Novi futuristicko/utopisticki crtani roman kod Bonellija, ovaj put rade Barbato i Casini.
Plot: "Nedefinirana buducnost. Prazan svijet. JEdan jedini giganstski grad. A izvan njega, covjek koji se budi..."
"Covjek u potrazi za svojom prošlošcu: otkrice znacenje slova Sighma tetoviranog na njegova prsa jedina je njegova prilika da se sjeti tko je on zapravo..."
Naslovnica:
Casini na djelu:
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Smashing! And intriguing writer-painter cooperation! ;) Casini je car... a Barbatova je na DD Gigantima pokazala da joj leži duga forma stranica. I have high hopes for this!
Ali Casini? Smetaju mi ovi zvukovi 'THUD TUMP CRASH' koji prelaze okvire vinjeta... Jednostavno mi je to preružno i kvari doživljaj... A tu Casini debelo pretjeruje...
"Stefano je koautor ideje, a glavni plot roden je davne 2002. tijekom jednog razgovora i nakon godina dopisivanja mailom. Za vecerom izmaštali smo štoriju, a stvari koje sam rekla bile su - ne želim da mi junak bude ljepotan, vec karizmatican. Poput Seana Penna ili Edward Nortona."
"Stefano je koautor ideje, a glavni plot roden je davne 2002. tijekom jednog razgovora i nakon godina dopisivanja mailom. Za vecerom izmaštali smo štoriju, a stvari koje sam rekla bile su - ne želim da mi junak bude ljepotan, vec karizmatican. Poput Seana Penna ili Edward Nortona."
Da, ovo bi moglo biti jako zanimljivo. A i cini mi se da je Casini malo bolji od uobicajenog. Inace, vidio sam ovo jucer na sbe sajtu ali me nije bilo volja otvarati topic. Ima i najava za neki novi kratki serijal, Lilith.
Vidim da ovde Boneli potpuno napušta svoju tradicionalnu, ogranicavajucu, "televizijsku" kompoziciju i režiju, pa strip deluje vrlo americki, gotovo marvelovski. Pohvalno!
Vidim da ovde Boneli potpuno napušta svoju tradicionalnu, ogranicavajucu, "televizijsku" kompoziciju i režiju, pa strip deluje vrlo americki, gotovo marvelovski. Pohvalno!
Casini isto tako crta i Nevera... Bonelli odavno nema takvih ogranicenja, pogledaj samo Geu koja je crtana gotovo manga-stilom, totalno ne-Bonellijevski... Ili kadriranje jednog Freghierija... Mislim da sad to sve ovisi iskljucivo o scenaristu i crtacu, tj o tome kako su navikli raditi...
Meni je licno Kasini odvratan, nikad nisam voleo njegov crtez. Ne kazem da je los, nego mi se jednostavno ne dopada, sta da radim....
Ipak, ova Barbato obecava, mozda i bude nesto od ovoga. (jos kad bi se neko smilovao da to izda na jeziku razumljivom ljudima sa teritorije bivse Juge....)
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Onda je Barbato ocito svjetska žena, ne kao vi... A niko ne veli da ovo ne može biti neka stilizirana sigma. NIsam ni siguran da se uopce piše sighma, svugdje piše sigma.
A možda su namjerno išli da bude što slicnije Supermenovu S...