korice su zbilja fenomenalne, s ovakvim SC ne treba HC uopce! bravo! nazalost, primjecujem jako los otisak crnog, to je na razini dnevnika, uopce nije crno vec prosarano bijelim mrljama... valjda je papir pretanak ili preslabe kvalitete...
a za one koji ne slazu samo na police vec zele znati sto je unutra... pa ovako, kad se neki junak voli, ne pita se, i slazem se posve s Deejem, no ipak, sve ima granice... jer ovo je zbilja strip koji izgleda lijepo na polici i preporucujem svima da ga ni ne otvaraju... strip je posvemasnja uvreda imalo prosjecnijoj inteligenciji, to su neki anonimusi (osim trece price) od scenarista, Boze me oslobodi kako je to lose... puno, puno gore od prvog maxija... ovo dakako nije zamjerka izdavacu, dapace, treba imati debela muda izdati ovako nesto... svi znaju sto ja mislim o novome martiju (i to se nece promijeniti ni kad LB dodje do broja 120 i nekog), ali ovo je prestrasno... napomena: 3. pricu sam tek poceo, zasad nista ni od nje, al eto, mozda ona iznenadi i popravi dojam...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Bome, pošteno sam se namucio da bi ga nabavio. Na prvom kiosku babetina nije htjela mrdnuti debelo dupe da vidi je li stigao, pošto stripove, poput valjda svih, drži na hrpi tako da ih nitko ne može vidjeti ... Na drugom kiosku gdje imaju izloženo pet stripova baba rece - to ti je to pa biraj ... Tek na trecem se žena potrudila izvaditi listu i konstatirati - Vidi vidi, pa to je danas stiglo. Pa onda par minuta traženja ... Užas ...
Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Procitao prvu... Ovo je nešto kao neuvjerljiva trash SF/pustolovna prica iz pedesetih puna ocajnih i traljavih scenaristickih rješenja i likova. Sve što su citatelji takvih magazina ocekivali, izgubljene narode i hramove u džungli, borbe sa mutiranim stvorenjima i ženidba najjaceg mužjaka sa šeficom izvanzemaljkom, a tu je i motiv labirinta, skoro pa jedini originalni motiv. Svi traže savršeni labirint, no nemaju ideje što bi to uopce bilo.
Najmanje dva lika su izgubila "svoj razum", a jednome je cak stalo srce, i to iz cista mira! Osobnosti likova vrludaju kao da su izgubljeni, cas u lucidni, cas su ludi, malo su dobri, pa opet polude od zloce...
Majko mila, ovo je stvarno kandidat za najgoru epizodu. MOžda nekog nostalgicara za lošim SF-om pedesetih i trgne ova prica, no ovo je stvarno ispod svakog prosjeka, odnosno loše...
Najbolji je Castellijev text dodatak poslije price. Lijepa pricica o povijesti labirinta. Cak je i Castelli nadodao hint da je prica mogla malo podsjecati na Cube. Da je, možda bi i bila bolja.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
@ DeeCay: Pravo zboriš ... kao da si mi doslovce misli procitao. Nego, procitao ja i drugu pricu i još je gora od prve. Sigurno u Bonelliju imaju politiku trpanja odbacenih stvari u Maxije. Ali zaštoooo ?
Sad preostaje treca da spasi stvar ...
No, korice su zaista lijepo izvedene :-)
Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Isssh, ovo je fakat bilo koma za procitat... Valjda najposranije Bonelli izdanje ikad! A nakon Enninih Krugova u žitu teško je pomisliti da može i gore! Fakat ne znaš ko je ovdje gori... al jab' reko Vietti! Biblioteka u pijesku je nevidena bonelijevska glupost, kako idejom tako i realizacijom... zla bica/nemani iz legendi, koji ovi drže zatocenima, paze da ne pobjegnu... ali ona su zapravo u duši dobra, neshvacena, žele slobodu, mir... kakve su to imbecilnosti!
Kastelijevi interesantni textualni dodatci takticki postavljeni baš nakon svake price, da malo citatelj dode k sebi...
Sve je bolje od glupog zagora koji je korov na našim kioscima Nisan još cita ali pohvaljujem ovo izdanje jer je to moj najdraži junak napokon na kioscima ma kakav strip bija uopce ... gore od Zagora ne može biti