Author |
Topic |
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 02/07/2009 : 22:09:32
|
Mrav odnosno Talicni Tom,banovan ;) |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 02/07/2009 : 22:26:44
|
Pijan si stara devo :D Salu na stranu,mislim da je Markos to jednom rekao,kada ga je provalio,i da je popio ban. |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
gibica
Junior Member
Serbia
488 Posts
Member since 22/03/2009 |
Posted - 02/07/2009 : 23:44:56
|
quote: Originally posted by weljko94
Pijan si stara devo :D Salu na stranu,mislim da je Markos to jednom rekao,kada ga je provalio,i da je popio ban.
Zadnji nik mu je bio Kinder, ali ga je Markos vrlo brzo otkrio.
@Mhejl Mislim da sam i ja provalio koji mu je nik na krstarici, ali sam tek sad povezao kad si ti pomenuo.
on topic : Zna li neko sta bi moglo da ide umesto Lea, mozda nesto poput Dragonera? |
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 02/07/2009 : 23:53:55
|
Ne bih rekao,tipujem na to da ce VC da objavi neshto shto nikad nije izaslo na nashe prostore...Ne verujem da ce te albume objaviti u skorije vreme... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 02/07/2009 : 23:54:32
|
Ne bih rekao,tipujem na to da ce VC da objavi neshto shto nikad nije izaslo na nashe prostore...Ne verujem da ce te albume objaviti u skorije vreme...
Ja bih volio Sigmu.
Na šta si ti mislio? |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 03/07/2009 : 00:14:56
|
Ne bih rekao,tipujem na to da ce VC da objavi neshto shto nikad nije izaslo na nashe prostore...Ne verujem da ce te albume objaviti u skorije vreme...
Ja ne tipujem na to, ali bih voleo.A mozda jednostavno ubrzaju neka izdanja. Mada bi me i Sigma obradovala da ne bude usamljen Dragonero. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 03/07/2009 : 01:38:13
|
@Mhejl: Kazhem ti ne verujem da ce albume objavljivati.Imam utisak da ce objaviti ili Geu,ili Jana Dixa ili Nascosta(za nascosta nisam siguran da li nije objavljivan).Ja bih iskreno voleo legs weaver mada ne verujem... EDIT: Kit: Cisto sumnjam da ce ubrzati izdanje bilo koje,jer bi po meni doslo samo do pada prodaje istog...Naravno to nije slucaj shto se tiche Breda. Ali imam neki osecaj da ce objaviti neshto novo.Daj boze |
Edited by - weljko94 on 03/07/2009 01:40:49 |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 12/07/2009 : 17:50:45
|
Evo reviewa za americhko izdanje Dragonera (Dark Horse) s jedne od mojih omiljenih web stranica... http://www.darkhorse.com/Books/16-158/Dragonero
There’s an odd lack of information out there about another recent Dark Horse book, Dragonero, a seriously old-school fantasy standalone that hearkens back to ’70s comics and the ’80s Conan movies. Authors Luca Enoch and Stefano Vietti and artist Giuseppe Matteoni are all Italian, and Dragonero is clearly a translated import, but little further explanation is forthcoming. Which is odd for a book so packed with internal explanation, from maps to a glossary of “the Ancient Tongue” to an opening history to character bios with extra background and world-building details. It’s all in service of a fairly standard fantasy-quest story, in which the return of an evil sorcerer sends a mismatched crowd of player-character types (an ogre, an elf, a human dragonslayer, a techno-priest, a trained killer, and an aged magician) off to pursue various MacGuffins. Much of the book is spent traversing a big, overfull world somewhat reminiscent, visually and creatively, of the one from Hayao Miyazaki’s Nausicaa Of The Valley Of Wind, though fans of George R.R. Martin may also raise an eye at the giant wall and its dedicated band of color-coded guardians who defend the civilized world against the vast army of evil in the wastes on the other side. Then again, the book draws as much from Tolkien as his modern antecedents. And while there’s little in it that’s truly original, the actual storytelling style is fairly admirable, with enough flashbacks and background fill-ins to give the characters some depth, but an emphasis on creating a ridiculously rich and complex world. Matteoni’s sharply detailed black-and-white art uses thin, fine lines to separate vast swaths of ink from equally large blank areas; the contrast lets him pack stunning amounts of detail into each panel. Savage Sword Of Conan fans might want to check this out; in a way, it’s pretty generic fantasy, but it’s carefully wrought and highly detailed by people who seem to know and love the genre. B- |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Goblin
New Member
Serbia
182 Posts
Member since 09/07/2008 |
Posted - 12/07/2009 : 19:46:09
|
Koliko sam ja shvatio taj Dragonero je OneShot, ne znam da li ga ima jos, a nedavno sam dobio odgovor od redakcije VC, gde su na moje pitanje odgovorili da za sada nemaju u planu izdavanje novog Bonellijevog junaka |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 12/07/2009 : 20:00:14
|
Jeste One shot.. Ali ni meni to nije bas najjasnije, jer ako taj strip nece imati nastavka onda sam ja Miki Maus.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 12/07/2009 : 20:57:49
|
quote: Originally posted by sawitch
Jeste One shot.. Ali ni meni to nije bas najjasnije, jer ako taj strip nece imati nastavka onda sam ja Miki Maus..
Mislim da sam negde procitao kako je planu nastavak, pa sad... |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 12/07/2009 : 21:09:46
|
Ja bih voleo da objave GEA-u. Bas bi leglo, a koliko znam svojevremeno je i bilo pominjano...
Inace, Sale, kad je Bonelli u pitanju, nista me nebi zacudilo. |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
Edited by - Wicked on 12/07/2009 21:11:55 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 12/07/2009 : 21:40:38
|
quote: Originally posted by kreŠa
quote: Originally posted by Mhejl
Mislim da znam koje mu je ime na Krstarici. Kakav smrad!
Ako mislis na Droida, odmah da ti kazem da nije. Barem mislim da nije. 89% sam siguran da nije. A Dragonero jeste ekstra strip, obuzela me neka neopisiva zelja za Asimovim nakon njega
Ma pustimo se sad kontroverznih clanova. Asimov, Asimov... Našao sam u biblioteci neke stare, požutjele knjige na kojima piše Arakis. Da li je on to pisao? |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 13/07/2009 : 03:47:59
|
Ccc... Niko da prokomentarishe review - nego po obichaju odmah krenuli sa om...
Zez, meni je bash zanimljiv osvrt na strip, iako kratak, i u potpunosti se slazem s navedenim. Znachi, jeste zameshateljstvo svega i svachega (imamo i taj uticaj anime-a), ali je finalni rezultat ispao dobar. Prelistah danas ponovo strip, crtez je bash dobar. Sve u svemu, barem 6.5-6.8/10.
'ajde sad neko lepo da sedne i napishe recenziju.
P.S. Mheeeeeeeeeeeeejllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 13/07/2009 : 12:44:11
|
quote: Originally posted by Mhejl Asimov, Asimov... Našao sam u biblioteci neke stare, požutjele knjige na kojima piše Arakis. Da li je on to pisao?
Arakis je napisao Frenk "Dina" Herbert; ako si fan SF a ovo nijesi procitao, brzo u šake. Ali se potrudi da nadeš sve nastavke što nije teško jer je izašlo nekoliko izdanja u proteklih 5-7 godina. Prva izdanja je vec teže naci. A tek Asimova nemoj da propuštaš... |
... |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 13/07/2009 : 13:29:16
|
Samo da ne dodje do zabune.Vec je bilo rechi o ovome.Dragonero nije One-shot. Mada kada kazhete one-shot verovatno mislite da se sastoji iz jednog dela.To je tachno.Ali dragonero,sigma i oci u tami pripadaju ediciji romanzi a fumetti bonelli http://www-en.sergiobonellieditore.it/personaggi/personaggi.html |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Posted - 13/07/2009 : 15:51:13
|
quote: Originally posted by vope
quote: Originally posted by Mhejl Asimov, Asimov... Našao sam u biblioteci neke stare, požutjele knjige na kojima piše Arakis. Da li je on to pisao?
Arakis je napisao Frenk "Dina" Herbert; ako si fan SF a ovo nijesi procitao, brzo u šake. Ali se potrudi da nadeš sve nastavke što nije teško jer je izašlo nekoliko izdanja u proteklih 5-7 godina. Prva izdanja je vec teže naci. A tek Asimova nemoj da propuštaš...
Ja kupio na buvljaku Arakisa za 30 dinara A sto se tice Dragonera, osecam da ce biti nastavaka. A i zar nije bilo price kako je Enoh stvorio svoj svet i u njemu razne stripove ( Dragonero, Gea, ...) Slicno kao sto su Metabaroni, Diful i ostali povezani. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
Edited by - kreŠa on 13/07/2009 15:51:56 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Topic |
|