Author |
Topic |
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 09/11/2008 : 23:04:36
|
quote: Originally posted by mezzano
quote: Originally posted by Sloba ... stripovi opstati na trzistu i to bez problema.
To mi kaži!!!
Moram da priznam, kada sam poceo da citam ove postove o "propasti" Veselog cetvrtka, nije mi bilo sve jedno. Taman sam pomislio : "konacno jedan stabilan izdavac", kad, odjednom, nastadoše problemi, i po recima nekih sa foruma, srušice se taj projekat kao kula od karata!
Slobo, ja te ne poznajem, i moram da priznam da nisam ni cuo za tebe pre nego je krenula ova stvar sa Veselim cetvrtkom, ali vidim da te ljudi sa foruma poštuju, i tretiraju kao "Kralja srpske strip scene", ali ono što može da se vidi iz tvojih postova je da si stvarno cool lik i stvarno tolerantna i realna osoba (i da podsticeš toleranciju u skladu sa pravilima foruma, za razliku od pavela), pa ti i ja, kao i Ferri, želim sve najbolje... P.S. jel ti u 5AM ustaješ ili ležiš da spavaš?
Pozdrav za Vronskog i Goksija. Eto, taj dan se namestilo da sam legao tek u 6, sta ces, obaveze |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:12:07
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Samo da naglasim, u ovim izdanjima Zagora, nije bilo gresaka, koliko god vam to cudno zvucalo, gresaka nema.
Kad si vec otvorio topik, budi jasan do kraja. Mogu da shvatim da hoceš da kažeš da odluka o papiru ili odsustvu ilustracija iz tekstova nisu "greške" nego necije svesne odluke (gazde VC, valjda), ali nije valjda i nestanak slova Ž sa mnogo mesta, svesna i namerna odluka??!
Nije bila nicija direktna odluka da nema tog slova na gomili mesta, ali nesto drugo je uslovilo taj propust.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 09/11/2008 : 23:14:29
|
sloba, reci tko ti smeta mi sa stripova.com cemo uletiti u redakciju razbiti ga/silovati ju i sutra si glavni! mozes prišapnuti i na PM |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:18:47
|
[[/quote] I hoce li se ponovo stampati prva 2 broja koja bi bila uradjena onako kako treba da izgleda kolekcionarsko izdanje? Bez razlika u visini,forzec(ili kako se to vec zove) na mestu,dobro nalepljene unutrasnje naslovne. Jasno mi je da vise nisi u VC,ali te pitam kao stripofila koji je sigurno upuceniji od nas forumasa. [/quote]
Ja to ne znam, zaista. Po tom pitanju imam samo kao kolekcionar svoje misljenje. Ja licno tako nesto nikada ne bi ni pustio u prodaju, a ako je vec otislo, tu nema nikakve kompenzacije, pa makar sledeci brojevi bili besplatni, jer kolekcionaru znaci dobar strip, kvalitetan, a ako prvi brojevi ne valjaju... OK, mnogi imaju potpise u tim knjigama, pa sta. Po meni bi naispravnije bilo odstampati nove, ispravljene u skoro svakom pogledu i podeliti ih besplatno onima koji su vec kupili, pa od broja tri naplatiti punu cenu, ali uraditi pun kvalitet. Tako ljudima ostanu potpisane knjige, a dobiju i nove koje bi bile super. Dobro, ovo je sada moje subjektivno misljenje, sta bih ja voleo, sa cime se ni ti, ni mozda mnogi drugi nece sloziti. Verovatno ima i drugih nacina kako ovo moze da se ispravi, a da li ce se to desiti i kako, to zaista vise ne znam |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 09/11/2008 : 23:22:09
|
Jednom recju u kiosk izdanja ne sumnjaš ni najmanje ali o ovom kolekcionarskom Zagoru tek ostaje da se vidi kako i šta ce biti. |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:24:05
|
quote: Originally posted by REJS
Dobro salim se nije lepo ni to sto je sve puklo preko Slobovih leda.Moglo je to da resi bez otkaza a ovako je covek izgubio posao zbog nas cepidlaka.
Nisam ja drugar dao otkaz zbog vas, veruj mi, malo je vecih cepidlaka od mene, sto verovatno i nije neka dobra osobina
U svakom slucaju, kao sto rekoh, najbitnije je da mi imamo stripove, ne slazem se sa tim, kakve takve, ali dobro, sve bolje i bolje |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:26:37
|
quote: Originally posted by Le Samourai
To je Sloba pristojan, pa kazhe iz lichnih razloga. Da je imao podrshku izdavacha da promeni neke stvari, sigurno bi josh bio tu.
No, razumljiv potez, Slobo. Nek ti je sa srecom, i chekamo tvoju ediciju Darkwood Comics, sa postavom Julija, Nik i Napoleone.
heh, dobar si, pocetak te edicije i pocetak kraja usled finansijskog kraha . Nemam ja para za izdavastvo, ali ako se neko pojavi ko ima, radu cu mu predloziti navedene junake, posebno prva dva, vidis Dade sam uspeo da ubedim za Nika i sada me psuju i proklinju |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:30:07
|
quote: Originally posted by supermark
sloba, reci tko ti smeta mi sa stripova.com cemo uletiti u redakciju razbiti ga/silovati ju i sutra si glavni! mozes prišapnuti i na PM
ha, ha, dobar si, ma sve je ok, imam svoje privatne obaveze i neke problemcice i narednih par meseci stvarno necu moci da radim bilo sta. Ali ako ova ponuda inace stoji, nevezano za strip scenu, hmmm, pa imao bih par imena |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/11/2008 : 23:30:34
|
Je li Slobo, je l su stvarno rasprodata ta 2 Zagora, ili nisu? Posto na mail ne odgovaras, moram ovde da te pitam.
Veliki poz!!!! :) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:32:51
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Slobo znamo se licno i toliko mi teze pada tvoj odlazak iz VC. Zahvaljujuci Darkwood-u vratio sam se stripu posle xxxx godina. Zaista si jedan od najzasluznijih sto je strip opstao ne samo u Srbiji, vec i sire. Svi govore o Darkwood-u. I u Hrvatskoj i u BiH i u Sloveniji. VC nije svestan kakvog coveka je izgubio....
I hvala ti na informacijama u vezi izdavastva stripa u buducnosti...
Cao majstore, hvala tebi, navrati kad mozes.
Jako mi je zao sto si doziveo onaj skandal na sajmu, znam koliko ti je dolazak Ferrija znacio. Ja na zalost vecinu vremena u subotu, nisam mogao da budem na sajmu, ali sam cuo od tebe i jos od par ljudi da su doziveli teske neprijatnosti. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25317 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/11/2008 : 23:33:28
|
quote: Originally posted by Sloba
Ja to ne znam, zaista. Po tom pitanju imam samo kao kolekcionar svoje misljenje. Ja licno tako nesto nikada ne bi ni pustio u prodaju, a ako je vec otislo, tu nema nikakve kompenzacije, pa makar sledeci brojevi bili besplatni, jer kolekcionaru znaci dobar strip, kvalitetan, a ako prvi brojevi ne valjaju... OK, mnogi imaju potpise u tim knjigama, pa sta. Po meni bi naispravnije bilo odstampati nove, ispravljene u skoro svakom pogledu i podeliti ih besplatno onima koji su vec kupili, pa od broja tri naplatiti punu cenu, ali uraditi pun kvalitet. Tako ljudima ostanu potpisane knjige, a dobiju i nove koje bi bile super. Dobro, ovo je sada moje subjektivno misljenje, sta bih ja voleo, sa cime se ni ti, ni mozda mnogi drugi nece sloziti. Verovatno ima i drugih nacina kako ovo moze da se ispravi, a da li ce se to desiti i kako, to zaista vise ne znam
Ovako se govori!!!
Kad sam te ja jednom davno pitao da li se meni cini ili u tvojim postovima i komentarima ima velikog nezadovoljstva i gorcine, i da mi se cini da neceš još dugo, a ti se praviš fin.. Citam te ko lektiru U svakom slucaju, sve najbolje, sledeci put kad sam na turneji da si na radnom mestu, inace cu opet da dosadujem Goranu u radnji(cini mi se, ili je to Colt?).. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:35:24
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Je li Slobo, je l su stvarno rasprodata ta 2 Zagora, ili nisu? Posto na mail ne odgovaras, moram ovde da te pitam.
Veliki poz!!!! :)
Odgovaram na mail , bio sam par dana na putu. Prvog broja ima vrlo malo, a sa drugim ne znam sta se desava. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:36:22
|
quote: Originally posted by globinjo
sloba, reci tko ti smeta mi sa stripova.com cemo uletiti u redakciju razbiti ga/silovati ju i sutra si glavni! mozes prišapnuti i na PM
ma vidi ti razbijaca
ma inker mi je pobjegao iz zone ispadanja, pa sam malo nabrijan |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/11/2008 : 23:36:48
|
Ja to ne znam, zaista. Po tom pitanju imam samo kao kolekcionar svoje misljenje. Ja licno tako nesto nikada ne bi ni pustio u prodaju, a ako je vec otislo, tu nema nikakve kompenzacije, pa makar sledeci brojevi bili besplatni, jer kolekcionaru znaci dobar strip, kvalitetan, a ako prvi brojevi ne valjaju... OK, mnogi imaju potpise u tim knjigama, pa sta. Po meni bi naispravnije bilo odstampati nove, ispravljene u skoro svakom pogledu i podeliti ih besplatno onima koji su vec kupili, pa od broja tri naplatiti punu cenu, ali uraditi pun kvalitet. Tako ljudima ostanu potpisane knjige, a dobiju i nove koje bi bile super. Dobro, ovo je sada moje subjektivno misljenje, sta bih ja voleo, sa cime se ni ti, ni mozda mnogi drugi nece sloziti. Verovatno ima i drugih nacina kako ovo moze da se ispravi, a da li ce se to desiti i kako, to zaista vise ne znam
Drago mi je da si ovim pojasnio neke stvari onima koji su napadali mene i istomisljenike Neki nikako da shvate da kolekcionarima najvise znaci kvalitetno uradjen strip,da tu vise ni cena ne igra ulogu vec samo kvalitet izdanja,a ovde su pojedinci to doziveli kao napad na VC,tebe licno... Sto mi naravno nije bilo ni na kraj pameti. Znam,preko nekih ljudi da ti gubis zivce bar od prvog Zagorovog specijalca naovamo. Bas me interesuje sta ce na ovaj tvoj odgovor da kazu oni dusebriznici koji su tvrdili da je izdanje uradjeno super i da su kritike usmerene na propadanje VC. A tebi svaka cast na postenju i iskrene zelje da krenes i sam s necim gde ti niko nece podmetati klipove. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/11/2008 : 23:39:34
|
vidis Dade sam uspeo da ubedim za Nika i sada me psuju i proklinju
Ubedi ih i za regularnu seriju |
|
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Posted - 09/11/2008 : 23:39:46
|
[/quote]
U svakom slucaju, sve najbolje, sledeci put kad sam na turneji da si na radnom mestu, inace cu opet da dosadujem Goranu u radnji(cini mi se, ili je to Colt?).. [/quote]
Samo se ti najavi na vreme i bicu tamo sigurno . U radnji je drugi Goran, drugar koji radi samnom, a Colt(koji se isto zove Goran) je jedan jako opasan lik, bolje je da ga nikada ne sretnes, lak je na obaracu |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25317 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/11/2008 : 23:42:39
|
Samo se ti najavi na vreme i bicu tamo sigurno . U radnji je drugi Goran, drugar koji radi samnom, a Colt(koji se isto zove Goran) je jedan jako opasan lik, bolje je da ga nikada ne sretnes, lak je na obaracu
Najavljujem se sigurno. A što se Colta tice, pa i ja bih trebao da opravdam nickname, cerali bi se mi vec... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 10/11/2008 : 00:41:44
|
Ih, bre, Slobo:)
Kazi posteno, pobegao si sa broda koji tone - vidis sta ti covek napisa, slabo to bez Kapetana Mikija moze da opstane. Ti si to nanjusio i pobegao:):):):)
Zezanje na stranu, Sloba je stvarno sjajan tip - ma kako ova recenica bila frekventna na ovom topicu, to je tako. VC je sigurno dosta izgubio, ali hej, vazno da ce biti izdanja i dalje, a Sloba ce raditi ono sto i do sada - da drzi mesto bez koga bismo bili stripovski sakati (ili se dovijali da nabavimo, umesto da prosto prosetamo do Darkwooda). 'Fala za oba, svaka cast:) |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
Edited by - Leo Charm on 10/11/2008 00:42:24 |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 10/11/2008 : 01:54:16
|
heh, dobar si, pocetak te edicije i pocetak kraja usled finansijskog kraha . Nemam ja para za izdavastvo, ali ako se neko pojavi ko ima, radu cu mu predloziti navedene junake, posebno prva dva, vidis Dade sam uspeo da ubedim za Nika i sada me psuju i proklinju
Pa nisu ih ni puno izdali da mogu da te puno proklinju.
Meni je najvishe zhao shto nisi mogao da sprovedesh svoj plan za onu ne-Boneli stvar o kojoj ne znam da li sada sme da se pricha, i uopshte shto ti nije bilo omoguceno da napravish sa ovim neshto zaista dobro za shta znam da si imao puno ideja. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/11/2008 : 02:24:59
|
sloba se raspištoljio! svima odgovara! trebali smo ga pitati za PIN kreditne kartice...
|
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 10/11/2008 : 04:01:58
|
Konacno lepa vest,za ovo da ce VC opstati,ali iskreno mi je krivo sto si napustio firmu.Kad god sam razmisljao o tome koliko ce VC opstati i koliko ce kvalitetno i u kom pravcu ici sa izdanjima,uvek sam dolazio do zakljucka da je na celu covek koji se maximalno razume u stripove i da ne moze biti lose Rekao si da ce izdanja koja su zapoceta sljakati bez frke...a sta mozemo da ocekujemo od eventualnih noviteta ili nekih iznenadjenja kao sto je bio kolekcionarski zagor,koliko ima maste taj sto se sad pita... U svakom slucaju tebi Slobo puno pozdrava,da si mi ziv i zdrav i vidimo se u Darkwood-u uskoro!!! |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Ser_Gile
Starting Member
Serbia
50 Posts
Member since 26/01/2008 |
Posted - 10/11/2008 : 09:42:38
|
Slobo ti si Guru strip izdavastva, mislim da ovakvim potezom ces stimulisati novog strip izdavaca koji ce te angazova ti i eto nama novih junaka i jos boljih stripova. |
|
|
Topic |
|
|
|