Author |
Topic |
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 31/08/2008 : 20:23:38
|
quote: Originally posted by teller
Toliko smeca u nekoliko topica vec oddavno nije bilo. TEX JE ZAKON I VRHUNAC STRIP STVARALAŠTVA,KO GA NE VOLI NEK IDE U TRI PI..... MATERINE i sa ovog foruma sa sajta Bonelli i ovog strip milinujuma. Nizzi je sasvim dobar i ne pravite se previše pametni, ako ste tako mudri napišite vi nešto na temu westerna i pošaljite Bonelliju.Lako je mudrovat i kritikovat ljude koji nešto rade za razliku od onih koji samo blebecu i kritikuju. Teši me da spadam medu one budale koje vole Texa i da postojimo vec 6o godina. Ta vam stalno nešto smeta Nizzi, pa Buratini pa Ferry, pa Sedioli, pa Donatelli-pa VC, sve same kritike i pametovanje.Pokvarite svaki užitak kod stripa i citanja, jer ne postoji epizoda ili strip koji vama valja.Nadam se, kad ste tako pametni, da cete se i prepoznat.
Tako je majstore Ima nas jos |
|
|
zacko
Starting Member
Croatia
20 Posts
Member since 28/12/2007 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 31/08/2008 : 22:46:52
|
quote: Originally posted by Patak15
quote: Originally posted by Inferno
Jes cito "Carsonovu prošlost"? Mislim, nije me briga, ali to je cisto generalizianje. I za mene su svi stari Texovi, ukljucujuci i najnovije od Nizzija (500+), obicno smece. Ali isto kažem da Tex ima odlicnih epizoda (SD), uglavnom kad je pisao Boselli. Moraš znati da ljudi citaju Texa zato jer je to western... samo da je dalje od zvonjave telefona i škripe kocnica.
Mislim da pretjeruješ. U usporedbi sa Bosellijevim i Seguirinim scenarijima(pa i Nizzijevim)više manje jesu smece(stari Texovi).(Isto kao i kod Zagora Bosellijevi scenariji se ne mogu mjeriti sa Nolittinim). Ali meni je vece smece Opijum,Rio Hondo,Navajoska osveta...od Texove zakletve,Mefistovog sina,El Morisca,Zmajevog povratka... Sve su G.L.Bonellijeve price više manje razvucene,naivne sa likovima koji se brzo zaboravljaju.Više cijenim trud u scenariju G.L. Bonellija(izbjegavanje klišeja[ponegdje,naravno:-)]od Nizzijevih sto puta videnih prica i dosadnih scenarija.Nizzi je imao niz izvrsnih i solidnih prica ali nije mi mnogo bolji od G.L.Bonnelija(bolji je,ali ne mnogo).Ali isto tako nemogu suditi što je smece,a što ne.Procitao sam samo 6 G.L.Bonnelijevih prica.200+ pa sve do Kradljivaca stoke nisam ništa procitao i neznam dali se možda G.L.B. scenarij poboljšao.Ali opet mi je bilo dosta 5 Bosellijevih prica da mi nakon Sclavija postane najdraži scenarist(Mislim na texa ,kod zagora se ipak nešto više raspisao(više je zasad izašlo). Zadnjih 4 Nizzijevih scenarija mi je bilo dosta da se uvjerim u njegov potpuni pad .
Pobunjenik i Lov na Covjeka(Nolitta) su pravo osvježenje.
Je pretjerao sam. Nije mi u tom zanosu pisanja posta padao na pamet nijedan drugi atribut, pa sam se zaletio s tim "smece".
Uvažite moje duboke isprike!
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Patak15
New Member
South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 31/08/2008 : 22:50:40
|
Jes cito "Carsonovu prošlost"? Mislim, nije me briga, ali to je cisto generalizianje. I za mene su svi stari Texovi, ukljucujuci i najnovije od Nizzija (500+), obicno smece. Ali isto kažem da Tex ima odlicnih epizoda (SD), uglavnom kad je pisao Boselli. Moraš znati da ljudi citaju Texa zato jer je to western... samo da je dalje od zvonjave telefona i škripe kocnica.
Mislim da pretjeruješ. U usporedbi sa Bosellijevim i Seguirinim scenarijima(pa i Nizzijevim)više manje jesu smece(stari Texovi).(Isto kao i kod Zagora Bosellijevi scenariji se ne mogu mjeriti sa Nolittinim). Ali meni je vece smece Opijum,Rio Hondo,Navajoska osveta...od Texove zakletve,Mefistovog sina,El Morisca,Zmajevog povratka... Sve su G.L.Bonellijeve price više manje razvucene,naivne sa likovima koji se brzo zaboravljaju.Više cijenim trud u scenariju G.L. Bonellija(izbjegavanje klišeja[ponegdje,naravno:-)]od Nizzijevih sto puta videnih prica i dosadnih scenarija.Nizzi je imao niz izvrsnih i solidnih prica ali nije mi mnogo bolji od G.L.Bonnelija(bolji je,ali ne mnogo).Ali isto tako nemogu suditi što je smece,a što ne.Procitao sam samo 6 G.L.Bonnelijevih prica.200+ pa sve do Kradljivaca stoke nisam ništa procitao i neznam dali se možda G.L.B. scenarij poboljšao.Ali opet mi je bilo dosta 5 Bosellijevih prica da mi nakon Sclavija postane najdraži scenarist(Mislim na texa ,kod zagora se ipak nešto više raspisao(više je zasad izašlo). Zadnjih 4 Nizzijevih scenarija mi je bilo dosta da se uvjerim u njegov potpuni pad .
Pobunjenik i Lov na Covjeka(Nolitta) su pravo osvježenje.
Je pretjerao sam. Nije mi u tom zanosu pisanja posta padao na pamet nijedan drugi atribut, pa sam se zaletio s tim "smece".
Uvažite moje duboke isprike!
Ma nisam mislio da pretjeruješ pa trebaš dobiti ban I ja sam pretjerao kad sam te "optužio" da pretjeruješ |
|
|
Patak15
New Member
South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 31/08/2008 : 23:03:58
|
quote: Originally posted by Milazzo
Zar je Carsonova proslost tako dobra?
Ima najveci prosjek ocjena citatelja od svih recenzija(Bonelli). |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 31/08/2008 : 23:38:54
|
quote: Originally posted by Milazzo
Zar je Carsonova proslost tako dobra?
Ima najveci prosjek ocjena citatelja od svih recenzija(Bonelli).
A eto, meni i nije baš toliko fenomenalna. OK, malo osveženje u scenaristickom pristupu kod Texa, ali ipak nije ni sam vrh vrhunca.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 01/09/2008 : 00:41:34
|
quote: Originally posted by mike
Pa zapravo.. je to sto je napiso Hammer istina. A jebiga, naravno da cete se fanovi uvrijediti.
Kako povjerovati,kad ga 'drži piva poslen rucka',brale?! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/09/2008 : 07:29:03
|
Ja isto ne volim baš preterano Martija i Nevera iako jih citam i sakupljam, pa mi ni sa pivom uz rucak nebi palo na pamet napisat, da su ti stripovi smece.Cak mi ni Diabolik, bivša Satanik i Kriminal nisu smece, iako mi baš le leže, ali poštujem rad njihovih avtora, ipak su radili dobro, kad se toliko dugo ta izdanja prodaju (u Italiji-malo i kod nas).Svatko ko nešto radi-to radi sa najboljom željom, kritike mogu bit konstruktivne i dobrodošle-a nikada zlonamjerne i uvredljive. Postoje oni prvi Texovi sa stvarno naivnim epizodama ali uzmite u obzir da su pisani pre 60 godina, kako su to bila sasvim druga vremena, postoje i novi naivni Texovi jer su se neki avtori(recimo i Nizzi)izpucali itreba jim odmor. Ali ako su i scenariji lošiji-crtež kod Texa je fenomenalan-pa rade ga svetski priznani crtaci(Ortis,Villa) da ne govorim o Gigantima sa Cubertom, Milazzom,Parlovom itd... Mislim nazvat opcenito Texa smece može samo pijan ili lud covjek. The Hammer of Hell je ili prvo ili drugo-možda i oboje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
TinK2
Junior Member
Croatia
321 Posts
Member since 31/12/2007 |
Posted - 01/09/2008 : 10:27:45
|
Sad sam tek skuzio da u Libellusovim knjigama ima vise epizoda. Recimo, u Lovu na covjeka su tri epizode. Mene zanima jesu li one medjusobno povezane ili je svaka zasebno. Hvala. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/09/2008 : 12:11:10
|
Lov na covjeka su ti dva ili skoro tri stripa povezana u super cjelovitu pricu sa neocekivanim završetkom.Unutra su ti i naslovnice u boji sva tri stripa. Toplo ti preporucujem, u životu sam procitao vec more stripova, ta mi je jedan od najomiljenijih. Baš to je super, kad je cijela prica u cijelini a ne razbijena na tri stripa. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 01/09/2008 : 18:19:53
|
Carsonova prošlost ima rezervirano mjesto u top 5 Bonellija.. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 01/09/2008 : 19:35:49
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Carsonova prošlost ima rezervirano mjesto u top 5 Bonellija..
zasigurno. Prica po kojoj bi se mogao napraviti odlican špageti vestern. E da se nade novi Sergio Leone i da napravi film. nakon toliko godina nastao bi odlican vestern. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/09/2008 : 21:00:24
|
quote: Originally posted by MaTex
Pa zapravo.. je to sto je napiso Hammer istina. A jebiga, naravno da cete se fanovi uvrijediti.
Kako povjerovati,kad ga 'drži piva poslen rucka',brale?!
In vino veritas |
Jack the Black. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 01/09/2008 : 21:34:30
|
quote: Originally posted by Poncho
Prica po kojoj bi se mogao napraviti odlican špageti vestern. E da se nade novi Sergio Leone i da napravi film. nakon toliko godina nastao bi odlican vestern.
Zašto bi radili jedan 'novi' film, kad imamo tucet 'starih' po kojima je Boselli i napisao tu epizodu? |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/09/2008 : 21:42:53
|
quote: Originally posted by TinK2
E, sad, recite vi meni: Oklahoma!, Lovac na fosile ili Zlato juga? Sto vama valja od nabrojenih? (Naime, mozda ste shvatili, a mozda i niste, ali ako jeste, onda znate da u biti ne zelim cijelu kolekciju svih izaslih Texova, vec samo manju kolekciju brojeva koji su se svima svidjeli, pa ih racunam pod dobre epizode. )
od ta 3 samo Oklahoma valja.ali ja nisan toliki Tex fan pa... |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/09/2008 : 21:45:57
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Prica po kojoj bi se mogao napraviti odlican špageti vestern. E da se nade novi Sergio Leone i da napravi film. nakon toliko godina nastao bi odlican vestern.
Zašto bi radili jedan 'novi' film, kad imamo tucet 'starih' po kojima je Boselli i napisao tu epizodu?
baš tako |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30978 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 01/09/2008 : 22:23:04
|
Libellus 15 i 16, Sjeverozapadni teritorij, Carsonova prošlost, i mnogi, mnogi drugi, nemrem se sad sjetit zadnjeg sa Oliveirom koji je takoder fantastican, vecina MAaxija takoder!!! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 02/09/2008 : 00:21:03
|
To što je napisao stvarno je istina, ali do njegovog mišljenja mi je stalo koliko i do lanjskoga snijega. Neki fanovi se možda i uvrijede ne recenicu tipa "Tex je teško govno od stripa...", ali to samo pokazuje njegovu kulturu. Ne vidim zašto je potrebno non-stop nekoga na Forumu uvjeravati koji stripovi su odlicni, a koji su najobicniji šund. Velika vecina ljudi cita stripove iz puke zabave, desetak, dvadeset, pa i tridesetak godina, odrasli su na njima, npr na Zagoru, Texu, itd. I onda se javi neki balavac koji tocno u dlaku zna što od stripova valja, a što je smece i što bi mi svi trebali citati, a što ne. Smiješno...
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 02/09/2008 : 18:34:02
|
Zašto bi radili jedan 'novi' film, kad imamo tucet 'starih' po kojima je Boselli i napisao tu epizodu?
A po kojima to? Moram priznati da nisan primjetio... A uostalom šta ima veze, ipak bi se da napravit dobar film. |
|
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 02/09/2008 : 20:07:06
|
A po kojima to? Moram priznati da nisan primjetio... A uostalom šta ima veze, ipak bi se da napravit dobar film.
Radi se o westernu iz doba nijemog filma,a i sami 'nedužni'medusobno su se nazivali 'nijemi'. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 02/09/2008 : 20:34:18
|
Po meni, jedina epizoda kojoj ne mogu dati ocjenu 9 za nešto. Po meni.
|
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 02/09/2008 : 20:57:14
|
bez redosljeda, bez epizoda zlatne serije
spletka u santa feu ratnik apaca zlato klaatua carsonova proslost covjek bez proslosti zlocin u luci ubojice pokolj u red hillu oklahoma sjeverozapadni teritorij zlocin u luci divljina |
Edited by - Koresh on 02/09/2008 20:58:12 |
|
|
Topic |
|