Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 30/09/2008 : 09:29:51
|
Hallo ljudi evo mene bihac-una ili Gospodar Unsko -Sanskog kantona(za Erku666 zvanog Cigo) No Sikiriki,ja cu ga naci i svetim sve Maliciuse i ostalu postenu raju koja zeli da se druzi i upoznaje a ako se koji" dinar" zaradi DOBRO DOSAO |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29364 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 30/09/2008 : 10:33:24
|
quote: Originally posted by skviki
Ja predlazem neka pravila za postavljanje aukcija, a vi prosudite da li je ideja dobra: 1. Zabranjeno postavljanje aukcija bez fotografije
Mogu li bas svi imati fotografiju stripa?
quote:
2. Aukcije na kojima se vidi da je sken a ne fotka izbaciti odmah
Hoceš li ti provjeravati svih 2000 novih aukcija dnevno?
quote:
3. Clan sa manje komentara salje prvi, nebitno da li je u pitanju strip ili novac
To pravilo nigdje ne postoji. Svugdje je obicaj da kupac salje novac prvi. Ako si sumnjicav - PROVJERI PRIJE NEGO NESTO BIDAS. Trazi slike, skenove, raspituj se.
quote:
4. Clanovima sa negativnim komentarima zabraniti ucesce na aukcijama
Dveribed ima 2 negativna komentara. Da ga izbacim? Itd. itd. Nije to bas tako jednostavno. |
Trouble will find me |
|
|
Damage_brain
New Member
175 Posts
Member since 30/06/2003 |
Posted - 30/09/2008 : 10:42:12
|
quote: Originally posted by Markos Dveribed ima 2 negativna komentara. Da ga izbacim? Itd. itd. Nije to bas tako jednostavno.
Izbaci ga |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 30/09/2008 : 10:59:12
|
Ljudi kad moram reci lupate bez veze,pravilo kako mora i treba da se radi Svatko ko zeli da na aukcijama ucestvuje treba da npr.1000 kn uplati na stripovi.com kao garant i kad se neka frka desi tad mi svoju stetu nadoknadimo na stripovi.com a vlasnici i autori neka dalje rjesavaju s tim koji je kriv,posteno ili???? Jer vi likovi zaradjivate ipak preko nas a kad se kradja desi vi nista s tim nemate,vi ste cisti i bez ikakve odgovornosti i obaveze prema vasem kupcu,to nije posteno |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 30/09/2008 : 11:33:43
|
Da ja bidam strip od 1000+ kuna, jedini nacin na koji bi se vršilo preuzimanje bio bi da odem sa autom po njega. ako sam dao 1000 kn za strip, mogu dati još 150-200 za gorivo, pa sam ziher. Naravno, ovo ne vrijedi ako je prodavac osoba koju poznam. A ako je poprilicno daleko, tipa više od 300-400 km... ne bih kupio strip |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2128 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 30/09/2008 : 15:06:55
|
quote: Originally posted by bihac-una
Ljudi kad moram reci lupate bez veze,pravilo kako mora i treba da se radi Svatko ko zeli da na aukcijama ucestvuje treba da npr.1000 kn uplati na stripovi.com kao garant i kad se neka frka desi tad mi svoju stetu nadoknadimo na stripovi.com a vlasnici i autori neka dalje rjesavaju s tim koji je kriv,posteno ili???? Jer vi likovi zaradjivate ipak preko nas a kad se kradja desi vi nista s tim nemate,vi ste cisti i bez ikakve odgovornosti i obaveze prema vasem kupcu,to nije posteno
Ma možeš si mislit... Svi su ludi da uplacuju 1000 pologa, jedva cekaju tako nešto.. I ajde ti nekome dokaži bez miješanja pravosuda da je kriv ili prav.. Svašta.. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 30/09/2008 : 15:08:32
|
... Svatko ko zeli da na aukcijama ucestvuje treba da npr.1000 kn uplati na stripovi.com kao garant i kad se neka frka desi tad mi svoju stetu nadoknadimo na stripovi.com ...
pozdravljam ideju, samo, predlazem da se to uplati meni, sto je jos bolje, jer ja GARANTIRAM da bi sve bilo ok, ovi na stripovima imaju previse posla pa da ih se ne zamara dodatno. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 30/09/2008 : 15:13:06
|
quote:
2. Aukcije na kojima se vidi da je sken a ne fotka izbaciti odmah
zašto bi scan bio nelegalan????ja nemam fotic ali u firmi imam scanner
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 30/09/2008 : 15:16:24
|
quote: Originally posted by Pavel01
... Svatko ko zeli da na aukcijama ucestvuje treba da npr.1000 kn uplati na stripovi.com kao garant i kad se neka frka desi tad mi svoju stetu nadoknadimo na stripovi.com ...
pozdravljam ideju, samo, predlazem da se to uplati meni, sto je jos bolje, jer ja GARANTIRAM da bi sve bilo ok, ovi na stripovima imaju previse posla pa da ih se ne zamara dodatno.
Ukrao si plan onom liku 1EURO, samo sto je tvoj ca.1000/7.5 = 133 puta bolji. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Fish
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 30/09/2008 : 18:17:19
|
Ljudi kad moram reci lupate bez veze,pravilo kako mora i treba da se radi Svatko ko zeli da na aukcijama ucestvuje treba da npr.1000 kn uplati na stripovi.com kao garant i kad se neka frka desi tad mi svoju stetu nadoknadimo na stripovi.com a vlasnici i autori neka dalje rjesavaju s tim koji je kriv,posteno ili????
To mozda funkcionira kod Sotheby's-a. Ovdje ne bi skupio 1000 kn da pola forumasa okrenes naopako. Bez uvrede ikome, radi se o redom mladjoj populaciji bez stalnih prihoda.
quote:
Jer vi likovi zaradjivate ipak preko nas a kad se kradja desi vi nista s tim nemate,vi ste cisti i bez ikakve odgovornosti i obaveze prema vasem kupcu,to nije posteno
Posteno je jer je tako navedeno u uvjetima koje si prihvatio kod pristupanja aukcijama.
J. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 30/09/2008 : 18:31:55
|
quote: Originally posted by mladjo
Da ja bidam strip od 1000+ kuna, jedini nacin na koji bi se vršilo preuzimanje bio bi da odem sa autom po njega. ako sam dao 1000 kn za strip, mogu dati još 150-200 za gorivo, pa sam ziher. Naravno, ovo ne vrijedi ako je prodavac osoba koju poznam. A ako je poprilicno daleko, tipa više od 300-400 km... ne bih kupio strip
Slažem se... jedino pri takvim iznosima je to ne bih slao/primao preko pošte nikako samo osobno... Zamisli da se neko ***** dogodi u pošti i strip(ovi) bude izgužvan i sl.?
Kod visokih iznosa samo osobno. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 30/09/2008 : 18:33:54
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by Pavel01
pozdravljam ideju, samo, predlazem da se to uplati meni, sto je jos bolje, jer ja GARANTIRAM da bi sve bilo ok, ovi na stripovima imaju previse posla pa da ih se ne zamara dodatno.
Ukrao si plan onom liku 1EURO, samo sto je tvoj ca.1000/7.5 = 133 puta bolji.
|
Moje aukcije u prodaji |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 30/09/2008 : 19:35:56
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by skviki 1. Zabranjeno postavljanje aukcija bez fotografije
I erko666 je imao sliku...
|
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 30/09/2008 : 19:44:08
|
Ma najbolje izbaciti sva pravila pa po sistemu Divljeg zapada, ko koga prvi zajebe. To jedino i funkcionise kako treba. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 30/09/2008 : 20:34:21
|
quote: Originally posted by skviki
Ma najbolje izbaciti sva pravila pa po sistemu Divljeg zapada, ko koga prvi zajebe. To jedino i funkcionise kako treba.
Sustav of kors nije u redu, jer je mogucnost da nešto pode po krivu ogromna tj. ostavljeno je na poštenje sudionika. Svi znamo da je "to" vrlo labavo kod mnogih ljudi, tj. da bi mnogi od njih, narodski receno, zajebali svoju mamu za 5 kuna.
Isto tako razumljivo je da vlasnik stranica ne može biti odgovoran za transakcije koje podu po krivu, jer je to posao od 0-24h i ti ljudi bi trebali zapošljavati još nekoliko ljudi koji bi to sve provjeravali i rasporedivali, što je vjerujem nemoguce u ovom obliku. A onda je tu i ptanje marži koje bi morale biti puno vece odnosno pitanje je kolika bi tu bila isplativost za one koji obavljaju transakcije na ovaj nacin.
Koje je "pravo" rješenje... ne znam. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 30/09/2008 : 22:29:12
|
Ima jedna stvar koja bi po meni pomogla svim ucesnicima aukcija ako nista drugo da uspostave brzi i bolji kontakt. Naime mislim da bi svi ucesnici na aukcijama morali ostaviti na uvid kontakt telefon.To bi bilo vidljivo u profilu ucesnika sve vreme pa i dok traju aukcije.Ima puno ljudi koji se izgovaraju cinjenicom da im mail ne radi,steka i slicno.To je cesto i tacno a jos cesce je obicna laz. To bi omogucilo brz i jednostavan kontakt a neke stvari bi se rascistile dok su aukcije u toku.Mnogo ima clanova koji i na forumu nemaju uredno popunjene profile.Mislim da podatci iz profila moraju biti istiniti i potpuni a ne izvor za zajebanciju mnogih clanova. To odaje neozbiljnost a mnogi koji su skloni prevarama verovatno prvo malo pronjuskaju po forumu kako stvari funkcinisu pa kada vide takve neozbiljnosti verovatno se samo ohrabre. Administracija bi jos mogla postaviti ogranicene rokove za obavljanje transakcija cije krsenje povlaci sankciju izbacivanja.Naravno da se ucesnici uvek mogu dogovoriti medjusobno ali bi pravila koja su prethodno prihvatili bila reper i obaveza. Na sve drugo na zalost ne vidim kako mogu administratori pomoci.Njihov je posao jedino da ucesnicima omoguce sto cistije uslove za trgovinu a lopova u sustini ne mozes nikada potpuno zaustaviti jer to ne moze ni policija.Dok ima postenih a ponekad i naivnih uvek ce biti i ovih drugih. |
Edited by - dubac on 30/09/2008 22:30:42 |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 30/09/2008 : 22:57:31
|
quote: Originally posted by Fish
Ljudi kad moram reci lupate bez veze,pravilo kako mora i treba da se radi Svatko ko zeli da na aukcijama ucestvuje treba da npr.1000 kn uplati na stripovi.com kao garant i kad se neka frka desi tad mi svoju stetu nadoknadimo na stripovi.com a vlasnici i autori neka dalje rjesavaju s tim koji je kriv,posteno ili????
To mozda funkcionira kod Sotheby's-a. Ovdje ne bi skupio 1000 kn da pola forumasa okrenes naopako. Bez uvrede ikome, radi se o redom mladjoj populaciji bez stalnih prihoda.
quote:
Jer vi likovi zaradjivate ipak preko nas a kad se kradja desi vi nista s tim nemate,vi ste cisti i bez ikakve odgovornosti i obaveze prema vasem kupcu,to nije posteno
Posteno je jer je tako navedeno u uvjetima koje si prihvatio kod pristupanja aukcijama.
J.Ja sam prihvatio ali zakoni i pravila su tu da bi ih se mijenjalo,dogradjivalo i usavrsivalo,mislim tako,u korist sviju nas
|
|
|
Fish
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 01/10/2008 : 00:16:18
|
quote: Ja sam prihvatio ali zakoni i pravila su tu da bi ih se mijenjalo,dogradjivalo i usavrsivalo,mislim tako,u korist sviju nas
Ja sam odgovorio na ono 'nije posteno'. Je, posteno je kad je navedeno kako funkcionira.
J. |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 01/10/2008 : 11:34:45
|
Moj predlog za vece tansakcije(recimo iznad 100 eura) Moze da se uvede posebna usluga.Administrator odredi neki punkt,to moze biti njegova licna adresa,nekog od moderatora ili adresa od nekog 100%poverljivog lika,prodavac salje strip/ovi na tu adresu,kupac sajle novac na tu adresu,ostaje samo da primac obavesti oboje da je sve u redu i preprati novac i stripovi..mozda je malo komplicirano,ali na vece sume novca se isplati da se preuzmu ti dodatni troskovi(za prepracanje novca/stripovi) Naravno za tu EXTRA uslugu bi se placala odredzena provizija..cak se mogu uvesti i punktovi u svih eks YU drzava.Ako se ovo dobro razradi mislim da ce se puno slucajeva resavati sigurnije( ovaj u ovom topiku ne bi postojao ) Ova opcija bi se uglavnom koristila kod likovima sa nula ili veoma mali broj komentara..Pa tako nece biti neko posebno maltretiranje za ljude koji bi vodili ovo,a bice eliminirane vece prevare. |
|
|
Topic |
|