forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zašto Martin na kioscima izumire :-(
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 11/09/2008 : 19:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
Martin strip kojeg se danas gleda sa gadenjem .... Zašto ??? nešto najbolje od bonellia ikada napisano ne prolazi na kioscima dok '' šund '' stripovi da Iskreno ja nikad nisam prije citao Martina od dnevnika ... Ja sam ga zavolio kroz slobodnu dalmaciju ... npr Prorok prica koja je u meni donjela neki drugaciji strip od onda i danas šund stripa da tocno oni brojevi koji se vama gade i mrzite ih mene su pretvorili u fana ovog stripa ... Pa nisam valjda jedini koji je tako došao do Martina Nije bitno ... Skenirani dnevnikovi su kasnije meni pokazali da je Martin prije bija strip sa više akcije i indy stil ... Da bolji je bio prije ... Ali velika Castellieva greška je bila datum i godina rodenja koju je kasnije pokušao prepraviti u epizodi Obiteljski posao ...ali eto takav je kakav je Martin ja ga volim i željno ocekujem uvik ...
Neki je drugi problem posrijedi ... Stripovi di malo triba više razmišljat ne prolaze kod nas ... Evo Julija od kojih se prve tri epizode može snimiti film nije prošla jer nije šund strip ...
žao mi je Julije, a još više i Martina koji nažalost polako doživljava istu sudbinu
Nisam ništa pametova puno,ali šund stripovi su potopili ove inteligentnije nažalost ...
P.S Svaka cast Libellusu i SA što se trude držati ipak kako tako bonelli strip scenu raznolikom
Još za kraj pitanje je dokle ce uopce Martin VC ici ...
Da nebi bilo kao i sa slobodnom dalmacijom ... Puno srice ce vam tribati

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 11/09/2008 : 19:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Neznam,ja licno "brisem"sve od stripova s' kioska !Samo dajte sto vise strica Martija,no problemo!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 11/09/2008 : 20:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by provodina

Nisam ništa pametova puno,ali šund stripovi su potopili ove inteligentnije nažalost ...

Ma pas mater i tom marvelu i tim mangama...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/09/2008 : 21:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:

Ma pas mater i tom marvelu i tim mangama...

Amen!

p.s. @Provodino, nadam se da si te mislio kad si spominjao "sund",ako si mislio na Dylana i Zagora,onda cu se vratiti da ti skresem par finih rijeci pravo u lice
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 11/09/2008 : 21:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
izumire zaro sto dobri stari stric martin nezna de mu je murcadno a zagor se ne odvaja od svoje sekere,pa su se lepo sreli i posibali oko mesta na kiosku...znateko je izgubio koga ima manej na kioscima
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/09/2008 : 21:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
dosadan... mozda da promijeni format

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2008 : 21:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Martin strip kojeg se danas gleda sa gadenjem .... Zašto ??? nešto najbolje od bonellia ikada napisano ne prolazi na kioscima dok '' šund '' stripovi da

Ko ga gleda sa gadenjem? Ljudi ga jednostavno ne kupuju.. AKo misliš na Curunira i nekolicinu istomišljenika, to je više samo zavist!

MM nikad nije ni prolazio na kioscima ko Zagor, Blek ili ostali klasicni bonellijevci, a taj status ima i sada. Apsolutnog favorita rulje, Zagora, ništa ne može nadmašiti. Bio je, a ocito ce i ostati na vrhu. Što mene ne smeta, tako dugo dok izlazi MM.

Ma cijeli Bonelli je šund, a šund se najbolje cita, mystere samo obraduje kao "inteligentnije" teme. Mislim da je Castelli jednom rekao, ako citaš Mystera, mora da si inteligentan. Pa se ti samo provodina vodi za tom Castellijevom izjavom...

A ako si pažljivo pratio, i u Srbiji pocinju izdavati MM od novijih epizoda, Libellus je startao ispocetka od prvog broja, pa s gigantima, specijalcima i almanasima pa ce sa Zonom X. I na kioscima ima dvobroja koji se relativno nerijetko pojavljuju na kiosku. Pa i Maxi je izašao. I onda nema dovoljno MM-a? Pa ima ga puno više nego ikada prije?! PRovodina, ti si ocito teški pesimist, crna vrana, predskazivatelj zle kobi...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/09/2008 : 21:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
blek nije bonellijevac

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2008 : 21:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

blek nije bonellijevac

Eto dokaza da nisu svi koji citaju MM inteligentni u potpunosti! Ilikegirlz je odmah našao rupu u mojoj inteligenciji...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 11/09/2008 : 21:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ma cijeli Bonelli je šund, a šund se najbolje cita...

Bonelli nije šund.
Šta je tebi?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2008 : 21:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Kaj je šund nekaj negativnoga?

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 11/09/2008 : 21:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
E pa ako ti ne poznaješ rijecnik kojim barataš, onda brate...
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 11/09/2008 : 21:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
quote:

Martin strip kojeg se danas gleda sa gadenjem .... Zašto ??? nešto najbolje od bonellia ikada napisano ne prolazi na kioscima dok '' šund '' stripovi da Iskreno ja nikad nisam prije citao Martina od dnevnika ... Ja sam ga zavolio kroz slobodnu dalmaciju ... npr Prorok prica koja je u meni donjela neki drugaciji strip od onda i danas šund stripa da tocno oni brojevi koji se vama gade i mrzite ih mene su pretvorili u fana ovog stripa ... Pa nisam valjda jedini koji je tako došao do Martina Nije bitno ... Skenirani dnevnikovi su kasnije meni pokazali da je Martin prije bija strip sa više akcije i indy stil ... Da bolji je bio prije ... Ali velika Castellieva greška je bila datum i godina rodenja koju je kasnije pokušao prepraviti u epizodi Obiteljski posao ...ali eto takav je kakav je Martin ja ga volim i željno ocekujem uvik ...
Neki je drugi problem posrijedi ... Stripovi di malo triba više razmišljat ne prolaze kod nas ... Evo Julija od kojih se prve tri epizode može snimiti film nije prošla jer nije šund strip ...
žao mi je Julije, a još više i Martina koji nažalost polako doživljava istu sudbinu
P.S Svaka cast Libellusu i SA što se trude držati ipak kako tako bonelli strip scenu raznolikom
Još za kraj pitanje je dokle ce uopce Martin VC ici ...
Da nebi bilo kao i sa slobodnom dalmacijom ... Puno srice ce vam tribati

Marti mi je nekad uz Dilana bio najbolji strip
ali ovo što sad izlazi po kioscima jednostavno nije za citanje , crtež je užasan..
Uzeo sam danas ovaj novi, i jednostavno se ne mogu natjerat da ga citam
Crtež je katastrofalan

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2008 : 21:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Gomile materijala izdavanog mjesec za mjesecom za jeftinije pare u SC-u za mase u C/B izdanju nemre biti i nije šund? To je lakocitljivo štivo koje se guta... Svi one dime novel, horror i SF magazini koji su se objavljivali pocetkom prošlog stoljeca imali su slicne karakteristike... Asimov, Lovecraft, Howard.

A to što mi radimo ekskluzivna HC izdanja, to je vec druga stvar. Bonelliju je mjestu na kiosku!

Edited by - DeeCay on 11/09/2008 21:54:44
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 11/09/2008 : 21:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ok, sad si stvarno vec i ti postao drzak.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/09/2008 : 22:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Je, Bonelli ima sve te karakteristike šunda, ali kako onda nazvati brojne precijenjene uratke izdavaca van Italije?

MM je meni najbolji bonelli strip. Obožavam ga citati i kad su epizode lošije. Najbolji primjer je "Bilikenov povratak". Meni je dobar i novi MM, mada je ocit pad kvalitete, nade se tu s vremena na vrijeme i koja jako dobra epizodica.
I da recem... Specijalci su mi genijalni. :)

Pa nije cudo da MM nije popularan. To je štivo za odrasle geekove koji su gladni novih saznanja. Mrzio sam Martina kao klinac; tko je onda mogao istrpiti toliko teksta?
Sada je druga prica, kupujem svaki SA MM, a uskoro cu se poceti priskrbljavati starim brojevima, gigantima (vec ih imam 4), bazom drugdje...

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/09/2008 : 22:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Je, Bonelli ima sve te karakteristike šunda, ali kako onda nazvati brojne precijenjene uratke izdavaca van Italije?

To je ono što meni oduvijek i ide na živce. Boli me džon kako ce citatelji zvati Bonellija, šund ili kako vec, to je njihov problem. Ali kad covjek vidi šta se cesto prodaje pod 'umjetnost', 'alternativu' ili 'intelektualu', mada s time nema nikakve veze, omanjoj hrpici likova koji su isfrustrirani na druge nacine pa to lijece ''ne citanjem Bonellija'', dode mi da puknem od smijeha.

Dobar strip je dobar strip, bez obzira na te podjele. Uostalom, kao i sve ostalo u životu.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 11/09/2008 22:31:28
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 11/09/2008 : 22:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
Ne ja se ne povodim time da je martin super inteligentan strip, ali da se može iz njega nešto nauciti to sigurno da ili barem te ponukati da procitaš odakle ideja za pojedinu epizodu ... Pod šund podrazumjevam zagora kojega ima previše i nepotrbnih reprinta, mark i blek iako nije bonelli da se prodaje bolje od jednog MM ili Tex to je strašno ... Jedino se DDog relativno dobro drži iako je to zavaravanje ... Razlog ovakvog topica vidija sam jucer kad je najavljen novi MM nakon dugo vrimena ... Nikoga nije briga ... To je moje mišljenje i nije me briga kako drugi misle ... MM je najbolji bonelli i neka piše ko šta oce ... Da nije šunda i masa koji za mene nisu strip fanovi imali bi Juliju na kioscima Pa vi vidite sami jeli to šteta
I mogu se kladiti da je Martin izaša slucajno od prvog broja na kioske isto bi ovako završija ...
A kvalitetnih stripova ima i dalje bonelli sigurno inteligentniji od MM ali bez off topic
Ovo je bonelli forum
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/09/2008 : 22:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:
Originally posted by Inferno

To je ono što meni oduvijek i ide na živce. Boli me džon kako ce citatelji zvati Bonellija, šund ili kako vec, to je njihov problem. Ali kad covjek vidi šta se cesto prodaje pod 'umjetnost', 'alternativu' ili 'intelektualu', mada s time nema nikakve veze, omanjoj hrpici likova koji su isfrustrirani na druge nacine pa to lijece ''ne citanjem Bonellija'', dode mi da puknem od smijeha.

Dobar strip je dobar strip, bez obzira na te podjele. Uostalom, kao i sve ostalo u životu.

Da, upravo tako.
Baš na ovom forumu sam slušao sve te price o "umjetnosti" nekih tamo stripova van bonellija; i povodom toga sam nabavio raznorazne razvikane stripove samodopadnih autora i skenove istih, i dobrano sam se šokirao... nekvalitetom. Pa vecina toga nije bonelliju ni do noga. Cast iznimkama.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 11/09/2008 : 23:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
ja sam poceo da skupljam stripove sa martijem i dalje skupljam njega a imam jos 1000-2000 ostalih junaka iz prostog razloga niko nema martija i smara ih kad ga nerazumeju.zagora sam uzimao da bih se sa njim menjao jel svako voli i cita zagora a igrom slicaja skupio sam ga celog skoro celog zagora jel njega ima najvise a on mi je najmanje trebao
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/09/2008 : 23:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by I like girlz

blek nije bonellijevac

Eto dokaza da nisu svi koji citaju MM inteligentni u potpunosti! Ilikegirlz je odmah našao rupu u mojoj inteligenciji...

ma samo mala ispravka netacnog navoda, kolega

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/09/2008 : 00:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

A to što mi radimo ekskluzivna HC izdanja, to je vec druga stvar. Bonelliju je mjestu na kiosku!

Vec druga izjava od DeeCay veceras, koja me je oduševila.Bravo Danijele

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 03:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Martija najradije citam, iako je po kvalitetu bolji Ken. Prosto je neverovatno da se on lose prodaje jer to uopste nije nekomercijalna i neatraktivna tematika. Mozda su price trebale biti malo prijemcivije za prosecnog citaoca ali na nacin da ne zigube na kvalitetu. Ubedjen sam da je tako nesto moguce.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 12/09/2008 : 05:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Martija najradije citam, iako je po kvalitetu bolji Ken. Prosto je neverovatno da se on lose prodaje jer to uopste nije nekomercijalna i neatraktivna tematika. Mozda su price trebale biti malo prijemcivije za prosecnog citaoca ali na nacin da ne zigube na kvalitetu. Ubedjen sam da je tako nesto moguce.

Na našem podrucju ce uvijek proci strip poput Zagora gdje ima tuce i gdje jedan superheroj može pretuci stotinjak ljudi. Šta ceš kada nam je takav mentalitet.

I ja bih volio da se Marti prodaje poput Zagora. Vidjecemo kako ce se Marti prodavati u Srbiji.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 06:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
I mene ludacki zanima kako ce to ici kod nas. Iako je vec zapanjujuce to sto su povecali tiraz Mister Noa, to ne mora znaciti da ce se i Marti citati. Za par meseci cemo videti po tirazu, ako ostane na pocetnom ili se bude smanjivao, nece valjati. Ovaj prvi Marti stampan je kao i ostali u pocetku, u 10.000 primeraka.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17024 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 12/09/2008 : 08:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Mislim da prije svega loš kvalitet epizoda u peridou poslije Dnevnika odbija kupce. Dnevnik je stao baš tamo kad je završen period do kada su sve epizode bile iznad prosjeka, mada je naravno bilo i nešto lošijih. Poslije je bila rijetkost kad se pojavi neka dobra epizoda, mogu se izbrojati na prste jedne ruke. Ali ova epizoda MM 296 Java adio budi nadu, nadam se da cemo za 3 godine to docekati u našem izdanju.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000