forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Mile Kitic i ostali!!!!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2010 : 10:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno
naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom
u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci

Edited by - Kruger on 22/08/2010 11:00:08
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2010 : 11:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
zao mi je svih ljudi sto slusaju turbofolk
zvuk, pa tako i glazba je vrlo bitna za razvoj ljudskog organizma, nazalost slusatelji turbofolka se nerazvijaju nego zatupljuju ( sto je podciniteljim sirokih masa potrebno - zatupljenje ljudskih masa )
naravno, kako ne bi ispalo da je omrzeni kapitalizam jedini i ispravni put, logino i u zapadnom svjetu postoji zatupljujuca glazba,
mi s ovih prostora zivimo ili na istoku ili na granici sa istokom pa nas bombardiraju i jednim i drugim smecem ( zapadnim i istocnim ) iako ljudi nisu svjesni potrebe ljdskog organizma za kvalitetnim zvukom

turbofolk svoje korijene vuce iz islamske glazbe koja je dobirim djelom nastala iz hindiuisticke smirene glazbe ali se pomjesala sa sotonistickim zvukovima, pa je sastavnio dio turbofolkveselja agresivo naguravanje, tucnjava, zloba i netrpeljivost drugog veseljitelja

dok je sastavnio dio slavonske narodne glazbe, kao dalmatinse ili zagorse sirokopojasno povezano veselje svih veseljitatelja, svi sudionici se moraju nabiti pozitivnim nabojem u veselju
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25576 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/08/2010 : 11:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

zao mi je svih ljudi sto slusaju turbofolk

Lepo od tebe.

quote:

zvuk, pa tako i glazba je vrlo bitna za razvoj ljudskog organizma,

Cuo sam da klasicna muzika cini da bebe budu smirenije i zadovoljnije, u nekim slucajevima i inteligentnije, ali nikad nisam cuo da muzika utice na razvoj organa.

quote:

nazalost slusatelji turbofolka se nerazvijaju nego zatupljuju

Ili su bili tupi i kad su poceli da slušaju?

quote:

turbofolk svoje korijene vuce iz islamske glazbe

Sad, je li ovo dobro ili loše??? inace, cuo sam i teorije da bilo obratno. Navodno su turska plemena došla u susret sa vizantijskom kulturom u Maloj Aziji, i silom prilika su preuzeli i neke stvari od njih. Ko bi ga znao.....

quote:

dok je sastavnio dio slavonske narodne glazbe, kao dalmatinse ili zagorse sirokopojasno povezano veselje svih veseljitatelja, svi sudionici se moraju nabiti pozitivnim nabojem u veselju

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25576 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/08/2010 : 11:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

e vi moji dragi balkanci

naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske
austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom

u kontaktu s takvim spodobama a

balkanci = prostaci

Sam kažeš da se radi o pogrdnom nazivu, pa mi fino reci cemu onda ovo boldovano? Planirana ili nedovoljno prikrivena uvreda?

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8275 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 22/08/2010 : 11:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
quote:

e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno
naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom
u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci

LUDILO, onda mi nismo balkanci
buduci da smo od 1102 do 1918 bili u toj državi ovisno o vremenu

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2010 : 12:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by split85

quote:

ti si mediteranac, ako si iz dalmacije, cak i veci djelovi bosne su djelovi dlamacije, dakle mediterana
ja sam sa sjevera, pa sam panonac
balkan je mala nebitna planina u bugarskoj koja nema nikakve veze s nama
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2010 : 12:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

e vi moji dragi balkanci

naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske
austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom

u kontaktu s takvim spodobama a

balkanci = prostaci

Sam kažeš da se radi o pogrdnom nazivu, pa mi fino reci cemu onda ovo boldovano? Planirana ili nedovoljno prikrivena uvreda?

mozes shvatiti kako zelis, ali balkanci su stvarno prostaci u izvornom obliku, pa prema onima koji se time ponose sto su blakanci ne vidim nikakvu uvredu, nazvati ih blakancima ili prostacima je jedno te isto, samo reci razlicitim jezicima
zasto bi to bila provokacija, uvreda ili nesto prikriveno, mozda je problem u tome sto vecina balaknaca krivo tumaci taj pojam, a jos k tome se ponose time sto su prostaci al vjerojatno neznajuci da je to pravo znacenje pojma balkanac
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2010 : 12:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

turbofolk svoje korijene vuce iz islamske glazbe

Sad, je li ovo dobro ili loše??? inace, cuo sam i teorije da bilo obratno. Navodno su turska plemena došla u susret sa vizantijskom kulturom u Maloj Aziji, i silom prilika su preuzeli i neke stvari od njih. Ko bi ga znao.....

poslusaj bilo koju tursku skladbu i vidjeces veliku slicnost sa turbofokom i hinduistickim napjevima
islamska glazba je copy paste hinduisticke glazbe i sotonistickih pripjeva
naprimjer trbusni ples se propagira u zapadnom svjetu kao nacin mrsavljena zapadnih debeljuskastih zena, a zanimljivst je da su vecina tih trbusnih plesacica debeljuskaste
nacin koji oni izvode taj ples pripisuje se zmijiskim izvijanjem ( jel lici na zmijsko izvijanje ) sto kod nas muskaraca izaziva zavodljiv seksulani prizvuk ( naravno, kod nas muskaraca sve sto ima veze sa zavodljivim zenskim oblinama ima zanimljiv prizvuk )
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 22/08/2010 : 16:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
to što covekolike životinje sa divljeg zapada, koji žive od otimacine i porobljavanja nekog nazivaju balkancima, to nije uvreda, to ispunjava ponosom... uostalom, Bah ili je bio Betoven, uglavnom jedan od te dvojice francuza reko je , da je coveku najbliža muzika na koju je naviko u detinjstvu... Harmonika je zakon, umetost

http://www.youtube.com/watch?v=XQDH-ZbIG08
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 22/08/2010 : 18:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

http://www.youtube.com/watch?v=XQDH-ZbIG08

battle of harmonika!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=r7gFNaGYEs8&feature=related
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 22/08/2010 : 19:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
yeah rock on!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=6kv6-w2qJyQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=P7mRUZ4M1tk

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/08/2010 : 19:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Cajke, turbofolk, narodnjaci...kako se vec to smece zove (teško to mogu zvati glazbom)...nikad to nisam volio. Kic. Užas jedan!
Asocira me na Balkan.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/08/2010 : 19:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Bah ili je bio Betoven, uglavnom jedan od te dvojice francuza reko je , da je coveku najbliža muzika na koju je naviko u detinjstvu... Harmonika je zakon, umetost

Francuzi???

Edited by - dsormaz1 on 22/08/2010 19:51:05
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 22/08/2010 : 20:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Bah ili je bio Betoven, uglavnom jedan od te dvojice francuza reko je , da je coveku najbliža muzika na koju je naviko u detinjstvu... Harmonika je zakon, umetost

Francuzi???

pa balkanac sam, a ti vidim nerazumeš nas napacene duše i cirkuzenje a
evo jedna pesmica zetebe, uz gutljaj rakije

http://www.youtube.com/watch?v=U079jYDzyU4
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/08/2010 : 20:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Pa rakiju ne pijem, od alkohola samo vino i pivu.
A jedino što vrijedi u tom spotu su one 2 ženske, ne vidim tamo ništa drugo zanimljivo.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25576 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/08/2010 : 21:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Naravno da niste. Lepo Kruger rece, južno od austrougarske granice. Za bolje snalaženje evo i slikice:

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 23/08/2010 : 11:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Pa rakiju ne pijem, od alkohola samo vino i pivu.
A jedino što vrijedi u tom spotu su one 2 ženske, ne vidim tamo ništa drugo zanimljivo.

pa to i jeste nazanimljivije kod turbo folka haha.
Inace turbo folk je "way of life".
Pravi turbo folk style bi bio:

-budiš se u deset u jutro
-sjedneš u novi crni Porsche Boxter cabrio
-pripališ Cohiba (cigaru)
-gukneš dva kratka gutljaja Havana Club gold
-sjedneš u cabrio,spustiš krov staviš traku od Mileta Kitica (moj prijedlog Milioni,kamioni....)
-piciš prema moru
-uz put uplatiš kladionicu
-pokupiš neku djevojku (175-180 cm,50-55 kg,velike grudi,duga kosa,pune usne,....)

To ti je turbo folk style haha i svatko tko ne živi ovako,kao da nije živeo i nije uspio u životu......
Sve ostalo su samo kopije,turbo folk koncerti po birtijama,...su bez veze.

Edited by - 1Euro on 23/08/2010 11:16:20
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 23/08/2010 : 11:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
za lakši feeling dok citate gornji post

http://www.youtube.com/watch?v=29ACPZP2zyg

sada zatvorite oci i zamišljajte sebe u crnom boxteru i idete prema Nica,Cannes,Monaco,St.Tropez,.....

Edited by - 1Euro on 23/08/2010 11:14:57
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 23/08/2010 : 11:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
evo nešto što nisam stavio još

http://www.youtube.com/watch?v=_XINo7GEiW4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HtWtpLkC-iM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LToepJNEjXQ&feature=related

Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 24/08/2010 : 15:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message
mi smo ljudi cigani sudbinom proklijeti
uvjek neko oko nas dodje pa nam prijeti
ni bendovi nisu više kao što su bili
moj se amaterski priprema da sviri

Balkane, balkane, balkane moj
budi mi silan i dobro mi stoj

U Vujaklijinom recniku postoji definicija balkanizam: osionost prema onom ispod tebe a snishodljivost prema onom iznad tebe.

Balkanizam: Beznacelnost, borba nedopuštenim sredstvima, podvala, politicka ubistva, podmicivanje, strast za bogacenjem, puzavost prema višim a grubost prema nižim od sebe.” (Vujaklija, 1954. god.)

i šta sad covek da misli. Kao normalno ljudsko bice ni u snu ne želim da budem definisan prema ovim kriterijumima. S druge strane, rodjen sam i živim na Balkanu te od toga ne mogu pobeci.
Šta nam je raditi?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/08/2010 : 16:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by mlLandj3

mi smo ljudi cigani sudbinom proklijeti
uvjek neko oko nas dodje pa nam prijeti
ni bendovi nisu više kao što su bili
moj se amaterski priprema da sviri

Balkane, balkane, balkane moj
budi mi silan i dobro mi stoj

U Vujaklijinom recniku postoji definicija balkanizam: osionost prema onom ispod tebe a snishodljivost prema onom iznad tebe.

Balkanizam: Beznacelnost, borba nedopuštenim sredstvima, podvala, politicka ubistva, podmicivanje, strast za bogacenjem, puzavost prema višim a grubost prema nižim od sebe.” (Vujaklija, 1954. god.)

i šta sad covek da misli. Kao normalno ljudsko bice ni u snu ne želim da budem definisan prema ovim kriterijumima. S druge strane, rodjen sam i živim na Balkanu te od toga ne mogu pobeci.
Šta nam je raditi?

mah to su gluposti.
Zar misliš da drugdje u svijetu ne postoje politicka ubistva,beznacelnost,podmicivanje,strast za bogacenjem,puzavaost prema višim a grubost prema nižim od sebe,.... pa to je svugdje tako.

Ali je istina da je Balkan dosta nerazvijen,vjerovatno naj nerazvijena regija europe,najsiromašnija regija europe,.....i zbog toga nema neke težine u svijetu i dosta drugi gledaju sa visoka na nas iz Balkana.
Ali ja njima mogu reci samo pppfrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!

boli me k...c za njih.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8275 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 24/08/2010 : 16:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
mislim da je ogroman problem u mentalitetu ljudi s ovog podrucja
kako cemo bit razvijeni kad 60% radno-sposobnog stanovništva neradi ništa i dobro živi ( na kredit )
možemo bit sretni što nismo kao Bugarska i Rumunjska, ipak bi to bilo previše

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8275 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 24/08/2010 : 16:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok

Naravno da je najsiromasnija kada mi nismo imali kolonije koje smo opljackali ili nemacku disciplinu. Lako Skandinaviji da bude bogata kada nije ni ratovala 150 godina.

...uf lako je tako

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8275 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 24/08/2010 : 16:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
quote:

quote:

mislim da je ogroman problem u mentalitetu ljudi s ovog podrucja
kako cemo bit razvijeni kad 60% radno-sposobnog stanovništva neradi ništa i dobro živi ( na kredit )
možemo bit sretni što nismo kao Bugarska i Rumunjska, ipak bi to bilo previše

Mislis da su Spanci, Grci i Italijani drugaciji?

za njih me baš boli....
da se okrenemo sebi a ne drugima više bi nas cijenili

a ne stalno da pitamo "velike": -je li ovo dobro? - što mislite od tome?
patimo od osjecaja manje vrijednosti

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16472 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 24/08/2010 : 17:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
quote:

To ja uvek pricam... Ne razumem zasto usvajamo propise koje imaju u Evropi, a kod nas ne mogu da funkcionisu? Mozemo li mi da napravimo model koji ce drugi da prepisuju?

Pravi problem ovih naroda je neprosvecenost i ovde fali jedan Dositej da nam donese spas. Cekamo ga ko mesiju, umesto da ko Irci ulazemo u obrazovanje i kulturu, dok nam se svima ne smuci.

Ulazemo mi u Mileta Kitica i ostalu bagru

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000