forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zašto Martin na kioscima izumire :-(
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 13/09/2008 : 02:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

...zato jer je sranje. Sorry ,al kad ja vidim na kiosku naslovnicu, lošu naslovnicu na kojoj lete ljudi, ja sam lud! meni se povraca.

Zagor gazi texa jer je kvalitetniji, imaju 3 najbolja pisca dok tex ima 1. GL. Bonellija, zaista sory svima, ali njegovi scenariji razaraju mozak. 2.Nizzija - jako dobar u pocetku, al brate ponavlja se do besvijesti...

Sve to zavisi od podneblja...na ovom je Zagor popularniji, u Brazilu, Francuskoj ili Italiji je Tex dominantniji. Kod nas je specificna situacija i za vecinu fanova Zagor nema slabu epizodu, buduci da je serijal koncipiran tako da zadovoljava svaciji ukus : Zagor protiv vampira, vukodlaka, celicnih cudovista, vanzemaljaca, ludih profesora, bica iz Crne lagune,Frankenstajna, indijske magije, africke magije, karipske magije, kanadske magije, Krakena, Vikinga, ljudi-riba, Cara Orlova, opasnosti iz svemira, Masaija, Don Kihota, Predatora, gospodara vremena, keltskih druida, samuraja, vestica, vila, krilatih ljudi, troglave azdaje, vatrenih bikova, Jetija, coveka-Munje, vilenjaka, Indiosa glavoseca, Pigmeja, demona ludila, genetskih nakaza, ljudi sa dva mozga, neranjivih Indijanaca, majmuna ubica, besmrtnih Spanaca, Herkulovih podviga, alhemicara, i to sve u krug da nikom ne moze da bude dosadno. Tex je, pak, manje-vise klasican vestern : ako neko voli da gleda vesterne u kojima su protagnosti Dzon Vejn ili Glen Ford, naci ce se i u Texu, u suprotnom verovatno nece biti previse privucen. MM je bio fenomenalan negde do broja 50 a onda je polako poceo da pada, oko 100 je vec bio prosecan, oko 150 se vise nije mogao citati. Sada tu i tamo naleti neka epizoda koja ume da odusevi, ali to odavno nije DSSM.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/09/2008 : 03:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

quote:

...zato jer je sranje. Sorry ,al kad ja vidim na kiosku naslovnicu, lošu naslovnicu na kojoj lete ljudi, ja sam lud! meni se povraca.

Zagor gazi texa jer je kvalitetniji, imaju 3 najbolja pisca dok tex ima 1. GL. Bonellija, zaista sory svima, ali njegovi scenariji razaraju mozak. 2.Nizzija - jako dobar u pocetku, al brate ponavlja se do besvijesti...

Sve to zavisi od podneblja...na ovom je Zagor popularniji, u Brazilu, Francuskoj ili Italiji je Tex dominantniji. Kod nas je specificna situacija i za vecinu fanova Zagor nema slabu epizodu, buduci da je serijal koncipiran tako da zadovoljava svaciji ukus : Zagor protiv vampira, vukodlaka, celicnih cudovista, vanzemaljaca, ludih profesora, bica iz Crne lagune,Frankenstajna, indijske magije, africke magije, karipske magije, kanadske magije, Krakena, Vikinga, ljudi-riba, Cara Orlova, opasnosti iz svemira, Masaija, Don Kihota, Predatora, gospodara vremena, keltskih druida, samuraja, vestica, vila, krilatih ljudi, troglave azdaje, vatrenih bikova, Jetija, coveka-Munje, vilenjaka, Indiosa glavoseca, Pigmeja, demona ludila, genetskih nakaza, ljudi sa dva mozga, neranjivih Indijanaca, majmuna ubica, besmrtnih Spanaca, Herkulovih podviga, alhemicara, i to sve u krug da nikom ne moze da bude dosadno. Tex je, pak, manje-vise klasican vestern : ako neko voli da gleda vesterne u kojima su protagnosti Dzon Vejn ili Glen Ford, naci ce se i u Texu, u suprotnom verovatno nece biti previse privucen. MM je bio fenomenalan negde do broja 50 a onda je polako poceo da pada, oko 100 je vec bio prosecan, oko 150 se vise nije mogao citati. Sada tu i tamo naleti neka epizoda koja ume da odusevi, ali to odavno nije DSSM.

Kad ovo procitas, covek pomisli da kod Zagora nema dobre klasicne price. A naprotiv, ima zaista odlicnih klasicnih prica.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 13/09/2008 : 13:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Možda si samo na lošem tripu zbog loših tabletica... Pricekaj da prode vrtoglavica, sjedni s rukama u zraku, broj do 55. Vidjet ceš da ce proci....

hmm, ne. ne pomaže

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 13/09/2008 : 15:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:

quote:

apsolutno tocno

u Italiji npr. Zagor koji je kod nas nenadjebiv je na zacelju bonelli liste po prodaji

no sveukupno je marti gdje god izlazio li-la...
nit najbolje nit najgore

al u svakom slucaju uvijek te western i western podvrste dominiraju
stvarno mi nije razumljivo zašto...
ali eto tako je...
ocito se o indijancima i puškama i konjanicima i avanturama po šumama,pustinjama i gorama može citat u nedogled...
eto što ti je american media global utjecaj

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/09/2008 : 20:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa dominira u Italiji i Brazilu gde je taj zanr tradicija...
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 13/09/2008 : 20:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by provodina
Pa ko te tira da razgovaraš s menom ... Uostalo ovo je topic o Martinu,a ne o tebi i meni ... Ako nemaš šta pametno reci o Martinu i problemu nemoraš ni pisati više ovdi no hard feelings ... Imaš topica cilo brdo
P.S Znan da voliš Martina koliko i ja ,ali se voliš i prepucavat s ljudima ... Vjerojatno si jako zabavna osoba

Buduci da se i dalje izmotavaš, onda pretpostavljam da si još na razini Vatrogasca Sama i Zvonka, pa se sramiš... Sve je to ljudski, ne mora te biti sram. Ovdje si medu prijateljima, tu sve možeš priznati....

Replayao sam na tvoj pesimisticni stav i bezveznu tvrdnju da nema Martina na kioscima ko nekad, a zapravo ga ima. Isto tako si fulao problem jer ti upravo ti "manje inteligentni stripovi" zapravo financiraju tvog dragog Mysterea...

Opet nešto iz repertuara humora ala bitange i princeze ... pa kako ti se više da ... Ja ono mislim da vodim raspravu sa pravim prepucivacem ,a ono njemu mozak prazan ka pustinjakov adrasar zbilja jadno, žalim te
Za to financiranje znam da financiraju Martina i druge stripove koji nemaju produ ... ali ja sam se bazirao na to zašto on nemože financirat sam sebe, zašto nema svoju publiku ... pošto je i na to odgovoreno više manje nema šta više reci o ovoj temi ...
Možda bi bolji naslov bija: Zašto Martin nema svoju malo vecu publiku pa da financira sam sebe, ako ne ka Dylan pa bar malo blizu njega Štaš šteta je nacinjena

Edited by - provodina on 13/09/2008 20:41:25
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5086 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 14/09/2008 : 01:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Marty nikada niti nije bio strip s velikom nakladom...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2008 : 11:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by provodina
Opet nešto iz repertuara humora ala bitange i princeze ... pa kako ti se više da ... Ja ono mislim da vodim raspravu sa pravim prepucivacem ,a ono njemu mozak prazan ka pustinjakov adrasar zbilja jadno, žalim te

Mogao bi razgovarati sa covjekom koji priznaje drugome covjeku pravu na drugaciji ukus, prioritete i preferencije... No sa napuhanim bahatovcicem koji misli da ima ekskluzivno pravo na inteligenciju i da sve što se njemu ne svida da nije dobro, e onda mi nije do nicega. Sad još i suptilno vrijedanje od jadnog junior membera sa stotinjak postova... Ah, bolje da se povucem u svoju kucicu. Pobijeden sam! Sudbo kleta...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2008 : 11:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
MM je bio fenomenalan negde do broja 50 a onda je polako poceo da pada, oko 100 je vec bio prosecan, oko 150 se vise nije mogao citati. Sada tu i tamo naleti neka epizoda koja ume da odusevi, ali to odavno nije DSSM.

Kod mene je suprotno... Meni danas jedino MM može oduševiti, možda ga citam sa istim žarom kao i nekad. Dok je kod Zagora suprotno. Tu i tamo koja Bosellijeva prica, a ovo ostalo tako tako. Dok je Zagor ostao skoro pa isti, Martin se promijenio, nije više Indy nego dobri stari stric martin koje misterije rješava u odijelu. Isto tako, martin može usput biti i edukativno štivo dok od zagora možeš nauciti kako mlatiti indijance ili kako odbijati komade...

Mystere NIKAD nije bio toliko popularan ko ostali junaci, a tako je i ostalo. A isto tako je cinjenica da ga sad ima NAJVIŠE dosad na kioscima, a i u HC varijatni nego ikada dosada.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 14/09/2008 11:09:17
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/09/2008 : 11:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

Marty nikada niti nije bio strip s velikom nakladom...

...na ovim prostorima.
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 14/09/2008 : 12:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Problem je slojevit: ovakvog MM-a bez akcije-avanture-napetosti, netreba ni biti više na kioscima.
Donekle je tocno što kaže provodina, da šund u HR dobro prolazi, svi ostali dijele manje ili vece mrvice...
Mislim da mora postojat minimalno zanimanje za povijest(službenu i neslužbenu) da bi se citao MM. A znamo koliko se malo prodaje knjiga u HR i koliko od toga se odnosi na povijest... MM nije strip za mozak na pašu za razliku od mnogih stripova i pjesmica gas-gas... Na duge staze ipak ovakav strip ima slabe šanse u HR, jer ništa se bitno nece promjenit u buducnosti.

Neznam kakvo je stanje u Italiji, ali meni se cini da se polagano ide u eliminaciju MM-a...?

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/09/2008 : 12:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Cini ti se.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/09/2008 : 12:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ma hajde, samo zato što MM ima nešto više teksta, to ga ne cini ništa inteligentnijim a sigurno ne zahtjevnijim od drugih stripova, pa da ga se baca u koš za zahtjevnije citatelje. Rijetko je tu nešto nejasno ili konfuzno ili duboko kontemplativno. Dylan Dog i Julia su meni recimo puno inteligentniji stripovi.
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 14/09/2008 : 17:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Ma hajde, samo zato što MM ima nešto više teksta, to ga ne cini ništa inteligentnijim a sigurno ne zahtjevnijim od drugih stripova, pa da ga se baca u koš za zahtjevnije citatelje. Rijetko je tu nešto nejasno ili konfuzno ili duboko kontemplativno. Dylan Dog i Julia su meni recimo puno inteligentniji stripovi.

To su dva potpuno razlicita žanra stripa tako da može svako vuci na svoju stranu ... Slažem se Julija je najinteligentniji medu njima, ali eto nije imala srice što mi je jako žao ... ali ima nešto podalje od bonelli-a što je po kvaliteti inteligencije puno više ... ali to je off topic
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/09/2008 : 17:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Julia nije uspjela u ovdašnjem heterosexistickom stripovskom miljeu iz jednostavnog razloga; muškarci, velika vecina citaca stripova, jednostavno se ne želi kupovati strip u kojemu je glavni lik žena... a ovo ne izmišljam, jer mi je vec par muškarcina, a i neki sa ovog foruma, jednostavno tako reklo.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/09/2008 : 18:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Julia nije uspjela u ovdašnjem heterosexistickom stripovskom miljeu iz jednostavnog razloga; muškarci, velika vecina citaca stripova, jednostavno se ne želi kupovati strip u kojemu je glavni lik žena... a ovo ne izmišljam, jer mi je vec par muškarcina, a i neki sa ovog foruma, jednostavno tako reklo.

Ne slazem se sa ovim. Mislim i da zenski junak je mogao da uspije da su stripovi dovoljno interesantni i izasli "na vrijeme" tj. najkasnije krajem 80tih, a ne u novom talasu.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 14/09/2008 : 18:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Pa nece valjda nastaviti sa MM-om iza 300??
Lijepa prilika da jubilarac bude zadnji, a imam dojam da sse serijal definitivno istrošio.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/09/2008 : 18:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Ne slazem se sa ovim. Mislim i da zenski junak je mogao da uspije da su stripovi dovoljno interesantni i izasli "na vrijeme" tj. najkasnije krajem 80tih, a ne u novom talasu.

E sad, to ti je ko ono što bi bilo kad bi bilo, ratnice...
A samim time što je Julia prvi ženski lik od Bonellija ovdje publikovan, pa gdje ceš dovoljno interesantnijeg od toga... al nije.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/09/2008 : 15:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Pa nece valjda nastaviti sa MM-om iza 300??
Lijepa prilika da jubilarac bude zadnji, a imam dojam da sse serijal definitivno istrošio.

Naravno da hoce, ko što neki vole da mu omiljeni serijali odmicu dalje, tako bih ja volio da i moj ide koliko može... I NN i DD i MM su serijalu koji su se u zadnje vrijeme malo preporodili, samo je bilo dovoljno uvesti neku svježu krv u serijal, nove pisce, nove zaplete, novi format?!

KOlko vi neki brijete na ZAgora, toliko bih ja da se MM nastavi, jer kod Bonellija uopce nema nijednog drugog junaka slicne tematike...

Julija je za ženske... I za kikyja...

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000