forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dampyr - Strip Agent
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/02/2009 : 14:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Zato što tebi laže a meni kaže istinu... jer zna da cu ja zaboraviti šta je reka

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

glacier
Starting Member

26 Posts

Member since 14/05/2008

Posted - 22/02/2009 : 15:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send glacier a Private Message
quote:
Originally posted by Wicked

Ne slazem se za Izgubljenu dusu. Umesto nje bih ubacio Nokturno u crvenom. Ta epizoda uz Pobunjenike mi je bas, kao sto si rekao, dno.

Slazem se, Nokturno u crvenom i Pobunjenici su ubedljivo najgore price do sada, s tim sto je i crtez na ovoj poslednjoj uzas. Prosto mi nije jasno kako je tako nesto moglo da prodje uopste. Likovi su uzasno lose nacrtani, a narocito mi je smetalo kako je Teslu nacrtao, dno dna. Znao sam za Pobunjenike da su uzas i pre kupovine, jer sam bacio pogled na skeniranu verziju, ali sam je kupio jer imam sve prethodne brojeve. Ima par dobrih prica (meni je najbolja Pescane Utvare), ali generalno mi je Dampir slab za sad, vec par brojeva unazad planiram da prestanem da ga kupujem, ali nekako mu opet dam sansu... sledece dve epizode mi deluju zanimljivo, radnja se odvija u Americi... kupicu jos ta dva broja, pa ako se razocaram, bojim se da ce Dampyr izgubiti jednu musteriju...
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 22/02/2009 : 18:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Da, zanimljivo... Dampyr ima odlicne crtace, pa je cudnu da se ovo desilo. Inace, naredna epizoda bi trebalo biti bolja. A sto se tice kupovine, ja ne planiram prekinuti, jer sam zadovoljan sa dosadasnjim epizodama (cast izuzecima). Jedan od razloga je i zbog fenomenalne mracne atmosfere koja krasi Dampyra a koju je Dylan davno izgubio.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 22/02/2009 : 20:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
Nikad culi za Casinija, je li?To je Nathan Neverov crtac, ovdje je samo gostovao jednokratno, na srecu.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Ja sam procitao svih 8 knjiga i epizode su više loše nego dobre. Samo mi je jedna bila super - Iz tmine, a ove ostale prosjek ili jad i bijeda.

Boselli bi se trebo više angažirati na Zagoru, a Toricceli i Andreucci skupa s njim

No sikiriki
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/02/2009 : 21:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Wicked

Da, zanimljivo... Dampyr ima odlicne crtace, pa je cudnu da se ovo desilo. Inace, naredna epizoda bi trebalo biti bolja. A sto se tice kupovine, ja ne planiram prekinuti, jer sam zadovoljan sa dosadasnjim epizodama (cast izuzecima). Jedan od razloga je i zbog fenomenalne mracne atmosfere koja krasi Dampyra a koju je Dylan davno izgubio.

Evo,opet se slazemo
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 22/02/2009 : 22:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Ja sam procitao svih 8 knjiga i epizode su više loše nego dobre. Samo mi je jedna bila super - Iz tmine, a ove ostale prosjek ili jad i bijeda.

Boselli bi se trebo više angažirati na Zagoru, a Toricceli i Andreucci skupa s njim

Dosadilo mi je vise da se ponavljam, ali nema veze. Ovo je i dalje tek pocetak. Pogledaj samo nasta su licile prve epizode Zagora. Treba sacekati jos malo. Videcemo kad na red dodju "Transilvanijski Ekspres", "Tajna sedam gradova", "Djavolji napitak" i druge epizoda posle dvadesetog broja. Malo strpljenja, Archy.

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 22/02/2009 : 22:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
To je istina. Treba se sve to još malo zahuktati, ali za sada je prilicno loše. Jedina svijetla tocka su crtaci. Ima ih stvarno izvrsnih. Mislim, nisu ni scenaristi loši, ali nisu pokazali ono pravo što mogu.

No sikiriki
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 22/02/2009 : 23:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

[quote]Originally posted by Wicked

Evo,opet se slazemo

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 22/02/2009 : 23:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by Džedson

Nikad culi za Casinija, je li?To je Nathan Neverov crtac, ovdje je samo gostovao jednokratno, na srecu.

Drago mi je da to cujem. Inace, mogao bi ti opiciti jos koju recenziju Dampyra.

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 22/02/2009 : 23:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Ma, OK su sve dosadašnje epizode Dampyra, jedino mi je od crtaca mrzak Casini. Nije se iskazao u NN-u pa mislim da mu nisu trebali davati da se okuša i u Dampyru.
Što se tice epizoda koje ce VC izdati u ovoj godini, željno išcekujem ''Tajna sedam gradova''. Naslov mi je privlacan, a i radnja se odvija u Transilvaniji.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 22/02/2009 : 23:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
I ja se radujem toj epizodi. Mada, ova "Demonsko platno" mi, bar po naslovnici, deluje bas zanimljivo.

Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 14:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message
Prve dvije ratne epizode su mi za sada vrh. Zvijeri, zlocinci, ubojice na površini i zvijeri, sile tame ispod površine.
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/02/2009 : 15:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message
Ma dobar je Dampyr. ima potencijala, i svakako mu treba dati sansu. jasno je svima da ima i losih epizoda, ali koji junak nema?? znam da kad sam citao/procitao M.Venta, onih 7 kom. mislim od system comicsa, da mi se nije cinio bas nesto, i da nisam citao i dalje, sto bih sad propustao od Libellusa!
Dampyrove naslovnice su mi super, imam ih sve, i cekam nove nastavke. Berni mi je jos na proslom Mafesu rekao-"da, uskoro ce nova tura, mislim od 4 knjige, i 4 sljedece se predvode", a blizi se sljedeci Mafest... pa je trebalo u petom mj., pa u 9-om, pa 12-0m, i evo 3-eg. ako ne izidje od Strip agenta, bar ce od Vc-a.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1681 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 23/02/2009 : 22:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Sledece dve epizode Dampyr-a su po meni fenomenalne - posebno br.16.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 03/03/2009 : 19:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Danas mi je stiglo 13 brojeva Dampyra od VC. Neke sam vec prije procitao, pa evo mojih ocjena:
- Ðavoli sin - 7/10
- Pleme noci - 8/10
- Pješcane utvare - 9/10
- Nokturno ucrvenom - 6/10
- Ispod kamenog mosta - 9/10
- Obala skeleta - 9/10
- Iz tame - 6/10
Dobar je meni Dampyr. Ima zajeba u temeljnim psotavkama, ali nije baš da nema širine.
Epizode su zabavne. Crtaci jako dobri. Bit ce dobrih prica ubuduce (kad udemo u tridesetice).

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22334 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/03/2009 : 21:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
@Inferno,interesantne ocjene,totalna suprotnost od onih koje bih ja dao,izuzetak Nokturno,tu se slazemo
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 03/03/2009 : 22:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Danas mi je stiglo 13 brojeva Dampyra od VC. Neke sam vec prije procitao, pa evo mojih ocjena:
- Ðavoli sin - 7/10
- Pleme noci - 8/10
- Pješcane utvare - 9/10
- Nokturno ucrvenom - 6/10
- Ispod kamenog mosta - 9/10
- Obala skeleta - 9/10
- Iz tame - 6/10
Dobar je meni Dampyr. Ima zajeba u temeljnim psotavkama, ali nije baš da nema širine.
Epizode su zabavne. Crtaci jako dobri. Bit ce dobrih prica ubuduce (kad udemo u tridesetice).

Slazemo se sa ocenama,osim kod Iz tame,on mi je najjaci od svih.Nazalost,zbog mojih losih finansija,neko je morao da plati ceh,pa sam sa Dampyrm stao kod broja 11(nazalost).

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI

Edited by - elfak nish on 03/03/2009 22:03:25
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 03/03/2009 : 23:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

@Inferno,interesantne ocjene,totalna suprotnost od onih koje bih ja dao,izuzetak Nokturno,tu se slazemo

Šta da kažem.
Prvi broj je solidan, ali neke stvari žuljaju i zato 7/10.
Drugi broj je cista akcija, ali ima malo metafore koja je uvijek dobro došla (nadzemlje - podzemlje i to...)
Treci broj je fenomenalan. Obicna borba protiv gospodara noci, a izvedena na tako briljantan nacin. Mislim, bez suvišnih objašnjenja ala Buret. Tjera te da malo misliš svojom glavom.
Cetvrti broj - Pa nije najgore, ali taj Columbo brza i brza. Neki cudni zbrzani slijed dogadanja.
Peti broj - Mistika, jedna epizoda iz "praškog ciklusa", ugodaj, Boselli je uveo nove mogucnosti u serijal.
Šesti i sedmi broj - Znam zašto se vecini nije svidjelo, ali ne mogu to objasniti. Ja sam pogodio nit i prica mi je ispala dobra. Društvene prilike u J.Africi u kombinaciji s omulom, gospodaraom moci, kojeg ujedno smatraju božanstvom. Vampiri-legionari. Odlicna akcija. Odlicni Dotti. ;))
Osma prica - Morat cu ovo još jednom procitati, ali mislim da ima previše detektivske price, a na kraju se ništa nije dogodilo s grimariusom de profundisom.

Evo sad sam procitao "Izgubljena duša". Ima puno metafore, a da bi ih uocili treba malo napregnuti vijuge. Tags: Prag kao pozornica, mistika, izgubljene duše (da, više ih je), šahovska partija, pali andeli, crno, bijelo, sivo... Meni se prilicno svidjelo, ali je opet problem što je scenarist pretjerao jer neke kljucne stvari nije objasnio i to one stvari koje mi citatelji ni naknadnim dubokim promišljanjem nikad ne bi dokucili. Ovo valja shvatiti kao još jedna epizoda u Pragu i to je u svakom slucaju interesantno. Toplo se nadam da ce Boselli to jednom zaokružiti. Jel ima treca prica s Calebom i ekipom? http://www.ubcfumetti.com/dp/64.htm
8/10

Jednu stvar "tehnicke" prirode nisam dobro razumio. Da je došlo do pretvaranja duše, što bi se konkretno dogodilo? O kakvom je pretvaranju rijec (procišcivanju? iz dobre u lošu?)? Zašto bi baš to (pretvaranje duše)uvelo andele u igru i omogucilo nezamislivo znanje? Na koji nacin? Kako bi se Nikola dokopao moci i zlata? Ovo mi kurca nije jasno.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 04/03/2009 : 00:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Evo baš sad vidim da ima hrpa epizoda s Nikolom i Kalebom.
http://www.ubcfumetti.com/dp/23.htm
http://www.ubcfumetti.com/dp/50.htm
Vjerojatno ce Boselli postepeno otkrivati detalje iz praškog ciklusa. To je dobra stvar i ove prve dvije price zbog toga dodatno dobijaju na vrijednosti.
Zapravo, Prag, Caleb i Nikola su jasni, ali volio bih da i detalji oko kojih se konkretno vrti epizoda (golem i alkemija) budu nešto bolje objašnjeni.

Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 04/03/2009 : 12:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:
Originally posted by King Warrior

Šta da kažem.
Prvi broj je solidan, ali neke stvari žuljaju i zato 7/10.
Drugi broj je cista akcija, ali ima malo metafore koja je uvijek dobro došla (nadzemlje - podzemlje i to...)
Treci broj je fenomenalan. Obicna borba protiv gospodara noci, a izvedena na tako briljantan nacin. Mislim, bez suvišnih objašnjenja ala Buret. Tjera te da malo misliš svojom glavom.
Cetvrti broj - Pa nije najgore, ali taj Columbo brza i brza. Neki cudni zbrzani slijed dogadanja.
Peti broj - Mistika, jedna epizoda iz "praškog ciklusa", ugodaj, Boselli je uveo nove mogucnosti u serijal.
Šesti i sedmi broj - Znam zašto se vecini nije svidjelo, ali ne mogu to objasniti. Ja sam pogodio nit i prica mi je ispala dobra. Društvene prilike u J.Africi u kombinaciji s omulom, gospodaraom moci, kojeg ujedno smatraju božanstvom. Vampiri-legionari. Odlicna akcija. Odlicni Dotti. ;))
Osma prica - Morat cu ovo još jednom procitati, ali mislim da ima previše detektivske price, a na kraju se ništa nije dogodilo s grimariusom de profundisom.

Evo sad sam procitao "Izgubljena duša". Ima puno metafore, a da bi ih uocili treba malo napregnuti vijuge. Tags: Prag kao pozornica, mistika, izgubljene duše (da, više ih je), šahovska partija, pali andeli, crno, bijelo, sivo... Meni se prilicno svidjelo, ali je opet problem što je scenarist pretjerao jer neke kljucne stvari nije objasnio i to one stvari koje mi citatelji ni naknadnim dubokim promišljanjem nikad ne bi dokucili. Ovo valja shvatiti kao još jedna epizoda u Pragu i to je u svakom slucaju interesantno. Toplo se nadam da ce Boselli to jednom zaokružiti. Jel ima treca prica s Calebom i ekipom? http://www.ubcfumetti.com/dp/64.htm
8/10

Jednu stvar "tehnicke" prirode nisam dobro razumio. Da je došlo do pretvaranja duše, što bi se konkretno dogodilo? O kakvom je pretvaranju rijec (procišcivanju? iz dobre u lošu?)? Zašto bi baš to (pretvaranje duše)uvelo andele u igru i omogucilo nezamislivo znanje? Na koji nacin? Kako bi se Nikola dokopao moci i zlata? Ovo mi kurca nije jasno.

Koliko sam shvatio, to apsolutno znanje/spoznaju je Nikolaus nekad imao ali izgubio.Pogledaj još jednom razgovor njega i one prorocice, Madame de Thebe, gdje mu kaže da besmrtnici moraju izbrisati dio svojih sjecanja i prošlosti kako ne bi poludjeli.Obzirom da je Nikolaus bio andeo, sve bi to znanje i moc vratio, to mu je bio cilj.Zašto baš pretvaranje duša?A zašto ne, magija je to.Jednostavno, zar ne?

Ma upravo to što nije sve objašnjeno, što su odgovori razbacani ovamo-onamo po stranicama i što citatelj mora sam složiti mozaik je jedna od draži ovih praških epizoda, uz nevidenu atmosferu majstora Rossija.Na taj nacin je i kapacitet ponovnog citanja velik.To je opcenito adut Bosellija uopce, njegove epizode su jednako zanimljive i na trecem citanju.

Ovih praških epizoda ima najmanje još 6 u serijalu.A ovaj "Iz tame" mi je bio loš na prvo citanje, kolicina teksta kao i neki stupidni likovi(Millius, Vormann"moji idoli su cisti mozgovi, mislece mašine" !?) no na drugo citanje je bilo bolje.Trebaš se samo preštekati na sporovozeci modus, ovo se ne može procitati ispod 50 minuta.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 04/03/2009 : 18:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Je, ako si dekocentriran, sve ce ti biti loše. Ali ja uvijek dajem novu šansu stripovima, pa cu je dati i "Tmini".
Danas sam iznova u autobusu procitao "Pod kamenim mostom". Fenomenalno. Dat cu na recenzijama 95% (9, 10, 10, 8). Za bolje razumjevanje, trebalo je procitati pricu po drugi put. Sad mi je sve jasno. Samo... Spominje se neka Zrcadlova osveta carobnjaku. Ali nigdje nije navedeno kakve veze carobnjak ima s tragedijom Zrcadlove ljubovce i zašto je prodao vragu svoje lice? Zbog tuge ili šta? Da je carobnjak uvalio dušu te žene u neku svoju lutku; onda ta žena ne bi bila u starom getu! Nema veze. Sada su te dvije duše zajedno.

Što se tice "Izgubljene duše". Nejasna mi je scena kad na samom pocetku Nikola susretne Janovog duha u njegovoj kuci, a poslije se ustanovi da se krvnikova duša utjelovila u onom staretinaru.
Dalje...
Malo sam razmišljao i mislim da Nikolu treba isto shvacati palim andelom iako ga se oslovljava "agentom". On ima svoje nadredene (andele zla - tame [Nergal - gospodar noci, izdanak neke stare rase, koji je prešao na drugu stranu...]), kao i Kaleb (andele dobra - svijetla)(glas iz 5. broja). Nikola je nastao nakon što su ga prizvali Dee i Kelly (17. st.), ali se on priklonio drugoj strani, iako nikad u potpunosti (imam osjecaj da ce o ovome još biti rijeci). On je davolak, ali dobar davolak. Andeli s "druge strane" ipak nemaju moc dobrih andela (vidjeli smo kako je Kaleb mocan) i zato njemu nije urodeno svo znanje svijeta (a izmedu ostaloga - znanje o alkemiji). I zato se on odlucio na pothvat koji se opisuje u epizodi - iz dosade i kako bi stekao još vece moci. Dalje... Onog krvnika isto tako nazivaju "agentom", znaci i on je andel (zla), a vrlo vjerojatno su mu njegova nedjela pomogla da stekne tu, hm, titulu (stavio je paklu svoju dušu na rasplaganje). I upravo je on bio pogodan za pokus onog alkemicara, koji je želio da ga preobrati na dobro, iz andela zla, u andela dobra, te bi preko tog andela došao do nevjerojatnih saznanja jer andeli su ti koji po kabali znaju nevjerojatne tajne alkemije. Opet ostaje upitnik po pitanju one peci. Stari alkemicar je preko nje (?) uspio napraviti pola posla, a poslije se ustanovljava kako pec ne bi nicemu poslužila?!?! Da je sve bilo uzalud. Više od same teme, naglasak je na Calebu i Nikoli. 84%

Prag, grad bogate povijesti, je stvarno prava pozornica za vjecnu borbu izmedu svijetla i tame. A ta borba ovdje nije banalno predocena. Postoje sporazumi, paktovi i nepisana pravila. Mnoštvo simbolike. A jedna od njih je ona scena s partijom šaha.

Rossi je FENOMENALAN.

Zavolio sam Dampyra, doduše ne na prvi pogled. Stvarno zabavno štivo. Više mi ne smeta izmjena lokacija i svako malo šoranje s gospodarima noci. Možda zato što je svaka bitka s njima maštovito izvedena. I upoznajemo se sa tim svijetom vampira. Ima tu širine. Samo je treba prepoznati. Ovih desetak prica što sam procitao su i više nego dobro ispali. Evo, Lamija mi je najzabavnija do sada (iako nije ni blizu neki bosellijevim radovima). Zabava, to ocu.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000