forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ÐIL - SECA LI GA SE NEKO?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 20/08/2008 : 12:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message
1982. godine u izdanju tadašnjeg LMS odnosno Dnevnika poceo je da izlazi strip Ðil o bivšem vijetnamskom vojniku koji posle rata boravi u Njujorku i bori se za pravdu. Nešto poput modernog kauboja! U Italiji nije dugi potrajao, nešto manje od godinu dana. Zanimljivo je da je kod nas izlazio zajedno sa Martijem Misterijom i to tako što je jednog meseca naslovna bila Ðilova a drugog Martijeva.
Interesuje me da li bilo ko od sadašnjih izdavaca na prostoru bivše Juge ( ludens, VC... ) ima u planu objavljivanje Ðila ( to bi bilo nekih desetak epizoda )?

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/08/2008 : 12:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Šta je ovo danas?!
Invazija ljubitelja Ðila!!!!!!

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=31235
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/08/2008 : 13:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
secam se, kako da se ne secam, tesko sranje od strip-junaka....

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 20/08/2008 : 13:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
jebo vas Ðil...

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 20/08/2008 : 13:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Bas se spremam da procitam tih desetak epizoda Djila, sumnjam da su losije od nekih epizoda mnogo poznatijih junaka koje sam citao. Upravo sam citao i prve Martijeve price i nisam bas nesto odusevljen, mnogo vise sam ocekivao
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 20/08/2008 : 13:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
Ðil je jedan od glupljih stripova koji sam procitao.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 20/08/2008 : 13:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by Death

Ðil je jedan od glupljih stripova koji sam procitao.

zato je i trajao koliko je trajao....ali nažalost dovoljno da zajebe prva izdanja MM-a....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/08/2008 : 15:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ajme vronski, ko da nema stotine pametnijih stripova za objavljivanje... Ne znam koliko bi taj strip funckionirao u današnjem vremenu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/08/2008 : 16:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by vronski

Interesuje me da li bilo ko od sadašnjih izdavaca na prostoru bivše Juge ( ludens, VC... ) ima u planu objavljivanje Ðila ( to bi bilo nekih desetak epizoda )?

Vidiš....prije nekih toliko i toliko godina sjedimo mi za stolom u jednom od lokala iz provincije,daleko od metropole.
Nekoliko stripovskih konkurentnih faca i ja,koji nemam pojma o izdavaštvu.Krene prica o SuperShit Biblioteci.
Ja ih gledam,a oni ozbiljno.
Nabrajaju Roki Džoa,Doktora Žistisa,tog tvog Ðila,Gordona Linka,Tajanstvenog Alana,Svemirskog patroldžiju i šta ti ja znam koje sve ne.
Hvala Bogu da je ta vecer zaboravljena uz ispijanje hektolitara piva,crnog vina i coca cole,a da su ti isti došli ujutro k sebi.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/08/2008 : 16:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:

Vidiš....prije nekih toliko i toliko godina sjedimo mi za stolom u jednom od lokala iz provincije,daleko od metropole.
Nekoliko stripovskih konkurentnih faca i ja,koji nemam pojma o izdavaštvu.Krene prica o SuperShit Biblioteci.
Nabrajaju Roki Džoa,Doktora Žistisa,tog tvog Ðila,Gordona Linka,Tajanstvenog Alana,Svemirskog patroldžiju i šta ti ja znam koje sve ne.
Hvala Bogu da je ta vecer zaboravljena uz ispijanje hektolitara piva,crnog vina i coca cole,a da su ti isti došli ujutro k sebi.

xexexe....

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/08/2008 : 16:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

In your face vronski, in your face!

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7563 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 20/08/2008 : 17:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:

Šta je ovo danas?!
Invazija ljubitelja Ðila!!!!!!

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=31235

Muci, došao sam do polovine druge epizode, ali odlucio sam procitat sve epizode, pa di puklo, puklo!! Kad sam preživio prvih tridesetak Zagorovih epizoda, mogu sve!!
Stvarno je loše, a ide i na gore. Koja glupa ideja za strip junaka

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1204 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 20/08/2008 : 19:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message
Doktor Žistis,Gordon Link, Tajanstveni Alana i Svemirskog patroldžiju...
Pa, nisu oni tako loši kako kažete.
Svemirski patroldžija me najviše zanima....ima li kakav link o njemu na netu?

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13154 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 20/08/2008 : 20:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Kao da su neki na forumu razvikaniji junaci puno bolji od Djila.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 20/08/2008 : 20:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
bio mi je uvijek simpatican strip, odraz jednog vremena. kao i gordon link, inspiriran 80ima.
itd. itd. ni bolji ni losiji od zagora, teksa, corta, torpeda i ostale razbibrige.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1543 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 20/08/2008 : 21:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
Ja bih cak dodao da je to jedan strip za malo stariju publiku koji umnogome podseca na Mister Noa...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26874 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/08/2008 : 22:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
vijetnamskog vojnika??????????????????????????????

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4680 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 20/08/2008 : 23:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

bio mi je uvijek simpatican strip, odraz jednog vremena. kao i gordon link, inspiriran 80ima.
itd. itd. ni bolji ni losiji od zagora, teksa, corta, torpeda i ostale razbibrige.

Lepo receno,odraz jednog vremena.Mozda sad ne bi dobro prosao kod publike,ali sigurno nije toliko los strip.Meni je,recimo,ostala u lepom secanju,pored ostalog,ona prva prica kada neki tatin sin ubije greskom druga zbog Djila,a onda ovaj upadne u hajku zbog svega toga.Neke price ostavljaju trag u secanju.Sad,sve je stvar ukusa...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 21/08/2008 : 02:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Nije losa ideja o ponovnom izdavanju Djila...trebalo bi kontaktirati Slobu i dati mu predlog da, recimo, VC krene sa edicijom koja bi sadrzala te stare dobre junake, poput Djila, Bele i Bronko, Karabina Slima, Meta Meriota, Makisa, Sveje i sl. Nema sumnje da bi mnogi sa radoscu ponovo citali te epizode.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 21/08/2008 : 08:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Nije losa ideja o ponovnom izdavanju Djila...trebalo bi kontaktirati Slobu i dati mu predlog da, recimo, VC krene sa edicijom koja bi sadrzala te stare dobre junake, poput Djila, Bele i Bronko, Karabina Slima, Meta Meriota, Makisa, Sveje i sl. Nema sumnje da bi mnogi sa radoscu ponovo citali te epizode.

Da, pitanje je samo dali bi ih kupovali.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 21/08/2008 08:04:38
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 21/08/2008 : 11:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Citajuci nedavno MM komplet, Djila sam preskocio...
Ostalo mi je u sjecanju par epizoda...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21151 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/08/2008 : 22:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Meni je, naprotiv, Ðil, isto kao i Džudas ( radila ih je ista ekipa ), sasvim korektan strip, cak iznad proseka, cudi me da ti kao strip veteran daješ ovakav komentar

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/08/2008 : 00:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by srdjandj

Meni je, naprotiv, Ðil, isto kao i Džudas ( radila ih je ista ekipa ), sasvim korektan strip, cak iznad proseka, cudi me da ti kao strip veteran daješ ovakav komentar

Procitao sam ja sve od Djila, mene on podseca na Serifa Meklauda(Denis Viver), a Dzudas je po meni sasvim ok strip-junak.

Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 22/08/2008 : 11:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message
Poziv za Slobu i ekipu iz Veselog cetvrtka: Pokrenite ponovo Djila, reprintujte tih desetak epizoda, ima nas koji volimo taj strip i koji cemo ga redovno kupovati!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17822 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/08/2008 : 11:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
odron
ja se sjecam da nis nisam mogao citati

jednostavno me ne privlaci radnja

da su barem povezali martija i neki strip slicne radnje

sjecam se neke naslovnice on na konju a u daljini eksplozija atomske
jesam li sanjaoooo????

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 22/08/2008 : 12:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:

Poziv za Slobu i ekipu iz Veselog cetvrtka: Pokrenite ponovo Djila, reprintujte tih desetak epizoda, ima nas koji volimo taj strip i koji cemo ga redovno kupovati!

Ti i... hollow man možda...

Mnogo lupetaš

...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000