Author |
Topic |
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 27/08/2008 : 15:31:38
|
quote: Originally posted by Death
quote: Originally posted by Koresh
broj 200 je daleko najbolje obojan
I najbolji je crtež.
i meni je najbolji crtež u dvici... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2435 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
goksi
Senior Member
Serbia
1949 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/09/2008 : 13:04:59
|
Da li se možda zna kad ce novi brojevi redovne serije? Nekima se baš svidela japanska prica i jedva cekaju nastavak, kao meni na primer. Može li se ocekivati više brojeva?
Ne zamerite što više puta postavljam ovo pitanje ali nestrpljiv sam |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 02/09/2008 : 13:12:06
|
quote: Originally posted by goksi
Da li se možda zna kad ce novi brojevi redovne serije? Nekima se baš svidela japanska prica i jedva cekaju nastavak, kao meni na primer. Može li se ocekivati više brojeva?
Ne zamerite što više puta postavljam ovo pitanje ali nestrpljiv sam
Ovaj mjesec. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/09/2008 : 13:14:23
|
Ide li Mister broj po broj ili cjelovita prica na nacin Martija? Zna li netko-možda Kico? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 02/09/2008 : 13:21:51
|
quote: Originally posted by teller
Ide li Mister broj po broj ili cjelovita prica na nacin Martija? Zna li netko-možda Kico?
Broj po broj,kao i do sad. Iz cistog razloga jer je svaka epizoda cjelovita. |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1949 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/09/2008 : 13:22:50
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by goksi
Ne zamerite što više puta postavljam ovo pitanje ali nestrpljiv sam
Ovaj mjesec.
Hvala puno. Imaš li info koliko brojeva? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/04/2010 : 18:17:52
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Markos
Primjedbe su, nazalost, itekako opravdane.
Ali nisu upucene na pravu adresu, buduci da Dok Lester sa time nema nikakve veze. On je strip preveo sa talijanskog na hrvatski, a na nekom drugom je da se pozabavi 'uljepšavanjem'.
A tko ce imati veze s prijevodom ako nece on? Nisam citao prijevod, ali ovo sto sam vidio iz ovih gresaka mi se cini njegovom starom boljkom - prepreciznim/predoslovnim prijevodom, sto je osnovna greska svih pocetnika prevoditelja. Nema materijalnih, krupnih grešaka, sve je tocno prevedeno, ali je kruto, grezo, loše zvuci... I sam sam patio od toga, ali su me godine "macanovanja" naucile. Nema potrebe, niti je moguce, prevesti sve bas od rijeci do rijeci kao i u originalu. Skrati, prilagodi, uljepšaj; sve da recenica bude tecnija, stilski ujednacena i u duhu hrvatskog jezika, a da se, naravno, zadrži sadržaj i smisao izvornika.
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Markos Jedino ostaje pitanje tko je mickey:)
Ti sigurno znaš. :) Who is Mickey Mouse indeed?
Nisam provjeravao. Ma i nije da me zanima. Mozda je stvarno Curunir, to bi bilo tako svojstveno njemu, mada, opet, s druge strane, ne bi valjda...:) U principu, nije ni toliko bitno. Razumijem kritike, ja sam valjda jedan od najzescih kriticara ovdje, ali, em sam se umorio:) em nisam ovo procitao pa nisam ljut na propuste koje bih eventualno vidio:) Poanta svega je sljedeca: to je, uza sve nabrojane mane, po mom sudu jedno vrlo solidno i lijepo izdanje, po vrlo pristojnoj i pristupacnoj cijeni. U vremenima kad sve vise toga ide u HC, lijepo je vidjeti da kiosk stripovi ipak nekako opstaju. Naravno da se moze puno bolje, ja vjerujem da ce Dok obratiti pažnju na to ubuduce, jer znam da mu je stalo i to je to.
svojstveno meni? a kad ja to nesto nisam rekao u lice tj. otvoreno? sramota. no dobro, odi na specijal mr no, ovaj novi, pa vidi tko je... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/04/2010 : 23:58:12
|
Koliko inace lektora i prevoditelja koji se toliko kolju oko jezika i tako detaljno seciraju svaki prijevod imamo na forumu? Naravno da su svi pomislili na tebe. Tebi je svojstveno kritizirati, ali se ne bi valjda spustio tako nisko da to ides raditi pod drugim nickom. Sve je to jasno iz mog posta, ali tebi ocito trebaju "mrzitelji", pa ih, ako ih vec nema, umišljaš. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|