Author |
Topic |
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 25/12/2008 : 20:48:42
|
quote: Originally posted by mrav
quote: Originally posted by weljko94
quote: Originally posted by anto
E napokon pravi covek na forumu Bravo Mrave, imaš moju podršku za sve što izjavljuješ na forumu, ukljucujuci i na ovom topicu za Dragonera Pusti ti Veljka, Pajtosa i ostale, mnogo se prave pametni, a nisu se odmakli dalje od Zagora A i ostali forumaši ; dižu u visine VC kao da izdaju ne znam kakve stripove Samo napred i imaš moju punu podršku!!!!
pa vidim da si govorio o dizajnu,zato sam se i ispravio...Mada ne vidim ni nishta preterano lose po pitanju dizajna,shta vishe josh nema ni godinu dana kako su krenuli,dajmo im malo vremena...
vidim da nemash pojma da procenjujesh ljude.Ja zagora citam najmanje,jedva i da ga citam.Kupujem samo ovo od veselog,tako da ti ta teorija ne drzi vodu.
@MRAV:Najbolje je od VC ne po skenu i po visini korica i tih gluposti,nego najbolji korak izdavaca...Izdavsi taj strip uradili su neshto najbolje...Ja ne pamtim kada sam video neki strip ovog zanra na kioscima u Srbiji,te i zato kazem da je to najbolje izdanje njihovo..Mozda sam se lose izrazio cim si pomislio na dizajn,ali kazem super je shto su odlucili da ga izdaju!!!I ja to podrzavam!!!
Ja sam govorio i o dizajnu, stampi a i o samom stripu. Sto se tice Dragonera prolazi samo crtezom. Ostalo je vrlo ispod proseka.
|
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/01/2009 : 19:33:10
|
Evo, procitah i ja Dragonera i složio bis sa svima sa prve stranice topica osim sa Goksijem, ali covek i sam kaže da nije fan epske fantastike. Ono što sam ocekivao to sam i dobio.Lep crtež, simpaticna prica, pokupljeno je dosta fora iz drugih ostvarenja, pre svega iz Tolkinovih knjiga, medutim to mi uopšte ne smeta.Svida mi se ovaj fazon sa mapama pre svakog poglavlja.Prica u zadnjem poglavlju zbrzana, neke stvari nedorecene, ali šta da se i ocekuje za 280 stranica stripa; za bolju i razradeniju pricu trebalo bi još 280 stranica.Kao (nekadašnji) veliki fan epske fantastike, prijatno sam iznaneden ovakvim stripom u Bonelijevoj ediciji Uz Texov "severozapadni teritorij" moj favorit za kiosk izdanje godine Za Galada: procitaj i "Mac od Šanare" - ODLICNA KNJIGA (barem mi je bila vrhunska pre desetak godina), pisac je Teri Bruks, postoje drugi i treci deo, drugi sam poceo da citam, i svida mi se ali obaveze, obaveze,....kakav je Elrik od Murkoka?Mogu da je pozajmim od komšije (jednog lepog dana) ako kažeš da baš dobra; ona ima i drugi deo, zar ne, nešto ...na moru sudbine.. ili sl.Sve se ove knjige mogu naci u ediciji "plava ptica" - ima tu jako mnogo dobrih klasika |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 11/01/2009 : 19:57:18
|
Momci, moram priznati da ste me zaintigrirali sa ovim Dragonerom! Bio sam neki dan u Libellusu, ali ga nisu imali Nisam provjerio aukcije, ali jel ima neko da mi može nabaviti ovo izdanje? |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
andi
Junior Member
Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 31/01/2009 : 19:06:54
|
Zna li netko koliko je ovog Dragonera izašlo u Italiji i koliko ce ih VC objaviti? Oprostite ako je vec pisalo negdje, puno mi je citati citav topic. |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 31/01/2009 : 19:09:07
|
quote: Originally posted by andi
Zna li netko koliko je ovog Dragonera izašlo u Italiji i koliko ce ih VC objaviti? Oprostite ako je vec pisalo negdje, puno mi je citati citav topic.
Samo jedan broj postoji! |
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
andi
Junior Member
Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 02/02/2009 : 08:45:01
|
Hvala na obavjesti. Samo jedan u smislu da je i planiran samo jedan pa je prica zaokružena ili je serijal propao prije nego je i poceo? |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/02/2009 : 17:29:20
|
Majku mu, 45kn u Libellusu... No ima 300 str. tako je to ipak nekakva relativno dobra kompenzacija. Posudio bratu pa mi sad ne vraca dok ne procita.
Enoch je ocito u trendu s ovim fantasy štorijama jer vidim cak je koncipiran i svijet i mapa svijeta što je ocito da se covjek potrudio. Ne bih iskljucio da jednoga dana padne i nastavak. Jer, poznajuci fantasy, nemreš biti dobra stvar ako nije barem trilogija! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 02/02/2009 : 23:10:33
|
quote: Originally posted by DeeCay
Majku mu, 45kn u Libellusu... No ima 300 str. tako je to ipak nekakva relativno dobra kompenzacija. Posudio bratu pa mi sad ne vraca dok ne procita.
Enoch je ocito u trendu s ovim fantasy štorijama jer vidim cak je koncipiran i svijet i mapa svijeta što je ocito da se covjek potrudio. Ne bih iskljucio da jednoga dana padne i nastavak. Jer, poznajuci fantasy, nemreš biti dobra stvar ako nije barem trilogija!
Ili, u vecini sluchajeva, dvanaestologija. :D |
|
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 03/02/2009 : 15:13:10
|
quote: Originally posted by anto
...Za Galada: procitaj i "Mac od Šanare" - ODLICNA KNJIGA (barem mi je bila vrhunska pre desetak godina), pisac je Teri Bruks, postoje drugi i treci deo, drugi sam poceo da citam, i svida mi se ali obaveze, obaveze,....kakav je Elrik od Murkoka?Mogu da je pozajmim od komšije (jednog lepog dana) ako kažeš da baš dobra; ona ima i drugi deo, zar ne, nešto ...na moru sudbine.. ili sl.Sve se ove knjige mogu naci u ediciji "plava ptica" - ima tu jako mnogo dobrih klasika
Sad ovo videh... E, Mac od Šanare sam takode imao "Plavu pticu", ali mi se svojevremeno nije dopala knjiga...
A Elrik je fenomenalan! Meni je Murkokova The Elric saga nešto najbolje od fantasya što sam citao! Apsolutno se razlikuje od tipicnih tolkinovskih klišea: družina, potraga, obavezno jedan good old wizard and stuff...dosta je mracnije, ima i malo perverzija, morbidnosti...ali ne previše! Nikad viden takav hod po tankoj liniji izmedu dobra i zla. Obavezno to procitaj! Imaš Elrik od Melnibonea, Mornar na moru sudbine, Zla kob belog vuka i Kula koja išcezava, te 4 su prevedene, a takode i Murkokov Vitez Sudbine, u dve knjige (Hawkmoon).
Kod Murkoka se sve vrti oko jednog Eternal Championa, njegovog pratioca i njihovim inkarnacijama u razlicitim povezanim svetovima (multiverse), a u jednom trenutku sve te inkarnacije se susrecu...
Imam skenove mini serijala Elric: Making of a sorcerer (strip!), koji prethodi knjigama, ako hoceš pusti PM, da ti shareujem!
quote: Originally posted by Le Samourai
He, vidi ovo: http://www.darkhorse.com/Books/16-158/Dragonero
Negde 400 dindzi, negde 20 baka. :)
Vala Dragonero te pare teško može da vredi... |
Edited by - Gil-galad on 03/02/2009 15:14:48 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 04/02/2009 : 04:15:58
|
quote: Originally posted by jaki
Kad smo vec kod Elrica,izašla je prva knjiga i u HR od Zagrebacke Naklade: http://www.zg-naklada.hr/Product.aspx?ProductID=315
Ta druga pricha, Utvrda bisera, mada je hronoloshki tu gde jeste, napisana je medju poslednjim, mozda je i poslednja, nisam siguran...pa je nema u izdanju biblioteke "Plava ptica". Stoga, ako neko hoce da krene to da chita od pochetka, eto idealne prilike. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 04/02/2009 : 13:26:48
|
quote: Originally posted by mcn
quote: Originally posted by Le Samourai
Dragonero ti dodje kao Graphic Novel. Jedna knjiga i tachka. Vishe nije ni planirano (za sada)
Na blogu svom je matteoni rekao da je poceco drugu knjigu.
mcn
Eto ti sad. :) |
|
|
flying_brick
Starting Member
Serbia
34 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 01/07/2009 : 12:48:22
|
ja pre dva dana uzeo, jos nisam zavrsio i sta reci, svidja mi se... em mi se svidja crtez, prica, ma sve mi odgovara, napokon nesto drugacije od bonelija, nesto sto nije izaslo do sad ovde, Leo Pulp i Dragonero, po meni odlican potez, a svidja mi se i varijanta da ne moram nesto da jurim i skupljm 10 godina, bilo bi dobro da nastave nesto ovako da izlazi barem na 3,4 meseca, i naravno da ispostuju format. nesto umesto Leo Pulp-a, na 3 meseca pa opet nesto umesto Dragonera... i naravno nesto od ovakvih kompletnih stripova! a i cena je ok, 400din, jer sta moze da se nadje slicno Dragoneru, a da je ispod 1000din, bas nista!
|
Words of wisdom from the immortal Swiss Tony : http://www.jokefile.co.uk/rich/swisstony.html ...malo u Zemunu, a malo i u Benkovcu... |
|
|
flying_brick
Starting Member
Serbia
34 Posts
|
flying_brick
Starting Member
Serbia
34 Posts
|
gibica
Junior Member
Serbia
488 Posts
Member since 22/03/2009 |
Posted - 01/07/2009 : 13:06:21
|
quote: Originally posted by flying_brick
zaboravio sam da napomenem da je i Dragonero poskupio, sad je 480din (iako pise 400din)
Znaci ustedeo si 16 dinara! |
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
flying_brick
Starting Member
Serbia
34 Posts
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 02/07/2009 : 02:43:16
|
Mislim da bi bilo super da VC izda i "Oci i tama" kao i "Sigmu" |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 02/07/2009 : 22:02:48
|
quote: Originally posted by Mhejl
Je li ovaj mrav izbacen sa foruma?
Ja mislim da je Mrav rezervni nick jednog clana foruma koji koristi kad bude banovan. Ne mora da znaci da je tacno, ali... |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Topic |
|