Author |
Topic |
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 26/09/2008 : 01:02:54
|
Za vreme mog forumaškog odsustva, "nicim izazvan", bacio sam se na kupovinu ovih izdanja. Odlicna su. Prvo sam kupio Nadzirace. Njih sam danima vukao kroz kucu dok ih nisam savladao, žilav je to zalogaj. Ista je stvar bila i sa Vendetom. On mi se dopao još i više od Nadziraca. Kad kažem više mislim tematski, volim te šizofrene politicke price. " Engleska istrajava"! Nastavljajuci sa gutanjem Alana Mura procitao sam davno kupljenu Ligu. Ona mi je bila slabija od prethodna dva. Ipak mi je Vendeta ostavio najsnažniji utisak. Dalje kupio sam Grad greha. Njega mi je bilo malo teže da pocnem Miler je osebujan crtac, ali je, bar meni, trebalo neko vreme da se naviknem. Da... Onda sam se navikao i eno me, po sto puta citam o onoj budali što razvali sve živo. Jedva cekam da vidim film. To je uglavnom sve što sam edo sada nabavio, a kupicu apsolutno sve što bude izašlo u ovoj bilioteci. Na redu su Sendmen, Grad greh 3 i 4, pa onda redom 100 metaka, Helbrejzer, Propovednik.... Inace Beli put je i sa ovom edicijom pogodio u centar. Obi je u pravu kad za njihova izdanja kaže da su najbolja po pitanju odnosa cene i kvaliteta. Cekamo nastavke. Što se mene tice uopšte ne moraju da žure, samo neka sve naprave kao i dosada.
|
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 26/09/2008 : 03:52:16
|
Hej,slazem se za beli put,iizdaju extra stvari i to ne samo graficke novele i u ediciji integrali imaju bas neke bisere,preporucujem Sambrovi kao i Torgal naravno,a mozes probati i Sninkel,to je jedan album gde se prica i zavrsava. A za Sendmena,to je po meni najbolje sto su izbacili,osim Watchmen naravno,s tim sto taj album sto je izasao nije pocetak i bice ti bezveze ako ne procitas sve.Pocetak je izasao u Vertigo ediciji(dvobroj2/3,a to je i poslednje sto su izbacili).tu imas prvih 8 epizoda Sendmena na jednom mestu,i bez toga ga ne vredi citati.a Sendmen je i jedina graficka novela,ili strip,koji je ikada dobio jednu knjizevnu nagradu,tako da ga svima toplo preporucujem!!!!! |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 26/09/2008 : 07:52:54
|
Sve to stoji al ubiše sa tempom objavljivanja. Do sada su mogli pricerati do kraja i Propovednika i Sendmena a ni 100 metaka nije nešto obiman... Na ovaj nacin ubijaju uživanje u citanju, izgubiš sve konce od prethodnih epizoda i opasno bijesan potegneš za internetom nebi li pronašao skenove na engleskom i dovršio prokletu stvar!!! |
... |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Posted - 26/09/2008 : 11:50:07
|
quote: Originally posted by vope
Sve to stoji al ubiše sa tempom objavljivanja. Do sada su mogli pricerati do kraja i Propovednika i Sendmena a ni 100 metaka nije nešto obiman... Na ovaj nacin ubijaju uživanje u citanju, izgubiš sve konce od prethodnih epizoda i opasno bijesan potegneš za internetom nebi li pronašao skenove na engleskom i dovršio prokletu stvar!!!
Maaa daaaaj,mladi smo,ima vremena,samo bez zurbe |
|
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 26/09/2008 : 13:58:26
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Hej,slazem se za beli put,iizdaju extra stvari i to ne samo graficke novele i u ediciji integrali imaju bas neke bisere,preporucujem Sambrovi kao i Torgal naravno,a mozes probati i Sninkel,to je jedan album gde se prica i zavrsava. A za Sendmena,to je po meni najbolje sto su izbacili,osim Watchmen naravno,s tim sto taj album sto je izasao nije pocetak i bice ti bezveze ako ne procitas sve.Pocetak je izasao u Vertigo ediciji(dvobroj2/3,a to je i poslednje sto su izbacili).tu imas prvih 8 epizoda Sendmena na jednom mestu,i bez toga ga ne vredi citati.a Sendmen je i jedina graficka novela,ili strip,koji je ikada dobio jednu knjizevnu nagradu,tako da ga svima toplo preporucujem!!!!!
Integrale im imam sve. O njima necu da trošim reci, to je perfekcija. Ove graficke novele sam zapostavio, zato što sam bio gadljiv na Amere i sve njihovo, ali sam sad promenio mišljenje bar kad im je strip u pitanju. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 26/09/2008 : 18:01:39
|
quote: Originally posted by Kornboy
-na zalost, toliko vremena mnogi od nas ipak nemaju, pa ma koliko mladi bili
Covjece, ako ovo nije najcrnji post nekog dvadesetpetogodišnjaka na ovom forumu, ja sam Petar Pan. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 26/09/2008 : 19:51:11
|
>> Maaa daaaaj,mladi smo,ima vremena,samo bez zurbe
-svake tri godine izdaju po jedan nastavak Sandmana, Preachera, 100 Bullets -nabrojani serijali broje oko 10 knjiga -za 30+ godina ce ih finishirati -na zalost, toliko vremena mnogi od nas ipak nemaju, pa ma koliko mladi bili
Kako to malo zvuci - 10 knjiga... Ima da zamolim ove Libelusovce da završe ove serijale na njima prepoznatljiv, profesionalan i brz, nacin. Ma nebi se ni oznojili a mi bi zadovoljno listali te puste snove. Grrrrr........ |
... |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Posted - 27/09/2008 : 01:37:42
|
>> Maaa daaaaj,mladi smo,ima vremena,samo bez zurbe
-svake tri godine izdaju po jedan nastavak Sandmana, Preachera, 100 Bullets -nabrojani serijali broje oko 10 knjiga -za 30+ godina ce ih finishirati -na zalost, toliko vremena mnogi od nas ipak nemaju, pa ma koliko mladi bili
|
|
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Posted - 27/09/2008 : 01:44:10
|
Hehehehehe pa gledaj vec vidim mnoge od nas koji smo 84to,85to. Imamo svi porodice,mozda i poneki posao,a posto ce kod nas standard uvek biti socijalan kao sad plate ce biti niske.I tako vodimo svog potomka za ruku on vristi i kuka da hoce sladoled ili loptu ili transformersa ili pljeskavicu,a mi svi slozno u glas,ne ne ne danas je dan kad tata treba da kupi desetu knjigu sendmena danas nema nicega a ni mesec dana unapred,jer su cene belog puta iste i dalje,pa ce morati da se kupuju na rate Epizoda www.stripovi.com 30 godina kasnije |
|
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 28/09/2008 : 11:13:43
|
Za one koji su procitali: Kakvi su integrali Velika moc malog Sninkela,Put u Tulum i Jaguar?
|
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/09/2008 : 12:14:30
|
quote: Originally posted by Prodigy
Za one koji su procitali: Kakvi su integrali Velika moc malog Sninkela,Put u Tulum i Jaguar?
Šninkel je bajkovit praznik za oci i maštu. Preporucujem ako imaš sklonosti prema takvim stvarima. Jaguara svi pljuju, imam, ali nikako da ga procitam. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 28/09/2008 : 15:13:08
|
Jaguar je slabiji od ostalih integrala. Svi ostali su perfektni, a meni licno je najdrazi Tamo gde pogled ne dopire. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 28/09/2008 : 15:38:22
|
Nije Jaguar toliko los koliko ga bije glas...scenario je losiji deo,ali crtez je dobar i ne razumem one koji kazu da je los...pricaju napamet ili sta vec...svih pet integrala su dobri i nijednog trenutka nisam zazalio sto sam ih kupio,po meni vrede svaki dinar... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 28/09/2008 : 16:12:58
|
quote: Originally posted by axle munshine
Nije Jaguar toliko los koliko ga bije glas...scenario je losiji deo,ali crtez je dobar i ne razumem one koji kazu da je los...pricaju napamet ili sta vec...svih pet integrala su dobri i nijednog trenutka nisam zazalio sto sam ih kupio,po meni vrede svaki dinar...
Da crtez je strvarno neverovatan, a scenario je malo konfuzan. Ma integrali Belog puta su ponos Vasiceve kolekcije. |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1599 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 28/09/2008 : 18:17:04
|
Meni je receno da ce za Sajam u BG biti dva Sandmana...a Indijansko leto je vec trebalo da stigne,ali eto nema ga jos,nazalost... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 28/09/2008 : 19:02:28
|
Meni je receno da ce za Sajam u BG biti dva Sandmana...a Indijansko leto je vec trebalo da stigne,ali eto nema ga jos,nazalost...
Ja se i ne secam kada je meni receno za koji ce sajam biti Mandrak, Fantom, i ostali stripovi u okviru biblioteke klasici. (valjda za prosli ili pretprosli) Naravno....ne moram da vam govorim da li su se pojavili ili nisu! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 28/09/2008 : 20:26:39
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Meni je receno da ce za Sajam u BG biti dva Sandmana...a Indijansko leto je vec trebalo da stigne,ali eto nema ga jos,nazalost...
Ja se i ne secam kada je meni receno za koji ce sajam biti Mandrak, Fantom, i ostali stripovi u okviru biblioteke klasici. (valjda za prosli ili pretprosli) Naravno....ne moram da vam govorim da li su se pojavili ili nisu!
Kao kod Djoleta:..."ako su lagali mene i ja lazem vas"... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 28/09/2008 : 20:40:52
|
Nije Jaguar toliko los koliko ga bije glas...scenario je losiji deo,ali crtez je dobar i ne razumem one koji kazu da je los...pricaju napamet ili sta vec...svih pet integrala su dobri i nijednog trenutka nisam zazalio sto sam ih kupio,po meni vrede svaki dinar...
Jaguar je odlicno nacrtan, i to mu je najjaci adut, a prica vuce ka nebuloznosti da budem iskren, daleko je ispod kvaliteta ostalih integralnih izdanja. |
... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 28/09/2008 : 22:58:25
|
Ja recimo ne prican napamet, a Jaguar mi je izrazito loš. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7961 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/09/2008 : 23:02:27
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja recimo ne prican napamet, a Jaguar mi je izrazito loš.
Nisam citao, ali, koliko znam, ipak je taj strip ostvario neki uspeh. Znaci da teško može biti jednostavno loš. Nisu se valjda svi njegovi citaoci - kupci izradili kad su kupovali sve albume - nastavke? |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 28/09/2008 : 23:21:43
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja recimo ne prican napamet, a Jaguar mi je izrazito loš.
Budi precizniji,na sta konkretno mislis?Sta ti se ne svidja u ovom stripu i smatras ga izrazito losim? |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 28/09/2008 : 23:45:18
|
KAd Beli put bude krenuo da koka, to ce biti vatromet. Što se sporosti tice, meni to odgovara. Imam silu koju još nisam kupio, a tek se spremaju udarci.Odgovara mi da Korta cekam i jos nekoliko godina, ali da ide kako je najavljen, znaci 6 knjiga, kutija, stari prevod... Jos ako ostane najavljena cena, to bi bila perfekcija.
|
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 28/09/2008 : 23:51:32
|
Rece jednom urednik BP da je njihov dugorocni cilj da mesecno izdaju po jednu graficku novelu i jedan integral/88-icu...tome se svi nadamo,ali za to je neophodan i malo bolji standard zivota u Srbiji i veca primanja...bice i toga u dogledno vreme,uveren sam...na pravom smo putu... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Topic |
|