Author |
Topic |
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 22/08/2010 : 10:57:44
|
e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci |
Edited by - Kruger on 22/08/2010 11:00:08 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 22/08/2010 : 11:14:48
|
zao mi je svih ljudi sto slusaju turbofolk zvuk, pa tako i glazba je vrlo bitna za razvoj ljudskog organizma, nazalost slusatelji turbofolka se nerazvijaju nego zatupljuju ( sto je podciniteljim sirokih masa potrebno - zatupljenje ljudskih masa ) naravno, kako ne bi ispalo da je omrzeni kapitalizam jedini i ispravni put, logino i u zapadnom svjetu postoji zatupljujuca glazba, mi s ovih prostora zivimo ili na istoku ili na granici sa istokom pa nas bombardiraju i jednim i drugim smecem ( zapadnim i istocnim ) iako ljudi nisu svjesni potrebe ljdskog organizma za kvalitetnim zvukom
turbofolk svoje korijene vuce iz islamske glazbe koja je dobirim djelom nastala iz hindiuisticke smirene glazbe ali se pomjesala sa sotonistickim zvukovima, pa je sastavnio dio turbofolkveselja agresivo naguravanje, tucnjava, zloba i netrpeljivost drugog veseljitelja
dok je sastavnio dio slavonske narodne glazbe, kao dalmatinse ili zagorse sirokopojasno povezano veselje svih veseljitatelja, svi sudionici se moraju nabiti pozitivnim nabojem u veselju |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25576 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/08/2010 : 11:32:41
|
quote: Originally posted by Kruger
zao mi je svih ljudi sto slusaju turbofolk
Lepo od tebe.
quote:
zvuk, pa tako i glazba je vrlo bitna za razvoj ljudskog organizma,
Cuo sam da klasicna muzika cini da bebe budu smirenije i zadovoljnije, u nekim slucajevima i inteligentnije, ali nikad nisam cuo da muzika utice na razvoj organa.
quote:
nazalost slusatelji turbofolka se nerazvijaju nego zatupljuju
Ili su bili tupi i kad su poceli da slušaju?
quote:
turbofolk svoje korijene vuce iz islamske glazbe
Sad, je li ovo dobro ili loše??? inace, cuo sam i teorije da bilo obratno. Navodno su turska plemena došla u susret sa vizantijskom kulturom u Maloj Aziji, i silom prilika su preuzeli i neke stvari od njih. Ko bi ga znao.....
quote:
dok je sastavnio dio slavonske narodne glazbe, kao dalmatinse ili zagorse sirokopojasno povezano veselje svih veseljitatelja, svi sudionici se moraju nabiti pozitivnim nabojem u veselju
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25576 Posts
Posted - 22/08/2010 : 11:35:56
|
e vi moji dragi balkanci
naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom
u kontaktu s takvim spodobama a
balkanci = prostaci
Sam kažeš da se radi o pogrdnom nazivu, pa mi fino reci cemu onda ovo boldovano? Planirana ili nedovoljno prikrivena uvreda? |
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8275 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 22/08/2010 : 11:38:55
|
e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci
LUDILO, onda mi nismo balkanci buduci da smo od 1102 do 1918 bili u toj državi ovisno o vremenu |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 22/08/2010 : 12:31:17
|
quote: Originally posted by split85
e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci
LUDILO, onda mi nismo balkanci buduci da smo od 1102 do 1918 bili u toj državi ovisno o vremenu
ti si mediteranac, ako si iz dalmacije, cak i veci djelovi bosne su djelovi dlamacije, dakle mediterana ja sam sa sjevera, pa sam panonac balkan je mala nebitna planina u bugarskoj koja nema nikakve veze s nama
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 22/08/2010 : 12:38:02
|
quote: Originally posted by manhunter
e vi moji dragi balkanci
naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom
u kontaktu s takvim spodobama a
balkanci = prostaci
Sam kažeš da se radi o pogrdnom nazivu, pa mi fino reci cemu onda ovo boldovano? Planirana ili nedovoljno prikrivena uvreda?
mozes shvatiti kako zelis, ali balkanci su stvarno prostaci u izvornom obliku, pa prema onima koji se time ponose sto su blakanci ne vidim nikakvu uvredu, nazvati ih blakancima ili prostacima je jedno te isto, samo reci razlicitim jezicima zasto bi to bila provokacija, uvreda ili nesto prikriveno, mozda je problem u tome sto vecina balaknaca krivo tumaci taj pojam, a jos k tome se ponose time sto su prostaci al vjerojatno neznajuci da je to pravo znacenje pojma balkanac |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 22/08/2010 : 12:48:43
|
quote: Originally posted by manhunter
quote:
turbofolk svoje korijene vuce iz islamske glazbe
Sad, je li ovo dobro ili loše??? inace, cuo sam i teorije da bilo obratno. Navodno su turska plemena došla u susret sa vizantijskom kulturom u Maloj Aziji, i silom prilika su preuzeli i neke stvari od njih. Ko bi ga znao.....
poslusaj bilo koju tursku skladbu i vidjeces veliku slicnost sa turbofokom i hinduistickim napjevima islamska glazba je copy paste hinduisticke glazbe i sotonistickih pripjeva naprimjer trbusni ples se propagira u zapadnom svjetu kao nacin mrsavljena zapadnih debeljuskastih zena, a zanimljivst je da su vecina tih trbusnih plesacica debeljuskaste nacin koji oni izvode taj ples pripisuje se zmijiskim izvijanjem ( jel lici na zmijsko izvijanje ) sto kod nas muskaraca izaziva zavodljiv seksulani prizvuk ( naravno, kod nas muskaraca sve sto ima veze sa zavodljivim zenskim oblinama ima zanimljiv prizvuk ) |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 22/08/2010 : 16:19:44
|
to što covekolike životinje sa divljeg zapada, koji žive od otimacine i porobljavanja nekog nazivaju balkancima, to nije uvreda, to ispunjava ponosom... uostalom, Bah ili je bio Betoven, uglavnom jedan od te dvojice francuza reko je , da je coveku najbliža muzika na koju je naviko u detinjstvu... Harmonika je zakon, umetost
http://www.youtube.com/watch?v=XQDH-ZbIG08 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 22/08/2010 : 19:44:10
|
Cajke, turbofolk, narodnjaci...kako se vec to smece zove (teško to mogu zvati glazbom)...nikad to nisam volio. Kic. Užas jedan! Asocira me na Balkan.
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 22/08/2010 : 19:50:42
|
quote: Originally posted by KRAS Bah ili je bio Betoven, uglavnom jedan od te dvojice francuza reko je , da je coveku najbliža muzika na koju je naviko u detinjstvu... Harmonika je zakon, umetost
Francuzi??? |
Edited by - dsormaz1 on 22/08/2010 19:51:05 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 22/08/2010 : 20:05:12
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by KRAS Bah ili je bio Betoven, uglavnom jedan od te dvojice francuza reko je , da je coveku najbliža muzika na koju je naviko u detinjstvu... Harmonika je zakon, umetost
Francuzi???
pa balkanac sam, a ti vidim nerazumeš nas napacene duše i cirkuzenje a evo jedna pesmica zetebe, uz gutljaj rakije
http://www.youtube.com/watch?v=U079jYDzyU4 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 22/08/2010 : 20:27:30
|
Pa rakiju ne pijem, od alkohola samo vino i pivu. A jedino što vrijedi u tom spotu su one 2 ženske, ne vidim tamo ništa drugo zanimljivo. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25576 Posts
Posted - 22/08/2010 : 21:06:01
|
LUDILO, onda mi nismo balkanci buduci da smo od 1102 do 1918 bili u toj državi ovisno o vremenu
Naravno da niste. Lepo Kruger rece, južno od austrougarske granice. Za bolje snalaženje evo i slikice:
|
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 23/08/2010 : 11:07:25
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Pa rakiju ne pijem, od alkohola samo vino i pivu. A jedino što vrijedi u tom spotu su one 2 ženske, ne vidim tamo ništa drugo zanimljivo.
pa to i jeste nazanimljivije kod turbo folka haha. Inace turbo folk je "way of life". Pravi turbo folk style bi bio:
-budiš se u deset u jutro -sjedneš u novi crni Porsche Boxter cabrio -pripališ Cohiba (cigaru) -gukneš dva kratka gutljaja Havana Club gold -sjedneš u cabrio,spustiš krov staviš traku od Mileta Kitica (moj prijedlog Milioni,kamioni....) -piciš prema moru -uz put uplatiš kladionicu -pokupiš neku djevojku (175-180 cm,50-55 kg,velike grudi,duga kosa,pune usne,....)
To ti je turbo folk style haha i svatko tko ne živi ovako,kao da nije živeo i nije uspio u životu...... Sve ostalo su samo kopije,turbo folk koncerti po birtijama,...su bez veze. |
Edited by - 1Euro on 23/08/2010 11:16:20 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 24/08/2010 : 15:18:23
|
mi smo ljudi cigani sudbinom proklijeti uvjek neko oko nas dodje pa nam prijeti ni bendovi nisu više kao što su bili moj se amaterski priprema da sviri
Balkane, balkane, balkane moj budi mi silan i dobro mi stoj
U Vujaklijinom recniku postoji definicija balkanizam: osionost prema onom ispod tebe a snishodljivost prema onom iznad tebe.
Balkanizam: Beznacelnost, borba nedopuštenim sredstvima, podvala, politicka ubistva, podmicivanje, strast za bogacenjem, puzavost prema višim a grubost prema nižim od sebe.” (Vujaklija, 1954. god.)
i šta sad covek da misli. Kao normalno ljudsko bice ni u snu ne želim da budem definisan prema ovim kriterijumima. S druge strane, rodjen sam i živim na Balkanu te od toga ne mogu pobeci. Šta nam je raditi? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 24/08/2010 : 16:05:06
|
quote: Originally posted by mlLandj3
mi smo ljudi cigani sudbinom proklijeti uvjek neko oko nas dodje pa nam prijeti ni bendovi nisu više kao što su bili moj se amaterski priprema da sviri
Balkane, balkane, balkane moj budi mi silan i dobro mi stoj
U Vujaklijinom recniku postoji definicija balkanizam: osionost prema onom ispod tebe a snishodljivost prema onom iznad tebe.
Balkanizam: Beznacelnost, borba nedopuštenim sredstvima, podvala, politicka ubistva, podmicivanje, strast za bogacenjem, puzavost prema višim a grubost prema nižim od sebe.” (Vujaklija, 1954. god.)
i šta sad covek da misli. Kao normalno ljudsko bice ni u snu ne želim da budem definisan prema ovim kriterijumima. S druge strane, rodjen sam i živim na Balkanu te od toga ne mogu pobeci. Šta nam je raditi?
mah to su gluposti. Zar misliš da drugdje u svijetu ne postoje politicka ubistva,beznacelnost,podmicivanje,strast za bogacenjem,puzavaost prema višim a grubost prema nižim od sebe,.... pa to je svugdje tako.
Ali je istina da je Balkan dosta nerazvijen,vjerovatno naj nerazvijena regija europe,najsiromašnija regija europe,.....i zbog toga nema neke težine u svijetu i dosta drugi gledaju sa visoka na nas iz Balkana. Ali ja njima mogu reci samo pppfrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!
boli me k...c za njih. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8275 Posts
Posted - 24/08/2010 : 16:43:34
|
mislim da je ogroman problem u mentalitetu ljudi s ovog podrucja kako cemo bit razvijeni kad 60% radno-sposobnog stanovništva neradi ništa i dobro živi ( na kredit ) možemo bit sretni što nismo kao Bugarska i Rumunjska, ipak bi to bilo previše |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8275 Posts
Posted - 24/08/2010 : 16:44:38
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Naravno da je najsiromasnija kada mi nismo imali kolonije koje smo opljackali ili nemacku disciplinu. Lako Skandinaviji da bude bogata kada nije ni ratovala 150 godina.
...uf lako je tako |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8275 Posts
Posted - 24/08/2010 : 16:55:49
|
mislim da je ogroman problem u mentalitetu ljudi s ovog podrucja kako cemo bit razvijeni kad 60% radno-sposobnog stanovništva neradi ništa i dobro živi ( na kredit ) možemo bit sretni što nismo kao Bugarska i Rumunjska, ipak bi to bilo previše
Mislis da su Spanci, Grci i Italijani drugaciji?
za njih me baš boli.... da se okrenemo sebi a ne drugima više bi nas cijenili
a ne stalno da pitamo "velike": -je li ovo dobro? - što mislite od tome? patimo od osjecaja manje vrijednosti
|
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16472 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 24/08/2010 : 17:07:32
|
To ja uvek pricam... Ne razumem zasto usvajamo propise koje imaju u Evropi, a kod nas ne mogu da funkcionisu? Mozemo li mi da napravimo model koji ce drugi da prepisuju?
Pravi problem ovih naroda je neprosvecenost i ovde fali jedan Dositej da nam donese spas. Cekamo ga ko mesiju, umesto da ko Irci ulazemo u obrazovanje i kulturu, dok nam se svima ne smuci.
Ulazemo mi u Mileta Kitica i ostalu bagru
|
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
Topic |
|