Dampyr je pristojan strip, nishta posebno kvalitetan, inteligentan niti zabavan. Ni prineti drugim regularnim edicijama poput Dilana ili Mister Noa, a kamoli Libellusovim HC junacima poput Demiana ili Martija Misterije.
Od dosadashnjih epizoda dopale su mi se samo ove po evropskim metropolama (Prag, Berlin, Pariz), a sve ostale su mi skoro potpuno neinteresantne. Pritom bih bash zheleo da mi se dopadne, jer mi je ta tematika i vrsta stripa generalno interesantna, ali Dampir je prosto...onako.
Ja i inace nesto ne ludim za Bosellijevim pricama, vecina ga dize u nebesa kod Zagora (bar tu ga redovno pratim), dok su meni njegove ideja samo neobicne, ali price na kraju ostaju bez ikakve poente i cilja), tako da od lika kojeg je on smislio ni ne ocekujem ko zna kakav kvalitet
Izlazi novih 8 knjiga do kraja godine, dakle 16 epizoda odjednom.
A gdje ti se to Sejo zuri!? Pa toliko toga izlazi svakodnevno da cisto sumnjam da ima puno onih koji uopce sve stignu procitati a kamoli kupiti.
Gledaj, meni smeta kada nemam pojma kada ce sljedeci broj izaci. Kada bih znao da ce jedna tura ici za MAFEST a druga za CRŠ onda bih znao na cemu sam. Ovako cekam više od godinu dana a termini se stalno mijenjaju.
Iskreno!? Mene je smetalo dok je prije par godina sve skupa izlazilo na kapaljku. Sada kada su obilne padaline stripova svaki tjedan nije mi problem cekati
Gledaj, Dampyr u izdanju VC ima redovan ritam izlaženja, imamo uvodnike u svakom broju, kod SA uvijek fali jedna originalna naslovnica i VC izdanja su jeftinija. Mislim da je to dovoljno argumenata. A kod SA izdanja se nikada ne zna da li ce se ovo izdanje ukinuti dok se kod VC možemo osloniti na njihov redovan ritam izlaženja.
Zahvaljujuci VC-u pratim Dampira, i da budem iskren, to mi je ubedljivo najgori strip od ovih koje izdaje VC. Zao mi je i tih 150 dinara koje dajem za njega, a kamoli da ga placam u HC.
Bolji je od tvog Zagora. Meni je svejedno da li izlazi u SC ili HC izdanju, najvažnije je da redovno izlazi i to je za mene kljucni argument.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Ima li tko kakve spoznaje o tim, najavljenim još u 9. mjesecu, novim Strip-agentovim Dampyrima Evo, kraj je godine, a šutnja traje...
SA Dampyr nece izaci ove godine.
A mozda i hoce
Ako ne ove onda garant sljedece, sve ovisi o guzvi u tiskari.
A gužva u tiskari je ogromna. Dakle,nece!
Šta je to godinu-dvije cekati?! Sitnica...
Na Integral Krcka ili Plavih Bluza cekamo od 2006.,a na Gastona Belog Puta i više. No,ne žurite se... Glavno da ste stavili naslovnice u izdavackom izlogu.
Izgleda da još nije izašao HC Dampyr. Ja sam procito prvih 6 i pol knjiga, ali iz knjižnice, da mi ne bude žao para. Moram priznati da sam malo u dilemi valja li strip ili ne. Epizode se daju citati, to je definitivno istina. ALI. Od prvih 12 kolko sam procitao, tek mi je jedna ostala u sjecanju kao suuuper, jedna kao dobra, ove ostale sam pozaboravljo, jer mi nisu ostavile nekog traga. Medutim, ima 4-5 epizoda koje su živi proljev. Ono kad je u pragu sa nikolom i onim drugim andelom Calebom i onaj vješticji otok su dno. Više mi odgovara kada se malo umješa krimic i akcijski horor od onog promišljanja o vjecnosti i o dosadi. To mi je premlakko.
Izgleda da još nije izašao HC Dampyr. Ja sam procito prvih 6 i pol knjiga, ali iz knjižnice, da mi ne bude žao para. Moram priznati da sam malo u dilemi valja li strip ili ne. Epizode se daju citati, to je definitivno istina. ALI. Od prvih 12 kolko sam procitao, tek mi je jedna ostala u sjecanju kao suuuper, jedna kao dobra, ove ostale sam pozaboravljo, jer mi nisu ostavile nekog traga. Medutim, ima 4-5 epizoda koje su živi proljev. Ono kad je u pragu sa nikolom i onim drugim andelom Calebom i onaj vješticji otok su dno. Više mi odgovara kada se malo umješa krimic i akcijski horor od onog promišljanja o vjecnosti i o dosadi. To mi je premlakko. Ipak, zna li se kada ce izaci sljedece knjige ?
ja sam odustala od dampyra na 3. knjizi. jbg, ima previše drugih boljih stripova da na ovaj gubim vrijeme. bez uvrede dampyroljupcima iliti dampirušama.
Izgubljena duša (12) i Pobunjenici (14) su dno. Meni su solidne samo Pešcane utvare, dve epizode u Africi i Iz tame. Price su u celini loše, cesto pune nepotrebnog teksta, pune scenaristickih rupa, pokušavaju da se bave nekim aktuelnim politickim temama i to cine na potpuno pogrešan nacin. Loše !
Sjajni su mi koncipirani glavni likovi u serijalu. Svo troje je kao krenulo na put iskupljenja, svojevrsne osobne preobrazbe. Harlan Draka od prevarantskog maga, prodavaca magle postoje gorljivi borac protiv sila zla. Kurjak nakon odredenih dogadaja u ratu napušta svoje prvobitne ideale i pocinje da se bori, opet iznova, ali ovoga puta za ispravnu stvar. A jednako tako i Tesla, koja se okrece protiv svijeta koje je toliko i dio nje same, a samim time nosi ujedno i najveci izazov i teret na ledima.
A strip je sasvim jednostavan, ležeran, ali nije glup. Boselli je nešto bolji pripovjedac, dok su Colombove epizode opuštenije i više akcijski nastrojene. Serijal ima takoder i jako dobre crtace.