Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 08/11/2008 : 17:28:36
|
nije mi jasno kakvi to stripofili citaju samo bonelli? pa zar ih nista drugo ne zanima ili nemaju novaca za druga izdanja ili sto...? |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/11/2008 : 17:41:37
|
U poslednje vreme, skoro da uopšte ne citam Boneli, jer ima puno novih stripova koji privlace moju pažnju, a naravno ni prije nisam citao samo Bonelli, nego sve što mi je palo pod ruku. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 08/11/2008 : 23:40:07
|
quote: Originally posted by supermark
nije mi jasno kakvi to stripofili citaju samo bonelli? pa zar ih nista drugo ne zanima ili nemaju novaca za druga izdanja ili sto...?
Verovatno oni koji vole da ostanu deca |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 09/11/2008 : 15:25:25
|
ja povremeno procitam koji strip-album francusko-belgijske ili americke produkcije
pokušao sam citat nešto americkog superjunak stripa... ne leži nikako amer albumi su neš drugo pak,ali mi nisu na razini europskog stripa
europa u globalu ima najbolji strip i to je to...
s tim da je bonelli jednostavno najbolji makar izlazi i hrpa sranja u njemu
jednostavno, strip arhitektura koju je stvorio talijanski strip predvoden bonellijem je najbolja...hrpa junaka raznih tematika u nepreglednim serijalima s nepregledno obradenih tema...
ima super ne bonelli stripova koje procitah, ali na bonellija se jednostavno zakaciš i to je to...zato jer mi koncept najviše paše: imam svog omiljenog junaka i svaki mjesec(ekhem,moj baš i ne :D ) citam novu avanturu... nenadjebivo |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 09/11/2008 : 15:37:03
|
quote: Originally posted by weljko94
nije mi jasno kakvi to stripofili citaju samo bonelli? pa zar ih nista drugo ne zanima ili nemaju novaca za druga izdanja ili sto...?
Verovatno oni koji vole da ostanu deca
ovo je glupost, bonelli ima hrpu junaka za odrasle s vrlo ozbiljnim temama... više negoli bilo koji drugi izdavac zapravo
mogu slobodno usporedit npr. nekima omiljenog Cortoa il Sandmena s magicnim,nathanom,ken parkerom(makar tog nisam cital)...
mislim... djeca ti jako slabo citaju malo kompleksnije bonelli stripove tipa martija,nathana,magicnog i sl...zato ovi i nemaju šanse na kioscima
za njih je Spiderman, X-men, AF te Zagor od bonellija no1, a kupe oni neki i MNoa i Dylana i Texa katkad |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 09/11/2008 : 17:53:07
|
quote: Originally posted by darkraver
ovo je glupost, bonelli ima hrpu junaka za odrasle s vrlo ozbiljnim temama... više negoli bilo koji drugi izdavac zapravo
Pa, kako je ono drugo glupost, tako je i ovo shto si ti rekao.
Vishe od DC-ja, koji ima ceo Vertigo lajn, od par stotina mini-serijala i serijala za odrasle?
Vishe od Marvela, koji imaju Icon, Max i Marvel Knights edicije?
Vishe od Image-a, Dark Horse-a, Fantagraphics-a, Slave Labor-a, Oni Press-a, Acme Novelty Comics-a?
U krajnjem sluchaju, vishe od Gallimarda i tone drugih francuskih stripova?
Uostalom, shto fali tome shto je Boneli kvalitetno zanatski odradjen zanrovski populistichki strip? Istina je da tu ima ozbiljnijih heroja koje si i sam nabrojao, ali chinjenica je da je Boneli gledano u procentima najverovatnije najpopulistichkija strip kompanija na svetu...i to je skroz u redu. |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/11/2008 : 22:28:42
|
mislin da mange drže pola ukupno prodanih stripova u svitu |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 09/11/2008 : 22:29:10
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Le Samourai ali chinjenica je da je Boneli gledano u procentima najverovatnije najpopulistichkija strip kompanija na svetu...i to je skroz u redu.
Sumnjam, mange tu drže primat, a ni superheroji ne zaostaju... U svijetu je to daleko popularnije od Bonellija...
zahvajujuci filmu, amer. superheroji su glavni |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 10/11/2008 : 01:10:06
|
quote: Originally posted by Le Samourai ali chinjenica je da je Boneli gledano u procentima najverovatnije najpopulistichkija strip kompanija na svetu...i to je skroz u redu.
Sumnjam, mange tu drže primat, a ni superheroji ne zaostaju... U svijetu je to daleko popularnije od Bonellija...
Pa da, ali i ti koji izdaju superheroje izdaju kao prvo i dosta ozbiljnih superherojskih, a kao drugo i silesiju ne-superherojskih stripova, koji umeju da budu fenomenalno kvalitetni. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 10/11/2008 : 01:13:40
|
quote: Originally posted by darkraver
a jebga sve zavisi na sto se pališ i što smatraš ozbiljnim ;)
Pa ja prihvatam da su Ken Parker i Magichni ozbiljni, ali ne mozhesh da kazhesh da Sendmen, svi drugi vertigo serijali i drugi stripovi koje sam nabrojao nisu ozbiljni. Mozhda mislish da su loshi, to je druga diskusija, ali ozbiljni svakako jesu. |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 10/11/2008 : 04:36:00
|
Mislim da je Francusko Belgijska skola stripa daleko najkvalitetnija,boneli mi je ok ali osim Dilana i Kena ostalo je uglavnom sentiment ili nesto novo ali da vredi(Dampyr,MV),amerikance postujem samo kao graphic novels sa dovoljno ozbiljnosti(ne spiderman,superman,fantastic 4....)a mange postujem ali me retko ozbiljnije zainteresuju. |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 31/12/2008 : 21:51:24
|
Bonelli:uvijek westerni na prvom mjestu-Tex,Zagor,MN,MM,KP,DAM,MV I co.
Manga:probo:nešto najgore od stripa
Amer.:Samo bez Marvela i DC comicsa
BD:sve pomalo
Sotono! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 01/01/2009 00:50:23 |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18861 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/01/2009 : 09:13:56
|
Ja ne citam ništa......ja samo berem...hiiiiiiii |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18861 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/01/2009 : 09:31:02
|
Isto ja Ferri u dodatak Gordonlinka. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 01/01/2009 : 17:56:25
|
zahvajujuci filmu, amer. superheroji su glavni
Istina, ali ja ih probo citat i to je sranje jedno veliko. Bonelli ima sve za svakog. Oceš SF uzmi Nathana, voliš misterije uzmi Martija. Ako voliš horror uzeš Dilana, voliš western uzmeš Texa. Draža vam je pustolovina uzmete I . Volite kriminalistiku uzmete NR, volite realistiku uzmete Kena, a ak va je draži horror westerne MV I ITD... Bonelli je bolji i od Marvelovaca i od Mange(koju bolje da ne spominjem). Neki ljudi koji citaju Bonellija znaju mrzit nekog drugog Bonellija. Ja mrzim Mangu i Marvel, a od Bonellija se najviše izdvaja Chico kojeg najviše mrzim.
Sotono! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 01/01/2009 : 18:03:24
|
A autorski strip, drame, ljubavni stripovi, i milion drugih zhanrova i podzhanrova koje Boneli nema, a postoje u Americhkom i Evropskom stripu? |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 01/01/2009 : 18:07:27
|
Nisam ja vrijedo Europu i Amerski strip nego samo Mangu i Marvel i malo DC comics. Citam ja i BD i nekad neki americki izradak.
Sotono! |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 01/01/2009 : 19:05:11
|
quote: mogu slobodno usporedit npr. nekima omiljenog Cortoa il Sandmena s magicnim,nathanom,ken parkerom(makar tog nisam cital)...
mislim, kako možeš usporediti s Kenom ako ga nikad nisi citao ? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/01/2009 : 20:17:44
|
Vec sam htio odustati od Bonellija kada sam u knjižnici ugledao prvih 10 epizoda Ken Parkera i prvih 30 epizoda Magicnog Vjetra. Ken udara vec na prvu loptu pa se (tako kažu) još poboljšava. Magicni pocinje kao dobar (prvih 10 epizoda), prelazi u vrlo dobar (epizode 10-20), a epizode 20-30 su stvarno odlicne. Mogu slobodno reci da su mi ova dva stripa apsolutni favoriti što se tice Bonelli produkcije i da su mi malo povratili uzdrmanu vjeru... A, inace sam u zadnjih par godina uglavnom citao nešto drugo sem Bonellija. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 01/01/2009 20:18:28 |
|
|
Topic |
|