Author |
Topic |
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 12/09/2008 : 09:01:00
|
Epizode koje slede od 279 gde je krenuo Veseli cetvrtak su vecinom solidne ili odlicne, tako da ih preporucujem svim ljubiteljima Martija.
Naravno, ima i izuzetaka, ali to je normalno. |
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 12/09/2008 : 09:52:47
|
Verovatno loš kvalitet epizoda, sa izuzetkom nekih. NAdam se da su ove od VC stvarno dobre, kao što kaže Tantus... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
Posted - 12/09/2008 : 10:33:34
|
Naravno da je pao kvalitet s vremenom ali tak je sa svima. Sve se s vremenom razvodni. No glavno da ga se i dalje mozes citat. MM je jedan od razloga zasto sam zavrsio povijest i egiptologiju. Nije da me to nije interesiralo prije 1982. ali ipak to je nesto uz sto sam odrastao i gutao kao klinac. Jedva cekam da vidim ova nova srpska izdanja pa da budemo malo vise u tijeku s vremenom. U svakom slucaju steta je sto kod nas u Hrvatskoj tak rijetko izlaz (izuzetak su ponovljena stara izdanja, ali njih ionako imam pa to ni ne racunam). No giganti i slicno su mi odlicni. Bas svi su mi vrlo dragi sto god tko misli o njima. Istina je da u novim epizodama koje je objavio SA fali vise akcije, ali to je sigurno i dalje strip za sve one koji hoce nesto naucit vezano za povijest i kulturu, a nadam se da takvih ima i medju klincima koji na zalost rijetko citaju stripove opcenito. |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 12/09/2008 : 10:35:12
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by provodina
Martin strip kojeg se danas gleda sa gadenjem .... Zašto ??? nešto najbolje od bonellia ikada napisano ne prolazi na kioscima dok '' šund '' stripovi da
Ko ga gleda sa gadenjem? Ljudi ga jednostavno ne kupuju.. AKo misliš na Curunira i nekolicinu istomišljenika, to je više samo zavist!
MM nikad nije ni prolazio na kioscima ko Zagor, Blek ili ostali klasicni bonellijevci, a taj status ima i sada. Apsolutnog favorita rulje, Zagora, ništa ne može nadmašiti. Bio je, a ocito ce i ostati na vrhu. Što mene ne smeta, tako dugo dok izlazi MM.
Ma cijeli Bonelli je šund, a šund se najbolje cita, mystere samo obraduje kao "inteligentnije" teme. Mislim da je Castelli jednom rekao, ako citaš Mystera, mora da si inteligentan. Pa se ti samo provodina vodi za tom Castellijevom izjavom...
A ako si pažljivo pratio, i u Srbiji pocinju izdavati MM od novijih epizoda, Libellus je startao ispocetka od prvog broja, pa s gigantima, specijalcima i almanasima pa ce sa Zonom X. I na kioscima ima dvobroja koji se relativno nerijetko pojavljuju na kiosku. Pa i Maxi je izašao. I onda nema dovoljno MM-a? Pa ima ga puno više nego ikada prije?! PRovodina, ti si ocito teški pesimist, crna vrana, predskazivatelj zle kobi...
Ako si ti cita moj topic od pocetka govori se o kiosku ... Da pesimist sam što se tice Martina ... Još je jednom bravo libellus koji držiš ovog junkana po broju izbora za citanje na vrhu ... Pa i nisam toliki,ali sam sritan što me bar serije tipa bitange i princeze nemogu nasmijat što tebe mogu pa ti i ovaj cili šund i ne smeta |
Edited by - provodina on 12/09/2008 10:48:09 |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 12/09/2008 : 10:45:46
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by ---dp---
Martija najradije citam, iako je po kvalitetu bolji Ken. Prosto je neverovatno da se on lose prodaje jer to uopste nije nekomercijalna i neatraktivna tematika. Mozda su price trebale biti malo prijemcivije za prosecnog citaoca ali na nacin da ne zigube na kvalitetu. Ubedjen sam da je tako nesto moguce.
Na našem podrucju ce uvijek proci strip poput Zagora gdje ima tuce i gdje jedan superheroj može pretuci stotinjak ljudi. Šta ceš kada nam je takav mentalitet.
I ja bih volio da se Marti prodaje poput Zagora. Vidjecemo kako ce se Marti prodavati u Srbiji.
Bravo ovo je pravi odgovor ... Nisu krive epizode iako su lošije ... Pa i kod drugih junaka su lošije epizode pa i dalje strip prodaje ... Mentalitet je u pitanju onih koji to kupuju Ja sam sa pricama iz slobodne dalmacije poceja skupljat MM i držat ga kao najboljeg bonellievog stripa ... Bez murchadne i indy stila
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/09/2008 : 11:00:03
|
Ja ne znam kad je bilo više mysterea na kioscima... Kad je izdavao Dnevnik, imali smo samo redovnu seriju na kioscima. I par specijalaca. I to je to. A koliko sad ima izdanja? Dosadni ste s kuknjavom, get a life ljudi, vani ima još necega osim Mysterea i stripova, i Bonellija. Provodina, a tebi bi bilo bolje da se pocneš smijati Bitangama i princezama i da se spustiš na razinu nas "manje inteligentnijih"... Pod navodnicima...
A što je molim te, tebi smiješno? Da znam o cemu govorimo. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 12/09/2008 : 11:03:20
|
quote: Originally posted by SejoSexon Na našem podrucju ce uvijek proci strip poput Zagora gdje ima tuce i gdje jedan superheroj može pretuci stotinjak ljudi. Šta ceš kada nam je takav mentalitet.
I ja bih volio da se Marti prodaje poput Zagora. Vidjecemo kako ce se Marti prodavati u Srbiji.
Reci mi, Tex je vec kavgadija i mlati ljudi maltene bez imalo povoda... Zašto onda Tex nije imao vecu produ u nas, ako smo takovi tuceljubivi Balkanci? I zašto sad nema vecu produ od Zagora? I zašto Talijani obožavaju Texa, a to je nasilan stripko do bola, cak i više od zagora... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 12/09/2008 : 11:12:33
|
Ja ne znam kad je bilo više mysterea na kioscima... Kad je izdavao Dnevnik, imali smo samo redovnu seriju na kioscima. I par specijalaca. I to je to. A koliko sad ima izdanja? Dosadni ste s kuknjavom, get a life ljudi, vani ima još necega osim Mysterea i stripova, i Bonellija. Provodina, a tebi bi bilo bolje da se pocneš smijati Bitangama i princezama i da se spustiš na razinu nas "manje inteligentnijih"... Pod navodnicima...
A što je molim te, tebi smiješno? Da znam o cemu govorimo.
Nedaj Bože ni pod razno da se smijem toj seriji koja je iritantna ... Šteta što tamo neki glumci cinu budalu od sebe,ali vidim imaju za koga I uvik ista prica get a life ... To je tako prozirno moš ti i bolje Dikej Šta je meni smišno ... Nismo na istoj valnoj dulji što se toga tice jer kad su tebi BiP smišne ulud da to i govorim
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/09/2008 : 11:18:40
|
quote: Originally posted by SejoSexon Na našem podrucju ce uvijek proci strip poput Zagora gdje ima tuce i gdje jedan superheroj može pretuci stotinjak ljudi. Šta ceš kada nam je takav mentalitet.
Reci mi, Tex je vec kavgadija i mlati ljudi maltene bez imalo povoda... Zašto onda Tex nije imao vecu produ u nas, ako smo takovi tuceljubivi Balkanci? I zašto sad nema vecu produ od Zagora? I zašto Talijani obožavaju Texa, a to je nasilan stripko do bola, cak i više od zagora...
Zato što je Zagor veca faca i neka vrsta superheroja. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 12/09/2008 : 12:36:14
|
quote: Originally posted by provodina Nedaj Bože ni pod razno da se smijem toj seriji koja je iritantna ... Šteta što tamo neki glumci cinu budalu od sebe,ali vidim imaju za koga I uvik ista prica get a life ... To je tako prozirno moš ti i bolje Dikej Šta je meni smišno ... Nismo na istoj valnoj dulji što se toga tice jer kad su tebi BiP smišne ulud da to i govorim
AJd nemoj sad se tu izmotavati ni pametovati pa mi reci što ti je dobro... Ili se sramiš da ne ispadne da ti voliš još debilnije humoristicke serije?
MIslim, ti se meni smiješ što su meni Bitange dobre, a ti se nit ne usuduješ reci što je tebi dobro? Ma daj, provodino moj dragi, toliko o nekakvoj konverzaciji na nekoj razini... Uopce mi nije jasno s kakvom osobom to ovdje razgovaram, no ocito toliko drži do svoje inteligencije i nepogrešiv smisao za humor da je to nevjerojatno. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 12/09/2008 : 12:42:01
|
Reci mi, Tex je vec kavgadija i mlati ljudi maltene bez imalo povoda... Zašto onda Tex nije imao vecu produ u nas, ako smo takovi tuceljubivi Balkanci? I zašto sad nema vecu produ od Zagora? I zašto Talijani obožavaju Texa, a to je nasilan stripko do bola, cak i više od zagora...
Zato što je Zagor veca faca i neka vrsta superheroja.
Ma da, no Tex ti je pravi Balkanac, pije, puši, puca, tuce se, psuje itd. Zagorcina? On to ne radi, dobro, možda ne tako ocito. AL kad Tex vadi informacije iz nekih zlikovaca ili kad se sprda sa svojim pardom... Sve to mene vuce na one stare predrasude na divlje i sarkasticne Balkance.
|
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 12/09/2008 : 13:30:00
|
quote: Originally posted by provodina Nedaj Bože ni pod razno da se smijem toj seriji koja je iritantna ... Šteta što tamo neki glumci cinu budalu od sebe,ali vidim imaju za koga I uvik ista prica get a life ... To je tako prozirno moš ti i bolje Dikej Šta je meni smišno ... Nismo na istoj valnoj dulji što se toga tice jer kad su tebi BiP smišne ulud da to i govorim
AJd nemoj sad se tu izmotavati ni pametovati pa mi reci što ti je dobro... Ili se sramiš da ne ispadne da ti voliš još debilnije humoristicke serije?
MIslim, ti se meni smiješ što su meni Bitange dobre, a ti se nit ne usuduješ reci što je tebi dobro? Ma daj, provodino moj dragi, toliko o nekakvoj konverzaciji na nekoj razini... Uopce mi nije jasno s kakvom osobom to ovdje razgovaram, no ocito toliko drži do svoje inteligencije i nepogrešiv smisao za humor da je to nevjerojatno.
Pa zar postoji uopce debilnije serije Aj možda ima pa se tješi da negledaš najgoru Pa ko te tira da razgovaraš s menom ... Uostalo ovo je topic o Martinu,a ne o tebi i meni ... Ako nemaš šta pametno reci o Martinu i problemu nemoraš ni pisati više ovdi no hard feelings ... Imaš topica cilo brdo P.S Znan da voliš Martina koliko i ja ,ali se voliš i prepucavat s ljudima ... Vjerojatno si jako zabavna osoba
|
Edited by - provodina on 12/09/2008 13:52:42 |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 12/09/2008 : 15:26:49
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Inferno
Je, Bonelli ima sve te karakteristike šunda, ali kako onda nazvati brojne precijenjene uratke izdavaca van Italije?
To je ono što meni oduvijek i ide na živce. Boli me džon kako ce citatelji zvati Bonellija, šund ili kako vec, to je njihov problem. Ali kad covjek vidi šta se cesto prodaje pod 'umjetnost', 'alternativu' ili 'intelektualu', mada s time nema nikakve veze, omanjoj hrpici likova koji su isfrustrirani na druge nacine pa to lijece ''ne citanjem Bonellija'', dode mi da puknem od smijeha.
Dobar strip je dobar strip, bez obzira na te podjele. Uostalom, kao i sve ostalo u životu.
slažem se...
bonelli nije ništa više šund negoli drugi neserijalni stripovi...
cak mu se i više divim negoli bilo kojem neserijalnom stripu u obliku strip-albuma ili ogranicene serije...
po meni je mnogo teže razvijat kontinuitet i održavat kolku tolku kvalitetu kroz stotine brojeva istog lika negoli jednostavno pretocit jednu dobru strip ideju u jedan strip...
ovo prvo iziskuje mnogo više truda
nije lako svako malo iznova stvarat nove vizije i ideje kako bi se serijal osvježio
evo ja npr. kao fan nathana, nakon što sam procitao par strip-albuma,tocnije odlicne Odmetnute, MetaBarone, genijalni Eternaut... ipak mogu ustvrdit da recimo neki nathanovi, pa i misterijini cak giganti meni imaju bolju ili istu kvalitetu i širinu
ili na drugu bandu, nijedan strip nije šund po meni zaprav...
uvijek kakav god bio ima obožavatelja i malo je pretjerano zvat bilo koji strip šundom
|
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 12/09/2008 : 15:56:12
|
ta prica o kontinuitetu ne pije vode jer strip radi više osoba da radi jedna osoba 100 brojeva vidio bi uzasa :D kvalitete |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 12/09/2008 : 16:50:15
|
Steta je sto Merti ne ide meseckokod VC, tad bi mogli stici italijane vrlo brzo pa onda ubaciti paralelnu seriju sa reprintima prvih brojeva |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/09/2008 : 16:59:44
|
quote: Originally posted by DeeCay Mislim da je Castelli jednom rekao, ako citaš Mystera, mora da si inteligentan.
Nekad bilo,vremena su se promijenila. Danas vise vazi,ako citas Mystera, mora da nisi nasao nista drugo na kiosku. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/09/2008 : 17:05:02
|
Martija najradije citam, iako je po kvalitetu bolji Ken. Prosto je neverovatno da se on lose prodaje jer to uopste nije nekomercijalna i neatraktivna tematika. Mozda su price trebale biti malo prijemcivije za prosecnog citaoca ali na nacin da ne zigube na kvalitetu. Ubedjen sam da je tako nesto moguce.
Na našem podrucju ce uvijek proci strip poput Zagora gdje ima tuce i gdje jedan superheroj može pretuci stotinjak ljudi. Šta ceš kada nam je takav mentalitet.
Zagor je imao nesto posebno sto se narodu svidjelo i sto nema nikakve veze sa time koliko ljudi pretuce ili slicno. Jednostavno je bio/je najinteresantniji strip. MM je nekad bio dobar,danas je dosadan |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 12/09/2008 : 17:24:00
|
...zato jer je sranje. Sorry ,al kad ja vidim na kiosku naslovnicu, lošu naslovnicu na kojoj lete ljudi, ja sam lud! meni se povraca.
Zagor gazi texa jer je kvalitetniji, imaju 3 najbolja pisca dok tex ima 1. GL. Bonellija, zaista sory svima, ali njegovi scenariji razaraju mozak. 2.Nizzija - jako dobar u pocetku, al brate ponavlja se do besvijesti... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 12/09/2008 : 19:13:30
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
...zato jer je sranje. Sorry ,al kad ja vidim na kiosku naslovnicu, lošu naslovnicu na kojoj lete ljudi, ja sam lud! meni se povraca.
Zagor gazi texa jer je kvalitetniji, imaju 3 najbolja pisca dok tex ima 1. GL. Bonellija, zaista sory svima, ali njegovi scenariji razaraju mozak. 2.Nizzija - jako dobar u pocetku, al brate ponavlja se do besvijesti...
Lete ljudi To si ti nešto krivo pohvata konce ... Martin ti je onaj arheolog znaš kao indy, ako znaš šta je arheologija uopce Recu ti je dnu bolnu istinu Nolitta je deset puta bolji na Mr.No nego što je na zagoru ikad bija ... vjerojatno se praksira na zagoru jer nije bogzna teško napisat pojedinu epizodu ... Sve na isti kalup koju masa puši |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 12/09/2008 : 19:21:22
|
quote: Originally posted by King Warrior
Zagor je imao nesto posebno sto se narodu svidjelo i sto nema nikakve veze sa time koliko ljudi pretuce ili slicno. Jednostavno je bio/je najinteresantniji strip. MM je nekad bio dobar,danas je dosadan
Evo ti jedna bolna istina Martina ima kvalitetnijih epizoda nego što ce zagor ikada imati, a tek je došao blizu 300 broja dok je zagor dobrano vec na 500 i nešto ... Koji drugi junak ima prvih 100 epizoda kvalitetnih van svake konkurencije Zagor je strip za mase i tako se i prodaje,a nema velike razlike izmedu njega i superjunaka marvela ... razlika je u tome što je Marvel bolje nacrtan |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/09/2008 : 21:13:06
|
Krv, sise i egzistencijalni užasi se prodaju bolje od matorih profesora koji ne zatvaraju usta? Prilicno logicno... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 12/09/2008 : 21:43:45
|
quote: Originally posted by zeljko
ta prica o kontinuitetu ne pije vode jer strip radi više osoba da radi jedna osoba 100 brojeva vidio bi uzasa :D kvalitete
Glupost! Za Magicnog scenarij radi samo Manfredi i strip je fantastican. Lazarus mi je isto bio odlican sa možda najboljim kontinuitetom u talijanskom stripu, a radio ga je samo Capone. |
Edited by - Bardho on 12/09/2008 21:45:37 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/09/2008 : 01:17:30
|
quote: Originally posted by provodina Pa ko te tira da razgovaraš s menom ... Uostalo ovo je topic o Martinu,a ne o tebi i meni ... Ako nemaš šta pametno reci o Martinu i problemu nemoraš ni pisati više ovdi no hard feelings ... Imaš topica cilo brdo P.S Znan da voliš Martina koliko i ja ,ali se voliš i prepucavat s ljudima ... Vjerojatno si jako zabavna osoba
Buduci da se i dalje izmotavaš, onda pretpostavljam da si još na razini Vatrogasca Sama i Zvonka, pa se sramiš... Sve je to ljudski, ne mora te biti sram. Ovdje si medu prijateljima, tu sve možeš priznati....
Replayao sam na tvoj pesimisticni stav i bezveznu tvrdnju da nema Martina na kioscima ko nekad, a zapravo ga ima. Isto tako si fulao problem jer ti upravo ti "manje inteligentni stripovi" zapravo financiraju tvog dragog Mysterea... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/09/2008 : 01:20:55
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Možda si samo na lošem tripu zbog loših tabletica... Pricekaj da prode vrtoglavica, sjedni s rukama u zraku, broj do 55. Vidjet ceš da ce proci.... |
|
|
Topic |
|