Author |
Topic |
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 16/10/2008 : 16:49:00
|
Poštovani citaoci,
Sa radošcu Vas obaveštavamo da smo spremili niz iznenadenja za predstojeci Sajam knjiga u Beogradu, u kojima cete, sigurni smo, uživati. Cast nam je i zadovoljstvo da najavimo da cemo na Sajmu predstaviti našu novu biblioteku “Zagor”, kolekcionarsko izdanje u ogranicenom tiražu od 500 primeraka, sa tvrdim koricama, koje ce biti neviden doživljaj za ljubitelje tog junaka. Naša namera je da ljubiteljima i kolekcionarima predstavimo kompletnu biblioteku Zagorovih avantura, gde bi svaka prica bila sadržana u po jednoj knjizi, bez obzira na to na koliko redovnih svezaka i strana se prostirala, sa izuzetkom prvih desetak knjiga gde ce zbog kratkih pocetnih, biti sabrano više prica. Za Sajam iz štampe izlazi prva knjiga na izmedu 350 i 400 stranica. Pored stripa, novog prevoda i originalnih naslovnih strana u boji, ova knjiga Vam nudi obilje tekstualnih priloga o autorima i junaku serijala, kao i o istorijskim cinjenicama, mitovima, legendama i filmovima kojima su se autori inspirisali kroz pripovedanje Zagorovih dogodovština. Tokom trajanja Sajma, cena knjige ce biti promotivna.
Ali, to naravno nije sve.
Da bismo ovo izdanje ucinili još ekskluzivnijim, obezbedili smo potpuno nove naslovne strane za svaku knjigu. Ilustracije, radene iskljucivo za ovu ediciju, je izradio Mauro Laurenti, proslavljeni crtac Zagora.
Kao da to nije dosta, Veseli Cetvrtak ide još jedan korak dalje, pa na Sajam dovodi goste iz Italije i to, ni manje ni više nego Galliena Ferrija, “oca” Zagora, i kao podršku njemu Maura Laurentija, autora ekskluzivnih naslovnih ilustracija biblioteke “Zagor”. Naši gosti se uveliko raduju svom dolasku i predavanju, kome ste pozvani da prisustvujete, povodom obeležavanja jubileja 40 godina objavljivanja Zagorovih avantura u Srbiji. Tribina ce se održati 25.10. od 16 do 18 casova u Sajamskoj sali za konferencije, tokom koje cete biti u prilici da postavite sva pitanja koja Vas zanimaju o stvaralackom procesu stvaranja Zagorovih epizoda i da dobijete posvetu autora Preporucujemo Vam da pre toga svratite do štanda Veselog Cetvrtka u hali 14, prelistate nova izdanja koja ce se pojaviti tokom Sajma i porazgovarate sa ljubaznim osobljem, koje ce Vas zatim uputiti na mesto dešavanja tribine. Redakcijski tim ce na štandu biti prisutan tokom svih dana trajanja Sajma, pa cete moci da iskoristite priliku da postavite sva pitanja koja Vas zanimaju u vezi naših izdanja, kao i da popunite eventualne “rupe” u kolekciji edicije Veseli Cetvrtak.
Sigurni smo da Vi, kao i mi, sa nestrpljenjem ocekujete sledecu subotu. Do tada…
Pozdrav iz redakcije Veselog Cetvrtka
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 16/10/2008 : 17:11:07
|
Dargo mi je da i Dusman konacno najavljuje prave stvari... Zagora i Ferrija...
Nego ovo oko "popunjavanja rupa" me najvise zanima, ako bi pripomoglo ljubazno zensko osoblje... Znam koje rupe treba popuniti ali eto bilo bi zgodno ako bi pripomogle za prvu ruku... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 17:13:15
|
Ovo je vec preterivanje sa Zagorom , zaista volim Zagora ,ali sta je mnogo ,mnogo je. Ubacite neko osvezenje u ponudu, znam da je zagor sigurna prodaja i vama siguran profit, ali citaoci bi hteli i nesto drugo da probaju. Kad jedes i najfinije jelo svaki dan ono ti se zgadi. Smanjite malo zagora da ne dodje do prezasicenja citalacke publike. S postovanjem Vas citalac Iz Backe Topole P.S. Sto niste ovde na sajtu OBAVESTILI o akciji da se dele stripovi za Dzabe u Kladionici (necu reci kojoj da ne reklamiram) pre 2 vikenda. Poludeo sam kad sam dosao u nedelju na italijansku ligu , a kaze mi devojka sto tamo radi PODELILI SMO JUCE STRIPOVE. inace ja se redovno kladim ali ne bas u toj kladionici. danas mi je rodjendan pa smem da kritikujem Zagora |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 16/10/2008 17:16:58 |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 16/10/2008 : 17:16:04
|
Kapetan Miki je u pripremi...superluksuzno izdanje : hi-res kolorisanje, naslovnice koje su radili Villa, Castellini i Hermann, pozlacene korice, predgovor koji je licno napisao Sergio Bonelli. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 16/10/2008 : 17:21:34
|
quote: Originally posted by Colt
Kapetan Miki je u pripremi...superluksuzno izdanje : hi-res kolorisanje, naslovnice koje su radili Villa, Castellini i Hermann, pozlacene korice, predgovor koji je licno napisao Sergio Bonelli.
Mozes ti i bolje, ovo su ti vec potroseni vicevi... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 17:22:26
|
Dampyr, Brad Barron, Dragonero... VC je prvi strip izdao 7. februara, dakle negde oko 8 i po meseci postoje. Nije dovoljno noviteta za taj period? |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 17:37:49
|
jedva cekam da je jednog od narednih cetvrataka krene sa 3 junaka pa da vidim kako ce mo onda navaljivati da se dalje popune rupe. jedva cekam subotu da se slikam sa cika ferrijem i sa banetom kerecom jaoooo jedva cekam.
|
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 18:11:30
|
Probajte bar jedan strip traper kerija da objavite. On je zasluzio tu cast. A ne da popunjava rupe komadantu marku. Voleo strip tematike srednjeg Veka. Zanima me zaista koliko je stripova podeljeno u toj aukciji po kladionicama? kod nas je bilo 15 kom a mi smo mala sledina |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 18:52:17
|
Mene interesuje da kako ce se distribuirati ta nova edicija "Zagor" i koja ce joj biti cena. Mislim 500 primeraka je bas malo, pa ne verujem da ce doci u moje selo . Da li ce, uopste, biti na trafikama, ili po nekim knjizarama? |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 16/10/2008 : 19:45:00
|
Pa, dobro. To je za prvi broj. A sta kad se sajam zavrsi? Ili mozda planirate da ide jednom godisnje, u vreme sajma?
Ne spomenu nista o ceni. Ne mora tacna, moze i okvirna cena, cisto da znam da li cu biti u mogucnosti da javim drugu da mi uzme, posto ce, verovatno, ici na sajam, a ja ne. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 16/10/2008 : 19:55:51
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Dado
Dargo mi je da i Dusman konacno najavljuje prave stvari... Zagora i Ferrija...
Da... simpaticni obrt sudbine. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 16/10/2008 : 20:31:04
|
quote: Originally posted by mezzano
Pa, dobro. To je za prvi broj. A sta kad se sajam zavrsi? Ili mozda planirate da ide jednom godisnje, u vreme sajma?
Ne spomenu nista o ceni. Ne mora tacna, moze i okvirna cena, cisto da znam da li cu biti u mogucnosti da javim drugu da mi uzme, posto ce, verovatno, ici na sajam, a ja ne.
Zdravorazumski gledano, ne sme biti skuplje od 20 eura. Zdravorazumski videno, bice jeftinije od 20 eura. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/10/2008 : 20:54:39
|
quote: Originally posted by DusMan
Nece biti na trafikama. Bice verovatno po knjižarama, mada je plan da sve ode na Sajmu.
Pitanje da li ce to biti dovoljno... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 16/10/2008 : 20:58:20
|
Lepe vesti za sve ljubitelje Bonellija...svaka cast VC,za ovih osam meseci postadose znacajan igrac na ovim strip prostorima...mene licno zanimaju najave,nezvanicne za sada,o stvarima koje planiraju a koje nisu fumetti bonelliani...Dusmane?ima li nesto konkretno u najavi? |
...BD, c'est la vie... |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 16/10/2008 : 21:02:33
|
Mislim da ce onda biti najbolje pesnicama rešiti stvari. Primer situacije: dodete na Sajam i saznate da se rasprodao ceo prvi broj. Nesrecni i suicidalno ocajni spazite nekog ko je uspeo da kupi primerak pre vas. Navucete nesrecniku džak preko glave i bacite ga u obližnju reku (pre toga ga izudarajte dovoljno dobro da izgubi svest). Svoj primerak prvog Zagora odnesete sretni gospodinu Ferriju da se potpiše i precrta posvetu namenjenu prvobitnom vlasniku knjige. Odete kuci puni utisaka i pohvalite se clanovima uže porodice kako imate prvog Zagora. Možete da ocekujete da ce vam clanovi uže porodice nabiti džak na glavu i ponoviti celu pricu.
My preciousssss... |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 16/10/2008 : 21:04:20
|
quote: Originally posted by axle munshine
Dusmane?ima li nesto konkretno u najavi?
Naravno da ne. To zna samo grof Vronski. |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 16/10/2008 : 21:43:46
|
quote: Originally posted by DusMan Zdravorazumski gledano, ne sme biti skuplje od 20 eura. Zdravorazumski videno, bice jeftinije od 20 eura.
Razumno. Neka bude do 15.
E, da. Nadam se da nece ici mesecno, ili na 2 sedmice!
Takodje, nadam se da je u planu za distribuciju neka knjizara u Leskovcu ili, barem, u Nisu. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 22:09:38
|
Svaka cast!!!!!!! Ni reci vise!!!!!! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 16/10/2008 : 22:21:17
|
Govorim hipoteticki, sta ako se prodaju svih 500 primeraka, a bude jos zainteresovanih, moze li se desiti da se dostampa jos neka kolicina, recimo prema broju skupljenih narudzbina?
Verujem da ce mnogi ostati kratkih rukava sto se tice tog prvog broja, a isto tako i da ce potraznja biti veca od ponude. Logicno, niste smelil da se upustate u neke tiraze od 10-ak hiljada, ali mislim da treba da razmislite o tome sta ako sve prodate, a ljudi traze jos. Mislite o tome... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 22:29:36
|
Lepe vesti za sve ljubitelje Bonellija...svaka cast VC,za ovih osam meseci postadose znacajan igrac na ovim strip prostorima...mene licno zanimaju najave,nezvanicne za sada,o stvarima koje planiraju a koje nisu fumetti bonelliani...Dusmane?ima li nesto konkretno u najavi?
Ici ce edicija A4 formata, kolor, SC, rcimo nešto kao Biser strip ( novija edicija ), a od junaka :Plave Bluze, Sami, Agent 327, Krcko,Hogar, Popaj, Spirou,... ... ako ne verujete pitajte redakciju VC-a |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 22:31:41
|
quote: Originally posted by anto
Lepe vesti za sve ljubitelje Bonellija...svaka cast VC,za ovih osam meseci postadose znacajan igrac na ovim strip prostorima...mene licno zanimaju najave,nezvanicne za sada,o stvarima koje planiraju a koje nisu fumetti bonelliani...Dusmane?ima li nesto konkretno u najavi?
Ici ce edicija A4 formata, kolor, SC, rcimo nešto kao Biser strip ( novija edicija ), a od junaka :Plave Bluze, Sami, Agent 327, Krcko,Hogar, Popaj, Spirou,... ... ako ne verujete pitajte redakciju VC-a
Popaj Hogar Spirou Jel si ti to ozbiljan |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 22:34:12
|
Ah, da zaboravio sam: Hugo, Hayjat Herp, Žil žurdan ,Nataša,... |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 16/10/2008 : 22:35:52
|
quote: Originally posted by mezzano
Govorim hipoteticki, sta ako se prodaju svih 500 primeraka, a bude jos zainteresovanih, moze li se desiti da se dostampa jos neka kolicina, recimo prema broju skupljenih narudzbina?
Verujem da ce mnogi ostati kratkih rukava sto se tice tog prvog broja, a isto tako i da ce potraznja biti veca od ponude. Logicno, niste smelil da se upustate u neke tiraze od 10-ak hiljada, ali mislim da treba da razmislite o tome sta ako sve prodate, a ljudi traze jos. Mislite o tome...
Ma dobro... Ako se proda prvi broj, ljudi ce uvek moci da kupe drugi broj... dok se ne rasproda. |
|
|
Topic |
|