Author |
Topic  |
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/10/2008 : 12:30:17
|
E pa ono gore je vec postalo stalna stvar... Vec je mislim dvaput bila promijenjena naslovnica (almanaha mislim) na stranici "S na kvadrat". Neki šaljivdžija! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Džedson
Average Member

535 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 03/10/2008 : 18:48:50
|
Autor:stinky 12.4.2004 19:14:00 Ocjena: (9,8,8,7) 82% Edit recension Delete recension
Ovo mi je ko klincu bila najduhovitija epizoda Zagora, a možda i najduhovitiji strip opcenito. Zašto? Zbog one šore sa Kinezima u ducanu. Ona scena kad Bat Baterton pokušava udariti «manjeg od sebe», crkavam od smijeha i sad, kad to citam. Druga the best caka je kad Bat i Ciko kupuju bude, a prodavac Kinez im uvaljuje kineske poslovice: ako se visoka cijena prihvati, znaci da se može još povisiti:))) Sam strip je skroz OK, može proci taj honkoški Zagor. Oduvijek sam volio neuobicajene, posebne stvari, a ovdje su protivnici Kinezi. Šteta da nema malo više kung-fu karate brus li poteza, ipak je to vrijeme 70-tih i popularnih filmova made in Hong Kong. Kritika, pretpostavljam Dnevniku, jer su vjerojatno pogriješili u upisivanju teksta, buduci da spominju vrijeme dogadanja radnje 1781. god (to govori Cu-Fan u Zlatnom pecatu, str 14, a i par puta je to spomenuto). Radnja u Zagoru se inace odvija oko 1820 god. pa sumnjam da bi autori ovako grdo fulali (ako jesi, stricek Nollita, onda brzo po trostruku dozu antisklerina, jer teško da bi i Zagor mogao imati svoju unified teoriju). Mala kritika možda i za neefektan završetak, ipak je ona tucnjava u Zlatnom pecatu, vrhunac serijala (i akciono i humoristicki), japanska buba od pola metra i sumo div koji grize drške sjekira = najbolji sporedni likovi u Zagoru. Za kraj je ipak trebala biti gomila karate kidova sa KAIIIIIII!!!! potezima VS Duh Sa Sjekirom sa klasicnim krcmarskim boks stilom, plus mala pomoc legendarne ekipe frikova: Rama, Tarawa, Bat Baterton, Fishleg etc. Kad smo vec kod toga, gdje su fucking Zarkof, Orsovic i Siva lisica??? Nollita, Nollita, nemoj mi raditi pricu sa Fishlegom bez potpune ekipice!!! Iako, svaka cast za osmišljanje takve skupine, ono, Tarawa aka Crni Morž je zbilja neponovljiv i unikatan lik. Jedino što mogu zamjeriti (malcice) ovom zabavnom izdanju je ono što i uvijek zamjeram: Ferri (sad ce me fanovi razapeti, hehe). No, jednostavno ne mogu uvidjeti u cemu je tolika fora kod tog tipa, nikad mi nije bio ništa posebno, cak ni kao klincu. Sve on to lijepo odradi, fino, profesionalno, ali taj crtež je meni obican, svakodnevan, standardan. Svi likovi koje koristi su isti, sve su to ista lica sa ili bez brkova. Koristi 3-4 tipa lica i samo mijenja boju kose, brkove i bradu. Oh, koliko su bolje svi nacrtani, recimo, u Morskoj stravi, kad to radi majstor Andreucci. Ili kad to rade Dotti, Dela Monica, Marcello, Chiarola – svi oni neobicniji crtaci (mislim da ce me sad fanovi razapetog još i zapaliti). Pa dobro, ipak dajem Ferriju solidnu ocjenu, jer nije da mi je odvratan, a i zbog tradicije, ali sve dalje, sve mi se manje svida. Na kraju krajeva, barem nije crtao Donatelli, koji je zbilja n e p o d n o š l j i v.
Iz dva razloga ovaj komentar ovdje. 1.Jedan od najboljih i najsmješnijih koje sam procitao ovdje.Savršeno opisuje ovu epizodu. 2.Ovdje gdje se pita gdje su Zarkoff, Orsovic itd.Ovdje je Zarkoff bitan.Naime, doticni je ubijen u ZEX 106 Crna zastava.Kapetan Zmija mu je ispalio kuršum u glavu sa udaljenosti od pola metra.Momku se inace ne spominje ime ali ako ono nije Zarkoff( ne želim cuti da Ferri sve crta isto) onda sam ja Marilyn Manson.Sad se postavljalo slijedece pitanje; tko je zaboravio tu sitnicu?Iduci put se Fishleg i Golden Baby pojavljuju upravo ovdje, u ovoj epizodi.Ali pojavljuje li se i Zarkoff?Ako da, to bi znacilo da je Nolittu senilnost vec tada stizala.Iskreno, nisam se mogao sjetiti ima li Zarkoffa ovdje, ali sudeci po ovome komentaru Stinkyja nema ga.Bravo, Nolitta, vijuge ipak rade!Ali kad se to opet pojavljuju Golden Baby? i Zarkoff?Pa, u cuvenom Nestalom istraživacu, jednom od najboljih Zagora ikad.Logicno pitanje je onda; je li ovo Boselli previdio? Što se mene tice odgovor je živo mi se fucka.Neka nama Zarkoffa.Što onda ako je ubijen, zagor je umro 3 puta za sada... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 04/10/2008 : 00:26:50
|
quote: Originally posted by Džedson
Naime, doticni je ubijen u ZEX 106 Crna zastava.Kapetan Zmija mu je ispalio kuršum u glavu sa udaljenosti od pola metra.
Ne preteruj...nema pola metra..mozda oko 23cm |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 04/10/2008 : 00:38:19
|
quote: Originally posted by karven
quote: Originally posted by Džedson
Naime, doticni je ubijen u ZEX 106 Crna zastava.Kapetan Zmija mu je ispalio kuršum u glavu sa udaljenosti od pola metra.
Ne preteruj...nema pola metra..mozda oko 23cm
A kolko ti je širok? |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
1Euro
Advanced Member

12547 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 07/10/2008 : 14:57:19
|
quote: Originally posted by kico
Krcma u vlasništvu barba Sove na kioscima!
Eeeeeee baš sam baksuz!!!!!!!!!!!!! Prije nego sam za mijesec dana odputovao išao sam u Hrvatsku gdje kupujem stripove i dao onoj ženi spisak što mi treba, da mi sacuva.I vratio sam se u nedelju pa sam htio ici danas u Hrvatsku po stripove ali nisam izdržao i išao sam jucer i kupio sve ono što mi je ta žena stavila na stranu a eto danas izade novi ZEX pa moram opet.Jao!!!!!!!Što nisam poslušao svoj instinkt!!!! A jucer mi je inace bilo glupo kad sam prešao onu granicu uvijek mi onaj tip samo kimne glavom i ne da mu se gledati pasoš a jucer je tamo bilo puno nekih policajca vjerovatno zbog onog ubistva jer je bilo i na našoj strani puno policajaca pa sam onda trebao izvaditi sve iz depova pa su onda našli cigarete Vietnamski Marlboro,pa onda neka ispitivanja,pa gledali su mi pasoš 5 minuta i vidjeli vizu kine i Vietnama pa onda opet ispitivanja,...ko bog su mislili da sam neki švercaroš i ne razumijem kako jedni policajci su skroz ok a neki zapnu za neke stvari koje ih se ne ticu.Šta briga njega što sam ja radio u Vietnamu?Sad sam došao u Hrvatsku i kakve veze imaju druge zemlje sa tim?Ali bio je policajac i smiješan kad sam izvadio sve iz depova i video sam da je zapeo za onu Vietnamsku Marlboro,pa sam mu ponudio neka slobodno uzme ako puši pa mi je rekao:"necu da iznenadim raka" hehe,dobro me je "zatukao" |
 |
|
Topic  |
|
|
|