa linkovima skeniranih stripova.
Bilo je pravilo da se ne prodaju skenovi i ne stavljaju novi naši stripovi - drugo je sve godinama bilo u redu.
Cemu odjednom promjena pravila igre bez objašnjenja
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 11/08/2008 : 23:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
za mene samo papir....osim što mrzim internet i elektroniku uopce, strašno me boli oci i od ovih sat vremena dnevno onlajn a kamoli da još citam nešto za užitak pri tome....aa nema šanse
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 12/08/2008 : 15:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
broj 4.

procitam scan kad stvarno ne mogu doc do papirnatih izdanja ili ih je previse..npr. sad sam poceo citat Batman-a..di sad da kupim svih cirka 1ooo izdanja..jos pogotovo ona prva izdanja...pa sam ih skinuo skenirane..jer me taj junak stvarno zanima u zadnje vrijeme,kako je sve poocelo...a od njega imam samo nove papirnate..

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..
Go to Top of Page

zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts

Member since 03/02/2004

Posted - 20/08/2008 : 23:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit zeraprinc's Homepage  Send zeraprinc a Private Message
Obozavam samo papir, ali kada nesto ne postoji na papiru, onda je scan dusu dalo. ;))

Stella Rossa, 50 ml: http://parfemi-srb.com/index.php/proizvodi/product/309-stella-rossa
Partizan, 50 ml: http://parfemi-srb.com/index.php/proizvodi/product/311-partizan
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 22/08/2008 : 14:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message

Originally posted by nika331

za mene samo papir....osim što mrzim internet i elektroniku uopce, strašno me boli oci i od ovih sat vremena dnevno onlajn a kamoli da još citam nešto za užitak pri tome....aa nema šanse

doduše da se malko nadopunim, to ne vrijedi za kratke comic stripove.....recimo Cyanide&Happiness koji su jebeno genijalni i citam ih onlajn.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 22/08/2008 : 15:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
stripove skoro iskljuchivo chitam na kompu.
papir mi ne drzi paznju.
SVE stvari koje mi se svide u skenu kupujem i u papiru... i po pristizanju uredno pakujem u kesicu, bekboardujem i stavim na policu bez da ih ikad vishe pogledam.
jedina situacija kada pribegavam gnjavazi sa nameshtanjem, prevrtanjem stranica i pozicioniranjem stripa u odnosu na refleksiju svetla je kada dotichni ne postoji u skenu pa nemam izbora.
sretjom, to se deshava maximum jednom mesechno pa se da preziveti.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 22/08/2008 : 15:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Skenirani strip je u suštini ok, ali problem sa njim je što ne ostavlja isti utisak na citaoca kao papirno izdanje. Tako može da se desi da neko procita strp na netu i kaže da je sranje, a kad bi ga procitao u papiru bio bi mu dobar.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000